Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Νίκησε 2 - 0 ο ΠΑΟ Λουτρακίου μέσα στον Ξυλόκαστρο τον Ηρακλή στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Κορινθίας

Στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου Κορινθίας ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου έχασε εντός έδρας 0 - 2 από τον ΑΟ Λουτράκι .  Οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Κολιμάδη παρά την ήττα τους  έπαιξαν ποδόσφαιρο αξιώσεων σε κακό αγωνιστικό τερέν λόγω καιρικών συνθηκών

Συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γιαννάκη Ομήρου

 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε σήμερα, Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, συνάντηση στο γραφείο του στη Βουλή, με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιαννάκη Ομήρου.

Στο ξεκίνημα της συνάντησης, έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Η Κυβέρνηση να σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ για τις Σκουριές»

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σήμερα, το ΣτΕ ακυρώνει οριστικά την απόφαση του κ. Σκουρλέτη και της Κυβέρνησης να σταματήσουν το έργο στις Σκουριές Χαλκιδικής.


Ο υπουργός Περιβάλλοντος υποχρεούται να σεβαστεί, επιτέλους, τη νομιμότητα, να εγκαταλείψει τις κομματικές και ιδεολογικές του αγκυλώσεις και εμμονές και να δώσει το πράσινο φως για τη λειτουργία των μεταλλείων». 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για την πώληση του ΟΛΠ «Η πώληση του ΟΛΠ δικαιώνει τις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας»

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η σημερινή εξέλιξη για την πώληση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, δικαιώνει τη σταθερή πολιτική επιλογή των Κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας για προσέλκυση επενδυτών και γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας ως πύλης εισόδου στην Ευρώπη.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αφού επί ένα χρόνο καθυστέρησε και κωλυσιέργησε, σύρεται στην προώθηση αυτής της σημαντικής αποκρατικοποίησης, όπως σύρθηκε και στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων. 

Δυστυχώς, εν τω μεταξύ, χάθηκε πολύτιμος χρόνος, με κόστος για την οικονομία, την κοινωνία και τη χώρα».


Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργου Κουμουτσάκου «Στο χέρι της Κυβέρνησης η άρση του αδιεξόδου για τις τηλεοπτικές άδειες»

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι χειρισμοί της Κυβέρνησης στο θέμα των τηλεοπτικών αδειοδοτήσεων επιβεβαιώνουν τον αυταρχισμό της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αυταρχισμό που διαταράσσει τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου.

ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΣΙΠΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ


Στην αποσύνθεση του πολιτικού συστήματος και στην κατάλυση της δημοκρατίας, της επαφής λαού με εξουσία, ελπίζει πια ο αποτυχημένος Αλέξης Τσίπρας. Δέσμιος ο ελληνικός λαός σε μία πραιτωριανή μειοψηφία, απροσδιόριστης ιδεολογίας ιδιοτελούς σκοπού, οδεύει κάθε μέρα όλο και πιο κοντά προς το κρεματόριο των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Κωνσταντινα Νικολάκου να μην τολμήσει κανένας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου να παραβιάσει την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία, ειδικά σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος και της Δημόσιας Υγείας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το θέμα των απορριμμάτων και τις συζητήσεις που εξελίσσονται μεταξύ του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Δημάρχων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:
«Παρακολουθούμε με έκπληξη και απορία τις εξελίξεις στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είτε με τις διαπραγματεύσεις της διυπουργικής επιτροπής με την ανάδοχο εταιρεία, είτε με τις συναντήσεις του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος με τους Δημάρχους.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης εξαιτίας των δυσμενών καιρικών φαινομένων στο ορεινό δίκτυο της Κορινθίας, κάνει έκκληση στους οδηγούς να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και τα αυτοκίνητα που μετακινούνται, να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες για την ασφαλή τους μετακίνηση.
Ιδιαίτερη προσοχή λόγω των χιονοπτώσεων και του παγετού στα επαρχιακά οδικά δίκτυα των περιοχών Ξυλοκάστρου- Τρικάλων , Τρικάλων – Καρυάς, Δερβενίου – Γκούρας, Νεμέας- Κιάτου (Δ.Δ Δάφνης, Καστρακίου, Μποζικά, Τιτάνη), Κιάτου – Σουλίου έως Γκούρα.

