Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

O Μήτσος, ο Κώστας και η ...ορειβασία

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJHxv9ovLCN7eUPK_YV3IcCpEwKpGDdNTuE1WWYisw1yFoZzn3XAKS9QYt4F8SWD2YLdR4Zb2xXhBNoatEM1YknaZoKEYbwbOlUfdpMwx4GNU075gzcVku2RW9i3Aq5Ms9ce2CXP3vgaZW/s640/anekdoto-new-600x374.pngΠάνε δυό φίλοι, ο Μήτσος και ο Κώστας, στο βουνό για ορειβασία και πέφτουν σε μια χιονοθύελλα τρομερή.
Για καλή τους τύχη πετυχαίνουν εκεί κοντά σε ένα χωριό ένα σπίτι και ζητούν καταφύγιο για να περάσουν την νύχτα.
Τους προκύπτει εκεί πέρα μια ωραία χήρα και τους λέει ότι για λόγους κουτσομπολιού δεν μπορούν να μείνουν στο σπίτι, αλλά στον στάβλο που είναι άδειος και καθαρός.

Φυσικά οι τύποι δέχονται, άλλωστε είχαν και τον κατάλληλο εξοπλισμό: υπνόσακκο, κάριματ, θερμικά εσώρουχα, ρούχα κλπ.
Βολεύονται λοιπόν την νύχτα και την επομένη γυρίζουν μετά στην Αθήνα.
Μετά από ένα χρόνο έρχεται ένας Δικηγόρος στον Κώστα από την περιοχή της χήρα,

και αυτό που του λέει τον τρελλένει!
Τηλεφωνεί αμέσως στον Μήτσο να ρωτήσει:
- Έλα ρε Μήτσο, θυμάσαι την ωραία χήρα που μας φιλοξένησε στο βουνό;
- Φυσικά, γιατί ρωτάς;
- Μήπως ρε το βράδυ που κοιμόμουνα πήγες στο κρεββάτι της και την ... ζέστανες;
- Μμμ, ναι, μου άρεσε και δεν μπορούσα να συγκρατηθώ.
- Μήπως όμως της έδωσες και το δικό μου όνομα για δικό σου;
- Ναι, ρε φίλε, Ένα αστείο έκανα. Συγγνώμη ελπίζω να μην σε πειράζει.

- Όχι, καθόλου, γιατί πέθανε και μου άφησε όλη την περιουσία της!

Ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες - Σε ποιές περιοχές θα χιονίσει

Ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες - Σε ποιές περιοχές θα χιονίσει
 Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές αρχικά στα δυτικά και νοτιά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Ύφεση των φαινόμενων προβλέπεται από τις βραδινές ώρες στη δυτική Ελλάδα. Χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

  Στη δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές  Εξασθένηση των φαινόμενων το βράδυ.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και βαθμιαία από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Στην ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία από τα νοτιά καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως από το μεσημέρι ενώ το βράδυ στα νοτιά τα φαινόμενα θα ασθενήσουν.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς κελσίου.


Αττική
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινόμενων το βράδυ.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στην Ήπειρο σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 1.450 μέτρα, ενώ αισθητή είναι και η πτώση της θερμοκρασίας, ακόμη και μέσα στα Ιωάννινα.

Ειδικότερα, χιόνι έπεσε στο Μιτσικέλι, την Βασιλίτσα, την Αετομηλίτσα και το χιονοδρομικό κέντρο του Ανήλιου.

Στις περιοχές που δέχτηκαν τα πρώτα χιόνια, η θερμοκρασία είναι υπό του μηδενός, ενώ θεαματική είναι και η πτώση του υδράργυρου σε όλη την Ήπειρο.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου, βρίσκεται σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα από την κακοκαιρία.

Ισχυροί νότιοι άνεμοι συνεχίζουν να επικρατούν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, δημιουργώντας προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, συνεχίζουν να μην εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων και των καταμαράν από τον Πειραιά για τον Αργοσαρωνικό, ενώ δεν γίνονται τα τοπικά δρομολόγια στις γραμμές Σαλαμίνα-Πειραιά και Φανερωμένης Σαλαμίνας - Ελευσίνα.

