Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Προβλημάτισε αλλά νίκησε τον Παναιτωλικό ο ΠΑΟ με 4 - 2 στην άδεια Λεωφόρο

Επέστρεψε στις νίκες ο Παναθηναϊκός μετά την ήττα στην Κομοτηνή και με το 4-2 επί του Παναιτωλικού στην άδεια λόγω τιμωρίας, Λεωφόρο Αλεξάνδρας, έκανε ποδαρικό με το... δεξί στο 2016. Από δύο γκολ για τους «πράσινους» πέτυχαν οι Αμπέντ (6΄, 90΄+3) και Πέτριτς (11΄,51΄), ενώ για τους Αγρινιώτες σκόραραν οι Βιγιαφάνες (2΄) και Μαρκόφσκι (16΄).
Ιδιαίτερα προβληματικός σε άμυνα και μεσαία γραμμή ήταν ο Παναθηναϊκός, απέναντι στην ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη που έχασε μεγάλη ευκαιρία να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το «Απόστολος Νικολαΐδης».
Καμία απολύτως βελτίωση στο παιχνίδι της δεν έχει δείξει η αθηναϊκή ομάδα από τότε που ανέλαβε ο Αντρέα Στραματσόνι, το αντίθετο, μάλιστα, από παιχνίδι σε παιχνίδι παρουσιάζεται όλο και πιο ασύνδετη, κυρίως στα μετόπισθεν όπου η επιστροφή του Τελάντερ μετά από ένα μήνα δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα.
Μπροστά τους οι «πράσινοι» έχουν το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα για το Κύπελλο (7/01), που αποτελεί και το μεγάλο τους εφετινό στόχο, ωστόσο, με τέτοιες εμφανίσεις δεν έχουν καμία τύχη να προχωρήσουν.
Το ματς ξεκίνησε με... δαιμονιώδη ρυθμό κι από τις δύο ομάδες και ήδη, στα πρώτα 16 λεπτά μπήκαν τέσσερα γκολ, ενώ χάθηκαν και δύο μεγάλες ευκαιρίες για λογαριασμό του Παναιτωλικού. Οι Αγρινιώτες με πρέσινγκ αρκετά ψηλά και με άψογο στήσιμο στον αγωνιστικό χώρο κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους «πράσινους», οι οποίοι μπήκαν «υπνωτισμένοι» στο ματς και με τρομερά κενά στην άμυνά τους.
Μόλις στο 1΄ ο Κάπελ βγήκε τετ-α-τετ με τον Στιλ από την κάθετη μπαλιά του Βιγιαφάνες, αλλά έκανε άσχημο κοντρόλ κι έδωσε την ευκαιρία στο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού να βγει και να μαζέψει τη μπάλα. Στην αμέσως επόμενη επίθεσή του, ο Παναιτωλικός προηγήθηκε. Ο Βιγιαφάνες πήρε τη μπάλα από τον Κούσα στη μεσαία γραμμή διένυσε πολλά μέτρα χωρίς να τον μαρκάρει κανείς, μπήκε στην περιοχή κι αφού απέφυγε σα... σταματημένους τους Ταυλαρίδη και Τελάντερ με ιδανικό πλασέ έγραψε το 0-1.
Η «απάντηση» του Παναθηναϊκού ήταν άμεση. Στο 6΄ από σέντρα του Νάνο κι ενώ δύο παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν εκτεθειμένοι χωρίς να υποδειχθεί το οφσάιντ, η μπάλα έφτασε στον Κλωναρίδη, αυτός έδωσε στον Καρέλη κι ο τελευταίος έστρωσε στον Αμπέντ που από το ύψος της μεγάλης περιοχής με συρτό σουτ ισοφάρισε (1-1). Πριν καλά-καλά προλάβουν να πανηγυρίσουν οι γηπεδούχοι, η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη έφτασε ξανά κοντά στο γκολ στο 8΄ με τον Στιλ να διώχνει πολύ δύσκολα το βολέ του Πάουλο κι ενώ η μπάλα βρήκε το δοκάρι πριν καταλήξει κόρνερ.
