Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ - τέλος ο Φωστήρας...


Αποχαιρετισμός στα… όπλα για τον Φωστήρα. Η βαριά εντός έδρας ήττα της ομάδας του Ταύρου από την Καλλιθέα με 4-1 σήμανε τον υποβιβασμό της στη Γ' Εθνική, καθώς ακόμα κι αν καταφέρει να πάρει δύο νίκες στα παιχνίδια που απομένουν, και πάλι ο Ηρακλής Ψαχνών θα είναι από πάνω στη βαθμολογία.

Ο μαθηματικός υποβιβασμός του Φωστήρα στην τρίτη κατηγορία είχε ως συνέπεια να υπάρξουν πολύ έντονες διαμαρτυρίες από τους φιλάθλους της ομάδας, οι οποίοι μετά το τέλος του αγώνα έβαλλαν κατά πάντων!

Μέρκελ: Έχουμε τη διάθεση να συνεργαστούμε με την ελληνική κυβέρνηση σε πνεύμα εμπιστοσύνης

Μέρκελ: Έχουμε τη διάθεση να συνεργαστούμε με την ελληνική κυβέρνηση σε πνεύμα εμπιστοσύνης 
Την επιθυμία της  να συνεχίσει τη συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση σε πνεύμα εμπιστοσύνης εξέφρασε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε κοινές δηλώσεις της με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μετά τη μεταξύ τους συνάντηση στο Βερολίνο.
Σημείο εκκίνησης αποτελεί η δήλωση της 20ής Φεβρουαρίου, δήλωσε η Καγκελάριος Μέρκελ μετά τη συνάντηση, και τόνισε την ανάγκη να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη χρήση της επιμήκυνσης του προγράμματος. Είναι σημαντικό, τόνισε, να υπάρχουν τα οικονομικά στοιχεία και να δούμε ποιες μεταρρυθμίσεις μπορούν να εφαρμοστούν. Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν είναι η Γερμανία που αποφασίζει, αλλά η Ευρωζώνη.

"Επιθυμούμε η Ελλάδα να είναι ισχυρή οικονομικά, να έχει ανάπτυξη, να ξεπεράσει την ανεργία ιδιαίτερα των νέων, να υπάρξουν οι απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, λειτουργική διοίκηση κλπ", δήλωσε η Καγκελάριος και, αναφερόμενη στις διμερείς σχέσεις, σημείωσε ότι θα συζητηθεί το πώς η Ελλάδα θέλει να συνεχιστεί η συνεργασία Αθήνας-Βερολίνου στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Εταιρικής Σχέσης αλλά και της Task Force.

"Και οι δυο έχουμε τη διάθεση να συνεργαστούμε σε κλίμα εμπιστοσύνης, να είμαστε σε θέση να απευθύνουμε δύσκολες ερωτήσεις, αλλά σε πνεύμα συνεργασίας. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε κοινές προκλήσεις. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το οικοδόμημα ειρήνης που είναι η Ευρώπη αποτελεί τεράστια επιτυχία και θα πρέπει να συνεχιστεί από την επόμενη γενιά. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε», δήλωσε η κα Μέρκελ.

«Είμαι η Καγκελάριος της Γερμανίας και εκπροσωπώ ένα κράτος μέλος μεταξύ των 19 που αποφασίζουν για την παροχή ρευστότητας», τόνισε η Μέρκελ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και πρόσθεσε ότι βεβαίως θα ανταλλάξει απόψεις για όλα τα θέματα με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά η διαδικασία είναι διαφορετική και τις αποφάσεις λαμβάνουν όλα τα μέλη της Ευρωζώνης. «Δεν μπορώ να δεσμευτώ σε κάτι», επισήμανε και επανέλαβε ότι σημείο εκκίνησης παραμένει η απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου. Διευκρίνισε δε ότι απόψε δεν θα πρέπει να αναμένονται συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Αναφερόμενη στο ζήτημα της διεκδίκησης πολεμικών επανορθώσεων, η κυρία Μέρκελ δήλωσε ότι το θέμα «από νομική και πολιτική πλευρά έχει κλείσει» και αναφέρθηκε στις δηλώσεις που είχε κάνει ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Γιοάχιμ Γκάουκ κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα. «Έχουμε επίγνωση των φρικαλεοτήτων που υπέστη ο ελληνικός λαός», σημείωσε και παραδέχθηκε ότι αυτή η οδύνη δεν είναι τόσο γνωστή στην Γερμανία όσο θα όφειλε. Για αυτό συστήθηκε το Ταμείο για το Μέλλον, ανέφερε. «Καθήκον της Γερμανίας είναι να διατηρήσει νωπές τις μνήμες», συμπλήρωσε.

