Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Λαϊκή Συσπείρωση: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΟΜΕΝ

http://www.902.gr/sites/default/files/MediaV2/migrated/teaser/logo_laikh_syspeirosh_356.jpg
                                               



         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μεγαλόπολη 11-4-2016



Στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης απαγορεύεται!!! στη Λαϊκή Συσπείρωση να καταθέτει προτάσεις για απόφαση στα θέματα που συζητούνται.

Από τη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της η σημερινή Δημοτική Αρχή Μεγαλόπολης διολισθαίνει σταθερά σε ένα αντιδημοκρατικό κατήφορο.
Όχι μόνο δεν παρέχει καμία γραμματειακή υποστήριξη στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης όπως έχει υποχρέωση από τον Καλλικρατικό νόμο, αλλά βάζει εμπόδια. Ουσιαστικά απαγορεύει κάθε πρόσβαση στα έγγραφα και τα στοιχεία του Δήμου.

Πρόσφατα έφτασαν στο σημείο να μου ζητήσουν γραπτή αίτηση επί της οποίας «θα αποφανθούν» για να δω κάτι από τα πρακτικά προηγούμενης συνεδρίασης.
·               Για να εμποδίσει την ουσιαστική συμμετοχή των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, μας δίνει τις εισηγήσεις των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης που θα συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο μερικές ώρες πριν αρχίσει η συνεδρίαση.
·               Σωρεία θεμάτων που πρέπει να συζητηθούν σαν τακτικά τα βάζει για συζήτηση σαν έκτακτα με τη διαδικασία των εκτός Ημερησίας Διάταξης θεμάτων.
·               Αδυνατώντας να αντιπαρατεθούν με πολιτικούς όρους στη Λαϊκή Συσπείρωση χρησιμοποιούν κάθε μέσον για να εμποδίσουν τις τοποθετήσεις μου.
Δεν υπάρχει συνεδρίαση που να μη μου επιτεθούν και να με διακόψουν, «η αγέλη» των πρώην Δημάρχων μαζί με κάποιους συγκεκριμένους Δημοτικούς Σύμβουλους της πλειοψηφίας.
·               Για να κρύψουν όλα όσα κάνουν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, τώρα τελευταία προσπαθούν να απομακρύνουν και τα μέσα ενημέρωσης.
·               Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος και δεν απαντούν σε συγκεκριμένο γραπτό ερώτημά μου για πολύ σοβαρό θέμα σύμφωνα με το Νόμο και το άρθρο 10 παράγραφος 9 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου που ορίζει ότι υποχρεούνται να απαντήσουν εντός μηνός.
·               Στις 30 Μάρτη συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο, μεταξύ άλλων θεμάτων συζήτησε και το καυτό θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Στην πρόταση της εισήγησης της πλειοψηφίας για διαχείριση των απορριμμάτων σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. στη βάση της οδηγίας 2008/1998 και των εφαρμοστικών νόμων κύρια του Νόμου 4042/2012 που σημαίνει ιδιωτικοποίηση και εγγυημένη κερδοφορία για τους επιχειρηματίες και πολλαπλασιασμό των τελών για τα λαϊκά στρώματα, έβαλα σε αντιπαράθεση τη δική μας πρόταση, την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για διαχείριση των απορριμμάτων μέσα από Ενιαίο Δημόσιο Φορέα, χωρίς καμιά ανάμειξη ιδιωτών, για να μπορούν οι Δήμοι να κάνουν την διαχείριση προς όφελος των δημοτών. Όταν λέμε δημόσιο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων εννοούμε για 100% δημόσιο, όπου όλες οι υποδομές, τα εφόδια, τα πάντα θα ανήκουν στο κράτος χωρίς καμιά επιβάρυνση των δημοτών, με μόνιμο προσωπικό με πλήρη δικαιώματα. Ο φορέας αυτός θα κάνει τις χωροθετήσεις με άκρως επιστημονικά κριτήρια, και θα χρησιμοποιήσει την αιχμή της σύγχρονης τεχνολογίας στις μεθόδους διαχείρισης των απορριμμάτων ελαχιστοποιώντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και μεγιστοποιώντας τα οικονομικά οφέλη για λογαριασμό των λαϊκών στρωμάτων.
            Μετά από προσωπικές επιθέσεις και ουρλιαχτά από τους γνωστούς κλακαδόρους, ο πρόεδρος το Δ.Σ. με τη συνενοχή και του Δημάρχου ξεπέρασε κάθε όριο.
          Αντί να βάλει την πρότασή μου σε ψηφοφορία όπως έχει υποχρέωση από το Νόμο, έβαλε στην κρίση τη Δημοτικού Συμβουλίου, ουσιαστικά στην κρίση της πλειοψηφίας το δικαίωμά μου. Δηλαδή αν θα μπει σε ψηφοφορία ή όχι η πρότασή μου, θα αποφασίζει το Δημοτικό. Συμβούλιο. στο οποίο, λόγω Καλλικράτη, η Δημοτική Αρχή διαθέτει τα 2/3 των συμβούλων και ας είναι μειοψηφία στο εκλογικό σώμα.
          Αυτοί που δηλώνουν προοδευτικοί αριστεροί και άλλα ηχηρά, αποφάσισαν «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ» να απαγορευτεί να μπει σε ψηφοφορία η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης.
         
Αν αυτό δε λέγεται φασισμός πώς αλλιώς μπορεί να λέγεται;

Δυστυχώς σ’ αυτή την αθλιότητα δεν παρενέβησαν οι άλλες παρατάξεις της μειοψηφίας, ίσως περιμένουν τη σειρά τους.



       ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ                 
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
                                                            ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