Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

"Καμπάνα" για Μελισσανίδη, κίνδυνος για ΑΕΚ

Με 20.000 ευρώ πρόστιμο και απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο για 1-3 έτη απειλείται ο "εν τοις πράγμασι διοικητής" της "Ένωσης", Δημήτρης Μελισσανίδης. Σε μπελάδες και η ομάδα.
ΑΕΚ ΟΑΚΑ οπαδοί 

Τα όσα έγιναν στα επίσημα του Ολυμπιακού Σταδίου από τον Δημήτρη Μελισσανίδη εις βάρος του παρατηρητή διαιτησίας Δημήτρη Κύρκου, έχουν καταγραφεί στο φύλλο αγώνα και απειλούν με καμπάνα τον «διοικητή» της ΑΕΚ ενώ ενδεχομένως να βάλουν σε μπελάδες και την «Ένωση».
Στο άρθρο 28 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ για «ειδικά πειθαρχικά παραπτώματα, απειλές» αναφέρονται επί λέξη τα εξής:
«Οποιοσδήποτε ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από ένα (1) έως τρία (3) έτη. Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος: α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, β. αφαίρεσης βαθμών και γ. υποβιβασμός ομάδας».
Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης με απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι «εν τοις πράγμασι διοικητής» της ΑΕΚ. Μάλιστα, είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ακυρώσει την απόφαση αυτή αλλά χωρίς αποτέλεσμα.  Συνεπώς αν η ΑΕΚ θεωρηθεί υπαίτια τότε κινδυνεύει και η ίδια με τις ποινές που αναφέρονται στο συγκεκριμένο άρθρο.
Η απόφαση - σταθμός της πειθαρχικής Επιτροπής!
Να σημειωθεί τέλος ότι και η πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, με την προηγούμενη της σύνθεση και αποτελούμενη από συνταξιούχους δικαστές και όχι από τακτικούς, είχε τιμωρήσει τον Δημήτρη Μελισσανίδη στις 30 Απριλίου 2015 με πρόστιμο 9.000 ευρώ και την ΑΕΚ με 2.000 ευρώ για δηλώσεις του μετά το παιχνίδι Κυπέλλου της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό που είχε διακοπεί τον Μάρτιο του 2015.

Ουσιαστικά, η Επιτροπή είχε δεχθεί ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στις δύο πλευρές, πριν καν αποφανθεί η Επιτροπή  Επαγγελματικού Αθλητισμού. Το αν θα δεχθεί την συγκεκριμένη απόφαση ως δεδικασμένο, η τωρινή σύνθεση της Επιτροπής είναι ερωτηματικό.