Κανονικά γίνονται τα τοπικά δρομολόγια από τη Σαλαμίνα για το Πέραμα.

Από το απόγευμα κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια στο Ρίο-Αντίρριο που είχαν διακοπεί για λίγες ώρες.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, τις πρωινές ώρες ιστιοφόρο χωρίς επιβαίνοντες προσέκρουσε στον προβλήτα του αλιευτικού καταφύγιου στο λιμάνι του Λαυρίου, με αποτέλεσμα την εισροή υδάτων.

Άμεσα ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαυρίου για την απάντληση των υδάτων. Το ιστιοφόρο στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε από ταχύπλοο στο λιμάνι του Λαυρίου. Από την πρόσκρουση δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 

Απόφαση βόμβα για τις γερμανικές αποζημιώσεις μέσω Ιταλίας!

Image
 Ιδιαίτερης βαρύτητας , για το θέμα των περιβόητων Γερμανικών αποζημιώσεων θεωρείται η απόφαση του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ιταλίας που δικαιώνει τα θύματα της Ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο, το 1944 .

Σύμφωνα με δημοσίευμα της DW “το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας αποφάνθηκε ότι οι πολίτες της χώρας μπορούν να ζητήσουν αποζημιώσεις από το γερμανικό κράτος για μαζικές εκτελέσεις και εγκλήματα που πραγματοποιήθηκαν κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το ιταλικό Συνταγματικό Δικαστήριο προσθέτει ότι η ασυλία των διαφόρων κρατών δεν ισχύει σε περιπτώσεις εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.
Η ετυμηγορία αυτή αφορά αιτήματα και προσφυγές για αποζημιώσεις Ιταλών που εκτοπίσθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Γερμανία. Αναμένεται, τώρα, να διευκολυνθεί η όλη δικαστική διεκδίκηση των πολιτών αυτών.

Στο εξής, δηλαδή, οι Ιταλοί δικαστές θα έχουν το ελεύθερο να εκδικάζουν υποθέσεις που αφορούν την καταπάτηση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων τα οποία προστατεύονται ρητά από το Σύνταγμα.

Το όλο θέμα ξεκίνησε με προσφυγή δικαστηρίου της Φλωρεντίας για να μπορέσει να αποφανθεί σχετικά με αποζημιώσεις του γερμανικού κράτους υπέρ Ιταλών πολιτών.
Αυτό που θα πρέπει να διαπιστωθεί, σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές, είναι αν τελικά όμως, η Γερμανία θελήσει να αναγνωρίσει την ισχύ των αποφάσεων αυτών των δικαστηρίων της Ιταλίας.

Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, ξανανοίγει, πάντως, το όλο θέμα των αποζημιώσεων υπέρ των θυμάτων της ναζιστικής Γερμανίας, έστω και αν το 2012, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης είχε κρίνει ελλιπή την σχετική ιταλική νομοθεσία.

