Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Πέτρος Τατούλης «Τα δίκτυα της Τάκας από τα πρώτα έργα που θα ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ» Εισερχόμενα x



Εμφάνιση DSC_3422.jpg 
Το έργο των αρδευτικών δικτύων του ταμιευτήρα της Τάκας, προϋπολογισμού 24 εκατομμυρίων ευρώ, θα είναι από τα πρώτα έργα που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στους παραγωγούς της περιοχής, με τους οποίους συναντήθηκε στην περιοχή του ταμιευτήρα, μαζί με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου κ. Δημήτριο Μήλιο, την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014.
Εμφάνιση DSC_3418.jpgΟ Περιφερειάρχης Πελοποννήσου συμφώνησε επίσης με τον Διευθυντή Υδάτων και τους παραγωγούς για την αξιοποίηση των υφισταμένων δανειοθαλάμων, δίπλα στον ταμιευτήρα, και τη μετατροπή τους σε λιμνοδεξαμενές, για να μειωθεί το αρδευτικό κόστος των παραγωγών, «ώστε να στηρίξουμε μια από τις πιο ζωντανές παραγωγικές περιοχές της Περιφέρειάς μας» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.
Ο κ. Τατούλης επέστησε επίσης την προσοχή για τη σύσταση του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων από το Δήμο, ώστε να υπάρξει συνέχεια στη λειτουργία, συντήρηση και φύλαξη του έργου του ταμιευτήρα μετά την ολοκλήρωσή του από τον ανάδοχο.  

"Πυρά" κατά Τατουλη από τη Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  - πράξη Ανάπτυξης
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πληρ.: Πουλοκέφαλος Γιώργος
Κιν: 6944713636
e-mail:gpoulok@otenet.gr                                                                                  Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014
                                                                                                                                                                                                ΠΡΟΣ: ΜΜΕ                                                                                                                                                                                                      
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διαρκής επίδειξη αλαζονείας, αυταρχισμού, εγωκεντρισμού και αμετροέπειας αποτελούν την πάγια πρακτική του κ. Τατούλη στις Συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο και συγκεκριμένα στη συνεδρίαση της 22ας Δεκεμβρίου 2014, ο κ. Τατούλης ξεπέρασε τον ίδιο του τον εαυτό. Με μια σειρά παραληρηματικών μονολόγων, εξετράπη σε ακραίες και χυδαίες προσωπικές επιθέσεις διαδοχικά, εναντίων των Περιφερειακών Συμβούλων, Πατσαρίνου, Πουλά, Γόντικα και κατέληξε να απειλήσει με προπηλακισμό τον κ. Κάτσαρη.
Έφτασε μάλιστα ο κ. Τατούλης, να αμφισβητήσει την επάρκεια του Συμβούλου της παράταξής μας, Ανδρέα Πουλά, ως Ιατρού!
Δεν είναι στη λογική μας ως παράταξη να παρακολουθήσουμε τον πολιτικό ξεπεσμό και κατήφορο του κ. Τατούλη. Οφείλουμε όμως, να αντιτάξουμε μια σταθερή άμυνα απέναντι στις πρακτικές εκφασισμού του Περιφερειακού Συμβουλίου και εγκατάστασης ενός δηλητηριώδους κλίματος στις διεργασίες του, που επιχειρεί ο Περιφερειάρχης.
 Αλήθεια μπορεί ο κ. Τατούλης, ο πολιτικός της κενολογίας και της απραξίας, να κρίνει και να αξιολογήσει επιστημονικά έναν Περιφερειακό Σύμβουλο, μάχιμο ιατρό, ο οποίος  κρίθηκε πρόσφατα από τους συμπολίτες μας της Αργολίδας και κρίνεται και αξιολογείται καθημερινά σε όλες τις εκφάνσεις του επιστημονικού, κοινωνικού και πολιτικού του βίου; Από που αντλεί την δυνατότητά του να κρίνει έναν επιστήμονα ο κ. Τατούλης, ο οποίος κατά δήλωσή του είναι «επαγγελματίας πολιτικός» και έχει εδώ και πολλά χρόνια αποχωριστεί την άσκηση της επιστημονικής του ιδιότητας ;
Από πότε ένας πολιτικός «γυρολόγος», που εκφράζει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο ότι παλαιοκομματικό και παρωχημένο έχει να επιδείξει αυτός ο τόπος, απέκτησε το κριτήριο αξιολόγησης, όταν ο ίδιος είναι «λευκή  σελίδα»;
Όταν ο πολιτικός λόγος του στερεύει και πλέον αποκαλύπτεται στα μάτια των συμπολιτών μας το «κενό φορτίο», τότε η μοιραία κατάληξη είναι η προσφιλής του τακτική στις ύβρεις  και στις προσωπικές επιθέσεις.    
Συμμεριζόμαστε  τον «πόνο του». Δεν μπόρεσε και δεν μπορεί ποτέ να «χωνέψει», πως  κάποιοι από τους παλαιούς συνεργάτες  του, επέλεξαν τον δρόμο της αξιοπρέπειας, όταν διαχώρισαν τη θέση τους από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και τις πρακτικές της αδιαφάνειας, της οικογενειοκρατίας, της απραξίας και της πολιτικής ανεπάρκειας.
Τον συμμεριζόμαστε και κατανοούμε τις παρενέργειες της μοναξιάς του!  
«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη» !!!!
      ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

To Xριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη

Εμφάνιση XMAS Card Perifereias 14-15B(1).jpg

Oi Ευχές του Παναγιώτη Κουρουμπλή

Εμφάνιση ΕΥΧΕΣ.jpg

Ευχές από την Ντόρα Μπακογιάννη : Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά

Πιστεύουμε στην Ελλάδα μας. Δεν το βάζουμε κάτω και το 2015. Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά. Ντόρα Μπακογιάννη

Έτσι ψήφισαν για Πρόεδρο Δημοκρατίας οι 33 βουλευτές της Πελοποννήσου

vouli 

Άκαρπη απέβη και η δεύτερη ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας, με αισθητή ενίσχυση, ωστόσο, της μερίδας των βουλευτών που τον υπερψηφίζουν.

Στη σημερινή ψηφοφορία, επί 299 παρόντων βουλευτών, 168 βουλευτές υπερψήφισαν την υποψηφιότητα του κ. Δήμα, ενώ 131 ψήφισαν «παρών». Για την εκλογή Προέδρου από τη σημερινή ψηφοφορία, απαιτούνταν 200 θετικές ψήφοι.

 Στους 7 νομούς της Πελλοποννήσους εκλέγονται συνολικά 33 βουλευτές. (15 βουλευτές η Νέα Δημοκρατία, 6 ο ΣΥΡΙΖΑ, 5 το ΠΑΣΟΚ,  2 η  Χρυσή Αυγή, 1 η ΔΗΜΑΡ,  1 το ΚΚΕ 1 οι ΑΝΕΛ, 1 οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί και 1  Ανεξάρτητοι Βουλευτές).

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ.

Πολυαγαπημένοι Χριστιανοί μου,  «Χριστός Γεννάται»!
img1Ο Λυτρωτής ήρθε! Ο Θεός, ο Δημιουργός του παντός ήρθε να μείνει με μας τους ανθρώπους. Με τα δημιουργήματά Του! Ο άχρονος Θεός παίρνει θέση μέσα στη διαδοχή της ανθρώπινης Ιστορίας. Γίνεται απόγονος του Αδάμ. Ονομάζεται «υιός Δαυίδ, υιός Αβραάμ». Και γενεαλογείται σαν άνθρωπος Αυτός για τον οποίον ο Προφήτης Ησαΐας είπε: «Την δε γενεάν αυτού τις διηγήσεται;».
Γεννήθηκε τότε ο Χριστός, αλλά και σήμερον γεννάται. «Χριστός γεννάται»

ψάλλει η Εκκλησίας μας. Κατά τον Άγιο Μάξιμο τον Ομολογητή: «ο του Θεού Λόγος εφάπαξ κατά σάρκα γεννηθείς αεί γεννάται...» Και όσοι «καλέσουσι το όνομα αυτού» θα Τον αισθάνονται μαζί τους. Κάθε γενεά πιστών, κάθε Χριστιανός, που με πίστη θα προσβλέπει σ’ Αυτόν και θα Τον παρακαλεί θα τον αισθάνεται παρόντα και θα λέει με δυνατή φωνή: Ο Θεός μένει αιώνια μαζί μας, «Μεθ’  η­μών ο Θεός»!
Βαδίζει μαζί μας ο Χριστός! Εκείνος με άπειρη αγάπη και στοργή είναι έτοιμος να ελαφρώσει κάθε πόνο μας, να σταθεί σε κάθε ανάγκη μας. Αφού μας έδωσε το μεγαλύτερο και δυσκολότερο, την Σωτηρία μας, δεν θα μας δώσει τα μικρότερα; Δοκιμάζεις, άνθρωπε, στερήσεις, θλίψεις, αρρώστιες, δοκιμασίες, πειρασμούς... που σε κάνουν να πονάς και ματώνουν την καρδιά σου;
Συλλογίσου τον νεογέννητο Χριστό! Βρέφος Αυτός στο σπηλαιώδη σταύλο, στη φάτνη, στην αγκαλιά της Παναγίας μητέρας Του, επί του υποζυγίου, να φεύγει στην Αίγυπτο, πρόσφυγας, για να γλυτώσει από τα κακούργα σχέδια του Ηρώδη... Ποιός; Ο Παντοδύναμος Θεός, που συγκρατεί και διευθύνει τα σύμπαντα, ο Προστάτης των αδυνάτων και ορφανών, ο Ποιητής και Πλάστης σου, ο Λυτρωτής και Σωτήρας σου...! Τότε θα κάνεις υπομονή, γιατί είσαι σίγουρος ότι με στοργή και υπέρμετρο ενδιαφέρον αγρυπνεί επάνω σου Αυτός που τα έχει όλα τα δυσάρεστα δοκιμάσει, πριν από σένα για σένα! Τότε θα σιγοψελλίζεις μαζί με την ποιήτρια:
«Αν Εσύ δεν γεννιόσουν
        ποιός θα σώπαινε στ’ άδι­κο;
        τ’ α­δελ­φού του τ’ αβά­στα­γο
                                                 
ποιός θα βάσταζε, τάχα;
                                                 καταφρόνια και στέρηση
                                                          κι αφανέρωτη θλίψη,
       ποιός θα σήκωνε; πες μου...
                                                 Αν Εσύ δεν γεννιόσουν...»
Γνωρίζει ο Χριστός ότι η φτώχεια, οι περιφρονήσεις, οι διωγμοί, η προσφυγιά, οι αρρώστιες, οι θεομηνίες, οι κατατρεγμοί... ωφέλεια και δόξα θα σου προσθέσουν. Δεν θα αργήσει να επέμβει. Θα σπεύσει να σε βοηθήσει. Είναι ο Σωτήρας σου. Μόνο να Τον καλέσεις με σεβασμό και πίστη. Δεν είναι μακριά σου η φάτνη για να σκύψεις ευλαβικά να Τον προσκυνήσεις! Που; Στην Αγία Τράπεζα, επάνω στο Άγιο Δισκάριο με τον αστερίσκο «ύπερθέν» Του. Εκεί θα Τον συναντήσεις και δια του Ιερού Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας θα αξιωθείς να έχεις Αυτόν «κατοικούντα και μένοντα» στην καρδιά σου!
Αλήθεια, πόσες φορές δεν ακούσαμε και πόσες φορές δε ψάλαμε την πολύτιμη πληροφορία: «Χριστός γεννάται»; Από της μικρής μας ηλικίας μέχρι και σήμερα, χάριτι Χριστού, πολλές φορές γιορτάσαμε τα Χριστούγεννα. Και όμως συμβαίνει να μην αισθανόμαστε την «Εορτήν», γιατί γιορτάζουμε ένα παλαιό γεγονός και όχι σύγχρονο. Γιορτάζουμε την πριν είκοσι ένα αιώνες Γέννηση του Χριστού και όχι την γέννηση του Σωτήρα και Λυτρωτή στην καρδιά μας. Η γέννηση του Χριστού δεν είναι μόνο ιστορικό γεγονός, παρελθόν. Είναι «αεί παρόν», «Χριστός αεί γεννάται». Χριστούγεννα δεν είναι η κοσμική διασκέδαση, οι ποικιλίες φαγητών, γλυκών και ποτών, οι στολισμοί και τα όμοια. Χριστούγεννα είναι η προσπάθειά μας να γεννηθεί ο Ουράνιος Επισκέπτης στις καρδιές μας. Να ζήσουμε το γεγονός του ερχομού Του δια της συμμετοχής μας στο «υπερφυές» Μυστήριον της Θείας Ευχαριστίας, αφού καθαρίσουμε τις ψυχές μας δια της Μετανοίας! Τότε έχοντας την βεβαιότητα ότι «εντός ημών» γεννήθηκε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός θα ψάλλουμε αληθώς «Χριστός γεννάται», Αυτού η Χάρις και η Ευλογία είθε να είναι μαζί σας.
Χρόνια πολλά και σωτήρια!  
Διάπυρος προς Χριστόν Γεννηθέντα ευχέτης Σας
μετά στοργής και αγάπης πολλής
Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ
Ο ΚΟΡΙΝΘΟΥ  ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