Ερωτώμενη σχετικά με το εξώφυλλο του περιοδικού Der Spiegel που παρουσιάζει την Καγκελάριο μαζί με Ναζί στην Ακρόπολη, η κυρία Μέρκελ επανέλαβε ότι «έχουμε μεγάλο καθήκον να υπάρχει συνεργασία βασισμένη στην εμπιστοσύνη», ενώ αναφερόμενη στον ρόλο της Γερμανίας στην Ευρώπη, δήλωσε: «Είμαστε η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη, αλλά αυτό δεν λέει πολλά. Είμαστε όλοι ισότιμοι. Αυτό αποτελεί και στην συνοχή και την ειρηνική συνύπαρξή μας. Συμφέρον μας είναι να έχουμε καλές σχέσεις όχι μόνο με τους γείτονες, αλλά με όλους στην Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν είναι η κάθε χώρα ξεχωριστά. Πρέπει να ισχύει το πνεύμα όπου έχουμε επίγνωση του παρελθόντος αλλά με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον. Αυτή η ΕΕ πολύ σημαντική υπόθεση και πρέπει να την εξελίξουμε και στο μέλλον».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο σύστασης επενδυτικής Τράπεζας στην Ελλάδα, η κ. Μέρκελ υπενθύμισε ότι και στο παρελθόν έχει γίνει αυτή η συζήτηση και με προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά διευκρίνισε ότι η σημερινή συνάντηση είναι μόνο μια αρχή, χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις. «Όπου η Ελλάδα επιθυμεί στήριξη, εμείς θα στηρίξουμε», τόνισε.


Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για την ανάγκη σεβασμού, όχι μόνο της τήρησης των συνθηκών αλλά και της λαϊκής κυριαρχίας.

Ο κ. Τσίπρας, που επανέλαβε ότι δεν αποτέλεσε «success story» το «πρόγραμμα διάσωσης» σημείωσε ότι αυτό που απαιτείται είναι να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση της διαδικασίας προσαρμογής αλλά και τη διεύρυνση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Σημείωσε μάλιστα ότι το ζητούμενο δεν είναι να γκρεμίσουμε ότι θετικό έχει γίνει τα τελευταία χρόνια αλλά να αλλάξουμε το μείγμα πολιτικής για την αντιμετώπιση των παθογενειών.

Ως προτεραιότητες, ο κ. Τσίπρας έθεσε (1) το σπάσιμο των εκατέρωθεν προκαταλήψεων πχ ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και οι Γερμανοί υπεύθυνοι για τα δεινά της Ελλάδας, (2) την από κοινού προσπάθεια για καταπολέμηση της διαφθοράς όπως η συνδρομή του Βερολίνου για υποθέσεις όπως της Ζίμενς και (3) η επίλυση διαφορών του παρελθόντος που «ρίχνουν σκιές», όπως το θέμα του κατοχικού δανείου και των πολεμικών επανορθώσεων.

