Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

"Κάθε μέρα μετράει ώστε να καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε τη δουλειά που πρέπει να γίνει" Μέρκελ: Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις | Δεν έχουμε πλέον πολύ χρόνο

Μέρκελ: Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις | Δεν έχουμε πλέον πολύ χρόνο
Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις εξέφρασε για άλλη μια φορά Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου μετά το G7.

«Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ» τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος, η οποία, όμως, συμπλήρωσε ότι η αλληλεγγύη στην Ευρώπη σημαίνει και ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

«Δεν έχουμε πλέον πολύ χρόνο. Πρέπει να εργαστούμε πολύ. Κάθε μέρα μετράει ώστε να καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε τη δουλειά που πρέπει να γίνει» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ, η οποία διευκρίνισε ότι το οικονομικό ζήτημα της Ελλάδας συζητήθηκε αλλά για μικρό χρονικό διάστημα.


Την ίδια ώρα, η Γερμανίδα καγκελάριος διευκρίνισε ότι υπάρχει μια κοινή θέση ανάμεσα στους τρεις θεσμούς, δηλαδή το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Ε.Ε., και οι διαπραγματεύσεις κινούνται γύρω από αυτή.

«Υπάρχει η κοινή θέση των τριών Θεσμών. Αυτό είναι ήδη μια μεγάλη πρόοδος. Σε αυτή τη βάση τρέχουν τώρα οι συζητήσεις. Και πρέπει να πούμε ότι δεν υπάρχει πολύς χρόνος ακόμη. Και αυτό είναι το πρόβλημα. Και για αυτό πρέπει να εργαστούμε πολύ εντατικά. Μεθαύριο θα υπάρξει η δυνατότητα να μιλήσουμε πάλι με τον Έλληνα πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες, σχετικά με το πόσο έχουμε προχωρήσει. Αλλά μπορώ μόνο να πω ότι η κάθε μέρα τώρα μετράει για να τακτοποιήσουμε την απαραίτητη δουλειά», είπε η καγκελάριος.

«Μεθαύριο θα μπορέσουμε να συζητήσουμε με τον Έλληνα πρωθυπουργό στην Ευρωπαϊκή σύνοδο με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής» δήλωσε η κ. Μέρκελ, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ερωτηθείσα εάν το G7 ανησυχεί ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει σύντομα, η κ. Μέρκελ απάντησε ότι όλοι όσοι κάθονταν στο τραπέζι θέλουν να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη αλλά τόνισε για άλλη μια φορά ότι υπάρχουν κανόνες.

«Τα μέτρα που προτείνονται από την τρόικα έχουν επιτύχει αλλού» ανέφερε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα καγκελάριος.

e-typos.com