Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Η κλήρωση των ημιτελικών του κυπέλλου Γ' Εθνικής Αχαϊκή - Κηφισιά και Απόλλων Καλαμαριάς - Καραϊσκάκης

Η κλήρωση των ημιτελικών του κυπέλλου Γ' Εθνικής
Τα ζευγάρια Αχαϊκή Κηφισιά  και Απόλλων Καλαμαριάς Καραϊσκάκης ανέδειξε η κλήρωση της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου στη Γ΄ Εθνική κατηγορία. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο τέλος Μαρτίου, σε ημερομηνίες που θα οριστούν προσεχώς.
 Για να φτάσουν στα ημιτελικά οι τέσσερις σύλλογοι σημείωσαν τα αποτελέσματα:
Αχαϊκή
1η αγωνιστική: Χαλκίδα-Αχαϊκή 2-3
2η αγωνιστική: Αχαϊκή-Φωστήρας 1-0
3η αγωνιστική: Αστέρας Αμαλιάδας-Αχαϊκή 0-2
4η αγωνιστική: Παναχαϊκή-Αχαϊκή 2-3 (πέν.), 0-0 (παρ.)

Η αυριανή 16η αγωνιστική στον 3ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής. Το Λουτράκι στην Ερμιονίδα - Το Ζευγολατιό υποδέχεται τον Τσικλητήρα Πύλου - Η Παναχαϊκή στο Άργος


Αποτέλεσμα εικόνας για αολ λουτρακιου Με τους αγώνες της 16ης αγωνιστικής, η οποία είχε αναβληθεί τον περασμένο μήνα λόγω  της σφοδρής κακοκαιρίας, συνεχίζεται αύριο Σάββατο, στις 15:00, το πρωτάθλημα του 3ου ομίλου στην Γ΄ Εθνική.
Στο Άργος βρίσκεται από σήμερα η πρωτοπόρος του ομίλου, Παναχαϊκή, για τον δεύτερο σερί εκτός έδρας αγώνα της, αυτή τη φορά κόντρα στον ουραγό Παναργειακό. Από τον  προπονητή  Σωκράτη Οφρυδόπουλος επελέγησαν για τον αυριανό αγώνα  οι εξής παίκτες: Βρονταράς, Χαλκιάς, Σούλης Β., Βλάχος, Τσαφταρίδης, Λουμπαρδέας,  Πολίμος, Μακρυδημήτρης, Φωτάκης, Μωραΐτης, Μπιτσάκος, Αργυρόπουλος, Μπουρλάκης, Ελευθεριάδης, Στεργίδης, Σιαλμάς, Σπανός, Πολυχρόνης, Δημητρίου, Μαστραντωνάκης. Εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού έμειναν οι Αδαμόπουλος και ο Κωνσταντινίδης που βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας καθώς και ο Γκίνο λόγω της κόκκινης κάρτας στο παιχνίδι με την Αχαϊκή. Εκτός αγωνιστικών πλάνων του προπονητή Σωκράτη Οφρυδόπουλου για τον συγκεκριμένο αγώνα έμειναν και οι Σούλης Σ., Γεωργαντόπουλος, Παπαδόπουλος και Κωνσταντακόπουλος.
Δύσκολη έξοδο στην Μυτιλήνη κάνει ο ΠΑΟ Βάρδας, κόντρα στον Αιολικό, που την Κυριακή , στην έδρα του έμεινε στο 1 - 1 με τον Αστέρα Αμαλιάδα, που αύριο υποδέχεται  τον Φωστήρα. 
Στο Κρανίδι η Ένωση Ερμιονίδας αντιμετωπίζει τον ΑΟ. Λουτρακίου, ο οποίος προέρχεται από μεγάλη νίκη στο Ζευγολατιό, επί του ΑΟ Ζευγολατιού που ΄με στόχο την νίκη, υποδέχεται τον Τσικλητήρα Πύλου. 
Επιστροφή στις νίκες θέλει ο Παναρκαδικός,όπου στην Τρίπολη μάχεται με την Χαλκίδα, ενώ την ίδια ώρα η Κυπελλούχος του ομίλου Αχαϊκή υποδέχεται την Δόξα Μεγαλόπολης. 
Τελος ρεπό έχει ο ΑΟ Θήβας
16η αγωνιστική
Ένωση Ερνιονίδας- ΑΟ.Λουτρακίου
Παναργειακός - Παναχαϊκή
Παναρκαδικός - ΑΟ Χαλκίς
Αιολικός - ΠΑΟ Βάρδας
Αστέρας Αμαλιάδας - Φωστήρας
Αχαϊκή - Δόξα Μεγαλόπολης
ΑΟ Ζευγολατιού - Τσικλητήρας Πύλου
Ρεπό ο ΑΟ Θήβας