Γραφείο Τύπου Αντιπεριφερειάρχη


Δήλωση της Υπεύθυνης του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας κας Φωτεινής Αραμπατζή «Η Κυβέρνηση εξαντλεί την αντοχή και την υπομονή των αγροτών»

Η Υπεύθυνη του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κυρία Φωτεινή Αραμπατζή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Είναι λυπηρό να συμβαίνουν επεισόδια, όπως αυτά που σημειώθηκαν στην Κομοτηνή. Η χρήση “αριστερών” χημικών εναντίον των διαμαρτυρόμενων αγροτών είναι, όχι μόνο καταδικαστέα, αλλά και αποκαλυπτική της ασυνέπειας που δείχνει παντού η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ας καταλάβει, επιτέλους, η Κυβέρνηση ότι ο αγροτικός κόσμος αγωνιά για την επιβίωσή του και “καίγεται” από τη φωτιά που του άναψε με την πρότασή της για Ασφαλιστικό, αλλά και τις φοροεπιδρομές που ξεκίνησε σε βάρος του.

Αντί η Κυβέρνηση να στρουθοκαμηλίζει, εξαντλώντας τις αντοχές και την υπομονή των αγροτών μας, ας συνειδητοποιήσει, επιτέλους, την πραγματικότητα».



Δήλωση του Υπεύθυνου του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρου Φορτσάκη «Δεν πείθει για τον Εθνικό Διάλογο στην Παιδεία ο κ. Φίλης»

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Καθηγητής κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αδυναμία του κ. Φίλη να μας πείσει ότι ο Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία δεν είναι προσχηματικός και ότι τα συμπεράσματά του δεν είναι προαποφασισμένα φαίνεται και από την αποτυχία των σχετικών δημόσιων συζητήσεων.

Την περασμένη Τρίτη η πρώτη σχετική συζήτηση ματαιώθηκε με επεισοδιακό τρόπο από τις έντονες διαμαρτυρίες συμμετεχόντων, μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας. Χθες, είχε την ίδια τύχη και η δεύτερη σχετική συζήτηση, για τους ίδιους πάλι λόγους.


Κάθε προσπάθεια αυταρχισμού και περιορισμού της ελευθερίας της γνώμης πρέπει να καταδικασθεί. Ας συνειδητοποιήσει, όμως, και ο κ. Φίλης το αυτονόητο: Ότι με τη διαρκή προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων, χωρίς καμία διαβούλευση, και με την εμμονή του για κομματικό έλεγχο της διοίκησης της εκπαίδευσης, όλοι, πλέον, δικαιολογημένα αμφισβητούν τον υποτιθέμενο Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία. Μόνο ο παραμερισμός αυτής της θλιβερής νοοτροπίας μπορεί να οδηγήσει σε έναν ειλικρινή διάλογο».

ΙΜΙΑ ‘96 ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: Συγκέντρωση Τιμής και Μνήμης, Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 - Μνημείο Ιμίων


20 χρόνια μετά την τραγική νύχτα των Ιμίων, οι Έλληνες Εθνικιστές αποτίουν φόρο Τιμής στους Ήρωες Αξιωματικούς του Πολεμικού μας Ναυτικού και στέλνουν το μήνυμα της Εθνικής Αντίστασης σε αυτούς που συνεχίζουν να ξεπουλάνε την Ελλάδα

ΙΜΙΑ '96 ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: Συγκέντρωση Τιμής και Μνήμης
Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 - Ώρα 7μμ
Μνημείο Ιμίων - Έμπροσθεν Λέσχης Αξιωματικών

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Εγκρίθηκαν οι τροπολογίες της Ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Ελίζας Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη για την οικοδόμηση ενός κοινού ευρωπαϊκού χώρου ποινικής δικαιοσύνης

Με συντριπτική πλειοψηφία, υιοθετήθηκε σήμερα, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με την ενίσχυση ορισμένων πτυχών του τεκμηρίου αθωότητας και του δικαιώματος παράστασης του κατηγορουμένου στη δίκη του, στο πλαίσιο ποινικής διαδικασίας, στην οποία ενσωματώθηκαν, μεταξύ άλλων, οι τροπολογίες της Ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας και Αντιπροέδρου της Ομάδας Εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για Νομικές και Εσωτερικές Υποθέσεις, Ελίζας Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη.

