Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

O Κυριάκος Μητσοτάκης, παρακολούθησε την Κυριακή 10 Απριλίου, ως τελετάρχης την παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, παρακολούθησε σήμερα, χθες Κυριακή 10 Απριλίου, ως τελετάρχης την παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, προσκεκλημένος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.   

      Αμέσως μετά έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:



      

«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος, που έχω τη δυνατότητα να συμμετέχω σε αυτήν την ξεχωριστή γιορτή της Ομογένειας. Δεκάδες χιλιάδες Έλληνες της Αμερικής παρελαύνουν, σήμερα, στην 5η Λεωφόρο, διατρανώνοντας την καταγωγή τους, την αγάπη τους για τον τόπο από τον οποίο έφυγαν.


      Νομίζω, ότι σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, το μήνυμα το οποίο είχαμε την ευκαιρία, ως Νέα Δημοκρατία, να στείλουμε, τις τελευταίες δύο ημέρες, είναι ότι είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε τη δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους να ψηφίζουν στο μόνιμο τόπο διαμονής τους. Γνωρίζω πολύ καλά την Ομογένεια.

     Γνωρίζω τη δύναμή της και γνωρίζω την αγάπη της για τη μητέρα πατρίδα. Γνωρίζω, επίσης, ότι η Ομογένεια έχει τη δυνατότητα να βλέπει τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, μακριά από τα πάθη της πολιτικής αντιπαράθεσης και να ενδιαφέρεται πραγματικά για το τι είναι καλό για το δημόσιο συμφέρον.   

     Πιστεύω ότι έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε για να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις της μητέρας πατρίδας με την Ομογένεια. Είναι ένας κρυμμένος θησαυρός η ελληνική Ομογένεια, όπου και αν βρίσκεται. Και, ειδικά, η ομογένεια της Αμερικής. Είναι εξαιρετικά συγκινητικό, σήμερα, σε αυτήν την πολύ όμορφη γιορτή, να βλέπουμε κυρίως νέα παιδιά να κρατάνε τις ελληνικές σημαίες, να παρελαύνουν με τα κοστούμια του τόπου τους και να κρατάνε ζωντανές τις παραδόσεις της ιδιαίτερης πατρίδας τους».   


     Δημοσιογράφος: Χθες, είπατε ότι πρέπει να ξαναβρούμε το δρόμο της ενότητας ως Έθνος και να παραμερίσουμε τους διχαστικούς λαϊκισμούς.   

      Κυριάκος Μητσοτάκης«Πάντα πίστευα ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει ενωμένη, μακριά από το διχαστικό πολιτικό λόγο. Εδώ πέρα στην Ομογένεια αυτό το μήνυμα είναι ακόμα πιο επίκαιρο. Μακάρι να το ακούσουμε όλοι και στην Ελλάδα. Δεν χρειαζόμαστε άλλους διχασμούς. Δεν χρειαζόμαστε ψεύτικα διλήμματα. Εμείς, αυτοί. Αυτά τα διλήμματα είναι τελείως ξεπερασμένα. Πάνω από όλα πρέπει οι Έλληνες, παρά τις όποιες πολιτικές διαφορές τους, να είναι όσο το δυνατόν πιο ενωμένοι, για την επίτευξη του κοινού σκοπού, που δεν μπορεί να είναι σήμερα άλλος από την οικονομική ανάκαμψη και την έξοδο από τα Μνημόνια».