Μητσοτάκης: Με τη σημερινή κυβέρνηση η χώρα βουλιάζει στο τέλμα της παρακμής


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κοινωνία βυθίζεται ακόμα περισσότερο στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα.
 Οι πολίτες αναζητούν την αλήθεια για την πραγματική κατάσταση στη χώρα.
Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν ξέρει πότε, πώς, αλλά και αν θα κλείσει τελικά η αξιολόγηση.
Η αλήθεια είναι ότι η Κυβέρνηση έχει δεσμευθεί σε πρόσθετα βαριά μέτρα, με αυξήσεις φόρων και μειώσεις συντάξεων. Μέτρα που πλήττουν κυρίως τους πιο αδύναμους.
Η αλήθεια είναι ότι οι άμεσοι στόχοι της ένταξης της χώρας στο πρόγραμμα

Μανώλης Κοττάκης: Υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι η κοινωνία δεν βλέπει τις λάθος επιλογές της ΝΔ;



Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης
Πηγή: dimokratianews.gr
Το «επεισόδιο» συνέβη στο καφενείο της Βουλής προχθές το μεσημέρι. Βουλευτές της Ν.Δ. από τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία είχαν περικυκλώσει τον πρώην πρόεδρο του κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του διαμαρτύρονταν

Η Νέα Δημοκρατία φλερτάρει (έντονα) την Κατερίνα Μάρκου


Η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Μάρκου είναι ένα από τα πολιτικά πρόσωπα που φλερτάρει η Νέα Δημοκρατία, με τον Τάκη Θεοδωρικάκο να έχει

Η Μπεσίκτας αντίπαλος του Ολυμπιακού στους «16» του Europa League

Ολυμπιακός - Μπεσίκτας στους «16» του Europa League [pic]
Μία ακόμα τουρκική... πρόκληση για τον Ολυμπιακό. Oι «ερυθρόλευκοι» θα βρεθούν αντιμέτωποι με την Μπεσίκτας στη φάση των «16» του Europa League. Στον πρώτο αγώνα (9 Μαρτίου) θα παίξουν στο Καραϊσκάκη, ενώ η ρεβάνς θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη.
Μία ημέρα λοιπόν μετά την σπουδαία πρόκριση στην Αγκυρα επί της Οσμανλίσπορ, η ελληνική ομάδα καλείτε να επιστρέψει στην Τουρκία για να

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δεν θα επιτρέψουμε τη δημιουργία ΧΥΤΕΑ στη Μεγαλόπολη.

"Αυτό που μπορεί τώρα να γίνει, και όχι νωρίτερα από την έκδοση της ΚΥΑ, είναι η νομική προσβολή της και σε αυτό συμφωνούμε όλοι" τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην τοποθέτησή του στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης, την Πέμπτη 23  Φεβρουαρίου 2017, για το ενδεχόμενο δημιουργίας ΧΥΤΕΑ στο λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης και σημείωσε "εκτιμώ ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να βάλει και μυαλό στην Κυβέρνηση, γιατί ξέρουν το πρόβλημα, ξέρουν τις επιπτώσεις του προβλήματος και δεν πήραν μέτρα".

