Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Θεόδωρος Ζαγοράκης: "Μόνο όφελος μπορεί να έχει η κοινωνία μας από τον αθλητισμό"



Συμμετοχή του Θεόδωρου Ζαγοράκη ως γενικού γραμματέα της διακομματικής ομάδας * για τον αθλητισμό στον διάλογο για την κοινωνική ενσωμάτωση των προσφύγων

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο συνέδριο της διακομματικής ομάδας για τον αθλητισμό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. Το συνέδριο με θέμα " Ο ρόλος του αθλητισμού στην κοινωνική ενσωμάτωση των προσφύγων" διοργανώθηκε από το προεδρείο της αρμόδιας διακομματικής κοινοβουλευτικής ομάδας στην οποία ο κ. Ζαγοράκης  συμμετέχει ως γενικός γραμματέας.

Κατά τις εργασίες του συνεδρίου  τοποθετήθηκαν ευρωβουλευτές, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι οργανισμών, όπως μεταξύ άλλων η UEFA. Στην εκδήλωση συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής ο ευρωπαίος Επίτροπος για την Παιδεία, τον Πολιτισμό, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό κ. Tibor Navracsics.


Στο πλαίσιο της παρέμβασής του, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ δήλωσε πως "Ο αθλητισμός μας φέρνει κοντά, η προώθηση του αποτελεί προτεραιότητα για μας. Ως αθλητής έχω συναναστραφεί με παίκτες από ολόκληρο τον κόσμο. Είναι πολλά τα παραδείγματα μεγάλων αθλητών που έγιναν εθνικό σύμβολο σε χώρες διαφορετικές της καταγωγής τους." Ο κ. Ζαγοράκης συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι "μέσω του αθλητισμού, τα προσφυγόπουλα, από μικρή ηλικία μπορούν να κοινωνικοποιηθούν και να αναπτύξουν φιλίες με παιδιά που κατάγονται από την χώρα που τους έχει υποδεχτεί, μεγαλώνοντας έτσι μαζί σε μία πιο ανοιχτή κοινωνία."

Με την σειρά του, ο κ. Navracsics, επισήμανε πως "Ο αθλητισμός έχει μια ιδιαίτερη κοινωνική σημασία, μέσω αυτού οικοδομούμε ανοιχτές κοινωνίες με ανεκτικότητα, χτίζουμε γέφυρες μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών και στερεώνουμε την κοινωνική ενσωμάτωση." Παράλληλα, ο αρμόδιος επίτροπος δήλωσε για τις τρομοκρατικές επιθέσεις:  "Τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα αναδεικνύουν την ανάγκη για αποτελεσματική κοινωνική ενσωμάτωση."

*Η διακομματική Ομάδα για τον Αθλητισμό (EP Sports Intergroup) αποτελεί επίσημη διακομματική κοινοβουλευτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον αθλητισμό και τις σχετικές ευρωπαϊκές πολιτικές. Την ομάδα στηρίζουν οι τέσσερις μεγαλύτερες πολιτικές ομάδες στην ΕΕ.