Μπούκουρας: «η ψήφος μου δεν είναι χιτλερική γιατί δεν είμαι ναζιστής» ψηφισα τον Σταύρο Δήμα γιατί είναι από την Κορινθία

Ο Στάθης  Μπούκουρας, απουσίαζε από το κοινοβούλιο κατά την πρώτη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την προηγούμενη Τετάρτη, ωστόσο, στη σημερινή, δεύτερη ψηφοφορία βρέθηκε στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής και ψήφισε «Σταύρο Δήμα».
Σε δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος της ψηφοφορίας, ο ανεξάρτητος, πρώην χρυσαυγίτης βουλευτής  ανέφερε ότι ψήφισε Σταύρο Δήμα μεταξύ άλλων γιατί ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατάγεται από την περιοχή που εκπροσωπεί και ο ίδιος (είναι  Κορίνθου), ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφων με αφορμή σχετικό σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «η ψήφος μου δεν είναι χιτλερική γιατί δεν είμαι ναζιστής». Επίσης, επανέλαβε ότι έχει τη συνείδησή του καθαρή και ότι θα τον κρίνει ο κυρίαρχος λαός.

Πρέπει να σημειώσουμε  ότι έντονα ήταν τα ειρωνικά τους σχόλια όταν οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές, προερχόμενοι από την Χρυσή Αυγή, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και Ευστάθιος Μπούκουρας, στήριξαν την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα.
Πιο εκδηλωτικοί από όλους ήταν η Ελένη Ζαρούλια, ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος για αρκετή ώρα κοιτούσε προς το μέρος τους.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος έμεινε εντελώς ανέκφραστος στη πρώτη θετική ψήφο για τον Σταύρο Δήμα από τον Στάθη Μπούκουρα, ενώ όταν οι βουλευτές του αντέδρασαν εντονότερα μετά και την θετική στάση του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, απλά κούνησε ελαφρά το κεφάλι του χωρίς άλλο σχόλιο.


Κάποια στιγμή, ο β' αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Καλαντζής, πλησίασε τον Στάθη Μπούκουρα και κάτι του ψιθύρισε στο αυτί, με τον τελευταίο να μοιάζει νευρικός.
Πάντως οι Αλεξόπουλος και Μπούκουρας, που είχαν καθίσει στα τελευταία έδρανα, αποχώρησαν από τη Βουλή μόλις ψήφισαν.
Επίσης όπως αναφέρει το newsit,gr μια σκηνή που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός διαδραματίσθηκε λίγο μετά την δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στους διαδρόμους της Βουλής.
Ο υφυπουργός Ενέργειας Νίκος Ταγαράς έσπευσε μετα το τέλος της ψηφοφορίας να ασπαστεί τον ανεξάρτητο πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή Στάθη Μπούκουρα.
Και οι δυο εκλέγονται άλλωστε στην ίδια εκλογική περιφέρεια, την Κορινθία.
Ο κ. Ταγαράς είπε στο αυτί του κ. Μπούκουρα: «Χαίρομαι για την απόφαση που πήρες».

Σαμαράς: Ελπίζω να αποφύγουμε την εθνική περιπέτεια στην τρίτη ψηφοφορία. Εκεί δεν θα υπάρχει «παρών». Θα υπάρχει ονοματεπώνυμο. Και ο κάθε Βουλευτής θα τεθεί ενώπιος ενωπίω με την αγωνία των Ελλήνων και με το συμφέρον της Πατρίδας

Ο πρωθυπουργός στο προαύλιο της Βουλής μετά το πέρας της διαδικασίας (φωτ. Nikos Libertas / SOOC)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Παρά την τρομοκρατία και τη λάσπη του δίδυμου Τσίπρα-Καμμένου, και άλλοι βουλευτές ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαρας, μετά την δεύτερη ψηφοφορία.