Το στρες μάς παχαίνει - Πώς "διαμορφώνει" το σώμα

stresscortisolobesityromanou.jpgΤο στρες μάς παχαίνει - Πώς "διαμορφώνει" το σώμα


Το χρόνιο στρες μάς παχαίνει, υποστηρίζει μελέτη του Πανεπιστημιακού Κολεγίου του Λονδίνου (UCL) που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Obesity. Oι ερευνητές κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα αναλύοντας δείγματα... τριχών για να εντοπίσουν τα επίπεδα της κορτιζόλης στον οργανισμό.

Διαβάστε περισσότερα 

helpotherpeopleromanou22.jpgΤο να είσαι καλός με τους άλλους μπορεί να είναι κακό για εσένα


Στο ερώτημα αν το να βάζουμε μπροστά τους άλλους και να δίνουμε στον συνάνθρωπό μας είναι καλό ή κακό επεχείρησαν να απαντήσουν οι επιστήμονες. Μπορεί κάτι τέτοιο να μας κάνει ευτυχισμένους,

Πατούλης:Δεν ωφελεί την Αυτοδιοίκηση το κυνήγι γαλάζιων φαντασμάτων κε Σκουρλέτη
















Ο κ. Σκουρλετης οφείλει αντί να κυνηγά "γαλάζια φαντάσματα" στη Βουλή, να παρουσιάσει επιτέλους τις θέσεις της Κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση.
Ας συμπεριφερθεί επιτέλους ως Υπουργός Εσωτερικών όλων των Ελλήνων , και όχι ως κομματικός εκπρόσωπος μιας μικρής μειοψηφίας στην κοινωνία και την Αυτοδιοίκηση.

Το Έθιμο της Τράτας Καθαρά Δευτέρα στο Λουτράκι

 

►Το Έθιμο της Τράτας

Την Καθαρά Δευτέρα 27/02 και ώρα 17:00 ο  Σύνδεσμος Λουτρακιωτών - Περαχωριτών "Ο ΊΒΥΚΟΣ" αναβιώνει και φέτος το έθιμο του "Χορού της Τράτας" στην κεντρική πλατεία 25ης Μαρτίου στο Λουτράκι. Η παρουσία όλων μας είναι σημαντική προκειμένου να συμβάλλουμε στη διάσωση και στη διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και των εθίμων του τόπου μας από γενιά σε γενιά αλλά και να διασκεδάσουμε όπως οι πρόγονοι μας με τα τραγούδια της Τράτας.
Ίβυκος 

Πόσο κοστίζει ένα νόμισμα των 100 δραχμών


Όπως εκτιμάται, η τιμή του νομίσματος των 100 δραχμών, με το οποίο πριν το 2002 πραγματοποιούσαμε τις συναλλαγές μας κυμαίνεται από 50 ευρώ και αυξάνεται ανάλογα με την παλαιότητα και την κοπή, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις το κέρμα με την κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τη μια

Τα «μυστικά» του λογαριασμού της ΔΕΗ -Οι χρεώσεις & όσοι δεν πληρώνουν ΕΡΤ

H ΔΕΗ, βάσει των οδηγιών της Ε.Ε. και σε προσαρμογή αυτών για τη χώρα μας με τους Νόμους 2773/99 και 3426/05, όπως ισχύουν και του Κώδικα Προμήθειας σε Πελάτες, οφείλουν να παρέχουν μέσω του λογαριασμού, ακριβή ανάλυση των χρεώσεων της αξίας του ρεύματος που καταναλώνετε και καλείστε να καταβάλλετε.

Το τελικό ν/σ του ΥΠΕΣ: Τι προβλέπεται για μετατάξεις, αποσπάσεις, συμβασιούχους

To τελικό κείμενο του ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ του υπουργείου Εσωτερικών  «Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (EE, EΥPATOM) 1141/2014 περί ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και ιδρυμάτων, μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου αρμοδιότητας και άλλες διατάξεις», με όλες τις αλλαγές, όπως αυτό ψηφίσθηκε χθες από την Ολομέλεια της Βουλής παρουσιάζει η aftodioikisi.gr.

Βουλή -Συμβασιούχοι: Υπερψηφίστηκε το ν/σ -Πότε θα μπει σε ΦΕΚ


Υπέρ του άρθρου 25 ψήφισαν: ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων
Κατά: η ΝΔ
Παρών: Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΧΑ και Ποτάμι.
Πότε θα μπει σε ΦΕΚ

Περιπλάνηση σε έναν από τους επτά πιθανόν κατοικήσιμους πλανήτες που ανακάλυψε η NASA

Περιπλάνηση σε έναν από τους επτά πιθανόν κατοικήσιμους πλανήτες που ανακάλυψε η NASA
Ένα βίντεο πανόραμα 360 μοιρών της NASA αναπαριστά την επιφάνεια του πρόσφατα ανακαλυφθέντος πλανήτη, TRAPPIST-1d, ενός από τους 7 πλανήτες ηλιακού συστήματος σε απόσταση 40 έτη φωτός μακριά.
Μπορεί κανείς να εξερευνήσει αυτή την καλλιτεχνική αναπαράσταση ενός εξωγήινου κόσμου με το να κουνά το ποντίκι του υπολογιστή του ή το κινητό τηλέφωνο.
Η αναπαράσταση είναι βασισμένη στα πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα του πλανητικού αυτού συστήματος. Οι υπόλοιποι πλανήτες φαίνονται σαν λαμπερά αστέρια στον σκοτεινό ουρανό.
Κάθε πλανήτης είναι σχεδόν στο μέγεθος της γης ως προς την μάζα και τη διάμετρο. Θα χρειαστούν επιπλέον παρατηρήσεις για να διευκρινιστεί αν είναι όντως κατοικήσιμοι.
TechIT.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ  ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 

Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου            Ξυλόκαστρο 24 Φεβρουαρίου 2017 

                                                  Αριθμ.Πρωτ. 2377

Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί την  ΤΡΙΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 & ΩΡΑ 21:00΄  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:   

Έγκριση απολογισμού και ισολογισμού Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης έτους 2015.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ  ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 

Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου            Ξυλόκαστρο 24 Φεβρουαρίου 2017 

                                                 Αριθμ.Πρωτ.  2376

Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί την  ΤΡΙΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 & ΩΡΑ 20:00΄  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 1 του Ν. 3852/2010 και του άρθρου 163 παρ. 4 του Ν. 3463/2006 με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης το παρακάτω:   

1.   Έγκριση απολογισμού και ισολογισμού Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης έτους 2015.

    Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

                                    ΗΛΙΑΣ ΝΙΑΡΡΟΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Παραδοσιακή Συναυλία με την Συμμετοχή Χορευτικών Τμημάτων Πολιτιστικών Συλλόγων στα Πλαίσια των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων Σάββατο 25/02/2017

Εμφάνιση PARADOSIAKH SYNAYLIA.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων στα πλαίσια των αποκριάτικων εκδηλώσεων δίνει έμφαση και στην παράδοση, αναβιώνοντας έθιμα των Αποκριών.
Για το σκοπό αυτό, τα τελευταία χρόνια έχει θεσμοθετήσει και πραγματοποιεί το Σάββατο (πριν την τελευταία Κυριακή) στην πόλη του Λουτρακίου, Παραδοσιακή Συναυλία με την συμμετοχή χορευτικών τμημάτων των Πολιτιστικών Συλλόγων

ΣΥΡΙΖΑ : Διαψεύδονται οι Κασσάνδρες των ασφαλιστικών εισφορών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για μια ακόμη φορά οι Κασσάνδρες της καταστροφολογίας διαψεύστηκαν από την πραγματικότητα. Όσοι μιλούσαν για δυσβάστακτες ασφαλιστικές εισφορές τόσο στους αγρότες, όσο και τους εμπόρους/επαγγελματοβιοτέχνες και ελεύθερους επαγγελματίες, δεν έχουν πλέον άλλα επιχειρήματα.
Αυτό που η κοινωνία συζητά σήμερα είναι ότι ξαναμπαίνει στο σύστημα ασφάλισης και συνταξιοδότησης. Ότι μπορεί πλέον να πληρώσει τις εισφορές της.