Στο 11΄ Καρέλης και Κλωναρίδης συνδυάστηκαν ξανά, ο τελευταίος έδωσε... μισό γκολ στον Πέτριτς κι ο Κροάτης από κοντά δεν είχε κανένα πρόβλημα να βάλει μπροστά στο σκορ το «τριφύλλι» (2-1). Τα παιδαριώδη λάθη, όμως, της πράσινης άμυνας συνεχίστηκαν και στο 16΄, μετά τη σέντρα σουτ του Κάπελ από δεξιά, ο Μαρκόφσκι με κοντινή προβολή (ο Ταυλαρίδης άφησε τη μπάλα να περάσει από μπροστά του) έφερε το ματς στα ίσια (2-2).
Οι «πράσινοι» είχαν σε πολύ καλή βραδιά τον Αμπέντ, αλλά ο Αλγερινός ήταν απελπιστικά μόνος του και αδύνατο να τα κάνει όλα μόνος του. Εκτός των κενών στην άμυνα, οι γηπεδούχοι είχαν τεράστιο πρόβλημα και στην ανάπτυξή τους με αποτέλεσμα να κάνουν πολλά αβίαστα λάθη. Απείλησαν μία φορά στο υπόλοιπο διάστημα, με το σουτ του Πέτριτς που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Κυριακίδης (31΄), ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν άλλη μια ευκαιρία πριν το τέλος του ημιχρόνου με το μονοκόματο σουτ του Ουαρντά μέσα από την περιοχή που έφυγε άουτ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και ευτύχησε να προηγηθεί αρκετά γρήγορα (51΄) με το απευθείας βολέ του Πέτριτς (4ο γκολ επί του Παναιτωλικού που πετυχαίνει ο Κροάτης στο διάστημα της παρουσίας του στο «τριφύλλι) από το σημείο του πέναλτι μετά την χαμηλή σέντρα του Πράνιτς (σ.σ. φέρει ευθύνη ο Κυριακίδης).
Μέχρι το 68΄ το ματς κύλησε χωρίς φάσεις, ωστόσο, στο λεπτό εκείνο ο Κάπελ βρέθηκε εντελώς αμαρκάριστος στη μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού, αλλά το σουτ που έπιασε ήταν απελπιστικά άστοχο. Όσο περνούσε η ώρα οι Αγρινιώτες ανέβαζαν την απόδοσή τους κι έβγαιναν με καλύτερες προϋποθέσεις στην επίθεση, με τους «πράσινους» να παρουσιάζουν σημάδια κούρασης, ενώ τα προβλήματα στον άξονα συνεχίζονταν παρά τις φωνές του Στραματσόνι.
Στο 90΄ ο Βασιλείου από τη σέντρα του Κάπελ έφτασε μία ανάσα από το 3-3, αλλά ο Ταυλαρίδης με σωτήρια προβολή έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του επιθετικού των φιλοξενούμενων.
Κι ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν βγει μπροστά για την ισοφάριση ο Αμπέντ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων «σφράγισε» με τον καλύτερο τρόπο την καλύτερή του εμφάνιση από τότε που επέστρεψε στο «τριφύλλι» (4-2).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α.Στραματσόνι):
Στιλ, Βέμερ, Ταυλαρίδης, Τελάντερ, Νάνο, Εσιέν, Αμπέντ, Πράνιτς, Κλωναρίδης (63΄ Καλτσάς), Καρέλης (83΄ Μπεργκ), Πέτριτς (76΄ Λαγός).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γ.Ματζουράκης):
Κυριακίδης, Μάρτιν (87΄ Καμαρά), Κούσας, Βιγιαφάνες (79΄ Βασιλείου), Κάπελ, Παπάζογλου, Μάκος, Μαρκόφσκι, Μάρκος Πάουλο, Μύγας, Ουαρντά
Newsroom ΔΟΛ