Υποχρεωτική η έξοδος στη σύνταξη στην 35ετια

 Βόμβα στο συνταξιοδοτικό του Δημοσίου βάζει ο υπαλληλικός κώδικας που οδηγεί τους 60άρηδες με 35ετία στην υποχρεωτική έξοδο ακόμη και αν δεν ...
airetos.gr

Στα λευκά η Πελοπόννησος . Που χρειάζονται αντιολισθιτικες αλυσίδες

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/xionias-loutraki.jpg
Στα λευκά έχει ντυθεί όλη η ορεινή Πελοπόννησος, αφού όλη τη νύχτα χιόνιζε με αμείωτη ένταση στα ορεινά των νομών της.

Ανοικτός παραμένει ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, χωρίς κανένα πρόβλημα. Δεν υπάρχουν αποκλεισμένα χωριά, ούτε διακοπές ρεύματος, παρά μόνο στιγμιαίες πτώσεις τάσεις σε κάποια ορεινά χωριά. Οι Αρχές προειδοποιούν τους οδηγούς που πρόκειται να κινηθούν στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου να είναι απαραίτητα εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Τρίπολης-Σπάρτης, από το 10ο έως το 50ό χιλιόμετρο, στην εθνική οδό Τρίπολης-Αρχαίας Ολυμπίας, από το 16ο έως και το 68ο χιλιόμετρο και στην εθνική οδό Καλαμάτας-Σπάρτης από το 27ο έως το 42ο χιλιόμετρο. Επίσης, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης-Μεγαλόπολης-Καλαμάτας, από το 7ο έως το 13ο χιλιόμετρο και σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο του Πάρνωνα, του Μαινάλου, καθώς και στην ορεινή Κορινθία.

Στην Κορινθία διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες :  Από τo 13ο χιλ/τρο και πάνω της Επ. Οδ. Κιάτου -Σουλίου έως Γκούρα , Επ. Οδός Νεμέας έως Κιάτο (Δ. Δ. Δάφνης – Καστρακίου – Μποζικά – Τιτάνη) , Από τo 18ο χιλ/τρο και πάνω της Επ. Οδού Ξυλοκάστρου – Τρικάλων , Από τo 1ο χιλ/τρο και πάνω της Επ. Οδού Τρικάλων – Καρυάς , Από τo 16ο χιλ/τρο και πάνω της Επ. Οδού Δερβενίου – Γκούρας.
Απαραίτητες είναι οι αλυσίδες και στον δρόμο από Καρδαρά προς το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου, ενώ κλειστός είναι ο δρόμος για τη Βυτίνα.

Παράλληλα, με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία και στο οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας.

Ειδικότερα, στο 5ο χιλιόμετρο της 7ης Επαρχιακής Οδού, που οδηγεί προς τον ναό του Επικούρειου Απόλλωνα και στα χωριά Σκληρού – Νέδα – Αγ. Σώστης και Πέτρα (του Δήμου Οιχαλίας), ύστερα από τη βραδινή χιονόπτωση που έπληξε τις ορεινές περιοχές του νομού Μεσσηνίας.

Με σχετική δυσχέρεια και με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται και η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ε.Ο. Καλαμάτας – Σπάρτης από το 27ο χλμ. έως και το 42ο χλμ., στον Ταϋγετο.

Και στους δύο αυτοκινητόδρομους η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας έχει εγκαταστήσει εργολαβίες για τον αποχιονισμό, κι έτσι δεν παρατηρούνται μέχρι στιγμής φαινόμενα διακοπής της κυκλοφορίας. Ιδιαίτερα στην Ε.Ο. Καλαμάτας – Σπάρτης, η παρουσία του εργολάβου είναι μόνιμη και, εκτός των άλλων, ο ίδιος προμηθεύει με αντιολισθητικές αλυσίδες τους μη επιμελείς οδηγούς.

Όσοι οδηγοί κατευθύνονται προς Αθήνα, μέσω του εθνικού αυτοκινητόδρομου (Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα), δυσκολίες θα συναντήσουν από το 7ο χλμ. έως το 13ο χλμ. της Ε.Ο. Τρίπολης- Καλαμάτας (δηλαδή έξω από την Τρίπολης), γι' αυτό θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

ΑΣΕΠ: Αυτά είναι τα οριστικά αποτελέσματα για τις 465 θέσεις στη ΓΓΔΕ (2Κ/2015)