America first, Greece second! Το βίντεο που τα… σπάει στο διαδίκτυο


Την αρχή έκανε η Ολλανδία, τη σκυτάλη πήρε η Γερμανία και αμέσως μετά ακολούθησε όλη η Ευρώπη και σιγά σιγά όλος ο κόσμος.
Το πανευρωπαϊκό «κίνημα» Every Second Counts, όπου κάθε χώρα

ΣΚΟΠΙΑ: Σκοπιανοί αποκηρύσσουν την «ψευδομακεδονική» ιδιότητα και δηλώνουν…


Μπορεί το πολυεθνικό κρατίδιο των Σκοπίων να παριστάνει τη «Μακεδονία», οι Σλάβοι των Σκοπίων όμως γνωρίζουν πολύ καλά σε ποιο έθνος ανήκουν όταν δεν

Οι πολίτες ζητούν, οι πολιτικοί ακούνε;

Γράφει ο
Τάσος Παπαδόπουλος
Βεβαίως το να μιλάει κανείς στη χώρα μας για θεσμικές αλλαγές, είναι σαν να μιλάει για δημοκρατικούς θεσμούς σε ένα θεοκρατικό ισλαμικό κράτος. Κι αυτό γιατί στο σημερινό στάτους που ζούμε, λαϊκή κυριαρχία και εθνική ανεξαρτησία έχουν καταπατηθεί βάναυσα με την φτωχοποίηση, στην οποία περιήλθε η χώρα τα τελευταία χρόνια.
Η παράδοση του συνόλου του Εθνικού πλούτου της Ελλάδας για 99 χρόνια σε ένα Υπερταμείο που θα εκποιεί κινητά και ακίνητα του Δημοσίου κατά βούληση, αποτελεί τρανό παράδειγμα της ολοκληρωτικής παράδοσης της χώρας στους δανειστές, κάτω από  ένα ιδιότυπο καθεστώς οικονομικής κατοχής.

Ο Τσίπρας, η Lazard και άλλα παραμύθια


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αυτή η ιστορία της «συνεργασίας» με τη Ρότσιλντ που θα αντικαταστήσει τη Λαζάρ μοιάζει να βρωμάει από δέκα μίλια.
Και όσο περνά ο καιρός και επίσημη ανακοίνωση δεν βλέπουμε, τόσο μεγαλώνουν οι υπόνοιες για το περίφημο μυστικό ταξίδι του κ. Τσίπρα στο Παρίσι, όπου, όπως ισχυρίζεται, πήγε για να συναντήσει στελέχη της συγκεκριμένης εταιρίας συμβούλων.
Στις 7 Φεβρουαρίου – και αφού είχε ξεσπάσει σάλος – ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημέρωσε πως «στις 25 Ιανουαρίου ο υπουργός Οικονομικών έστειλε επιστολή στο Δ.Σ. του ΟΔΔΗΧ με την οποία ζητούσε την άμεση πρόσληψη τεχνικού συμβούλου για την προετοιμασία της χώρας για την έξοδο στις αγορές. Στις 27 Ιανουαρίου το Δ.Σ. του ΟΔΔΗΧ με επιστολή του όρισε την επενδυτική τράπεζα Rothschild, ως την επιλογή του. Αυτή τη στιγμή αναμένεται η έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης».

Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης: Καθαρά Δευτέρα Γιορτάζουμε τα Κούλουμα


Καθαρά Δευτέρα Γιορτάζουμε τα Κούλουμα
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης σας προσκαλεί να γιορτάσουμε μαζί τα κούλουμα, την Καθαρά Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 11:00 στο Πάρκο Κυκλοφοριακής  Αγωγής του δήμου μας. Το παραδοσιακό γλέντι περιλαμβάνει παραδοσιακά εδέσματα, καθώς και μουσική και χορό. Θα είναι μια μεγάλη γιορτή για τα παιδιά αφού θα υπάρχει ομάδα καλλιτεχνών που θα κατασκευάσει χαρταετούς με τα παιδιά, θα φουσκώσουν μπαλόνια, θα κάνουν face painting, θα φτιάξουν ποπ κορν κ φυσικά θα αναβιώσει το έθιμο των ημερών το παραδοσιακό γαϊτανάκι!

Προσοχή στο πέταγμα των χαρταετών

Φωτογραφία του χρήστη ΔΕΔΔΗΕ.
Ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) σας συμβουλεύει να μην πετάτε το χαρταετό σας κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας για εσάς και διακοπής της παροχής
ρεύματος στη γύρω περιοχή.
Αν ο χαρταετός σας μπλεχτεί στα καλώδια, τότε για την ασφάλειά σας:
1. μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή
χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα
2. μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω σε ικριώματα ή στύλους διανομής
ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται
κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια
Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστείτε βοήθεια:
3. ειδοποιείστε τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ ή
4. επικοινωνήστε με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής
Για την ταχεία αποκατάσταση τυχόν βλαβών από το πέταγμα των χαρταετών, ο
ΔΕΔΔΗΕ θα έχει αυξημένα συνεργεία σε όλες τις Υπηρεσίες του ανά τη χώρα.

Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2017 Από το Γραφείο Τύπου

http://www.deddie.gr/el/kentro-enimerwsis/deltia-tupou/deltia-tupou-2017/fevrouarios-2017/prosoxi-sto-petagma-twn-xartaetwn

ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΕΡΒΕΝΙΩΤΙΚΟ ΤΡΕΛΟ ΤΡΕΛΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ



Φωτογραφία του John Sarampalis.


Καρναβάλι Ευρωστίνης


video freddotv. gr

LIVE "N| PARTY O ΘΑΝΟΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ - Σάββατο 25/2/17

Φωτογραφία του χρήστη BOLERO BAR-CAFE.

Ο πολιτισμός των Αζτέκων «κατέρρευσε από επιδημία διάρροιας»


Οι σαρωτικές επιδημίες που ρήμαξαν τους πληθυσμούς των Αζτέκων στο Μεξικό είναι πιθανό να οφείλονταν σε ένα άκρως παθογόνο στέλεχος σαλμονέλας που μεταφέρθηκε στην Αμερική από τους ισπανούς κονκισταδόρ, υποδεικνύουν γενετικές εξετάσεις σε σκελετούς θυμάτων.
Το 1519, πριν φτάσουν στο Μεξικό οι κατακτητές με επικεφαλής τον ισπανό Χερνάντο Κορτές, ο γηγενής πληθυσμός εκτιμάται ότι έφτανε τα 25 εκατομμύρια άτομα. Έναν αιώνα αργότερα, εκτιμάται ότι είχε συρρικνωθεί στο ένα

Τώρα στον Ηλέκτρα Με την Μαίρη ... εως το μεσημέρι

10:00 - 13:00 Με την Μαίρη Νικολοπούλου... εως το μεσημέρι

http://www.hlektra.fm/ 

Κυκλοφορία κατά τo «Τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στην Ν Ε Ο Κορίνθου - Πατρών

Κυκλοφορία κατά τo «Τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας»







Αυξημένη αναμένεται να είναι η κυκλοφορία λόγω του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας - Η Ολυμπία Οδός ενημερώνει τους οδηγούς
Αυξημένη, αναμένεται να είναι η κυκλοφορία, λόγω του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας:
κατά την έξοδο κυρίως από το μεσημέρι της Παρασκευής 24.02.2017 και το πρωί του Σαββάτου 25.02.2017 και
κατά την επιστροφή κυρίως από το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας 27.02.2017.

