Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Εξαιρούνται οι βουλευτές από το νέο ασφαλιστικό Το παραδέχτηκε ο Γ. Κατρούγκαλος με τη δικαιολογία πως οι συντάξεις τους "είναι κατ' απονομήν"

Εξαιρούνται οι βουλευτές από το νέο ασφαλιστικόΤην εξαίρεση των βουλευτών από το νέο ασφαλιστικό επιβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, υποστηρίζοντας ότι «το νομοσχέδιο δεν ρυθμίζει τις συντάξεις για τις οποίες δεν έχουν καταβληθεί εισφορές».
Σύμφωνα με τον υπουργό που μίλησε το πρωί στον Αντ1, «οι συντάξεις των βουλευτών, των θυμάτων τρομοκρατικών οργανώσεων και οι τιμητικές των καλλιτεχνών είναι συντάξεις κατ’ απονομήν, δεν είναι συντάξεις ανταποδοτικές με εισφορές τις οποίες ρυθμίζει το νομοσχέδιο». Αρχικά είχε διαβεβαιώσει ότι όλοι θα έχουν την ίδια μεταχείριση «από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου μέχρι και το τελευταίο μπλοκάκι».
 Την ίδια ώρα, παρότι το νέο ν/σ περιλαμβάνει μειώσεις σε συντάξεις άνω των 1.170 ευρώ καθαρά, περικοπές σε εφάπαξ και μερίσματα, αυξήσεις εισφορών και μειώσεις νέων συντάξεων ο κ. Κατρούγκαλος επιμένει στη θέση του ότι δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις.
Κατά τον υπουργό θα προστατευθούν οι αδύναμοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι αλλά και αυτοί που έχουν λίγα χρόνια ασφάλισης και «θα τα πάρουμε από αυτούς που φοράνε μαντηλάκι και γραβάτα, σαν εμένα» 


Ο Κατρούγκαλος για την εξαίρεση στις συντάξεις... από Enikos_gr
Πηγή: www.lifo.gr