Σήμερα εκδόθηκαν και καταχωρίστηκαν τα οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης 2Κ/2015 (ΦΕΚ 3/14-5-2015, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, τετρακοσίων εξήντα πέντε (465) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών.
Οι πίνακες διοριστέων απεστάλησαν στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση και θα αναρτηθούν στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.
Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 62/2004 απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, οι απορριπτέοι υποψήφιοι εμφανίζονται με το δωδεκαψήφιο μοναδικό κώδικα ο οποίος αναγράφεται στην εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής τους αίτησης σε συνδυασμό με τον αριθμό ταυτότητας.
Δείτε τα οριστικά αποτελέσματα ΕΔΩ.

aftodioikisi.gr

Ποιοι είναι οι νέοι μισθοί γενικών, ειδικών γραμματέων και συμβούλων υπουργών, δημάρχων (λίστα)

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο οι νέοι μισθοί των στελεχών του κρατικού μηχανισμού είναι οι εξής:

Η απραξία των Ευρωπαίων Ηγετών υπονομεύει το προσφυγικό - Τοποθέτηση Ανδρουλάκη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

http://news247.gr/eidiseis/politiki/article2167917.ece/BINARY/w660/androulakis.jpg"Η απραξία των Ευρωπαίων Ηγετών υπονομεύει το προσφυγικό" δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά την ενημέρωση που έκανε η Ύπατη Εκπρόσωπος και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Μογκερίνι. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της τοποθέτησης του κ. Ανδρουλάκη: Το δράμα του Συριακού λαού συνεχίζεται με χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια εσωτερικούς και εξωτερικούς πρόσφυγες. Χαραμάδα ελπίδας άνοιξε μετά τις συναντήσεις της Βιέννης, όπου καταλήξαμε, με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων, σε μία καθαρή διαδικασία επίλυσης. Όμως, παρά την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, μόλις το προηγούμενο σαββατοκύριακο είχαμε 5 νεκρούς από ασιτία στην πόλη Μανταγια, ενώ το Daesh δολοφόνησε 135 αμάχους και απήγαγε άλλους 400. Πρέπει να αναλάβουμε έναν πιο ενεργό ρόλο για τη συνεπή εφαρμογή του χρονοδιαγράμματος για μία ενιαία και ειρηνική Συρία μακριά από τα επικίνδυνα γεω-στρατηγικά σενάρια που επιβουλεύονται χώρες της περιοχής. Τέλος, θέλω να αναφερθώ στο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης. Είναι προφανές ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει αποκλιμάκωση, χωρίς ομαλοποίηση στην Συρία. Είναι επίσης απαραίτητο, οι Ευρωπαίοι Ηγέτες να εφαρμόσουν τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί, ιδιαίτερα αυτή της μετεγκατάστασης και όχι, μετά από κάθε Σύνοδο, γυρνώντας στις χώρες τους, να τις υπονομεύουν με την απραξία τους. Δείτε το Δελτίο Τύπου και τo video της τοποθέτησης στο androulakisnikos.gr

Υπουργείο Εσωτερικών σε δήμους- περιφέρειες: Στείλτε μας τα αιτήματα σας για προσλήψεις (Η εγκύκλιος)

Προθεσμία μέχρι τις 29 Ιανουαρίου 2016 δίνει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προς τους δήμους και τις περιφέρειες ...
airetos.gr

Διεγράφη Δημοτικός Σύμβουλος στη Νέα Ιωνία για την...πολιτική του δράση!!!

Μετά από απόφαση του επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργία-Αλληλεγγύη», Παναγιώτη Μανούρη, διεγράφη ο Κώστας Κουλούρης λόγω ασύμβατης πολιτικής δράσης με τις αποφάσεις και τους κανόνες λειτουργίες της παράταξης ...
airetos.gr

Ενδοσχολική βία- εκφοβισμός- cyber bullying

                                                   

     Δελτίο Τύπου

 
Η “κοινωνία αξιών” μέσα στα πλαίσια του θεσμικού διαμεσολαβητικού ρόλου της  για τα  σοβαρά κοινωνικά προβλήματα οργανώνει ημερίδα με θέμα : Ενδοσχολική βία και εκφοβισμός-cyber bullying,τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης.
Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Λαμιέων (Λεωνίδου 11) την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 , ώρα 11.30-14.30 και θα έχει την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων.

