Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Eurobasket 2015: Τα ζευγάρια των "16" / ΕΛΛΑΣ - ΒΕΛΓΙΟ

Eurobasket 2015: Τα ζευγάρια των `16`

Η φάση των ομίλων του Eurobasket 2015 ολοκληρώθηκε και ήρθε η ώρα να ξεκινήσει το πραγματικό τουρνουά, με τη διεξαγωγή της νοκ άουτ φάσης. Το Σάββατο (12/9), η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει το Βέλγιο στη φάση των "16". Δείτε τα άλλα ζευγάρια.

Τα ζευγάρια των “16”:

Σάββατο (12/09)

Ισπανία-Πολωνία
Ελλάδα-Βέλγιο
Γαλλία-Τουρκία
Σλοβενία-Λετονία

Κυριακή (13/09)

Σερβία-Φινλανδία
Ισραήλ-Ιταλία
Λιθουανία-Γεωργία
Κροατία-Τσεχία

 Ο Φώτης Κατσικάρης έκανε έναν μίνι απολογισμό της πρώτης φάσης του Eurobasket 2015 και κατέστησε σαφές πως όλα είναι διαφορετικά στα νοκ άουτ παιχνίδια. Παράλληλα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Εθνικής Ελλάδας τόνισε πως η "γαλανόλευκη" θα είναι έτοιμη για τις νέες προκλήσεις.
"Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε, δηλαδή να κερδίσουμε. Ξέρουμε καλά πως στα επόμενα σαράντα λεπτά κρίνεται το μέλλον μας στη διοργάνωση. Είχαμε βελτίωση σε κάθε παιχνίδι. Έχουμε βρει ρόλους και ισορροπία στο παιχνίδι μας. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, είτε μας έπαιξαν ζώνη είτε man to man. Κι αμυντικά μπορέσαμε να ανταποκριθούμε στον βαθμό που θέλαμε", δήλωσε αρχικά ο Κατσικάρης και πρόσθεσε για το Βέλγιο:

"Έχουν τρεις παίκτες σε πολύ υψηλό επίπεδο, είναι η ομάδα που παλεύει. Το δύσκολο κομμάτι έχει να κάνει με το γεγονός πως σουτάρουν πολύ, ακόμη κι οι ψηλοί τους. Όλοι απειλούν από το τρίποντο. Πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι".