Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» 13 χρόνια η Eurobank στηρίζει τους αριστούχους όλης της χώρας Τελετή βράβευσης στην Τρίπολη

Βραβεύθηκαν δύο αριστούχες του Λυκείου Δερβενίου 
 Εμφάνιση photos 3.jpg

Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στην Τρίπολη η τελετή βράβευσης των αριστούχων αποφοίτων των Νομών Αρκαδίας, Αργολίδας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».
Εμφάνιση photos 1.jpgΣε μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα, βραβεύθηκαν στις 6 Νοεμβρίου 2015, παρουσία των οικογενειών τους, οι αριστούχοι μαθητές που διακρίθηκαν φέτος για τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Για 13η χρονιά, η Eurobank, υλοποιεί με συνέπεια το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», το οποίο έχει καθιερωθεί ως θεσμός με μεγάλη αναγνώριση μέσα από την βράβευση πάνω από 14.800 μαθητών και μαθητριών από όλη την Ελλάδα. 
Εμφάνιση photos 2.jpg 
Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» ξεκίνησε το 2003 και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές και διαχρονικές δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, ο οποίος εδώ και χρόνια έχει επιλέξει να εστιάσει την κοινωνική του δράση σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση και συγκεκριμένα στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.
Κύριος σκοπός του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον. Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής του, το πρόγραμμα αυτό αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει, διαχρονικά, τις μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης και αντανακλά τη βούλησή της για διατήρηση στέρεων και μακρόπνοων δεσμών εμπιστοσύνης με την κοινωνία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους απόφοιτους με τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο οποίος είναι πάνω από 18, σε κάθε ένα από τα 1.550 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. 

Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτης Πατέρας Τιμόθεος Μπινίσκος, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Πατέρας Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για θέματα Πρωτογενούς Τομέα και Κτηνοτροφίας Ηλίας Στρατηγάκος, η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για θέματα Υποδομών και Ανάπτυξης Κωνσταντίνα Νικολάκου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για θέματα Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Καινοτομίας Περικλής Μαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αρκαδίας Ιωάννης Κατσίρης και Θεόδωρος Ντάνος, ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης Δημήτριος Βόσνος, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παρέστησαν επίσης η Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου Δήμητρα Δάφνη και ο Λοχαγός της 4ης Μεραρχίας Τρίπολης Σπυρίδων Τρούσας, καθώς πολλοί ακόμα παράγοντες της εκπαίδευσης και της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού.

Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος ο οποίος σημείωσε ότι αυτή η επιβράβευση ολοκληρώνει μια μακρά πορεία μάθησης για τους νέους και σηματοδοτεί μια νέα αρχή στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτης Πατέρας Τιμόθεος Μπινίσκος συνεχάρη τα παιδιά που αρίστευσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς και την Τράπεζα που με αυτή την πρωτοβουλία επενδύει στην Παιδεία.

Ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Πατέρας Αλέξανδρος Παπαδόπουλος συνεχάρη τους νέους που πρώτευσαν στον αγώνα για τη μάθηση, καθώς και τη Eurobank που επί σειρά ετών επιβραβεύει τον αγώνα αυτόν.

Στη συνέχεια, ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης Δημήτριος Βόσνος τόνισε ότι στην εκδήλωση αυτή, επί πολλά χρόνια, επιβραβεύεται η αριστεία σε μια εποχή που αμφισβητούνται οι αξίες, και εξήρε το έργο της Τράπεζας που προσφέρει αυτή την ηθική επιβράβευση στους μαθητές.