Θα μιλήσουν: Ιφιγένεια Κούτρη, κλινική ψυχολόγος, Msc, PhD, Διδάκτωρ Τμήματος Ψυχολογίας  ΑΠΘ

Διονύσης Ζαβιτσάνος, μηχανικός δικτύων Η/Υ, μηχανικός ασφάλειας δικτύων Η/Υ, υπεύθυνος επικοινωνίας της “κοινωνίας αξιών” και του Ινστιτούτου Κοινωνικής Δυναμικής

Ιδρυτικά μέλη του Ινστιτούτου Επικοινωνίας και Διαχείρισης Συγκρούσεων
α) Πολυχρόνης Κοκκινίδης, νομικός, διαπιστευμένος διαμεσολαβητής, αντιπρόεδρος της “κοινωνίας αξιών”
β) Δήμητρα Γαβριήλ νομικός, εκπαιδεύτρια στο συντονισμό διαλόγων και στις επανορθωτικές πρακτικές
 γ) Γιώργος Τσιτσιρίγκος, ειδικός στη μη βίαιη επικοινωνία.

Συντονιστής θα είναι ο κος Ταξιάρχης Ρέλλιας Msc,Κ.Φ.Α

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Λαμίας κος Ν.Σταυρογιάννης, ο Αντιπεριφεριάρχης Π.Ε Φθιώτιδας κος  Ε.Καραΐσκος και ο πρόεδρος της “κοινωνίας αξιών” κος  Σ.Φενέκος.

Μετά το πέρας των εισηγήσεων θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

Έως 45.000 υπάλληλοι στο Μητρώο Επιτελικών Θέσεων – Ποιοι θα έχουν δικαίωμα ένταξης – Τι γίνεται με αξιολόγηση & επιλογή προϊσταμένων

Με διαφανείς και ανεξάρτητες διαδικασίες θα στελεχώνονται εφεξής οι επιτελικές θέσεις της Δημόσιας Διοίκησης στη συντριπτική πλειονότητά τους, όπως τόνισε αναφερόμενος στη σύσταση του Εθνικού Μητρώου Επιτελικών Στελεχών, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης. Η σύσταση του Μητρώου προβλέπεται στο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση του δημοσίου, το οποίο παρουσίασε ο κ. Βερναρδάκης και το οποίο αναμένεται να κατατεθεί με την τελική μορφή του στη Βουλή την Πέμπτη το βράδυ. Οι αλλαγές αυτές θα συνοδεύονται «με μια μεγάλη αλλαγή και επικαιροποίηση των οργανογραμμάτων όλων των υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων τους, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, τις Περιφέρειες και τους Δήμους», συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός.
Όπως είπε ο υπουργός, στις διαδικασίες για τη στελέχωση των θέσεων που θα καλυφθούν από το Μητρώο, «είναι 40.000 – 45.000 οι δημόσιοι υπάλληλοι που εν δυνάμει μπορούν να συμμετάσχουν».
Στο Μητρώο θα μπορούν να ενταχθούν κατόπιν αίτησής τους:

Συνάντηση του Προέδρου της Ν. Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.


Τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, δέχθηκε, σήμερα το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος αφού συνεχάρη τον κ. Μητσοτάκη για την εκλογή του, τού ευχήθηκε καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα και εξέφρασε τη βεβαιότητά του, ότι η Νέα Δημοκρατία, υπό την ηγεσία του, θα συμβάλει καθοριστικά ώστε να εδραιωθεί η θέση της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη, ιδίως στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία, όπου δοκιμάζεται κυριολεκτικά, για λόγους οικονομικούς αλλά και ανθρωπιστικούς, η συνοχή και το μέλλον του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπενθύμισε ότι αποτελεί κοινό τόπο, ότι η παράταξη, της οποίας ηγείται πλέον ο κ. Μητσοτάκης, είναι εκείνη, η οποία άνοιξε τον δρόμο της χώρας μας στην Ευρώπη.

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις ευχές και τον διαβεβαίωσε ότι η Νέα Δημοκρατία θα τηρήσει στο ακέραιο τον συνταγματικό της ρόλο.

«Θα είμαστε μια υπεύθυνη και αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία θα καταθέτει πάντα ρεαλιστικές προτάσεις για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του τόπου» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.


