Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη ζητά άμεση εφαρμογή των μεταναστευτικών μέτρων για ανακούφιση των νησιών και των αστικών περιοχών στην Ελλάδα




Στρασβούργο, 9 Ιουνίου 2015 

Η Ευρωβουλευτής ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ την 8η Ιουνίου 2015 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο απηύθυνε έκκληση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για άμεση εφαρμογή των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, προκειμένου να ανακουφιστούν οι περιοχές που πλήττονται περισσότερο στην Ελλάδα, όπως τα ελληνικά νησιά και τα μεγάλα αστικά κέντρα. 

Στην παρέμβασή της η κα. Βόζεμπεργκ τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται στην Ελλάδα ανεξέλεγκτη αύξηση των παράτυπα εισερχόμενων μεταναστών -της τάξης του 500% συγκριτικά με πέρσι- από τα βόρεια ελληνοτουρκικά θαλάσσια σύνορα της χώρας, με αποτέλεσμα να αποβιβάζονται στα ελληνικά νησιά καθημερινά χιλιάδες μετανάστες. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ειδικά τα νησιά δεν διαθέτουν τις κατάλληλες υποδομές και υπηρεσίες για την παροχή επαρκούς φροντίδας σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, γεγονός το οποίο επισημαίνει και η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Μάλιστα, η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής έθεσε ακόμα μια φορά ζήτημα για έγκριση πρόσθετων ειδικών κονδυλίων στην Ελλάδα, δεδομένης της οικονομικής της κατάστασης, με σκοπό την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου. Όσον αφορά στο θέμα αυτό μετέφερε τις ανησυχίες των ελληνικών τοπικών αρχών, οι οποίες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, ώστε να δοθεί στη χώρα η απαραίτητη οικονομική βοήθεια και να εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατόν το νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που προβλέπει τη μετεγκατάσταση 16.000 μεταναστών από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της ΕΕ.