Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Ένας τίτλος, μία θέση και... η παραμονή!

Ένας τίτλος, μία θέση και... η παραμονή!

Στην προτελευταία αγωνιστική της Superleague διακυβεύονται πολλά και αρκετά «μέτωπα» είναι ανοιχτά, τόσο στην κορυφή, όσο και στη «μάχη» της παραμονής.
Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Καραϊσκάκης» και χρειάζεται ένα βαθμό για να κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Την ίδια ώρα, ο δεύτερος ΠΑΟΚ φιλοξενείται από τον Πλατανιά στα Πηγάδια και θέλει τη νίκη, καθώς με ενδεχόμενη νίκη των «ερυθρόλευκων» θα παραμείνει η διαφορά στους έξι βαθμούς  και αυτό αποτελεί ζητούμενο για τον «δικέφαλο» μετά τα τελευταία γεγονότα και τις δικαστικές διαμάχες.
Βαθμολογική εκκρεμότητα υπάρχει και για την τελευταία θέση των πλέι οφ, με την πέμπτη ΑΕΚ και την έκτη Ξάνθη να διεκδικούν την είσοδό τους στην πεντάδα.  Η Ένωση έχει τέσσερις βαθμούς διαφορά από του Ακρίτες και μόνο με… «αυτοκτονία» θα χάσει την πολυπόθητη θέση.
Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ φιλοξενείται από τον Λεβαδειακό στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας και με νίκη «κλειδώνει» την είσοδο της στην πεντάδα. Από την άλλη, η Ξάνθη παίζει εκτός με την ΑΕΛ.
Βέβαια και οι δύο υποψήφιες ομάδες για το τελευταίο εισιτήριο των πλέι οφ θα αντιμετωπίσουν συλλόγους που «καίγονται» για βαθμούς.
Ο προτελευταίος Λεβαδειακός θέλει μόνο τη νίκη για να ελπίζει σε παραμονή, ενώ η θεσσαλική ομάδα βολεύεται και με την ισοπαλία.
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση στο Καυταντζόγλειο ανάμεσα στον Ηρακλή και στον Παναιτωλικό. Ο «γηραιός» με τα αμέτρητα εξωαγωνιστικά προβλήματα κάνει αγώνα δρόμου για τη σωτηρία και μετά από τρεις σερί νίκες, θέλει το τρίποντο για να «κλειδώσει» - αγωνιστικά- την παραμονή του.
Βαθμολογικά στη «μάχη» της  ουράς βρίσκεται και ο Αστέρας Τρίπολης, αλλά πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω για να κινδυνέψει.

Αναλυτικά η 29η αγωνιστική (19:00)
Κυριακή 23/4
Κέρκυρα - Πανιώνιος
ΑΕΛ - Ξάνθη
Βέροια - Αστ. Τρίπολης
Ηρακλής - Παναιτωλικός
Λεβαδειακός - ΑΕΚ
Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα
Παναθηναϊκός - Ατρόμητος
Πλατανιάς - ΠΑΟΚ