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας και εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου Ευάγγελος Γιαννακούρας, συνεχάρη τη Eurobank που συνεχίζει την πρωτοβουλία αυτή σε δύσκολες περιόδους και τιμά την αριστεία και τους άξιους, ενώ απευθυνόμενος στους αριστούχους σημείωσε ότι αποτελούν την ελπίδα της χώρας μας.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Αναστάσιος Χειβιδόπουλος τόνισε ότι η Eurobank επιθυμεί πραγματικά να στηρίξει την Παιδεία μέσω αυτού του θεσμού επί 13 χρόνια και ευχήθηκε να δημιουργηθούν περισσότερα ανάλογα κοινωνικά προγράμματα, ενώ σημείωσε ότι η νέα γενιά είναι το μέλλον της χώρας μας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για θέματα Πρωτογενούς Τομέα και Κτηνοτροφίας Ηλίας Στρατηγάκος, εκπροσωπώντας την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, συνεχάρη τους μαθητές που με μεγάλο κόπο και συστηματική μελέτη κατάφεραν να αριστεύσουν, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που τους στήριξαν, καθώς και την Τράπεζα για τη σημαντική συμβολή της στην Παιδεία.

Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για θέματα Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Καινοτομίας Περικλής Μαντάς, εκπροσωπώντας την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, σημείωσε ότι σε μια δύσκολη εποχή που αμφισβητείται η αριστεία, η Eurobank την επιβραβεύει, ενώ απευθυνόμενος στους νέους σημείωσε ότι το ταξίδι στη γνώση είναι το ομορφότερο στη ζωή.

Τέλος, η Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου Δήμητρα Δάφνη τόνισε ότι η κοινωνική πρωτοβουλία της Eurobank στον τομέα της Παιδείας είναι αξιέπαινη γιατί στηρίζει έμπρακτα τους αριστούχους και τις οικογένειές τους, επιβραβεύοντας τη συνέπεια, την υπευθυνότητα, την επιμονή και την υπομονή, ενώ απευθυνόμενη στα παιδιά σημείωσε ότι με την προσπάθεια και τον αγώνα τους στέλνουν μήνυμα αισιοδοξίας στην κοινωνία.

Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού, ο οποίος ήταν πάνω από 18. Συγκεκριμένα, στο Νομό Αρκαδίας, στο Γενικό Λύκειο Μεγαλόπολης για την Κωνσταντίνα Τζούβελη, στο Νομό Αργολίδας, στο 1ο Γενικό Λύκειο Ναυπλίου για τον Νικόλαο Φιλίνη, στο Νομό Ηλείας, στο Γενικό Λύκειο Ζαχάρως, για τη Μαρία – Χρυσάνθη Τασούλη, στο Νομό Κορινθίας, στο 4ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου για τον Άγγελο Κολαΐτη, στο Νομό Λακωνίας, στο 1ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης για την Αλεξάνδρα Χρυσαδάκου, και στο Γενικό Λύκειο Μολάων για την Κωνσταντίνα Κουτρουλάκη καθώς και στο Νομό Μεσσηνίας, στο 4ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας για τον Προκόπιο Βλαχόγιαννη.

Τέλος, στην ομιλία του, ο Επικεφαλής Τομέα Δικτύου Καταστημάτων Ανατολικής Πελοποννήσου, κ. Νίκος Λαναράς τόνισε ότι «Το πρόγραμμα αυτό μέσα από την μακρόχρονη πορεία του αλλά και την μεγάλη ανταπόκριση που γνωρίζει έχει κατακτήσει κεντρική θέση στην κοινωνική δράση του Ομίλου μας. Κυρίως όμως έχει κερδίσει την εκτίμηση και την αναγνώριση των τοπικών κοινωνιών και όλων όσων συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Μέσα από τα παιδιά που σήμερα βραβεύουμε, μαθαίνουμε και εμείς οι μεγαλύτεροι και παρακολουθώντας την πορεία τους διαπιστώνουμε πως η σημασία της προσπάθειας για την κατάκτηση της γνώσης, η σημασία της επιβράβευσης, η ευγενής άμιλλα, η αξιοκρατία, η αριστεία, η επιμονή και η υπομονή είναι αξίες που όχι μόνο παραμένουν διαχρονικές αλλά αποτελούν πηγή έμπνευσης και κινητήριο δύναμη για τη νέα γενιά. Αντίστοιχα, και για εμάς στην Eurobank αυτές οι ίδιες αξίες είναι η δική μας πηγή έμπνευσης, γνώμονας της δικής μας καθημερινής προσπάθειας και αποτελούν πρότυπο της συνολικής μας παρουσίας.
Στις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα μας, εμείς στη Eurobank πιστεύουμε ότι η συνέχιση και η υποστήριξη τέτοιων πρωτοβουλιών είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ και αποτελεί ένα ακόμα δείγμα των δεσμεύσεών μας απέναντι στην ελληνική κοινωνία και ειδικά στη νέα γενιά που είναι το μέλλον και η προοπτική της».