Συνεδριάζει την Παρασκευή 27 Μαρτίου το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

 Στην τακτική συνεδρίασή του συγκαλείται το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, έχοντας 26 θέματα προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015, στις 16:00, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης και τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα εξής:

Γιορτάστηκε με Λαμπρότητα η απελευθέρωση της Καλαμάτας

 Χιλιάδες Μεσσήνιοι και επισκέπτες , με σύμμαχο τον καλό καιρό που επικρατούσε  έδωσαν το «παρών» στην πλατεία της 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα  σήμερα το απόγευμα, όπου γιορτάστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα η 194η επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης από τον Οθωμανικό ζυγό αλλά και η έναρξη της Επανάστασης του 1821. 
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την  πανηγυρική δοξολογία στον ιστορικό ναό των Αγίων Αποστόλων, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου. Ακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας και η κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της 23ης Μαρτίου.
 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEji2AltcrhPsSnXB_Fq02ceM9igWO5YzhtlxWUlsyMtTdJ5oO0lpW21LbMksOOeZ5Wewe9lEm0kZxFymcxTYcOlnUhVs9r5bmxniuCJi07YFcHAhZgws3gMO5Ie_V7VTA7rr0CMdsHXdDEo/s1600/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE.PNG  
Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε ο Μεσσήνιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας , Προκόπης Παυλόπουλος και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε  ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, και ο Υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης οι Μητροπολίτες Μεσσηνίας Χρυσόστομος,  Μονεμβασιάς και Σπάρτης Ευστάθιος, οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ , οι δήμαρχοι της Μεσσηνίας, πρώην Βουλευτές  αλλά και εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας.

 
Επίσης το παρών έδωσαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλη με τους Αντιπεριφεριάρχες Ντίνα Νικολάκου και Ελένη Αλειφέρη καθώς και άλλοι περιφεριακοί σύμβουλοι.
 
newsmessinia.blogspot.com

Tο κρίσιμο τετ-α-τετ Μέρκελ-Τσίπρα στην Καγκελαρία - Δεν αναμένονται συγκεκριμένες αποφάσεις


 

Η Άνγκελα Μέρκελ υποδέχθηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έφτασε στις 18.00 ακριβώς

Ευκαιρία να συζητήσουν σε βάθος για τις ελληνογερμανικές σχέσεις και τα ευρωπαϊκά θέματα χαρακτήρισε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος τη σημερινή συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού με τη γερμανίδα καγκελάριο.
Περιγράφοντας το χαρακτήρα της σημερινής συνάντησης Μέρκελ-Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ επισήμανε ότι πρόκειται για μια πρώτη ευκαιρία να συζητήσουν σε βάθος τόσο για τις ελληνογερμανικές σχέσεις όσο και για τα ευρωπαϊκά θέματα. Μιλώντας στο καθιερωμένο μπρίφινγκ της Δευτέρας ο κ. Ζάιμπερτ διευκρίνισε ότι δεν θα πρέπει να αναμένονται για σήμερα λύσεις για το ελληνικό πρόβλημα. Αρμόδιο για το θέμα αυτό είναι το Eurogroup. Βέβαια η καγκελάριος θα συζητήσει σήμερα με τον κ. Τσίπρα για τα μεταρρυθμιστικά σχέδια της κυβέρνησης του, τον κατάλογο όμως των μεταρρυθμίσεων η Ελλάδα θα τον καταθέσει στους θεσμούς, οι οποίοι είναι και αρμόδιοι να τον αξιολογήσουν.
Δεν σχολιάστηκε η επιστολή Τσίπρα 

Όπως δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ, «δημιουργικότητα και τήρηση των συμφωνηθέντων, σταθερές αρχές και κατανόηση, αλλά και η ικανότητα για συμβιβασμούς» είναι τα στοιχεία που πήγαν την ΕΕ μπροστά. Και αυτή είναι η στάση που θα τηρήσει η καγκελάριος σήμερα στη συνάντηση της με τον έλληνα πρωθυπουργό. Ο κ. Ζάιμπερτ διευκρίνισε πάντως ότι στις συνομιλίες θα συμμετέχουν από γερμανικής πλευράς, εκτός από την κ. Μέρκελ, μόνον οι αρμόδιοι στενοί της συνεργάτες στην καγκελαρία. Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε μεν ότι η καγκελαρία έλαβε πριν μερικές μέρες επιστολή του κ. Τσίπρα, αλλά δεν θέλησε να τη σχολιάσει. Επίσης, δεν θέλησε σχολιάσει πιθανές συναντήσεις την Τρίτη του Αλέξη Τσίπρα με τις ηγεσίες της ΚΟ των Σοσιαλδημοκρατών και της ΚΟ του κόμματος της Αριστεράς.
Ως προς τα θέματα της ατζέντας των συνομιλιών, ο Στέφεν Ζάιμπερτ δεν θέλησε ούτε να επιβεβαιώσει αλλά ούτε και να διαψεύσει ότι έχει τεθεί από ελληνικής το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων, κατέστησε όμως σαφές ότι το ζήτημα αυτό για τη Γερμανία έχει κλείσει τόσο νομικά όσο και πολιτικά.
Σύσταση επιτροπής για τις ελληνογερμανικές σχέσεις

