Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Η Δυτική Κορινθία στο "μάτι" της κακοκαιρίας - Με αντιολισθητικές αλυσίδες η κυκλοφορία

Καιρός: Ένας νεκρός από την κακοκαιρία - Προβλήματα και `πολικές` θερμοκρασίες
Με χιόνια και τσουχτερό κρύο θα αποχαιρετήσουμε το 2016, καθώς βαρύς χιονιάς σαρώνει όλη τη χώρα το τελευταίο εικοσιτετράωρο Τα ορεινά και τα ημιορεινά της Κορινθίας είναι χιονιοσμένα.και... έπεται συνέχεια! Την Παρασκευή, οι χιονοπτώσεις κατά τόπους θα είναι πυκνές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 9 μποφόρ με εξασθένηση. Ισχυρός παγετός Θερμοκρασία: Από -5 έως 6 βαθμούς Κελσίου.
Η κίνηση των οχημάτων στα ορεινά καθόλη την διάρκεια της ημέρας γίνεται με αλυσίδες και από ότι φαίνεται θα εξακολουθήσει και τις επόμενες ώρες να συμβαίνει αυτό!
Σε απογευματινό δελτίο τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου αναφέρεται:  ότι λόγω έντονων καιρικών φαινόμενων, στο οδικό δίκτυο της Κορινθίας , η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες :
 -Από τo 7ο χιλ/τρο και άνω της Επ. Οδού Δερβενίου – Γκούρας
 -Από το 1ο χιλ/τρο έως 18ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Γκούρας – Δερβενίου
 -Από τo 8ο χιλ/τρο και άνω της Επ. Οδού Λυγιάς – Πύργου
 -Από τo 5ο χιλ/τρο και άνω της Επ. Οδού Καλλιθέας – Ελληνικού
 -Από τo 8ο χιλ/τρο και άνω της Επ. Οδού Λουτρού – Βρυσούλων
-Από τo 12ο χιλ/τρο και άνω της Επ. Οδού Ξυλοκάστρου – Τρικάλων
-Από τo 1ο χιλ/τρο   και άνω της Επ. Οδού Τρικάλων – Καρυάς
-Από το 1ο χιλ/τρο έως 16ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Γκούρας – Κιάτου
-Από το 1ο χι/τρο έως 18ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Γκούρας – Λυκουριάς
-Από το 1ο  χιλιόμετρο και άνω Επαρχιακής Οδού Περαχώρας- Πισίων»

H επισκεψη του Υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου στην Κόρινθο.



Εμφάνιση tz6.jpg 
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης «για άνοιγμα στην κοινωνία», με στόχο να ακουστούν τα προβλήματα των πολιτών, ο  Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος πραγματοποίησε επίσκεψη στην πόλη μας. Στην επίσκεψή του αυτή τον συνόδευσαν οι τρεις βουλευτές Κορινθίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Θελερίτη Μαρία, Τσόγκας Γεώργιος, Ψυχογιός Γεώργιος, ο γ. γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Χαράλαμπος Κασίμης καθώς και ο συντονιστής και μέλη της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας.

Οδηγίες προστασίας των πολιτών από χιονοπτώσεις και παγετό, από τη γ.γ. Πολιτικής Προστασίας

Αποτέλεσμα εικόνας για Οδηγίες προστασίας των πολιτών από χιονοπτώσεις και παγετό, από τη γ.γ. Πολιτικής Προστασίας
Οδηγίες προστασίας των πολιτών από χιονοπτώσεις και παγετό εξέδωσε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, που βρίσκεται σε ετοιμότητα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. 
Συγκεκριμένα, η Γ.Γ.Π.Π συστήνει στους πολίτες να προετοιμαστούν:
Αν κατοικείτε σε ορεινή ή δύσβατη περιοχή που αντιμετωπίζει προβλήματα από χιονοπτώσεις:
Προμηθευτείτε υλικό θέρμανσης και τρόφιμα για αρκετές ημέρες.
Φροντίστε για εξοπλισμό καθαρισμού του χιονιού (π.χ. φτυάρια).
Αν βρίσκεστε στο σπίτι κατά τη διάρκεια της χιονόπτωσης:
Διατηρείστε το ζεστό και παραμείνετε σε αυτό όσο μπορείτε.
Μην αφήνετε τα παιδιά να βγουν έξω ασυνόδευτα.
Φορέστε κατάλληλα ρούχα και παπούτσια.
Ελέγξτε το δίκτυο ύδρευσης, τους σωλήνες και τον υαλοπίνακα του ηλιακού θερμοσίφωνα.
Αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της χιονόπτωσης:
Αποφύγετε την οδήγηση σε δύσβατες ορεινές περιοχές.
Αλλάξτε πορεία αν βρίσκεστε σε δύσβατο δρόμο και υπάρχει έντονη χιονόπτωση.
Τηρείτε τις αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.
Παραμείνετε στο αυτοκίνητο αν ακινητοποιηθεί. Τοποθετείστε στην κεραία του ραδιοφώνου ή σε άλλο εμφανές σημείο ένα ύφασμα με έντονο χρώμα, ώστε να σας εντοπίσουν οι ομάδες διάσωσης. Ανάβετε τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα και διατηρείστε την εξάτμιση καθαρή από το χιόνι.
Αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο:
Πηγαίνετε σε ασφαλές μέρος χωρίς να εκτεθείτε στη χιονοθύελλα.
Ντυθείτε με πολλά στρώματα από ελαφριά και ζεστά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και φορέστε ζεστές αδιάβροχες μπότες. Προτιμήστε ένα αδιάβροχο εξωτερικό ρούχο.
Προσέξτε τις μετακινήσεις σας σε περιοχές όπου προβλέπονται Χιονοπτώσεις.
Χρησιμοποιήστε αντιολισθητικές αλυσίδες αν είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθείτε με αυτοκίνητο.
Είναι προτιμότερο να ταξιδέψετε κατά τη διάρκεια της ημέρας χρησιμοποιώντας κεντρικούς δρόμους. Ενημερώστε τους οικείους
σας για τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε. – Προτιμήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς για μετακινήσεις στην πόλη.
Σε περιοχές όπου έχει δημιουργηθεί παγετός απαιτείται προσοχή όταν οδηγείτε. Ενημερωθείτε για την κατάσταση του οδικού δικτύου και έχετε αντιολισθητικές αλυσίδες.
Αν μετακινείστε πεζή, φορέστε κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας.
Στα δίκτυα ύδρευσης των κατοικιών:
Μάθετε που βρίσκεται ο υδρομετρητής (ρολόι) του σπιτιού σας καθώς και τα σημεία όπου βρίσκονται ο κεντρικός και οι περιφερειακοί διακόπτες υδροδότησης.
Ελέγξτε και βεβαιωθείτε ότι οι διακόπτες του δικτύου υδροδότησης ανοιγοκλείνουν και λειτουργούν ομαλά.
Βεβαιωθείτε ότι οι εξωτερικοί σωλήνες (π.χ. ηλιακού θερμοσίφωνα, βρύσες μπαλκονιών) είναι μονωμένοι, διαφορετικά φροντίστε να μονωθούν το συντομότερο δυνατόν.
Απομονώστε ή καλύτερα εκκενώστε το δίκτυο του ηλιακού θερμοσίφωνα, αν πρόκειται να λείψετε για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Ρυθμίστε το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού ώστε να λειτουργεί αυτόματα σε χαμηλές θερμοκρασίες.
Κλείστε την παροχή νερού προς τον ηλιακό θερμοσίφωνα και αδειάστε το νερό από το σύστημα, αν είσαστε στο σπίτι κατά τη διάρκεια του παγετού και ιδιαίτερα το βράδυ, διαφορετικά αφήστε μια βρύση να στάζει στο κύκλωμα ζεστού νερού.
Μην σπαταλάτε αλόγιστα νερό για να απομακρύνετε το χιόνι και τον πάγο.
Περιορίστε τις δραστηριότητες που απαιτούν αυξημένη κατανάλωση νερού (πλυντήρια ρούχων κλπ.).
Ενημερωθείτε αν έχει τοποθετηθεί αντιψυκτικό στον ηλιακό θερμοσίφωνα από την κατασκευάστρια εταιρία ή τον ειδικό τοποθέτησης, σε περίπτωση κλειστού κυκλώματος. Σε αντίθετη περίπτωση, προμηθευτείτε το κατάλληλο αντιψυκτικό και φροντίστε για την τοποθέτησή του.
Ελέγξτε αν υπάρχουν διαρροές στις βρύσες ή στα καζανάκια.
Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές στα μπαλκόνια και στις ταράτσες είναι καθαρές από φύλλα και σκουπίδια και λειτουργούν ομαλά.
Όταν επικρατήσει παγετός και εφόσον παγώσουν οι κεντρικοί σωλήνες ύδρευσης:
Κλείστε αμέσως τον κεντρικό διακόπτη παροχής νερού του σπιτιού και ελέγξτε τον υδρομετρητή. Αν συνεχίζει να λειτουργεί («γράφει»), τότε υπάρχει διαρροή στο δίκτυο. Κλείστε το διακόπτη της κεντρικής παροχής και καλέστε υδραυλικό.
Αν αποφασίσετε να ξεπαγώσετε τους σωλήνες, αρχίστε από το μέρος του σωλήνα κοντά στον διακόπτη ώστε η θερμοκρασιακή μεταβολή να είναι σταδιακή. Αν δεν έχετε αποτελέσματα επικοινωνήστε με έναν υδραυλικό.
Ελέγξτε αν έχουν βραχεί ή διατρέχουν κίνδυνο οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις ώστε να τις απομονώσετε.

Ο Πούτιν ανακοίνωσε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Συρία


Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στο συριακό καθεστώς και την ένοπλη συριακή αντιπολίτευση, έπειτα από την πολυαίμακτη πολεμική σύρραξη που άρχισε το 2011, μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
«Υπεγράφησαν τρία έγγραφα: το πρώτο ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και την ένοπλη αντιπολίτευση για την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός στο σύνολο του συριακού εδάφους», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν διευκρινίζοντας ότι τα άλλα δύο έγγραφα αφορούν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Θρίλερ με τον Ελληνα πρέσβη στη Βραζιλία – Αγνοείται εδώ και 3 ημέρες

Τα ίχνη του πρέσβη της Ελλάδας στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη, αναζητούν οι αστυνομικές αρχές σύμφωνα με τον βραζιλιάνικο Τύπο.
Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, ο πρεσβευτής της Ελλάδας εξαφανίστηκε προ τριών ημερών και την υπόθεση διερευνά η υπηρεσία ανθρωποκτονιών του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Πέθανε ο ηθοποιός Θεόδωρος Δημήτριεφ

Θεόδωρος Δημήτριεφ

Ανήμερα των Χριστουγέννων και σε ηλικία 87 ετών, άφησε τη τελευταία του πνοή ο γνωστός Έλληνας ηθοποιός Θεόδωρος Δημήτριεφ.
Ξεκίνησε από το μουσικό θέατρο. To 1955-58 τραγουδούσε στις επιθεωρήσεις των θεάτρων «Βέμπο» και «Αλίκη», καθώς και στα κοσμικά κέντρα «Αστέρια» (Γλυφάδας) και «Μπλε Αλεπού» (οδού Τροίας). Αργότερα τραγούδησε και στα κέντρα «Λαλέουσα», μπουάτ «Χνάρι», «Belle Maison», «Le Grillon», «Νινέττα».
Το 1959 προσελήφθη για τις ανάγκες της τριλογίας του Αισχύλου «Ορέστεια» (σκηνοθεσία Δημήτρη Ροντήρη) στο Εθνικό Θέατρο και έκτοτε έπαιζε σε αρχαίες