Τα βραβεία της Eurobank για τους νομούς Αρκαδίας, Αργολίδας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, έλαβαν οι εξής:


1. Ελπινίκη Αϊβαλιώτη από το Γενικό Λύκειο Λεχαινών Ηλείας
2. Μαρία Αποστολοπούλου από το Γενικό Λύκειο Γαργαλιάνων Μεσσηνίας
3. Δήμητρα Βάγια από το 3ο Γενικό Λύκειο Πύργου "Pierre De Coubertin"
4. Γεωργία – Κωνσταντίνα Βασιλάτου από το 1ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας Ηλείας
5. Μιχαέλα Βεργοπούλου από το 3ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας
6. Νικόλαος Βλαχάκης από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Καλαμάτας - Εκπαιδευτήρια Μπουγά
7. Προκόπιος Βλαχόγιαννης από το 4ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας
8. Κωνσταντίνος Βουβούσας από το 2ο Γενικό Λύκειο Άργους
9. Κωνσταντίνος – Νικόλαος Βρύνας από το Γενικό Λύκειο Πύλου Μεσσηνίας
10. Ελένη – Ιωάννα Γιακουμή από το 6ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας
11. Σπυρίδων Γιαννακάκος από το Γενικό Λύκειο Γυθείου
12. Βασίλειος Γιαννακούλης από το 1ο Γενικό Λύκειο Άργους
13. Ανδρόνικος Γιοματάρης από το Γενικό Λύκειο Αγ. Θεοδώρων Κορινθίας 
14. Αδαμαντία Γκάνιου από το 2ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης
15. Γεώργιος Γκερζελής από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Κορίνθου "Αριστοτέλειο" 
16. Ιφιγένεια Γουζέα από το Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας Μεσσηνίας
17. Κωνσταντίνος Γριβάκης από το Γενικό Λύκειο Κρεστένων Ηλείας
18. Νεφέλη – Αικατερίνη Δούρου από το 4ο Γενικό Λύκειο Πύργου
19. Ελένη Άννα Ζυγουράκη από το 1ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας
20. Νικόλαος Θεοδωρόπουλος από το 1ο Γενικό Λύκειο Kιάτου Κορινθίας 
21. Θεόδωρος Θεοφιλάκος από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης
22. Αθηνά Θηβαίου από το 1ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου 
23. Αδαμαντία Καλύβα από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Άργους "Νέο Σχολείο"
24. Αικατερίνη Κανακοπούλου από το 1ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης
25. Παναγιώτα Καραμάνου από το Γενικό Λύκειο Αγίας Τριάδας Αργολίδας
26. Άγγελος Κολαΐτης από το 4ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου 
27. Μαρία Κόλλια από το Γενικό Λύκειο Βραχατίου Κορινθίας
28. Δήμητρα Κολοκούρη από το Γενικό Λύκειο Αρεόπολης Λακωνίας
29. Σοφία – Νεφέλη Κοντογιάννη από το 2ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου
30. Χρυσούλα Κοντραφούρη από το Γενικό Λύκειο Νεάπολης Λακωνίας
31. Χρήστος Κορομηλάς από το Γενικό Μουσικό Λύκειο Καλαμάτας
32. Κωνσταντίνα Κουτρουλάκη από το Γενικό Λύκειο Μολάων Λακωνίας
33. Νεκταρία Κρητσωτάκη από το Γενικό Λύκειο Κρανιδίου Αργολίδας
34. Δημήτριος Λειβαδίτης από το 3ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου 
35. Παναγιώτης Μαθιόπουλος από το Γενικό Λύκειο Χώρας Μεσσηνίας
36. Θεοδώρα Μαργάζη από το Γενικό Λύκειο Δερβενίου Κορινθίας 
37. Δημήτριος Μασούρας από το Γενικό Λύκειο Ζευγολατιού Κορινθίας
38. Δημήτριος Μέξης από το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας
39. Γεωργία Μητροπούλου από το Γενικό Λύκειο Τεγέας Αρκαδίας
40. Δήμητρα Μιχαλοπούλου από το 5ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας
41. Δέσποινα Μούστου από το Γενικό Λύκειο Λεβιδίου Αρκαδίας
42. Κωνσταντίνος Μπλάνας από το 1ο Γενικό Λύκειο Μεσσήνης
43. Γαβριήλ Μπομπέτσης από το 3ο Γενικό Λύκειο Άργους
44. Μαρία Μποσμπόνη από το 2ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης
45. Αφροδίτη Παλαιτσάκη από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Κορίνθου - Απόστολος Παύλος 
46. Αγγελική Παπαδοπούλου από το Γενικό Λύκειο Ξυλοκάστρου Κορινθίας 
47. Παναγιώτης Πέππας από το Γενικό Λύκειο Γκούρας Κορινθίας
48. Αικατερίνη Πετροπούλου από το Γενικό Λύκειο Γαστούνης Ηλείας
49. Καλομοίρα Πολίτη από το Γενικό Λύκειο Δερβενίου Κορινθίας 
50. Νικόλαος – Παναγιώτης Προύντζος από το Γενικό Λύκειο Ασκληπιείου Αργολίδας
51. Ελισσαίος Σαρμάς από το Γενικό Λύκειο Βέλου Κορινθίας
52. Βασίλειος Σέρφας από το 2ο Γενικό Λύκειο Ναυπλίου
53. Μαρία – Σταυρούλα Σιαχάμη από το 3ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης
54. Κωνσταντίνος Σοφιανίδης από το Γενικό Λύκειο Λουτρακίου
 55. Σταύρος Σοφιανόπουλος από το 1ο Γενικό Λύκειο Πύργου
56. Σοφία Συρογιάννη από το 2ο Γενικό Λύκειο Πύργου
57. Γεώργιος Σωτηρόπουλος από το 1ο Γενικό Λύκειο Μεσσήνης
58. Θεοδώρα Τασιοπούλου από το Γενικό Λύκειο Φιλιατρών Μεσσηνίας
59. Μαρία – Χρυσάνθη Τασούλη από το Γενικό Λύκειο Ζαχάρως Ηλείας
 60. Μπλερίνα Ταχιράϊ από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Λεχαίου Κορινθίας
 61. Κωνσταντίνα Τζούβελη από το Γενικό Λύκειο Μεγαλόπολης Αρκαδίας
 62. Ανδριανός – Σεραφείμ Τζώρτζης από το 4ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης
63. Κωνσταντίνος Τσακαλάκος από το Γενικό Λύκειο Σκάλας Λακωνίας
64. Αγγελική Τσουκαλά από το Γενικό Λύκειο Μελιγαλά Μεσσηνίας
65. Νικόλαος Φιλίνης από το 1ο Γενικό Λύκειο Ναυπλίου
66. Αλεξάνδρα Χρυσαδάκου από το 1ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης
 67. Φώτιος Χρυσανθακόπουλος από το 2ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας Ηλείας
68. Ελένη Ψύλλα από το Γενικό Λύκειο Άστρους Αρκαδίας

Eurobank Press Office