Την ίδια απάντηση έλαβε την Κυριακή το βράδυ ο έλληνας υπ. Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στη συνάντηση του με το γερμανό ομόλογό του Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ. Ο κ. Σταϊνμάιερ απέρριψε την πρόταση του Νίκου Κοτζιά για σύσταση επιτροπής ειδικών από τις δύο χώρες που θα εξέταζε αυτό το θέμα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν όμως στη σύσταση ελληνογερμανικής ομάδας εργασίας, η οποία θα έχει ως σκοπό να εξετάσει όλο το φάσμα των ελληνογερμανικών σχέσεων, αλλά και να συμβάλει στην προώθηση τους. Ο κ. Σέφερ δεν θέλησε να διαψεύσει ότι σε αυτό το πλαίσιο θα μπορούσε να προκύψει ζήτημα επανορθώσεων. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα επισκεφθεί την Αθήνα ο υφυπουργός Εξωτερικών Μίχαελ Ροτ για να συζητήσει επιτόπου το θέμα της προώθησης των ελληνογερμανικών σχέσεων.

Πάντως, σε επίπεδο υπουργών φαίνεται να επικρατεί καλή «χημεία». Σύμφωνα με τον Μ. Σέφερ, οι συνομιλίες Σταϊνμάιερ-Κοτζιά ήταν «πολύ ευχάριστες και σε βάθος» και η γερμανική πλευρά εντυπωσιάστηκε από το γεγονός ότι όλοι οι συμμετέχοντες από ελληνικής πλευράς μιλούσαν άπταιστα γερμανικά.
Ο αντιπρόεδρος της ελληνογερμανικής κοινοβουλευτικής επιτροπής της Μπούντεσταγκ Κάι Γκέρινγκ δήλωσε πως οι Μερκελ και Τσίπρας θα πρέπει να δώσουν μια νέα ευκαιρία στις ελληνογερμανικές σχέσεις, επισημαίνοντας ότι για την Ευρώπη και το ευρώ διακυβεύονται πολλά και ως εκ τούτου απαιτείται ένας νέος ρεαλισμός και μια εποικοδομητική επίλυση των διαφορών αντί της κατά μέτωπο επίθεσης.              Deutsche Welle
Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο /
Την ίδια απάντηση έλαβε την Κυριακή το βράδυ ο έλληνας υπ. Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στη συνάντηση του με το γερμανό ομόλογό του Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ. Ο κ. Σταϊνμάιερ απέρριψε την πρόταση του Νίκου Κοτζιά για σύσταση επιτροπής ειδικών από τις δύο χώρες που θα εξέταζε αυτό το θέμα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν όμως στη σύσταση ελληνογερμανικής ομάδας εργασίας, η οποία θα έχει ως σκοπό να εξετάσει όλο το φάσμα των ελληνογερμανικών σχέσεων, αλλά και να συμβάλει στην προώθηση τους. Ο κ. Σέφερ δεν θέλησε να διαψεύσει ότι σε αυτό το πλαίσιο θα μπορούσε να προκύψει ζήτημα επανορθώσεων. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα επισκεφθεί την Αθήνα ο υφυπουργός Εξωτερικών Μίχαελ Ροτ για να συζητήσει επιτόπου το θέμα της προώθησης των ελληνογερμανικών σχέσεων.