Ολες οι Αργίες και τα Τριήμερα του 2017






Greek Hellenic News Feed

Ανάκληση "ΜΗ ΑΣΦΑΛΟΥΣ" εμφιαλωμένου νερού από τον ΕΦΕΤ


EMFIALOMENO_NERO.jpgΑνάκληση εμφιαλωμένου νερού από τον ΕΦΕΤ


Στην ανάκληση εμφιαλωμένου επιτραπέζιου νερού προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), καθώς ύστερα από σχετικούς ελέγχους, το προϊόν κρίθηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ-ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ.

Διαβάστε περισσότερα 

optikiepafiets.jpgΓιατί είναι δύσκολο να κοιτάμε το συνομιλητή μας στα μάτια – Νέα μελέτη


Ομάδα ερευνητών, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Κιότο, βρήκαν μια πιθανή εξήγηση για το λόγο για

Ο ΕΟΠΥΥ καταργεί τις προπληρωμές – Aσφαλισμένοι θα πληρώνουν μόνο συμμετοχή


Δεν θα χρειάζεται να προπληρώνουν από το νέο έτος το υγειονομικό υλικό οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ. Θα πληρώνουν μόνον την συμμετοχή τους.
Διευκολύνεται έτσι η φροντίδα εκατομμυρίων ασθενών με προβλήματα όρασης, διαβήτη, κινητικά και αναπνευστικά προβλήματα, καρκίνο, μεσογειακή αναιμία και διατροφικές διαταραχές. Σε αυτές τις κατηγορίες ασφαλισμένων παρέχονται σήμερα εκατοντάδες υλικά, αξίας που μπορεί να ξεπεράσει και τις 7.000 ευρώ.

Νέα δικαστική δικαίωση για συμβασιούχους: Αορίστου χρόνου εργαζόμενοι της ΔΕΗ


Τους 20 συμβασιούχους μηχανικούς της ΔΕΗ που είχαν προσφύγει δικαστικά δικαίωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι απασχολούνταν επί σειρά ετών με συμβάσεις ότι «έργου» είτε «ορισμένοιυ χρόνου», με αποτέλεσμα το Δικαστήριο να αναγνωρίσει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Όπως σημειώνει ο συνεργάτης της aftodioikisi.gr-εργατολόγος Δημήτρης Περπατάρης που ήταν και ο πληρεξούσιος δικηγόρος των εργαζόμενων, είναι η πρώτη

H εγκύκλιος Σκουρλέτη για τα 24μηνα στη Διαύγεια -Τι διευκρινίζει


Στη Διαύγεια δημοσιεύτηκε σήμερα η εγκύκλιος του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη που είχε αποκαλύψει από τις 21 Δεκεμβρίου η aftodioikisi.gr, σύμφωνα με την οποία δεν εμπίπτουν οι παρατάσεις συμβάσεων καθαριότητας στους ΟΤΑ στο 24μηνο του ΠΔ Παυλόπουλου. Την ίδια ώρα με δήλωσή του ο κ. Σκουρλέτης στην

Χρόνια πολλά με Υγεία και Αγάπη

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2017

www.rethink-project.gr

Re:Think Cooperative · Farma Fifa Permaculture · Iroon Politexniou · Kalamata, Messinia 24 100 · Greece 

Ποιό είναι το μέλλον της Ελλάδας;



29.12.2016







ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Είναι το μέλλον της Ελλάδας φιλελεύθερο; Στο ερώτημα αυτό θα κληθούν να απαντήσουν τέσσερις διαχρονικά φιλελεύθεροι σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργανώνει το liberal.gr στο ξενοδοχείο Hilton (αίθουσα Τερψιχόρη Α) το Σάββατο 7 Ιανουαρίου και ώρα 11 το πρωί, στα πλαίσια του Money Show.

Στο τραπέζι οι Στέφανος Μάνος, Κωστής Χατζηδάκης, Θεόδωρος Σκυλακάκης και Πάσχος Μανδραβέλης.
Ως συνήθως θα ακολουθήσει και ... φιλελεύθερη συζήτηση με το κοινό.

Επισκέψεις Χρίστου Δήμα στις υπηρεσίες στο Κιάτο

 
Επισκέψεις στις υπηρεσίες της περιοχής του Κιάτου, πραγματοποίησε χθες ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Πιο συγκεκριμένα, συνοδευόμενος από μέλη της ΔΗΜΤΟ Σικυωνίων και τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Χρ.Κορδώση, επισκέφθηκε την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, το Λιμενικό, το Δημαρχείο, το Κέντρο Υγείας και την Τροχαία στο Κιάτο, με το προσωπικό των οποίων είχε συναντήσεις.
Σχετικά με την επίσκεψη ο κ. Δήμας, σημείωσε: 
«Χθες επισκεφθήκαμε, μαζί με τα μέλη της ΔΗΜΤΟ Σικυωνίων και τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Χρ.Κορδώση, κατά σειρά την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, το Λιμενικό, το Δημαρχείο, το Κέντρο Υγείας και την Τροχαία στο Κιάτο. Συνομιλήσαμε με τους εργαζομένους για 
τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις υπηρεσίες τους και τους δώσαμε συγχαρητήρια για την μεγάλη προσπάθεια που κάνουν ώστε να είναι καλύτερη η καθημερινότητα όλων των πολιτών. Χρόνια πολλά σε όλους και καλή χρονιά να έχουμε.»

Παράταση συμβάσεων: Ερχεται ρύθμιση για δεδουλευμένα, στην αναμονή τα 24μηνα


Την κατάθεση αμέσως μετά τις γιορτές νομοθετικής ρύθμισης προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα των δεδουλευμένων των εργαζομένων στην καθαριότητα επιεβαιώσε κατά τη σημερινή του συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Συνδικάτου ΟΤΑ, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης. Ωστόσο, ο

ΔΕΥΤΕΡΟ κύμα ΧΙΟΝΙΑ από το απόγευμα


avatar
star.gr
@wwwstargr
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ! ΔΕΥΤΕΡΟ κύμα ΧΙΟΝΙΑ από το απόγευμα
reply
retweet
favorite
avatar
Μέντα 88 fm
@Menta88fm
Καλημέρα! Σήμερα η καρτ ποστάλ σπάει το ρόδι και κάνει ευχές! Το Τρίφωνο τραγουδάει: "Να μ’ αγαπάς, να σταθούμε... fb.me/8BKh0OyYb
reply
retweet
favorite
 1
avatar
ΑΠΕ-ΜΠΕ 
@amna_news
Μια ακόμη διασημότητα πέθανε το 2016: Ο Παν Παν, το πιο ηλικιωμένο αρσενικό πάντα στον κόσμο amna.gr/greece-china/a…
reply
retweet
favorite

Είναι γεγονός! Κατασκευάστηκε ο πρώτος «Iron Man» από Κορεάτες (Βίντεο)

Είναι γεγονός! Κατασκευάστηκε ο πρώτος «Iron Man» από Κορεάτες (Βίντεο)
Φαίνεται πως δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολλά χρόνια ακόμα για να δούμε ρομπότ να εντάσσονται στη ζωή μας.
Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία Hankook Mirae Technology κατάφερε να κατασκευάσει ένα πρωτότυπο επανδρωμένο ρομπότ, το οποίο διαθέτει δύο μεταλλικούς βραχίονες που ζυγίζουν περίπου 130 κιλά έκαστος.
Το Method-2 έχει ύψος περίπου 4 μέτρα, ενώ το βάρος του φτάνει τους 1,3