Η Νέα Δημοκρατία κοντά στα προβλήματα των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος

  http://policenet.gr/sites/default/files/styles/article_big/public/field/image/pol%CE%B9ce%2053_4.gif?itok=WH7ZTZn-
Εν όψει του κυβερνητικού σχεδίου για το ασφαλιστικό και προκειμένου να ανταλλαγούν απόψεις επί του θέματος, πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, συνάντηση των Βουλευτών του κόμματος κ.κ. Δημήτρη Κυριαζίδη και Βασίλη Οικονόμου με τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στο πλαίσιο της προγραμματισμένης αυτής συνάντησης, κατά την οποία απηύθυνε χαιρετισμό ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ανέπτυξαν τις θέσεις τους πάνω στα φλέγοντα ζητήματα των κυρίων και επικουρικών συντάξεων, των εφάπαξ παροχών και του μισθολογίου, ενώ ιδιαίτερη αγωνία εκφράστηκε για την τύχη των Ταμείων τους.

Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, η οποία τάσσεται κατά της ασφαλιστικής αντιμεταρρύθμισης του «σχεδίου Κατρούγκαλου», διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων, ενώ μεταφέρθηκε από τους παρισταμένους Βουλευτές το ιδιαίτερο και έντονο προσωπικό ενδιαφέρον του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για τα ζητήματα των στελεχών των σωμάτων ασφαλείας.


Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργου Κουμουτσάκου

http://www.crashonline.gr/wp-content/uploads/2014/04/Koumoutsakos.jpg
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Βαρουφάκης μαζί διαπραγματεύτηκαν.

Μαζί διαχειριστήκαν το ζωτικό θέμα της ελληνικής οικονομίας και επομένως την τύχη της χώρας και την καθημερινότητα των Ελλήνων.

Μαζί οδήγησαν στα σημερινά οικονομικά αδιέξοδα, όπως το ασφαλιστικό.

Το θέμα που έχει προκύψει με τη χθεσινή μαρτυρία - απολογία του πρώην Υπουργού Οικονομικών και στενού συνεργάτη του κ. Τσίπρα, είναι πολύ σοβαρό.

Δεν απαντιέται με κύκλους.

Όπως όλοι οι Έλληνες, περιμένουμε συγκεκριμένη απάντηση από τον κ. Πρωθυπουργό».


Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας

  http://www.naftemporiki.gr/fu/p/1034026/638/10000/0x0000000000f1bd1f/1/boutsis-omirou.jpg
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γιαννάκη Ομήρου, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. Στη συνάντηση παρέστησαν από ελληνικής πλευράς ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αναστάσιος Κουράκης, ο ΣΤ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτριος Κρεμαστινός, ο Γ.Γ. κ. Κωσταντίνος Αθανασίου και από κυπριακής πλευράς ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Κυριάκος Κενεβέζος καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες και από τις δύο πλευρές.

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ για το θέμα των μετακλητών υπαλλήλων.

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
Τα γνωστά διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης επιτίθενται κατά της κυβέρνησης ότι δήθεν επιχειρεί την άλωση της δημόσιας διοίκησης. Προσπαθούν να ταυτίσουν την σημερινή κυβέρνηση με όλες τις προηγούμενες που δημιούργησαν αυτό το κράτος και αυτή τη δημόσια διοίκηση. Κύρια προσπάθεια να περάσει το «όλοι τα ίδια είναι» καθώς δεν μπορούν να… αθωώσουν τις προηγούμενες κυβερνήσεις –τι να υποστηρίξουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι πρότυπο ενάρετης διαχείρισης; Η σημερινή κυβέρνηση, όμως, και αυτό το έχει αποδείξει, δεν είναι ούτε διεφθαρμένη, ούτε εξουσιομανής.

Δήλωση του Συντονιστή Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστου Σταϊκούρα

http://fonografos.net/v1/wp-content/uploads/2014/01/%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%A5%CE%A1%CE%91%CE%A3-%CE%A7%CE%A1%CE%97%CE%A3%CE%A4%CE%9F%CE%A3-01.jpg
Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μέχρι σήμερα, η διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής διευθυντών στις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ολοκληρώνονταν από Συμβούλιο Επιλογής, κατά τα διεθνή πρότυπα.

Η Κυβέρνηση καταργεί τη διαδικασία αυτή και αναθέτει το δικαίωμα επιλογής αποκλειστικά στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

Σημειώνεται ότι αυτό τον καίριο θεσμικό ρόλο, εδώ και μήνες, καλύπτει επιλογή της Κυβέρνησης, μετά την παύση της προηγούμενης Γενικής Γραμματέως.