Πάντως, σε επίπεδο υπουργών φαίνεται να επικρατεί καλή «χημεία». Σύμφωνα με τον Μ. Σέφερ, οι συνομιλίες Σταϊνμάιερ-Κοτζιά ήταν «πολύ ευχάριστες και σε βάθος» και η γερμανική πλευρά εντυπωσιάστηκε από το γεγονός ότι όλοι οι συμμετέχοντες από ελληνικής πλευράς μιλούσαν άπταιστα γερμανικά.
Ο αντιπρόεδρος της ελληνογερμανικής κοινοβουλευτικής επιτροπής της Μπούντεσταγκ Κάι Γκέρινγκ δήλωσε πως οι Μερκελ και Τσίπρας θα πρέπει να δώσουν μια νέα ευκαιρία στις ελληνογερμανικές σχέσεις, επισημαίνοντας ότι για την Ευρώπη και το ευρώ διακυβεύονται πολλά και ως εκ τούτου απαιτείται ένας νέος ρεαλισμός και μια εποικοδομητική επίλυση των διαφορών αντί της κατά μέτωπο επίθεσης.
Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο
  Deutsche Welle




ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ



http://cretalive.s3.amazonaws.com/88829/avgenakis_494x320.jpg
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης, για το τραγικό δυστύχημα από την έκρηξη σε πλοίο που επισκευαζόταν στον Πειραιά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πριν από λίγο, ως εκπρόσωπος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και ως Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, επισκέφθηκα τον τόπο του τραγικού περιστατικού.
Αφού ενημερώθηκα από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο κ. Αθανασόπουλο και το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, θέλω ως Βουλευτής αλλά και εκπροσωπώντας την αξιωματική αντιπολίτευση, να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για οποιοδήποτε άλλο σχόλιο».

Ένας νεκρός από έκρηξη στο Highspeed 5 στην επισκευαστική ζώνη της Δραπετσώνας.

Σβήστηκε η πυρκαγιά στο οχηματαγωγό Highspeed 5
Έκρηξη σημειώθηκε στο πλοίο Highspeed 5, που βρίσκεται στην επισκευαστική ζώνη της Δραπετσώνας. Πριν από λίγο βρέθηκε ένας νεκρός στο άνω κατάστρωμα του πλοίου, που έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Ο νεκρός ήταν μέλος του πληρώματος, υπεύθυνος ηλεκτρολόγος, ηλικίας 40 ετών.
Η φωτιά ξεκίνησε εξωτερικά του πλοίου, από την πλώρη, κατά τη διάρκεια εργασιών με βαρεού τύπου οξυγονοκόλληση. Ακολούθησε έκρηξη και εκδήλωση μεγάλης φωτιάς και πυκνοί καπνοί σκέπασαν τον ουρανό του Πειραιά. Tην ώρα της έκρηξης στο πλοίο βρίσκονταν συνεργεία της επισκευαστικής ζώνης, τα μέλη των οποίων αποβιβάστηκαν με ασφάλεια από το Highspeed 5 όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.
Στην επιτυχημένη επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 30 πυροσβέστες, 10 οχήματα της πυροσβεστικής και ένα πυροσβεστικό πλοιάριο, ενώ στο σημείο βρίσκονται και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, ενώ οι πυροσβέστες, μετά από επίπονες προσπάθειες, κατάφεραν να μπουν μέσα στο πλοίο. Εξαρχής μέλημά τους ήταν να μην επεκταθεί η φωτιά στο εσωτερικό του πλοίου.
τη σύλληψη του καπετάνιου του πλοίου, του πρώτο μηχανικού και των πέντε υπευθύνων των συνεργείων που επισκεύαζαν το πλοίο την ώρα της έκρηξης, προχώρησε το Λιμενικό με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια.

