Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΗΓΩΝΤΑΣ ΤΑ ΘΑ ΚΛΑΙΣ


ΤΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΥ Β. ΛΑΖΑΝΑ  
ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ

http://www.fonikorinthias.gr/sites/default/files/styles/large/public/field/image/%CE%9B%CE%91%CE%96%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%A3%20%CE%A7%CE%91%CE%A1%CE%99%CE%9B%CE%91%CE%9F%CE%A3.jpg?itok=pnBXp7e_Μια φορά κι έναν καιρό (έτσι θα αρχίζουν τα παραμύθια που θα λέμε στα εγγόνια μας για την νεότερη ιστορία του Ξυλοκάστρου), υπήρξε μια χρυσή 16ετία για τον τόπο μας όπου τα πρώτα 8 χρόνια ως πρόεδρος κοινότητος και τα άλλα 8 χρόνια ως Καποδιστριακός Δήμαρχος είχαμε την ¨θεία εύνοια¨ να είναι στο πηδάλιο ο φωτισμένος (όπως εκ των πραγμάτων αποδείχθει) συμπολίτης μας Δημήτριος Σκούρας!
Όπως όλα τα καλά όμως τελειώνουν, έτσι και το 2010 όπου διεξείχθησαν οι ¨Καλλικρατικές¨ πλέον εκλογές, οι Ξυλοκαστρίτες συνεπικουρούμενοι με τους άλλους αχάριστους (συμπατριώτες μου Ευρωστινίους), θεώρησαν σωστό να κάνουν ¨αλλαγή¨. Βέβαια δικαίωμα τους! Αλλά γιατί εμένα μου θυμίζει κάτι απ’ τον εξοστρακισμό του Αριστείδη στην Αρχαία Αθήνα; Όπου ο αναλφάβητος εξοστρακιστής εζήτησε από τον ίδιο τον Αριστείδη (χωρίς να γνωρίζει καν το πρόσωπο του) να γράψει το όνομα του στο όστρακο (ψηφοδέλτιο της εποχής) πράγμα που το έκανε ο Αριστείδης μετονομαζόμενος πλέον και ως ΔΙΚΑΙΟΣ.
Προσέξτε, εδώ ακριβώς ευρίσκεται η ψυχιατρική απάντηση της προαναφερθείσας ¨αλλαγής¨ που επέλεξαν να κάνουν οι δημότες του ενιαίου πλέον Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και για οποιαδήποτε τέτοιου είδους αλλαγή που διαχρονικά επιτελείται. Δηλαδή στην μετέπειτα απολογία του ¨αγράμματου εξοστρακιστή¨ που δικαιολογώντας την πράξη του ¨εξοστρακισμού¨ παραδέχθηκε ότι ο μοναδικός λόγος ήταν ότι ¨βαρέθηκε να ακούει το όνομα Αριστείδης¨!!