Οι συνθήκες στην Κορίνθου - Πατρών έχουν σημαντικά βελτιωθεί και βελτιώνονται καθημερινά λόγω της σταδιακής παράδοσης νέων τμημάτων στην κυκλοφορία και της προόδου των εργασιών κατασκευής. Παρ’ όλα αυτά συνιστάται στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ειδικά στα τμήματα εκείνα όπου υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα και επιγραμματικά η κατάσταση κατά μήκος του δρόμου έχει ως εξής:
-       Στο τμήμα μεταξύ των κόμβων Αρχαίας Κορίνθου και Ξυλοκάστρου, μήκους περί τα 30 χιλιόμετρα, η κυκλοφορία και των δύο κατευθύνσεων διεξάγεται πλέον σε πλήρη διατομή αυτοκινητοδρόμου με 2 λωρίδες και ΛΕΑ ανά κατεύθυνση,
-       στην περιοχή Ακράτας - Δερβενίου στην κατεύθυνση προς Αθήνα, έχουν παραδοθεί και λειτουργούν οι ομώνυμες σήραγγες, οι οποίες εντάσσονται σε νέο-κατασκευασμένο οδικό τμήμα συνολικού μήκους περί τα 4 χιλιόμετρα, ενώ
-       από σήμερα Πέμπτη 23/02/17 δόθηκε στην κυκλοφορία και η σήραγγα στα Μαύρα Λιθάρια στην κατεύθυνση προς Αθήνα, η οποία εντάσσεται σε νέο-κατασκευασμένο οδικό τμήμα μήκους περί τα 2,5 χιλιόμετρα, που αναμένεται να διευκολύνει την επιστροφή των εκδρομέων.
-       Στα υπόλοιπες περιοχές των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, ενδέχεται κατά τις ώρες της μεγάλης κυκλοφοριακής αιχμής να υπάρξουν καθυστερήσεις, ενώ εφόσον απαιτηθεί η Τροχαία μπορεί να εφαρμόσει τοπικές εκτροπές.
Τέλος, υπενθυμίζεται ακόμη ότι σύμφωνα με τη σχετική Απόφαση της Τροχαίας (ΦΕΚ 470/17.02.2017), ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων στη ΝΕΟ και την ΠΕΟ Αθηνών-Κορίνθου-Πατρών καθ’ όλο το μήκος τους από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι τα διόδια Ρίου κατά την έξοδο την Παρασκευή 24/02 από 16:00 έως 21:00 και το Σάββατο 25/02 από 08:00 έως 13:00, ενώ κατά την επιστροφή τη Δευτέρα 27/02 από 15:00 έως 21:00.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση και παρακαλούμε τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική σήμανση έργων και τις υποδείξεις της Τροχαίας, να επιδείξουν αυξημένη προσοχή καθ’ όλο το ταξίδι τους αλλά και ειδικότερα κατά τη διέλευσή τους από όπου υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, καθώς και να κάνουν υπομονή σε τυχόν καθυστερήσεις.
Σας ευχόμαστε
Ασφαλές Ταξίδι και Καλή Σαρακοστή
olympiaodos.gr

21η αγωνιστική: ΠΑΣ Κόρινθος - Αστέρας Δερβενίου / Κόρινθος ΄06 - Τενεάτης., αγώνας "φωτιάστο Λουτράκι Ολυμπιακός Λουτρακίου - Πέλοπας Κιάτου