Πρόγραμμα - Πρόσκληση Εορτασμού 25ης Μαρτίου στο Δερβένι

384918-SYNTHESH 460 345
Γενικός Σημαιοστολισμός από ώρα 08:00 της 24-03-2015 μέχρι ώρα 24:00 της 25-03-2015, Εκκλησιών, Οργανισμών, Γραφείων, Συλλόγων,
κατοικιών και καταστημάτων γενικά, καθώς και πανηγυρική φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Ιδιωτικών καταστημάτων.
 ΤΡΙΤΗ 24-03-2015 Ομιλίες στα σχολεία, υπηρεσίες και στα ΝΠΔΔ με φροντίδα των προϊσταμένων τους για την σημασία της Εθνικής Επετείου.
 ΤΡΙΤΗ 25-03-2015               
ώρα 07:00 Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών του Δήμου
ώρα 09:30 Συγκέντρωση Σχολείων Δερβενίου και Φιλαρμονικής με Λάβαρα στο χώρο μπροστά στον Ιερό Ναό του «Αγίου Ιωάννου».
ώρα 09:45 Είσοδος στο Ναό: Λαβάρων, Σχολείων, Φιλαρμονικής.
ώρα 09:55 Είσοδος Αρχών & επισήμων
ώρα 10:00 Θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό «Αγίου Ιωάννου» επίσημη Δοξολογία στην οποία καλούνται να παραστούν ο Ιερός Κλήρος όλων των εκκλησιών του Δήμου, οι ανάπηροι πολέμου οι τιμηθέντεςμε παράσημα, το Τοπικό Συμβούλιο, μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου, οι Δημόσιες υπηρεσίες & Οργανισμοί, οι Έφεδροι Αξιωματικοί, τα Ν.Π.Δ.Δ., οι Οργανώσεις, Σωματεία & Σύλλογοι, δωρητές και συμπολίτες.
Θα γίνει ομιλία για την 25η Μαρτίου από την καθηγήτρια Λυκείου κα Πληθάκη Ιωάννα.
 Μετά την δοξολογία : Θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των ΗΡΩΩΝ και θα ακολουθήσει :
1. Κατάθεση στεφάνων
2. Ενός λεπτού σιγή
3. Εθνικός Ύμνος από την Φιλαρμονική
4. Λήξη τελετής.
 ώρα 11:00 Π Α Ρ Ε Λ Α Σ Η     Τ Μ Η Μ Α Τ Ω Ν
 Η παρέλαση θα γίνει στην ΠΕΟ Αθηνών – Πατρών από οδική γέφυρα Δερβενίου μέχρι το ύψος της καθέτου οδού Αγίου Ιωάννου.
 Θ Ε Σ Ε Ι Σ   Σ Τ Η Ν     Ε Ξ Ε Δ Ρ Α
Στη πρώτη σειρά ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας, ο Πρόεδρος Κοινότητας Δερβενίου και οι Δ/ντές των σχολείων, οι Ιερείς, οι Εκπρόσωποι της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας.
Ακολουθούν στις επόμενες σειρές οι Δημοτικοί, οι Τοπικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι ως και οι λοιποί επίσημοι.
 Τα της Ιεροτελεστίας παρακαλείται να ρυθμίσει ο Αιδεσιμότατος Εφημέριος.
 Τα της τάξεως και τυχόν λεπτομέρειες σημαιοστολισμών κ.λ.π. το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου.
Τελετάρχης ορίζεται ο υπάλληλος του Δήμου κ. Καΐτσας Κωνσταντίνος.
 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
 ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Πρόγραμμα - Πρόσκληση Εορτασμού 25ης Μαρτίου στο Ξυλόκαστρο

