Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ από το βήμα της Βουλής Αλέκα Παπαρήγα: Το δικό μας «όχι» δεν συναθροίζεται

Αλέκα Παπαρήγα: Το δικό μας «όχι» δεν συναθροίζεται
Τα δημοψήφισμα είναι παραπλανητικό για το λαό, ανέφερε η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Εμείς είπε «θα πάρουμε μέρος με ΟΧΙ μέρος στο δημοψήφισμα αλλά το δικό μας ΟΧΙ δεν είναι το ΟΧΙ της Κυβέρνησης και δεν επιτρέπουμε να συναθροιστεί με κανένα άλλο ΟΧΙ. Το δικό μας ΟΧΙ είναι ΟΧΙ στον Ευρωμοόδρομο. Είναι ΟΧΙ στις προτάσεις των Θεσμών αλλά και της Ελληνικής Κυβέρνησης. Είναι ΟΧΙ στο Μνημόνιο και όλους τους εφαρμοστικούς νόμους που έχουν υπάρξει μέχρι σήμερα. Είναι ΟΧΙ στα μονοπώλια και το ΝΑΤΟ
Καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «η ζημία που κάνετε στο λαό είναι πάρα πολύ μεγάλη. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θέλησε να συσπειρώσει συντηρητικές δυνάμεις. Εσείς ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ όμως διαβρώνετε συνειδήσεις».

Το θέμα είπε « δεν είναι εάν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είχε δικαίωμα να κάνει δημοψήφισμα ή εάν είχε προβλήματα συνταγματικότητα αλλά η ουσία είναι ποιος είναι ο στόχος σας και η επιδίωξή σας». Τα δημοψηφίσματα είπε δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα και το έχουμε δει σε τόσα άλλα δημοψηφίσματα που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια στην Ευρώπη. Δημοψήφισμα έγινε για το σχέδιο Αναν στην Κύπρο, άλλαξε κάτι σε αυτά που είχαν σχεδιαστεί για το Κυπριακό.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ / e-typos.com