Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Μπορεί ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ.Τσίπρας να εγγυήθηκε προεκλογικά και προσωπικά ως εθνικό νόμισμα της χώρας το ευρώ και να έκανε τη διαφορά σε σχέση με τον πρώην Πρωθυπουργό κ.Σαμαρά, οι επιλογές και δηλώσεις των στενών συνεργατών του όμως αποκλίνουν επικίνδυνα από τις εγγυήσεις του κ. Τσίπρα προς τον ελληνικό λαό.
Στην πραγματικότητα πίσω από αυτή τη διχογνωμία αντανακλάται το μεγάλο ερώτημα της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβερνητικής του σύμπραξης με τους ΑΝΕΛ.
Ο λαός έδωσε αυτή τη μεγάλη διαφορά στο ΣΥΡΙΖΑ γιατί ήθελε να επιταχύνει τη σύγκλιση της ζωής του και της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση ή γιατί ήθελε να επαναφέρει τον τρόπο ζωής του σε αυτό που γνώριζε κυρίαρχα επί αιώνες μέχρι το ντροπιαστικό 2009. Στο μπαξίσι και το ρουσφέτι.
Ο κ.Σαμαράς σε συνέχεια του κ.Παπανδρέου δεν τόλμησαν να ξηλώσουν το παρακράτος και τον ελεγκτή τους. Επιβάρυναν το λαό με φόρους για να ανταποκριθούν στις οικονομικές και μόνο υποχρεώσεις της Τρόικας, η οποία αγνοούσε πλήρως την ελληνική πραγματικότητα και την αιτία της χρεοκοπίας της θεωρώντας ότι ένας Έλληνας έχει την πατρίδα του πάνω από τον εαυτό του, όπως ένας Γάλλος, ένας Γερμανός, ένας Πολωνός. Τη θεμελιώδη αρχή ενός ευρωπαϊκού κράτους και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν κατάλαβε ποτέ η Τρόικα ότι η διαφθορά ως κυρίαρχο κοινωνικό φαινόμενο συμβαίνει γιατί ο Έλληνας θεώρησε ότι η Ελλάδα, το Κράτος, είναι κάτι αδιάφορο μπροστά στην προωπική και οικογενειακή του ηδονή. Δεν κατάλαβε και ο Έλληνας ότι η τρόικα δεν είναι ο εχθρός αλλά ότι ό εχθρός είναι μέσα μας, ένα σκουλήκι στην ψυχή μας.
Έτσι ο λαός με δημοκρατικές διαδικασίες είτε ευτυχώς γιατί συνειδητοποίησε ότι δεν υπήρχε ειλικρινής διάθεση εκκαθάρισης της πολιτικής και επιχειρηματικής διεφθαρμένης ελίτ είτε δυστυχώς γιατί αρνείται να εξευρωπαϊστεί, ανέτρεψε δύο εκλεγμένες συνταγματικά Κυβερνήσεις ανά δύο χρόνια, αδυνατώντας να υπομένει άλλο τις συνέπειες της αναποφασιστικότητας των ηγετών του.
Ο χρόνος τελειώνει και η Ελλάδα μαζί με την οικουμένη κοιτάζει στον καθρέφτη που είναι έτοιμος να σπάσει. Κάθε ασάφεια θα ξεκαθαριστεί σύντομα. Τα δύο χρόνια γίνονται πλέον δύο μήνες, ίσως δύο εβδομάδες, ίσως δύο ημέρες.
Με το δημοκρατικό τρόπο που πρότεινε ο κ.Παπανδρέου ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας και χλευάστηκε διεθνώς.
Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταγραφεί στην ιστορία για τη μεγάλη απάντηση που θα υπογράψει.
Ευρώ και Άνθρωπος ή Ελλάδα και μπαξίσι.
Ο λαός επιλέγει και ο λαός πληρώνει. Με μετρητά ή με οικόπεδα στην ΑΟΖ. Ο τσάμπας πέθανε διεθνώς..
 
thedayaftergr.blogspot.gr