25-martiou
Γενικός Σημαιοστολισμός από ώρα 08:00 της 23ης-03-2015 μέχρι της δύσης του ηλίου της 25ης-03-2015, Εκκλησιών, Οργανισμών, Γραφείων, Συλλόγων, κατοικιών και καταστημάτων γενικά, καθώς και πανηγυρική φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Ιδιωτικών καταστημάτων.
ΤΡΙΤΗ 24-03-2015    Ομιλίες στα σχολεία, υπηρεσίες και στα ΝΠΔΔ με φροντίδα των προϊσταμένων τους για την σημασία της Εθνικής Επετείου.
ΤΡΙΤΗ 24-03-2015
ώρα 18:30 Μέγας Εσπερινός στον Ιερό Ναό  ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ Μερτικεΐκων.
ΤΕΤΑΡΤΗ  25-03-2015
ώρα 07:30    Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών του Δήμου.
ώρα 09:30    Συγκέντρωση Σχολείων, Σ. Ελληνικού Οδηγισμού, και Σωματείων με Λάβαρα στο χώρο μπροστά στον  Ιερό Ναό του " Αγίου Βλασίου".
ώρα 09:45    Είσοδος στο Ναό: Λαβάρων, Σχολείων, Σ. Ελληνικού Οδηγισμού, Σωματείων, Συλλόγων.
ώρα 09:55    Είσοδος Αρχών & επισήμων
ώρα 10:00    Θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό ‘‘Αγίου Βλασίου’’ επίσημη Δοξολογία στην οποία καλούνται να παραστούν ο Ιερός Κλήρος όλων των εκκλησιών του Δήμου, οι ανάπηροι πολέμου, οι τιμηθέντες με παράσημα, το Δημοτικό Συμβούλιο, οι Δημόσιες υπηρεσίες & Οργανισμοί, οι Έφεδροι Αξιωματικοί, τα Ν.Π.Δ.Δ., οι Οργανώσεις, Σωματεία & Σύλλογοι, δωρητές και συμπολίτες.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο καθηγητής του 1ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου κ. Νικόλαος Μπάικας.
Μετά  την  δοξολογία :     Θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των ΗΡΩΩΝ και θα ακολουθήσει :
1. Κατάθεση στεφάνων

2. Προσκλητήριο πεσόντων
3. Ενός λεπτού σιγή
4. Εθνικός Ύμνος από την Φιλαρμονική
5. Λήξη τελετής.
Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού την ώρα της επιμνημόσυνης δέησης, θα ραίνει το Μνημείο με λουλούδια.
25-03-2015    ώρα  11:00 Π Α Ρ Ε Λ Α Σ Η      Τ Μ Η Μ Α Τ Ω Ν
Η παρέλαση θα γίνει επί της Π. Τσαλδάρη από το Μνημείο των    ΗΡΩΩΝ μέχρι την πλατεία Αγίου Βλασίου.
Τα της Ιεροτελεστίας παρακαλούνται να ρυθμίσουν οι Αιδεσιμότατοι  Εφημέριοι. Τα της τάξεως και τυχόν λεπτομέρειες σημαιοστολισμών κ.λ.π. το Αστυνομικό Τμήμα.
Τελετάρχες ορίζονται οι υπάλληλοι του Δήμου κ.κ. Φόρτης Ιωάννης  και Παρίδης Βασίλειος.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας

Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας 

Στις 23 Μαρτίου του 1950 τέθηκε σε ισχύ η Συνθήκη για τη δημιουργία του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας, ενός εξειδικευμένου οργάνου του ΟΗΕ σε θέματα κλίματος και καιρικών προβλέψεων. Σε ανάμνηση αυτού του γεγονότος, η 23η Μαρτίου ορίσθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα της Μετεωρολογίας.
Στόχος του εορτασμού είναι να καταδείξει τη σημασία που διαδραματίζουν ο καιρός, το κλίμα και οι υδάτινοι πόροι στη διαμόρφωση του κοινού μέλλοντός μας, καθώς είναι οι καθοριστικοί παράγοντες των κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων.
Κάθε χρόνο αυτή τη μέρα, οι Εθνικές Μετεωρολογικές Υπηρεσίες όλου του κόσμου ξεναγούν όσους ενδιαφέρονται στις εγκαταστάσεις τους, ενημερώνοντάς τους από πρώτο χέρι για τον τρόπο που εργάζονται.

ΝΠΔΔ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΜΕ 1 / 2015 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΜΕ  1 / 2015 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ
Το ΝΠΔΔ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ»
Έχοντας υπόψη:
1.    Τις διατάξεις του άρθρου 6 του Ν. 2527/1997, όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν.
2.    Τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν. 2190/1994, όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν.
3.    Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010, όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν.
4.    Την υπ’ αριθμ. 12/31-1-2014 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ.
5.    Την υπ' αριθμ. πρωτ. οικ. 39697/15-10-2014 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών, που εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 14 του άρθρου 12 του Ν. 4071/2012.
6.    Την υπ' αριθμ. πρωτ. 99144/6297/3-12-2014 απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.
7.    Την υπ’ αριθμ. 20/16-2-2015 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ.
Ανακοινώνει

Τοπικό Σχέδιο Μείωσης και Διαχείρισης των Απορριμμάτων. Η λύση...

