Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Ντέρμπι αιωνίων ανήμερα της Εθνικής επετείου του "ΟΧΙ" του 40

http://media1.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/10/panathinaikos-olympiakos-750x375.jpg 
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Το ξεκάθαρο μήνυμα του Λεμονή! | Newsit.gr
Ανήμερα της Εθνικής μας επετείου του "ΟΧΙ" , σήμερα (28/10, 19:30), στη Λεωφόρο διεξάγεται το ντέρμπι των «αιωνίων».Παναθηναϊκός εναντιον Ολυμπιακου.
Το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός ή Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στην περίπτωσή μας είναι το δικό μας clásico! Το ντέρμπι των... ντέρμπι σε όποια κατάσταση και εάν είναι ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός στην προκειμένη. Κανένας εκ των δύο δεν θέλει να χάνει αυτό το ματς και αυτοί οι δύο σύλλογοι είναι με διαφορά οι πιο μεγάλοι αντίπαλοι στην Super League.

Με τη ψυχολογία στα ύψη, έπειτα από τη νίκη επί του ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει να βγει νικητής από ακόμα ένα ντέρμπι και να φύγει με το διπλό από την έδρα του Παναθηναϊκού. Οι "ερυθρόλευκοι" αντιμετωπίζουν τους "πράσινους" στη Λεωφόρο, θέλοντας να δώσουν συνέχεια στην αντεπίθεση για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός δεν θα έχει εύκολο έργο στη Λεωφόρο κι αυτό το γνωρίζει καλά ο Τάκης Λεμονής αναφέρθηκε με δηλώσεις του στη Nova, αλλά και στον γενικότερο στόχο που έχει θέσει για την ομάδα του.«Σεβόμαστε τον Παναθηναϊκό ως αντίπαλο και χαιρόμαστε τις νίκες μας όταν αυτός είναι δυνατός. Το ελληνικό πρωτάθλημα και το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζονται έναν δυνατό Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που έχει αρκετά καλή δομή στο παιχνίδι της και στον επιθετικό και στον αμυντικό τομέα. Είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος. Όμως το κυριότερο είναι ότι πρόκειται για ένα ντέρμπι Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.
Είναι το απόλυτο ντέρμπι στην Ελλάδα, ανεξαρτήτου κατάστασης των δύο ομάδων. Οι δύο φανέλες θα πρέπει να μονομαχήσουν σκληρά για τη νίκη. Θα είναι εγκληματικό να πούμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει καλή ομάδα. Έχει πολύ καλούς παίκτες, καλό σύνολο και καλό προπονητή. Ειλικρινά το λέω. Δεν το λέω για να πω ότι πάμε σε ένα δύσκολο ματς. Μην περιμένετε ότι θα πάμε κάπου και θα περάσουμε ένα εύκολο απόγευμα. Μας περιμένει μια πολύ δύσκολη δουλειά».

Σχετικά με τον Κώστα Φορτούνη, σχολίασε: «Οφείλει να συνεχίσει ν' ακολουθεί την πορεία που άρχισε στο ματς με τον Πανιώνιο. Μίλησε αρκετός κόσμος γι' αυτόν. Νομίζω ήρθε η ώρα του Κώστα να μιλήσει».

Και για τους Μποτία, Εμενίκε: «Ο πρώτος θα είναι διαθέσιμος, ο δεύτερος είναι ένας παίκτης που θέλουμε πολύ να μας βοηθήσει».

Τέλος, για τον στόχο που έχει βάλει δήλωσε: «Έχουμε βάλει έναν στόχο για τις διακοπές των Χριστουγέννων, να είμαστε στην κορυφή. Το είχα πει στους παίκτες μου και πριν τα παιχνίδια με τον Πανιώνιο και τον ΠΑΟΚ».

Οι επιλογές του Λεμονή

Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Προτό, ο οποίος θα έχει μπροστά του από αριστερά προς τα δεξιά τους Κούτρη, Σισέ, Ένγκελς κι Ελαμπντελαουί. Στο κέντρο θα αγωνιστούν οι Ρομαό και Οτζίτζα, με τους Πάρντο και Ανδρούτσο να βρίσκονται στα άκρα. Δεκάρι θα είναι ο Φορτούνης, με τον Ανσαριφάρντ να είναι στην κορυφή της επίθεσης.
Την αποστολή συμπληρώνουν οι Καπίνο, Χουτεσιώτης, Μποτία, Καρσελά, Φιγκέιρας, Ζιλέ, Εμενίκε, Νικολάου και Ταχτσίδης. 
 Τι θέλει ο Ουζουνίδης
Μόνο τη νίκη σκέφτεται ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι του Σαββάτου (28/10) με τον Ολυμπιακό, όπως τόνισε ο Μαρίνος Ουζουνίδης με δηλώσεις του στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού της NOVA.
Ο τεχνικός των «πρασίνων» επισήμανε ότι σε ένα τέτοιο ματς δεν μετρούν τα προβλήματα που μπορεί να έχουν οι ομάδες, ενώ στάθηκε και στην παρουσία του Ροντρίγκο Μολέδο στην άμυνα, μετά την μείωση της ποινής που του είχε επιβληθεί αρχικά (από 3 έπεσε στις 2 αγωνιστικές):

«Δεν περιμέναμε την τιμωρία, αλλά είπαμε δεχόμαστε την απόφαση. Ο Ροντρίγκο είναι ένας παίκτης στην άμυνα που μας δίνει διαφορετικά στοιχεία από τα άλλα στόπερ μας. Έχει δύναμη, ταχύτητα, παίκτης που υπολογίζει και ο αντίπαλος επιθετικός. Μας λείπουν από την ομάδα τα στοιχεία του Ροντρίγκο και η παρουσία του θα μας βοηθήσει αρκετά».

Ο προπονητής του "τριφυλλιού", Μαρίνος Ουζουνίδης, έχει πάρει τις αποφάσεις του για το πώς προτίθεται να παρατάξει την ομάδα του στην αποψινή αιώνια μάχη. Η διάταξη θα είναι 4-2-3-1, ενώ έχει βρει τους παίκτες που θα ξεκινήσουν στο αρχικό σχήμα.
Ο Βλαχοδήμος θα είναι στο τέρμα και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά οι Κουλιμπαλί, Μολέντο, Κολοβέτσιος και Χουλτ. Οι Σιλά και Κουρμπέλης στον άξονα, ο Λουντ αριστερά, ο Βιγιαφάνιες δεξιά και ο Χίλιεμαρκ πίσω από τον Μολίνς, ο οποίος θα είναι ο φορ του Παναθηναϊκού στο αιώνιο ντέρμπι.