Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ΚΟΡΙΝΘΙΑ (ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΙΩΤΙΣΑ) ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑ


ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΧΑΙΟ

Αρχές Ιουνίου στην Βικτώρια έγινε η απονομή των βραβείων Premiers Award, σε 250 μαθητές από όλη την πολιτεία οι οποίοι αρίστευσαν στις εξετάσεις VCE.Ανάμεσά τους και η Μαρία Μάζη, μια Ελληνίδα μαθήτρια η όποια μετακόμισε πριν λίγα μόλις χρόνια στην Αυστραλία.
Μόλις πριν τρία χρόνια η Μαρία Μάζη  με καταγωγή από τον Συνοικισμό της Κορίνθου και η οικογένειά της (που έμεναν στο Λέχαιο) βρέθηκαν μετανάστες στην Αυστραλία(Μελβουρνη). Κυρίως για ένα καλυτερο μέλλον των παιδιών.
Ο πατέρας της Μαρίας ειναι ο γνωστός Λεχαιώτης Κυριάκος Μάζης ,πρώην ποδοσφαιριστής της ομάδας της Κορίνθου . Μητέρα της η Φένια Καραγιώργη από τον Συνοικισμό της Κορίνθου . (γειτονοπουλα μου στην οδό Σμυρνης . κόρη του Θάνου και της Φωτεινής Καραγιώργη).
Η Μαρία κατάφερε να προσαρμοστεί  σχετικά γρήγορα στο Αυστραλιανό συστημα παιδείας που όπως λέει  η ίδια ,είναι τελείως διαφορετικό με αυτό της Ελλάδας, αν και δεν μιλουσε πολυ καλά την αγγλική γλώσσα.
Σήμερα λίγο πριν ολοκληρώσει τις σπουδές στο Λυκειο ,νοιώθει υπερήφανη που πήρε ατό το σημαντικό βραβείο και βάζει υψηλους στόχους προς την θετική κατευθυνση ,ιατρική ή χημεία.
Μεταφέρω το σχόλιο που έκανε στο fb η αγαπημένη μου ανηψιά Νατάσσα Καστελορίου -Γιαννιδάκη που ζει μόνιμα στο εδώ και χρόνια στο Σίδνευ
"Όταν τα Ελληνόπουλα τιμούν, σέβονται και κρατούν ψηλά την πατρίδα μας.... Μόνο Υπερηφάνεια και Δάκρυα Χαράς... Και η Ελπίδα ότι "καλά κρατάμε" σε τούτη δω την χώρα αναζωπυρώνεται!!!! Μπράβο Μαρία!!!! Σε Ευχαριστούμε!!!! Και Μπράβο στους Γονείς... Που ζουν το όνειρο τους!!!"

Υ.Γ Tα θερμά μου συγχαρητήρια στην Μαρία και στος γονείς της Κυριάκο και Φένια . Φυσικά και στον παπου Θάνο  και στην γιαγιά Φωτεινή Καραγιώργη που μεγαλώσαμε στην ίδια γειτονιά !

Λάκης Γιαννιδάκης
sfedona.gr