Συνεπώς, η Κυβέρνηση, αισθανόμενη το έδαφος να “σείεται”, κλιμακώνει τις αδιαφανείς κινήσεις, με στόχο την κομματικοποίηση του κράτους.

Αυτή η εξέλιξη δεν θα επιτραπεί.

Καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει, άμεσα, στην ολοκλήρωση της διαδικασίας τοποθέτησης του νέου Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων και να επαναφέρει την προηγούμενη διαδικασία τοποθέτησης διευθυντών».

Αλλαγές στην αξιολόγηση φέρνει το Ν/Σ για τη Δημόσια Διοίκηση

Στην πάταξη της «κομματοκρατίας» στο Δημόσιο και στη βελτίωση των ικανοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων στοχεύει το νομοσχέδιο για τη σύσταση Εθνικού Μητρώου Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης ...
airetos.gr

Μπαίνουν χρήματα τη Δευτερα στις κάρτες σίτισης -«Αλληλεγγύης»

Το απόγευμα της Δευτέρας, 25 Ιανουαρίου θα πιστωθεί στις κάρτες σίτισης -«Αλληλεγγύης» των 147. 730 δικαιούχων το ποσό των ...
airetos.gr

Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγρότες από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

Η Ένωση περιφερειών Ελλάδας με ομόφωνο ψήφισμα του Διοικητικού της Συμβουλίου της συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα του αγροτικού κόσμου ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο  ...
airetos.gr

Χ.. Α.: Ελπίδα για την Ελλάδα οι δυναμικές κινητοποιήσεις των αγροτών

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/b7/Chrisi_Avgi_Logo.svg/1013px-Chrisi_Avgi_Logo.svg.pngΗ Χρυσή Αυγή στηρίζει τους δίκαιους αγώνες των Ελλήνων αγροτών ενάντια στα εγκληματικά μέτρα Τσίπρα-Καμμένου που έχουν στόχο την καταστροφή του πρωτογενούς τομέα και την εκμηδένιση όλων των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Ερώτηση Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Τουρκία

http://now24.gr/wp-content/uploads/2012/08/kefalogiannis.jpg
Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε. – Τουρκίας, κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή  σχετικά με τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.
 Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

Θεόδωρος Ζαγοράκης: «Εγκρίθηκαν οι προτάσεις του Θεόδωρου Ζαγοράκη για την ενίσχυση του διαπολιτισμικού διαλόγου»

http://paokvoice.com/wp-content/uploads/2015/06/zagorakis-ee-1-e1434042550192.jpg
Με μεγάλη πλειοψηφία, εγκρίθηκαν οι προτάσεις του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Θοδωρή Ζαγοράκη, που κατατέθηκαν με σειρά τροπολογιών, στο πλαίσιο της έκθεσης για το «ρόλο του διαπολιτισμικού διαλόγου, της πολιτισμικής πολυμορφίας και της εκπαίδευσης στην προώθηση των θεμελιωδών αξιών της ΕΕ».

Μέσω των τροπολογιών, ο κ. Ζαγοράκης ανέδειξε τη σημασία του αθλητισμού στην κοινωνική ενσωμάτωση και την καταπολέμηση κοινωνικών φαινομένων, όπως η βία, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία. Παράλληλα, αναπτύχθηκαν οι δυνατότητες, που προκύπτουν για την αποτελεσματική διαπολιτισμική συνεργασία, μέσω του διαδικτύου και των τεχνολογιών επικοινωνίας. Τέλος, οι τροπολογίες υπογράμμισαν τη σημασία του διευρυμένου διαλόγου με διεθνείς φορείς και την κοινωνία των πολιτών, με απαραίτητη προϋπόθεση τον αμοιβαίο σεβασμό, την αναγνώριση και την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Μαρία Σπυράκη : «Απάντηση του Επιτρόπου Γκίντερ Έτινγκερ στη Μαρία Σπυράκη για την δυνατότητα του ΕΣΡ να επικυρώσει αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών»

https://i.ytimg.com/vi/eH_v9xT1pcU/maxresdefault.jpghttp://newpost.gr/storage/photos/master/201509/et.JPG 
Σοβαρά ερωτήματα επάρκειας των αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ ώστε να διασφαλίζεται η ανεξαρτησία του και άρα τελικά η δυνατότητά του να επικυρώσει την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, εγείρει η Κομισιόν. Ο αρμόδιος Επίτροπος για την ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία, κ. Γκίντερ Έτινγκερ, σε απάντησή του σε ερώτηση της Ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας και του ΕΛΚ κυρία Μαρίας Σπυράκη, αναδεικνύει τρία θέματα:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

