Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Γκολ, διακοπή και ο Ολυμπιακός στους "4" .Τα επεισόδια που σήμαναν την οριστική διακοπή του αγώνα και "καίνε" την ΑΕΚ!



 
Γκολ, διακοπή και ο Ολυμπιακός στους  4
Αθάνατο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τι και αν για 88' η ατμόσφαιρα έφτανε στα όρια να θυμίζει... εκκλησία – με ελάχιστες κακές στιγμές –, το γκολ του Χάρα στο 89', που έδινε σαφές προβάδισμα για πρόκριση στον Ολυμπιακό, σε συνδυασμό με τους έντονους πανηγυρισμούς που ακολούθησαν… αφύπνισαν τη βλακεία που έφερε και τη διακοπή στο ματς, λόγω εισβολής οπαδών και - σύμφωνα με πληροφορίες - τραυματισμό σεκιούριτι και αστυνομικών. Φυσικά μετά από αυτήν την εξέλιξη ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Συγκεκριμένα κάποιοι οπαδοί της ΑΕΚ που βρίσκονταν στο πέταλο δίπλα από τους οργανωμένους εισέβαλλαν στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ κινούμενοι προς τον πάγκο και την αποστολή του Ολυμπιακού, που αποχώρησε άμεσα για τα αποδυτήρια.
Το ίδιο έκανε και ο διαιτητής του αγώνα, Καλογερόπουλος (Αθηνών), αφήνοντας τους παίκτες της ΑΕΚ να περιμένουν στον αγωνιστικό χώρο.
 Στη φάση του γκολ οι παίκτες της Ένωσης διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Χάρα. Ωστόσο στο ριπλέι φαίνεται πως ο Αργεντινός μετά το γέμισμα του Αφελάι από τα αριστερά (η μπάλα δεν έχει βγει πλάγιο) και την κεφαλιά – πάσα του Φορτούνη βρήκε την μπάλα με το στήθος.
Ο αποψινός προημιτελικός (11/3) είχε χαρακτηριστεί από πολλούς ένα τεστ για το τι απόφαση θα πάρει ο Υφυπουργός Πολιτισμού , Σταύρος Κοντονής, αναφορικά με την παρουσία κόσμου στα γήπεδα και το μέλλον του ποδοσφαίρου. Σαφέστατα το τεστ δεν πέτυχε.
Όπως και να έχει, βάσει της εικόνας του αγώνα η ΑΕΚ – που απειλείται με βαριά τιμωρία - «πλήρωσε» το γεγονός ότι μετά το 75' οπισθοχώρησε. Μέχρι τότε έλεγχε απόλυτα το ρυθμό του ματς, έχοντας εκείνη τρεις μεγάλες στιγμές για να ανοίξει το σκορ.
Στο 33' όταν ο Μποτία πρόλαβε τον Αραβίδη, στο 55' στο πλασέ του Μάνταλου που απομάκρυνε με τα πόδια ο Ρομπέρτο και στο 58' στο σουτ του Μάνταλου εκτός περιοχής.

Μέχρι τότε ο Ολυμπιακός είχε ένα σουτ στα… περιστέρια του Μανιάτη. Όμως από το 70' και μετά και με την είσοδο του Φορτούνη στο ματς – είχαν προηγηθεί δύο αναγκαστικές αλλαγές με Ντουρμάζ και Μανιάτη να αποχωρούν τραυματίες – οι «ερυθρόλευκοι» ξύπνησαν επιδιώκοντας να διεκδικήσουν με αξιώσεις την πρόκριση.
Και στο 76' είχαν την πιο μεγάλη ευκαιρία στο ματς όταν ο Ντοσεβί μόνος προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι από το 1 μ. στο γύρισμα του Τσόρι.
Και δεν σταμάτησαν εκεί, αφού συνέχισαν να πιέζουν κλείνοντας την Ένωση στο μισό γήπεδο έχοντας δύο ακόμη καλές στιγμές προτού φτάσουμε στο γκολ του 89', που έφερε την οριστική διακοπή.
Σε ό,τι αφορά στη διαιτησία, η ΑΕΚ ορθώς διαμαρτύρεται για δύο εις βάρος της οφσάιντ στο πρώτο μέρος με Αραβίδη και Μπαρμπόσα, που βρίσκονταν σε ευνοϊκή θέση, να καλύπτονται κανονικά.
Ακόμη υπήρξε διαμαρτυρία από πλευράς ΑΕΚ για το ότι θα μπορούσε να είχε αποβληθεί στο 43' απευθείας ο Μιλιβόγεβιτς, ενώ στο 79' είχε υπάρξει και προειδοποιητική διακοπή στο ματς από πλευράς του Καλογερόπουλου (Αθήνας) για ρίψη δύο φωτοβολίδων και χρήση λέιζερ.
ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Μάνταλος (67' λ.τρ. Ντακόλ) , Πλατέλλας (87' Ντούνης), Μπαρμπόσα (81' Ρόβας), Αραβίδης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς (65' Φορτούνης), Μανιάτης (52' λ.τρ. Κασάμι), Ντομίνγκες, Ντουρμάζ (11' λ.τρ. Αφελάι), Ντοσεβί, Χάρα.
Επειτα από περίπου μισή ώρα διαβουλεύσεων ανακοινώθηκε οριστική διακοπή του αγώνα για εισβολή οπαδών, ρίψη φωτοβολίδων και τραυματισμό αστυνομικού! "Καίγεται" η ΑΕΚ με αυτή την αιτιολογία.