Η ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΒΛΑΚΑ ! ! !
Ούτε καν μία σκέψη για τα προσόντα ή έστω μια ματιά για το έργο του ανθρώπου που θα εξοστράκιζε με τόσο ¨ελαφριά τη καρδία.¨
Να λοιπόν κι ένα καλό. Είμαστε συνεχιστές των αρχαίων προγόνων μας. (Έτσι δεν αμφισβητείται η καταγωγή μας), αλλά μόνον εις τα ελλατώματά τους. Να και οι συνέπειες.
Ευρέθησαν εις το πηδάλιο του Καλλικρατικού πλέον Δήμου οι ¨ολιγότερον του μετρίως¨γιατί το σκέτο μέτριο δεν είναι και τόσο κακό. Και μετά από αυτούς ; Οι απολύτως ΤΙΠΟΤΑ! TABULA RASA κατά τους Λατίνους. Ετσι για να πέσουν στα μαλακά οι πρώην ¨ολιγότερον του μετρίως¨ με την σύγκριση που αναπόφευκτα θα γίνει. 
Γιατι αναφέρομαι όμως σε όλα αυτά; Δεν έχω τίποτα το ιδιαίτερο με τον Δημήτριο Σκούρα. Ούτε θα υπεραμυνθώ τυχόν ελαττωμάτων του όπως για παράδειγμα αναφέρονται κάποιοι εις τον αυταρχικό του χαρακτήρα (πράγμα απαραίτητο κατά την γνώμη μου για όποιον ασκεί διοίκηση).
Αναφέρομαι όμως σε όλα αυτά για να κάνουμε την αυτοκριτική μας και εμείς οι ψηφοφόροι ούτως ώστε μέσα από τα λάθη μας να γίνουμε καλύτεροι και σοφότεροι.
Ας διαβάσουμε λοιπόν όλον τον Πελλοπονησιακό τύπο.
Τρίπολις: Πρωτεύουσα Πελοποννήσου. Τα σκουπίδια έχουν ξεπεράσει στο ύψος τα μπαλκόνια.
Πύργος Ηλείας: Αναγκάζονται οι κάτοικοι να βάζουν φωτιές στα σκουπίδια χωρίς να γνωρίζουν ότι έτσι απελευθερώνονται καρκινογόνες ουσίες.
Καλαμάτα: Πάει περίπατο ο τουρισμός της εάν συνεχισθεί αυτή η κατάσταση.
Ναύπλιο τα ίδια .Κόρινθος χειρότερα κ.τ.λ. κ.τ.λ.
Έρχονται δε ικέτες για να εξυπηρετηθούν από τον Χ.Υ.Τ.Α. Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης – Φενεού, μοναδικό σε όλη την Πελοπόννησο δημιούργημα του Δημητρίου Σκούρα.
Να γιατί έγραψα προηγουμένως περί αχαρίστων Ευρωστινίων όταν προτού φιλοξενηθούμε εις τον Χ.Υ.Τ.Α. Ξυλοκάστρου είχαμε δυο σοβαρές πυρκαγιές προερχόμενες από τον σκουπιδότοπο στην τοποθεσία ¨ΣΤΥΛΟΣ¨ της Τ.Κ. Πύργου.
Αλλά ας μην λησμονούμε και την υποδομή που άφησε ο προαναφερθείς
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi2jxsJZVJRVYK-NOGqvFSil7PNFf-y_qQeeKqWQvW7ZiyzubiNsux_o6iISN0oPdAFMMs15iyloiVkkJGz5dO8DRV2jaUz4aZXAo9OjCWBTe1ioXW5ZZFf4eiYXahXTAWWdyEywdS8yVA/s1600/%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B1%CF%82.jpg https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgLqk1AnjGu7rcqo7MUQuhZ0l6FBRTAm-7_QwMVD_J4yyREPzvOXu8Q5ihsVUqKauumPe5OWpYFc05oMTHldg6LKABUAFRzhpsl2QxyR5KcR08byqNq592as4RqAh-WXQbuDe8L_KmCx0tN/s1600/%25CE%2594%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%25A3%25CE%259A%25CE%2591%25CE%25A3+%25CE%2594%25CE%2597%25CE%259C%25CE%2597%25CE%25A4%25CE%25A1%25CE%2597%25CE%25A3.jpg
 πρώην Δήμαρχος Δημήτριος Σκούρας για την σύνδεση του βιολογικού Ξυλοκάστρου `(επίσης έργο επί ημερών του) με τον βιολογικό της παραλίας Ευρωστίνης. Έτσι εάν είναι να υλοποιηθεί κάποια στιγμή ο βιολογικός από Δερβένι ως και Λυκοποριά θα οφείλεται στην προαναφερθείσα επιτρεπόμενη σύνδεση όπως συνεφώνησαν με τον τότε Δήμαρχο Ευρωστίνης κύριον Δημήτριο Δούσκα με τον οποίον και συνεργάζοντο!. Και άλλα πολλά για μια άλλη φορά.Τελειώνοντας έχω να ευχηθώ υγεία – μακροημέρευση και κουράγιο στους Καλλικρατικοπληθέντες συνδημότες.

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΛΑΖΑΝΑΣ