Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Αδιανόητη η απουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου από τη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας»



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhELoQIl5PbNJDYEpVbgZuUFv0cDil5Ucycz2yi6C5UKlDhqxYBeTzr1FUylQ_bZS9gaAdcuNONcpaRhoTbC9ij_5jrmptPBuhcFCLIzHy5LigXPc0iO7kwVq_Du-dXGhJZIEw_5IP3gG5F/s640/b7cd2376f2e5bec22799eff620085e75_L.jpgΜετά την ανακοίνωση της διαδρομής της Ολυμπιακής Φλόγας από την οποία απουσιάζουν περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης προέβη στην εξής δήλωση:
«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες βρίσκονται στο σκληρό πυρήνα του Πελοποννησιακού πολιτισμού, «γέννημα» του οποίου συνιστούν, ανεξάρτητα από την οικουμενική διάσταση των αξιών και των αγώνων τους.
Θεωρώ τουλάχιστον «άστοχη» την κατάρτιση της συγκεκριμένης διαδρομής, που επελέγη από την Ολυμπιακή Επιτροπή, καθώς απουσιάζουν σημαντικές και ιστορικά συμβολικές περιοχές της Πελοποννήσου, παρά τις επανειλημμένες προσωπικές μου παρεμβάσεις, ώστε να συμπεριληφθούν στο δρομολόγιο της Ολυμπιακής Φλόγας.
Οφείλω να υπενθυμίσω ότι το 2004 από τη θέση του Υπουργού Πολιτισμού μερίμνησα ώστε η Ολυμπιακή Φλόγα να διατρέξει «ενιαία» απ’ άκρου εις άκρου την Πελοπόννησο, χωρίς να ληφθεί υπόψιν καμία διοικητική ή άλλη διαίρεση.
Η Πελοπόννησος αποτελεί ενιαίο πολιτισμικό, ιστορικό και οικονομικό χώρο και οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν το κορυφαίο εμβληματικό γεγονός της. Είναι αδιανόητη η όποια προσπάθεια να τεμαχιστεί εξυπηρετώντας προσωπικές σκοπιμότητες ή μικροπολιτικές ματαιοδοξίες».