Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Με το προσφυγικό των επιχειρήσεων θα ασχοληθεί η κυβέρνηση;


ioulia-mitrianouΓράφει η Ιουλία Μητριάνου*

Περίπου 60.000 Ελληνικές επιχειρήσεις μεταφέρθηκαν στη Βουλγαρία τους τελευταίους μήνες για να αποφύγουν τη γραφειοκρατία, τους περιορισμούς κεφαλαίων και τους υψηλούς φόρους της χώρας μας. Η ανεργία μαστίζει τους πολίτες που θα έπρεπε να ανήκουν στον παραγωγικό ιστό.
Ταυτόχρονα όλοι οι οικονομικοί δείκτες σύμφωνα με έρευνα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου για τον ιδιωτικό τομέα είναι αποκαρδιωτικοί.

Η κοινωνία παρουσιάζει κόπωση στα ψέματα. Ανακαλύπτει πως η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει ως αυτοσκοπό την εξουσία ακόμη και υπό το καθεστώς του επαχθέστερου Μνημονίου που η ίδια προκάλεσε και έφερε.

Ο αναβρασμός σε όλες τις επαγγελματικές ομάδες είναι ενδεικτικός των μη αντοχών.

Το ζητούμενο, για την Ελλάδα που δημιουργεί και θέλει να συνεχίσει να υπάρχει, είναι αν θα εκπονηθεί κάποιο σχέδιο α. συγκράτησης των μεταναστευτικών ροών των Ελληνικών επιχειρήσεων προς το εξωτερικό και β. υποτυπώδους ανάπτυξης και στήριξης βασικών πυλώνων όπως αγροτικό, τουρισμός, νέες τεχνολογίες.

Γιατί όπως και να το δει κάποιος, τα έσοδα για το κράτος, οι νέες θέσεις εργασίας, η προοπτική και η αισιοδοξία θα έρθουν μόνο αν υπάρξουν κίνητρα για επιχειρηματική δραστηριότητα.

Σε αυτό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αποτύχει παταγωδώς. Κάνει όλα τα αντίθετα με μία ταυτόχρονη εμμονή στον κρατισμό. Οι αριθμοί μιλούν.

Το προσφυγικό, είναι τελικά μεγάλη πληγή για την πατρίδα μας.
Χιλιάδες μετανάστες μπαίνουν, χιλιάδες επιχειρήσεις φεύγουν.



*Η Ιουλία Μητριάνου είναι Οικονομολόγος-ελ. επαγγελματίας και πολιτεύτρια της ΝΔ στην Α’ Αθηνών


www.tokentro.com