Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Παναθηναϊκός – Λαμία: Νέα “καρπαζιά”! Στα πέναλτι ο “πράσινος” αποκλεισμός

Παναθηναϊκός – Λαμία: Νέα “καρπαζιά”! Στα πέναλτι ο “πράσινος” αποκλεισμός | Newsit.gr
Ο Παναθηναϊκός θα ακούει Λαμία και θα... τρέχει. Η Λαμία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πέταξε τον Παναθηναϊκό έξω από το Κύπελλο Ελλάδος επικρατώντας με 4-2 στα πέναλτι..(1-0 η κανονική διάρκεια και παράταση). Πέρσι έφταιγαν τα... χιόνια. Αλλά και χωρίς χιόνια οι πράσινοι την ίδια τύχη
είχαν.

Ο Παναθηναϊκός στο α’ ημίχρονο είχε την υπεροχή αλλά δεν είχε τις φάσεις, σε αντίθεση με τη Λαμία που θα μπορούσε στο 14’ με τον Καραμάνο να πάρει κεφάλι στο σκορ και να βάλει δύσκολα στον ΠΑΟ. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι με την είσοδο του Κουρμπέλη, λειτούργησαν καλύτερα, πίεσαν, έχασαν ευκαιρίες και τελικά στο 84’ με τον Εμμανουηλίδη έστειλαν το ματς στην παράταση (1-0).
Στο έξτρα μισάωρο η μπάλα πήγαινε πάνω – κάτω και θα μπορούσαν να σκοράρουν και ο Παναθηναϊκός (Ινσούα, Βέργος δυο φορές) αλλά και η Λαμία που είχε δοκάρι με τον Ρόμανιτς στο 93ο λεπτό.
Το 1-0 δεν άλλαξε και πήγαμε στη διαδικασία των πέναλτι όπου η Λαμία πιο ψύχραιμη πήρε την πρόκριση με τον Μελίσσα να σταματάει τον Κάτσε και τον Κουρμπέλη να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι. Για τον ΠΑΣ σκόραραν στα πέναλτι οι Επστάιν, Μπουλούλης, Ρόμανιτς και Καραμάνος ενώ για τον Παναθηναϊκό σκόραραν μόνο οι Χατζηγιοβάνης, Μακέντα.
Ο Παπαπέτρου (Αθηνών) έδειξε την κίτρινη κάρτα σε Σκόνδρα, Μπουλούλη και Καρυπίδη.
Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης (79’ Βέργος), Ινσούα, Κάτσε, Χατζηθεοδωρίδης (46’ Κουρμπέλης), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Καμπετσής (67’ Εμμανουηλίδης), Μακέντα
Λαμία: Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος (53’ λ. τρ. Ασίγκμπα), Ασίγκμπα, Αντέτζο, Καρυπίδης, Σκόνδρας, Τομάς (72’ Πλιάτσικας), Καραγκούνης (70’Επστάιν), Μπουλούλης, Ρόμανιτς, Καραμάνος.