Ο ίδιος έθεσε ένα ξεκάθαρο δίλημμα εν όψει της τρίτης και τελευταίας ψηφοφορίας, λέγοντας: «Ο κάθε βουλευτής θα τεθεί ενώπιος ενωπίω με τις αγωνίες των πολιτών. Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του για τη σταθερότητα και την ομαλότητα της πατρίδας.»

Αναλυτικά η δήλωση Σαμαρά:

«Παρά τις όποιες διαφορές μας και παρά την τρομοκρατία και τη λάσπη του δίδυμου Τσίπρα-Καμμένου και άλλοι βουλευτές σήμερα, ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Ευελπιστώ στην τρίτη ψηφοφορία να αποφύγουμε τον εθνικό κίνδυνο, την εθνική περιπέτεια.
» Όμως, η τρίτη ψηφοφορία δεν θα είναι ψηφοφορία με το 'παρών'. Εκεί δεν θα υπάρχει «παρών». Θα υπάρχει ονοματεπώνυμο. Και ο κάθε Βουλευτής θα τεθεί ενώπιος ενωπίω με την αγωνία των Ελλήνων και με το συμφέρον της Πατρίδας. Εκεί δεν θα υπάρχει 'παρών'. Εκεί ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του και την ευθύνη της ψήφου του, ως προς τις συνέπειες που θα έχει η ψήφος αυτή πάνω στη σταθερότητα, την ομαλότητα και το μέλλον της πατρίδας.
» Στην τρίτη, λοιπόν, ψηφοφορία 'παρών' δεν θα υπάρχει.»

Newsroom ΔΟΛ

EYXEΣ ΑΠΟ ΤΟ airetos.gr

Εμφάνιση



Χρόνια Πολλά!

Ο ΑΙΡΕΤΟΣ www.airetos.gr σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα.
Με περισσότερη Αυτοδιοίκηση και λιγότερη κακοδιοίκηση

Ευχές - Seasons Greetings

PR.jpg

ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΙΓΕΙΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΑτου Βασίλη Κιμούλη
Εκεί που κάθεται στο γραφείο, τον παίρνει ο ύπνος, κολυμπάει στη θάλασσα, το νερό δεν είναι παγωμένο ούτε χλιαρό, αλλά όσο κρύο χρειάζεται για να ξυπνήσει, και ξυπνάει στ' αλήθεια και νιώθει χαμένος, δεν είναι σίγουρος αν ακόμη ονειρεύεται ή αν είναι ξύπνιος, κοιτάζει με άδειο βλέμμα τα αντικείμενα πάνω στο γραφείο, την οθόνη του υπολογιστή, το ακουστικό του τηλεφώνου, όλα τού φαίνονται όχι απλώς σιωπηλά, αλλά ψόφια, δεν το βρίσκει όμως παράξενο να σκέφτεται τα άψυχα αντικείμενα σαν ψόφια, γιατί αυτό που τον απασχολεί τώρα είναι το νερό κάτω από τα πόδια του, η δική του προσωπική θάλασσα...

ΜΟΥΣΙΚΗ: ARETHA FRANKLIN SINGS THE GREAT DIVA CLASSICS

της Πέρσας Σούκα
ΚΡΙΤΙΚΕΣ«Να είσαι σίγουρος για το ταλέντο σου και να έχεις πάντα αυτοπεποίθηση, αλλιώς να μην ασχοληθείς καθόλου με αυτό. Θα αποτύχεις», εξομολογείται η ντίβα των blues και της soul Aretha Franklin, η οποία συνεχίζει τη μουσική διαδρομή της παρά τα 72 της χρόνια.
Στις 17 Οκτωβρίου 2014, η RCA Records κυκλοφόρησε το τριακοστό όγδοο άλμπουμ της εξαιρετικής ερμηνεύτριας με τίτλο...