H 21η αγωνιστκή στο πρωτάθλημα της Α. κατηγορίας , διεξάγεται αύριο Σάββατο 25/2, στις 3.00 μ.μ., στην Κορινθία. Ένώ  η πρωτοπόρος Κόρινθος ΄06, αντιμετωπίζει, στον ΔΑΚ, τον Τενεάτη Αθικίων , στον γειτονικό Συνοικισμό. ο ΠΑΣ Κόρινθος μάχεται σε ενδιαφέροντα αγώνα, με τον Αστέρα Δερβενίου, μία από τις ομάδες  που κατά τον πρώτο γύρο την είχε νικήσει ( την "ξέρανε") στο 95΄ μετά από συναρπαστικό αγώνα στο Δερβένι. Ο Αστέρας , παρότι το περασμένο Σάββατο, προηγήθηκε στο ημίχρονο στα Αθίκια, είδε τον Τενεάτη να κάνει την απόλυτη ανατροπή στο Β’ μέρος και να παίρνει το πολύτιμο τρίποντο. Σταθερός στην πορεία του όπως τα τελευταία χρόνια, ανάμεσα στην ελιτ του Κορινθιακού ποδοσφαίρου, αναμένεται να αποτελέσει και αυτός ρυθμιστή της φετινής κούρσας για τον τίτλο. Αναμένεται ένα δυνατό παιχνίδι, φαβορί η Μπάρτσα, με τον Αστέρα να είναι ομάδα που δεν τα παρατάει. 
Όσο για τόν αγώνα στο ΔΑΚ  οι Κορίνθιοι του Σταύρου Μπινιάρη θέλουν τη νίκη για να παραμείνουν στην κορυφή και να υποδεχτούν την Μπάρτσα για το κύπελλο, με την καλύτερη ψυχολογία. Σε καλή κατάσταση με αρκετούς όμως τραυματισμούς να ταλαιπωρούν την ομάδα. Με ένα τέτοιο ρόστερ όμως υπάρχουν επιλογές και όπως βλέπουμε μπορούν να βοηθήσουν την πορεία προς τις εθνικές κατηγορίες. Ο Τενεάτης την Τετάρτη παίζει ένα ιστορικό ματς με τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου για το κύπελλο. Αλλά δεν αισθάνεται ασφαλής ακόμη στο πρωτάθλημα. Έτσι είναι υποχρεωμένος να κυνηγάει σε κάθε ματς το αποτελέσμα και αυτό προσδίδει στο αυριανό παιχνίδι σασπένς. Φαβορί φυσικά οι γηπεδούχοι, με τους Αθικιώτες να μην τα παρατάνε.

Την ίδια ώρα στο "Θωδειο" Στάδιο θα μονομαχίζουν σε αγώνα "φωτιά" με στόχο την νίκη ο Ολυμπιακός Λουτρακίου με τον Πέλοπα Κιάτου. Οι "ερυθρόλευκοι" θελούν το τρίποντο που θα τους δώσει το δικαίωμα να ελπίζουν σε παραμονή τους στην κατηγορια. Αντίθετα με τον Πέλοπα, που θέλει την νίκη για να παραμείνει στο πόντο από την Κορυφή αισιοδοξόντας γιά τίτλο και άνοδο. 
Στο Ξυλόκαστρο ο Πανκαμαριακός υποδέχεται τη Θύελλα Πετρίου, ενώ στη Νεμέα ο Παννεμεατικός αντιμετωπίζει τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου. Στον Άσσο ο Ολυμπιακός Άσσου σε ενδιαφέροντα αγώνα μάχεται με την Ελλάδα Βέλου,την στιγμή που ο Ισθμιακός αγωνίζεται στο Χιλιομόδι με τον ουραγό Ατρόμητο. Τέλος στο Λεχαιο ο τοπικός Ηρακλής υποδέχεται  τον Πανσολυγειακό

21η Αγωνιστική
25/2/17, 15:00
ΠΑΣ Κόρινθος - Αστέρας Δερβενίου
Ηρακλής Λεχαίου -  Πανσολυγειακός
Ατρόμητος Χιλιομοδίου - Ισθμιακός
Παννεμεατικός - Ηρακλής Ξυλοκάστρου
Κόρινθος '06 - Τενεάτης Αθικίων
Ολυμπιακός Άσσου - Ελλάς Βέλου
Πανκαμαριακός - Θύελλα Πετρίου
ΣΦΛ Ολυμπιακός - Πέλοπας Κιάτου