 
Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο της 18/3/2015 φέραμε στην ημερήσια διάταξη το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και προτείναμε ένα τοπικό σχέδιο διαχείρισής τους. Βασισμένο στην πρόταση της ΠΡΩΣΥΝΑΤ (http://prosynat.blogspot.gr) που είχαμε παρουσιάσει προεκλογικά στο Ξυλόκαστρο (http://sympolitia.blogspot.gr/2014/04/blog-post_8.html), προτείναμε να βάλουμε κάποιους συγκεκριμένους στόχους για φέτος και να ξεκινήσουμε την προσπάθεια. Μια πρόταση επιστημονικά τεκμηριωμένη και κοστολογημένη, που κατατέθηκε από την ΠΡΩΣΥΝΑΤ πριν λίγες μέρες και στον αρμόδιο υπουργό μαζί με μια ατζέντα προτεραιοτήτων που περιλαμβάνει τις θεσμικές και νομικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα από πλευρά Πολιτείας, για να ανασχεθούν οι φιλοεργολαβικοί σχεδιασμοί και να προωθηθούν τα τοπικά σχέδια διαχείρισης. 
Die Welt: Υψηλές οι συντάξεις στην Ελλάδα - Ίσως χρειαστούν περαιτέρω περικοπέςΗ Die Welt αφιερώνει ένα εκτενές ρεπορτάζ ανήμερα της επίσκεψης Τσίπρα στο Βερολίνο στο συνταξιοδοτικό σύστημα στην Ελλάδα. Καταλήγει μάλιστα στο συμπέρασμα πως αν και έχουν υποστεί πολλές μειώσεις οι συντάξεις στην Ελλάδα, ωστόσο το συνταξιοδοτικό της χώρας είναι το πιο ακριβό.

«Η κυβέρνηση στην Αθήνα παραπονιέται για την εξαθλιωμένη χώρα τους. Οι περικοπές είναι πραγματικά μεγάλες. Αλλά οι συνταξιούχοι είναι μάλλον συχνά σε καλύτερη θέση από ό,τι στη Γερμανία», αναφέρει η Die Welt. 

«Στην Ελλάδα, η τυπική σύνταξη είναι περίπου 1.100 ευρώ. Στη Δυτική Γερμανία ήταν το 2014, 1.287,45 ευρώ, στην ανατολική 1.187,55 ευρώ [...] Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά ένας Έλληνας συνταξιούχος παίρνει συνολικά λίγο λιγότερο από ένα γερμανό», προσθέτει η εφημερίδα. 
«Το ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα είναι ένα από τα πιο ακριβά στην Ευρώπη», καταλήγει η εφημερίδα τονίζοντας πως υπό αυτές τις συνθήκες, περαιτέρω περικοπές θα μπορούσε να είναι απαραίτητες.


astronafpaktos-news.blogspot.gr

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!

 
Με την ευκαιρία της ….τρομερής (!!)αποκάλυψης για το «σκάνδαλο» Κατρούγκαλου»
Για να γνωρίζουν οι πάντες στον τόπο αυτό το  «διάφανο» και «δημοκρατικό» ρόλο των "Ψυχάρηδων" των, "Καψήδων" ,των "Πρετεντέρηδων" και των λοιπών αγωνιστών - πατριωτών δημοσιογράφων

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟ "ΤΟ ΒΗΜΑ" ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ ΑΠΡΙΛΙΑΝΩΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΩΝ
.....όταν η δεξιά ΒΡΑΔΥΝΗ έκλεινε, το δημοκρατικό ΒΗΜΑ λιβάνιζε τη δικτατορία

Ευχαριστούμε τον καλό φίλο Τάσο Σιδερίδη για το σπάνιο αρχείο του! 

sfedona.gr