Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Αιφνιδιαστική αλλαγή στη συνάντηση του Βαρουφάκη με τον Γάλλο ομόλογό του

Αιφνιδιαστική αλλαγή στη συνάντηση του Βαρουφάκη με τον Γάλλο ομόλογό του – Άγριος καβγάς του Έλληνα υπουργού Οικονομικών με δημοσιογράφο του BBCΤο Παρίσι θα είναι τελικά ο πρώτος σταθμός του Γιάνη Βαρουφάκη, στο πλαίσιο των επαφών του με τους Ευρωπαίους ομολόγους του.

Σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα ο υπουργός Οικονομικών θα μετέβαινε τη Δευτέρα το πρωί στο Λονδίνο και εν συνεχεία στο Παρίσι, αλλά τελικά ταξιδεύει σήμερα για την "Πόλη του Φωτός", όπου αύριο, Κυριακή, θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν.

Η συνάντηση μεταξύ των δύο υπουργών θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 ώρα Ελλάδας (17:00 ώρα Γαλλίας), ενώ θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη τύπου στις 19:30 ώρα Έλλαδας (18:30 ώρα Γαλλίας), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αλλαγή στο πρόγραμμα του κ. Βαρουφάκη προέκυψε μετά το επίσημο δείπνο που είχαν οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας σε εστιατόριο του Στρασβούργου με πρωτοβουλία του Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος ενημέρωσε την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ για τις προθέσεις της ελληνικής πλευράς.

Αργά χθες το βράδυ, μία πηγή προσκείμενη στο γραφείο του προέδρου της Γαλλίας είπε στο πρακτορείο Reuters ότι ο  Ολάντ διαβεβαίωσε τη Γερμανίδα καγκελάριο ότι συνεχίζει να τη στηρίζει, μιας και η Μέρκελ φοβάται τη δημιουργία ενός αντιγερμανικού κλίματος από χώρες της ευρωζώνης.

Όπως ανέφερε η πηγή, και οι δύο ηγέτες "έχουν συμφωνήσει ότι είναι σημαντικό (από τη μία) να γίνουν σεβαστές οι επιλογές των Ελλήνων πολιτών και (από την άλλη) η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της", επισημαίνοντας επίσης ότι "Υπάρχει μια ανάγκη διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων προκειμένου να κατανοήσουμε καλύτερα τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης".


newsit.gr