Ευχές από το eklogika.gr

eklogika.gr

Ραγδαίες ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό

vouli-ton-ellinon
Μετά και την δεύτερη ψηφοφορία στην οποία η υποψηφιότητα του κ. Στ. Δήμα συγκέντρωσε 168 ψήφους.
Την ίδια στιγμή οι διεργασίες σ ολόκληρο το πολιτικό σκηνικό είναι καταιγιστικές με τον κοινοβουλευτικό χάρτη να εμφανίζεται κυριολεκτικά ως κινούμενη άμμος.
Η διάλυση της ΔΗΜΑΡ και η προσχώρηση βουλευτών της είτε στο ΣΥΡΙΖΑ είτε στο Ποτάμι δημιουργούν νέα δεδομένα στο χώρο του κέντρου, ενώ η συνάντηση Βενιζέλου Παπανδρέου σύμφωνα με πολλές της πληροφορίες ανακατεύει και πάλι τη τράπουλα στο πάλαι ποτέ ενιαίο ΠΑΣΟΚ με τον Β. Βενιζέλο να προτείνει «ενωτικό συνέδριο»..
Στον πολιτικό άξονα παρουσιάζεται πρωτόγνωρη πολιτική κινητικότητα, με δεκάδες βουλευτές να απομακρύνονται ή να ανεξαρτητοποιούνται από τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες και να αναζητούν τη νέα πολιτική τους στέγη. Οι διεργασίες και οι ζυμώσεις τον τελευταίο καιρό έχουν πάρει φωτιά με φόντο το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών λόγω αδυναμίας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Αυτή τη στιγμή η ΝΔ αριθμεί 127 βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ 71, έχοντας ωστόσο ανοιχτούς διαύλους με μερίδα των ανεξάρτητων βουλευτών που συμπαρατάσσονται ενάντια στην προεδρική εκλογή. Το ΠΑΣΟΚ έχει 28 βουλευτές, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 12, η Χρυσή Αυγή 16 βουλευτές, η ΔΗΜΑΡ μετά και την ανεξαρτητοποίηση της Νίκης Φούντα έχει 9 βουλευτές, το ΚΚΕ 12, οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές 17 και οι «άστεγοι» παραμένουν 7.

Πληροφορίες από arouraios.gr

Ανεξαρτητοποιήθηκε η βουλευτής Αιτωλ/νίας Νίκη Φούντα από τη ΔΗΜΑΡ

Ανεξαρτητοποιήθηκε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Νίκη Φούντα
Λίγο πριν την έναρξη της 2ης ψηφοφορίας με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη η Βουλευτής Αιτωλ/νίας Νίκη Φούντα γνωστοποίησε την απόφασή της να ανεξαρτητοποιηθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς.
«Η πολιτική στάση και θεώρηση της βουλευτού διαφοροποιείται σημαντικά, πάνω από ένα χρόνο τώρα, από την κεντρική γραμμή του κόμματος και πλέον δεν υπάρχουν πολλά σημεία ταύτισης.
Πρόκειται για μία δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση για λόγους πολιτικής και προσωπικής συνέπειας. Η βουλευτής εύχεται κάθε επιτυχία όσον αφορά στις μελλοντικές επιδιώξεις της Δημοκρατικής Αριστεράς, σε έναν πολιτικό χώρο που με πολύ σεβασμό και η ίδια, με όλες της τις δυνάμεις, υπηρέτησε στην παρούσα κοινοβουλευτική περίοδο».

Η κ. Νίκη Φούντα κατά τη 2ης ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας ψήφισε   "Παρών"

Το καρκίνωμα της Ελλάδος και οι μεταστάσεις του - η βεβήλωση του Παρθενώνα και του πολιτισμού μας -

Γράφει ο Γεώργιος Εμ. Δημητράκης

Εμφάνιση DSC00008.JPGΠαρά τις μεγάλες θυσίες και ανείπωτες στερήσεις που υφιστάμεθα την τελευταία 6-ετία και την αυξανόμενη φτωχοποίηση μεγάλου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας, παρακολουθούμε ως Λαός με απερίγραπτη απάθεια και αδιαφορία τα τεκταινόμενα εις την Πατρίδα μας. Προφανώς διότι δεν μας ενδιαφέρουν πια ούτε τα αποτελέσματα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ούτε οι εθνικές εκλογές, αλλά ούτε ο ανταγωνισμός των Μεγαλο-Καναλιών  με τις προσκλήσεις και παρουσιάσεις εις τα παραθυράκια, ποίων;  Όλων εκείνων που ευθύνονται για την καταστροφή του Έθνους. Από τα οποία απουσιάζει μόνο ο χειμαζόμενος Ελληνικός Λαός.

Κώστας Κόλλιας: «Στο 13% η φορολόγηση των αγροτικών φωτοβολταϊκών»



Με 13% θα φορολογείται το εισόδημα που προέρχεται από αγροτικά φωτοβολταϊκά, σύμφωνα με τροπολογία που ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής. Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας δήλωσε:
«Η αναγνώριση του εισοδήματος που προέρχεται από αγροτικά φωτοβολταϊκά ως αγροτικού και, συνεπώς, η φορολόγησή του με τον χαμηλότερο συντελεστή 13%, αποτελεί μία προσωπική δικαίωση ενός αγώνα που ξεκίνησε από το 2010, όταν ήμουν εισηγητής της αντιπολίτευσης στο νομοσχέδιο για το μητρώο αγροτών. Κυρίως όμως, είναι μία ανακούφιση για τους χιλιάδες αγρότες που, σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία, επένδυσαν τις οικονομίες τους σε φωτοβολταϊκά αναζητώντας ένα συμπλήρωμα στο πενιχρό αγροτικό εισόδημα.
Ως εισηγητής του νομοσχεδίου για το Μητρώο Αγροτών, είχα επιμείνει ιδιαιτέρως στην αναγνώριση των μικρών φωτοβολταϊκών ως αγροτικής δραστηριότητας και του εισοδήματος που προέρχεται από μικρά αγροτικά φωτοβολταϊκά ως αγροτικού. Τότε οι επενδύσεις αγροτών σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μόλις ξεκινούσαν, ήταν όμως προφανές ότι ο νομοθέτης θα έπρεπε να μεριμνήσει για τα εισοδήματα που μελλοντικά θα προέρχονταν από αυτή τη δραστηριότητα.
Οι λόγοι ήταν δύο: ο ένας, που αφορούσε καθεαυτό το μητρώο αγροτών, ήταν ότι έπρεπε να διασφαλίσουμε ότι κάθε παραγωγός με εισόδημα από φωτοβολταϊκά θα μπορούσε να εγγράφεται στο μητρώο ως ενεργός αγρότης.  Ο δεύτερος λόγος ήταν να αποφύγουμε τον κίνδυνο υπερφορολόγησης των αγροτών. Το γεγονός ότι το 2010 αναγνωρίστηκαν τα αγροτικά φωτοβολταϊκά ως αγροτική δραστηριότητα, άρα και το εισόδημα από αγροτικά φωτοβολταϊκά ως αγροτικό, μας έδωσε τώρα ένα ατράνταχτο επιχείρημα, προκειμένου το εισόδημα αυτό να φορολογηθεί με 13 %.
Βεβαίως, χρειάστηκαν πολλές παρεμβάσεις και επαφές με το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να δοθούν ρητές και σαφείς διευκρινίσεις. Ιδιαίτερα μετά την αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των αγροτών, ήταν απολύτως απαραίτητο να διασφαλίσουμε ότι το σύνολο των εισοδημάτων από αγροτικές δραστηριότητες θα φορολογούνταν ως αγροτικό, δηλαδή με 13%. Το Υπουργείο Οικονομικών μέχρι πρόσφατα δεν είχε διευκρινίσει τις προθέσεις του, πλην όμως, με επιχείρημα τον νόμο 3874 περί Μητρώου, όπου ξεκάθαρα τα μικρά φωτοβολταϊκά χαρακτηρίζονται ως αγροτική δραστηριότητα, πετύχαμε αυτή τη χαμηλή φορολόγηση.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα αγροτικά φωτοβολταϊκά εξαγγέλθηκαν ως μία εξαιρετικά προσοδοφόρα επένδυση και προσέλκυσαν χιλιάδες μικρούς αγρότες, οι οποίοι χρεώθηκαν στις τράπεζες για να βγάλουν ένα επιπλέον εισόδημα. Πλην όμως στη συνέχεια, με την αλλαγή και των οικονομικών συνθηκών, η έκτακτη εισφορά που θεσπίστηκε απείλησε να «γονατίσει» τον αγροτικό κόσμο. Χαίρομαι ιδιαιτέρως διότι τα συναρμόδια Υπουργεία άκουσαν τις εκκλήσεις μας,  συνεργάστηκαν και έφτασαν σε συμφωνία, ώστε να αποκατασταθεί η αδικία και να δοθεί ανάσα σε χιλιάδες μικρούς παραγωγούς που πήραν το ρίσκο να επενδύσουν τις οικονομίες τους στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.»