Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Oι τηλεοπτικές άδειες τινάζουν στον «αέρα» όλες τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

Κυριολεκτικά στον «αέρα» βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, όλες οι προσλήψεις που γίνονται τους τελευταίους μήνες σε Δημόσιο, ΟΤΑ μέσω του ΑΣΕΠ. Κι αυτό γιατί, όπως τονίζουν πηγές μέσα από την ίδια την Ανεξάρτητη Αρχή που μίλησαν στην aftodioikisi.gr, μετά τις παραιτήσεις και τη λήξη της θητείας της πλειοψηφίας των 28 μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανεξάρτητης Αρχής δεν είναι πλέον νόμιμη η σύνθεση των τμημάτων, με αποτέλεσμα σε περίπτωση προσφυγής κάποιου από τους αποτυχόντες στη Δικαιοσύνη οι προσλήψεις να κηρυχθούν άκυρες.
Μάλιστα, λόγω μη λειτουργίας των τμημάτων του ΑΣΕΠ το φαινόμενο που αντιμετωπίζουν οι φορείς που θέλουν να προχωρήσουν σε προσλήψεις είναι ναι μεν οι προκηρύξεις να δημοσιοποιούνται αλλά στη συνέχεια οι διαδικασίες να προχωρούν με βήματα… χελώνας.

Η επιστράτευση του τέως
Γι’ αυτό το λόγο, σύμφωνα με απολύτως επιβεβαιωμένες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Ιωάννης Καραβοκύρης έχει επιστρατεύσει ατύπως τον τέως πρόεδρο του ΑΣΕΠ και πρώην Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Μιχάλη Παπαδάκη ο οποίος βρίσκεται καθημερινά στα γραφεία της Ανεξάρτητης Αρχής προκειμένου να βοηθάει στη διαδικασία των προσλήψεων.
Η aftodioikisi.gr απευθύνθηκε στον κ. Καραβοκύρη προκειμένου να το θέσει το εν λόγω ζήτημα ωστόσο ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.
«Παράλυση» λόγω ΕΣΡ
Η «παράλυση» του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού  αποτελεί παρενέργεια της σφοδρής σύγκρουσης κυβέρνησης αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον ορισμό των μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ). Κι αυτό γιατί η ΝΔ εκτός από το ΕΣΡ αρνείται να συναινέσει στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής που έχει την αρμοδιότητα να επιλέγει, με ομοφωνία ή με πλειοψηφία των 4/5 των μελών της, τα μέλη των Ανεξάρτητων Αρχών που προβλέπονται από το Σύνταγμα, ενώ ασκεί επίσης, την κοινοβουλευτική τους εποπτεία.
Πάντως, πληροφορίες των τελευταίων ωρών αναφέρουν ότι είναι πιθανόν η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, κυρίως, για το ΑΣΕΠ αλλά και τις άλλες Ανεξάρτητες Αρχές, είναι πιθανόν να οδηγήσουν σε συμφωνία στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ακόμη και εντός της εβδομάδος. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι προσλήψεις που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες δεν είναι παράτυπες και σε περίπτωση προσφυγής θα κριθούν άκυρες.

aftodioikisi.gr