Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

"Η υπερφορολόγηση επιτείνει την ύφεση" - Ομιλία Χρίστου Δήμα στις Βρυξέλλες


 Ομιλία στις Βρυξέλλες για την ελληνική κρίση απηύθυνε ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Σε ένα πολυπληθές ακροατήριο μεταξύ των οποίων πολιτικοί, ακαδημαϊκοί και επιστημονικό προσωπικό από πολλά κράτη μέλη της Ε.Ε., ο κ. Δήμας – ως βασικός ομιλητής – ανέπτυξε τις προκλήσεις αλλά και τις δυνατότητες που έχει η χώρα προκειμένου με ασφαλή βήματα να ξεπεράσει την κρίση και να επιτύχει και πάλι βιώσιμους και ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης.  Ο Χρίστος Δήμας έδωσε έμφαση στις αρνητικές επιπτώσεις της υπερφορολόγησης. «Η υπερφορολόγηση των αγροτών των μικροεπιχειρηματιών και των ελευθέρων επαγγελματιών θα δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα, θα επιτείνει την ύφεση» ανέφερε σχετικά.

Στην ομιλία του υπογράμμισε επίσης, την ανάγκη επανάκτησης της εμπιστοσύνης των αγορών, τη μείωση του σπάταλου δημοσίου, την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, την παροχή κινήτρων ιδίως σε εξαγωγικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την προσέλκυση επενδύσεων. Παράλληλα, έκανε λόγο για πολιτική αναποφασιστικότητα σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. «Πιστεύω πως η ιστορία θα το αναδείξει αυτό ως κρίσιμο παράγοντα επιμήκυνσης της ελληνικής οικονομικής κρίσης» τόνισε ο Έλληνας βουλευτής.

Σημειώνεται πως ο Χρίστος Δήμας συμμετείχε σε αποστολή στην βελγική πρωτεύουσα με σκοπό την ανάπτυξη συνεργασιών με θέμα τις μεταρρυθμιστικές προοπτικές της Ελλάδας μετά τις εκλογές αλλά και τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αυτές. Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποίησε σειρά επαφών και συναντήσεων με Έλληνες ευρωβουλευτές (Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μαρία Σπυράκη, Γιώργος Κύρτσος), με στελέχη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και άλλους ευρωπαίους αξιωματούχους καθώς και με ερευνητικά κέντρα και εθνικούς εμπειρογνώμονες.