Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Δεν ανεξαρτητοποιείται, τελικά, ο Ν. Νικολόπουλος, αλλά θα καταψηφίσει άρθρα του πολυνομοσχεδίου

Δεν ανεξαρτητοποιείται, τελικά, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Ν. Νικολόπουλος, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε γνωστοποίησε ότι θα καταψηφίσει άρθρα του πολυνομοσχέδιου με τα προαπαιτούμενα, χωρίς, όμως, να διευκρινίσει, ποια και πόσα. Παράλληλα, ο κ. Νικολόπουλος είπε ότι η συμμετοχή και η στήριξή του στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι δεδομένη.

«Δεν θέλω να διαταραχθούν οι πολιτικές συμμαχίες και η κυβερνητική συνοχή και θα μείνουμε μέχρι νεοτέρας», τόνισε ο κ. Νικολόπουλος χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι δεδομένη η συμμετοχή του και τηρώντας τις δικές του αποφάσεις και συνεργασίες. Ανακοίνωσε, επίσης, ότι ξεκινά εκπομπή με τίτλο «Μαξίμου ακούει;», διότι, όπως είπε, μπορεί να είμαστε στην κυβέρνηση αλλά πρέπει να τους μεταφέρουμε το μήνυμα της κοινωνίας.
Μιλώντας για το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα, ο ίδιος είπε ότι στόχος του αποτελεί οι ψηφοφόροι που δεν επέλεξαν Νέα Δημοκρατία προαναγγέλοντας «άνοιγμα» στις λαϊκές φτωχές τάξεις, αλλά και αυτόνομη κάθοδο όποτε διεξαχθούν ξανά εκλογές. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρότασή του για καταψήφιση των μέτρων έγινε δεκτή στο κόμμα.
«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο ως ανεξάρτητοι και ισότιμοι κυβερνητικοί εταίροι και χωρίς ανταλλάγματα, όπως άλλωστε πράξαμε μέχρι σήμερα. Θα απαιτήσουμε όμως να μας σέβονται όπως τους σεβόμαστε κι εμείς», συμπλήρωσε ο κ. Νικολόπουλος.
Υπενθυμίζεται ότι χθες, σε ανακοίνωση με την οποία καλούσε στη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Νικολόπουλος είχε προαναγγείλει τη «νέα αυτόνομη και αδέσμευτη πορεία» του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr