Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Μαξίμου για Κωνσταντοπούλου: Συμπεριφέρεται σαν δικτάτορας – Ήταν λάθος επιλογή!

Εκλογές – Μαξίμου για Κωνσταντοπούλου: Συμπεριφέρεται σαν δικτάτορας – Ήταν λάθος επιλογή!
Η Πρόεδρος της Βουλής συμπεριφέρεται ως δικτάτορας, θεωρεί πως είναι το θεσμικό επίκεντρο του πολιτεύματος, ενώ είναι απλά μια λάθος επιλογή.

Μέσα σε αυτές τις 21 λέξεις, η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψαν την οριστική ρήξη τους με την Ζωή Κωνσταντοπούλου. Για πρώτη φορά στα χρονικά της Ελλάδας, η κυβέρνηση και η Πρόεδρος της Βουλής (που αποτελεί προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού) βρίσκονται σε ανοιχτή και δημόσια κόντρα.
 
Μια κντρα που γίνεται με σκληρούς χαρακτηρισμούς και ενώ η χώρα είναι, ουσιαστικά, ακυβέρνητη μετά την απόφαση του ΑλέξηΤσίπρα να παραδώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που πήρε στις 26 Ιανουαρίου και να παραιτηθεί.

Δεν έχει ξανασυμβεί άλλωστε η κυβέρνηση να χαρακτηρίζει την Πρόεδρο της Βουλής "δικτάτορα" και "λάθος επιλογή". Ούτε και έχει συμβεί ξανά η ΠτΒ, ο άνθρωπος που κρατάει το τρίτο πολιτειακό αξίωμα της χώρας, να κατηγορεί την κυβέρνηση πως... παραιτήθηκε τα μουλωχτά και ενημέρωσε πρώτα τους "εκβιαστές δανειστές" και όχι τη Βουλή δια της Προέδρου της.
 Δεν έχει προηγούμενο ο "σκοτωμός" ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Γιατί περί αυτού πρόκειται. Για μια δριμεία πολιτική σύγκρουση ανάμεσα στον πρωθυπουργό της χώρας και την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου. Μια τιτανομαχία στην πλάτη μιας ακυβέρνητης χώρας.

Με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν θα είναι (όπως και ο Γιάνης Βαρουφάκης) στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου για την ώρα κρατάει κλειστά τα χαρτιά της. Τους δεσμούς της με τον ΣΥΡΙΖΑ τους έχει κόψει οριστικά. Το μεσημέρι του Σαββάτου όταν δέχτηκε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στη Βουλή, κανείς από τους δυο δεν προσπάθησε να κρύψει το... πολιτικό τους φλερτ.

Φαίνεται όμως ότι η Πρόεδρος της Βουλής, σε αυτή τη φάση και σε αυτή την περίπτωση, θα επιλέξει το πολιτειακό από το πολιτικό... καθήκον της. Δεν αποκλείεται όμως την επόμενη Παρασκευή, όταν αναμένεται να ορκιστεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στις πρόωρες εκλογές, να κάνει τις επιλογές της και να τις δημοσιοποιήσει.

newsit.gr