http://masternews.gr/wp-content/uploads/2015/12/20151203_565ffdad2675e.jpg 
Αγρότη - κτηνοτρόφε
Η ΕΕ και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μας κήρυξαν τον πόλεμο με όπλα τα μέτρα της νέας ΚΑΠ και του τρίτου μνημονίου.
Με τη νέα ΚΑΠ της ΕΕ, οι επιδοτήσεις/ενισχύσεις κόπηκαν, ήδη, κατά 8,5% το 2014 και κατά 15% το 2015, ενώ σταδιακά μέχρι το 2019 θα μειωθούν μέχρι 60%. Ταυτόχρονα, επιβάλλονται νέοι αποκλεισμοί μικροκαλλιεργητών - μικροεισοδηματιών από τις επιδοτήσεις/ενισχύσεις, καθώς και περιορισμοί στην παραγωγή.

Μήπως θα έβγαζαν και τα τανκς στους δρόμους και τους απέτρεψε ο κ. Τσίπρας;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Και ξαφνικά, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται θορυβημένος από τις κινήσεις κάποιων να δίνει εντολή στην ΕΥΠ να… παρακολουθεί το Νομισματοκοπείο, μήπως κάποιοι από τους υπουργούς του - με τους οποίους έμεινε σφιχταγκαλιασμένος μέχρι και την 30ή Ιουνίου, το καταστροφικό δημοψήφισμα και τη συμφωνία του Ιουλίου – πραγματοποιήσουν έφοδο στο Νομισματοκοπείο!
Η προσπάθεια είναι σαφής: Να βγει ο κ. Τσίπρας λάδι όσον αφορά τον κίνδυνο που διέτρεξε (και μάλλον διατρέχει ακόμη) η χώρα να βρεθεί εκτός ευρώ.
Δηλαδή, συγγνώμη, αλλά πότε θα έμπαιναν στο Νομισματοκοπείο; Και ποιοι θα μετείχαν στα «τάγματα εφόδου»; Και τι θα τα έκαναν τα λεφτά που υποτίθεται ότι θα έκλεβαν, αν δεν συμφωνούσε μαζί τους η κυβέρνηση και η Βουλή;
Θα έκαναν πραξικόπημα; Μήπως θα έβγαζαν και τα τανκς στους δρόμους;

Συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γιαννάκη Ομήρου

 http://cdn1.bbend.net/media/com_news/story/2016/01/20/662307/main/GiannakisOmirou.jpghttp://www.newmail.gr/wp-content/uploads/2016/01/Kyriakos-Mitsotakis-660x300.jpg
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συναντηθεί σήμερα, Τέταρτη 20 Ιανουαρίου, στις 17:30, με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γιαννάκη Ομήρου.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή.

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργου Κουμουτσάκου για τη χθεσινή συνέντευξη του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ»

http://www.star.gr/publishingimages/2015/12/211215133133_3650.jpg
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, για τη χθεσινή συνέντευξη του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όπως η κοινή γνώμη, παρακολουθήσαμε με προσοχή, τη χθεσινή συνέντευξη του κ. Βαρουφάκη. Του πρώην Υπουργού Οικονομικών και στενού συνεργάτη του κ. Τσίπρα.

Αναμένουμε, με μεγάλο ενδιαφέρον, την απάντηση του κ. Πρωθυπουργού».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ

 Του Γρηγόρη Κλαδούχου
http://www.sfedona.gr/sites/default/files/styles/node-detail/public/field/image/395128_309047509199951_515425778_n.jpg?itok=IrII2PsMΧιλιάδες Κούρδοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις - όπως δηλώνουν στο ΒΗΜΑ της Κυριακής Κούρδοι στην Αθήνα - έχουν  θύματα κυρίως γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους. Από τις 12 Αυγούστου η περιοχή του Κουρδιστάν βρίσκεται κάτω από καθεστώς στρατιωτικού νόμου.
Διανοούμενοι και πανεπιστημιακοί από όλο τον κόσμο δραστηριοποιήθηκαν υπέρ του Κουρδικού λαού. Ανάμεσα στις 1100 προσωπικότητες ο Νόαμ Τσόμσκυ και πολλοί πανεπιστημιακοί της Τουρκίας.