ΠΗΓΗ: DW
Αθανασία Συγγελάκη, Ρώμη

Κατώτερος ο ΠΑΟΚ! Ο Βάργκας "λύγισε" την Τούμπα

Κατώτερος ο ΠΑΟΚ! Ο Βάργκας `λύγισε` την ΤούμπαΗ Φιορεντίνα ήταν καλύτερη, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και χάρη στο γκολ του Βάργκας πέρασε νικηφόρα από την Τούμπα, δυσκολεύοντας την υπόθεση πρόκριση για τον ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.
Με όπλο την πίεση ψηλά η Φιορεντίνα ξεκίνησε πολύ καλά το ματς και στα πρώτα λεπτά άγγιξε δύο φορές το γκολ. Στο 4΄ο Μπασάντα δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την άστοχη έξοδο του Γλύκου και πλάσαρε άουτ, ενώ στο 7΄ από το λάθος του Κατσικά- ο Μπερναρντέσκι σε κενή εστία δεν βρήκε στόχο.
Η ομάδα του Μοντέλα δικαιώθηκε για την επιμονή της στο 38΄ όταν ο Ίλισιτς με εξαιρετική πάσα έβγαλε τετ α τετ τον Βάργκας, αυτός αρχικά νικήθηκε από τον Γλύκο, αλλά με δεύτερη προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Στο 50΄ο Αθανασιάδης και στο 55΄ο Σαλπιγγίδης δεν μπόρεσαν να τελειώσουν καλά τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, ενώ στο 59΄ο Γλύκος απομάκρυνε δύσκολα το σουτ του Κούρτιτς. Τρία λεπτά αργότερα οι Ιταλοί άγγιξαν το 0-2 με τον Βάργκας να στέλνει από κοντά τη μπάλα στο δεξί δοκάρι, ενώ στο 65΄ και πάλι ο Γλύκος έσωσε τον ΠΑΟΚ στο σουτ του Κουαδράδο.
Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έκανε την επέμβαση του αγώνα σε νέο σουτ του Κουαδράδο στο 79΄, ενώ στο 81΄ο Κούρτιτς από εξαιρετική θέση πλάσαρε άουτ.
Οι προσπάθειες των γηπεδούχων να πιέσουν στα τελευταία λεπτά δεν έφεραν καρπούς και έτσι ο “δικέφαλος του βορρά” έμεινε με τρεις βαθμούς μετά από 3 αγωνιστικές.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας (11' Κίτσιου), Κατσικάς, Βίτορ, Ρατς, Τζιόλης, Κάτσε, Τζανδάρης, Περέιρα (54' Γκολάσα), Σαλπιγγίδης (81' Παπαδόπουλος), Αθανασιάδης
Φιορεντίνα:
Ταταρουσάνου, Ρίτσαρντς, Μπασάντα, Πασκουάλ, Τόμοβιτς, Μπαντέλ, Βάργκας, Κούρτιτς, Μπόρχα Βαλέρο (66' Λατζάρι), Ίλισιτς (78' Μαρίν), Μπερναρντέσκι (57' Κουαδράδο)

Στο άλλο ματς του ομίλου η Ντιναμό Μισνκ έμεινε στο 0-0 με την Γκινγκάμπ.

Η βαθμολογία του 11ου ομίλου μετά από 3 αγώνες

Φιορεντίνα 9
Γκινγκάμπ 4
ΠΑΟΚ 3
Ντιναμό Μινσκ 1

Τι προβλέπει η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και ΔΟΥ

Τι προβλέπει η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και ΔΟΥΚατατέθηκε η ρύθμιση της κυβέρνησης για το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία και τις εφορίες. Η ρύθμιση θα ψηφιστεί την Παρασκευή. Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπει. Ποιες οφειλές θα μπορούν να αποπληρωθούν μέχρι και σε 100 δόσεις, και τι θα ισχύσει σχετικά με την έκτακτη εισφοράς αλληλεγγύης από το 2015. Δείτε, επίσης, τι προβλέπεται για τα δάνεια του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Το βράδυ της τετάρτης είχε προηγηθεί συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τον Ευ. Βενιζέλο σχετικά με το θέμα. Σε «εκκρεμότητα» φαίνεται πως βρίσκεται το ζήτημα της επέκτασης της αναστολής πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας...

περισσότερα  eklogika.gr

Ο Εισαγγελέας καλεί Κόκκαλη, Μαρτίνο και Βούλτεψη για το θέμα του «κουμπαρά»

??KU<br /> ?a? ?????`Md?????

Ο Εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος κάλεσε τους επιχειρηματίες Σωκράτη Κόκκαλη και Ανδρέα Μαρτίνο, καθώς και την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη για να καταθέσουν για τις καταγγελίες περί χρηματισμών βουλευτών ενόψει της Προεδρικής εκλογής.
Οι δύο επιχειρηματίες καλούνται καθώς σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Kontra News» στον γάμο των παιδιών τους είχαν γίνει αναφορές για «κουμπαρά» και για δωροδοκίες βουλευτών.

ysterografa.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΝΙΚΗ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΤΟΥΛΗ



Andreas-PapamimikosΟ Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, για την εκλογική νίκη που πέτυχε το Κίνημα Ανατροπής για την Αυτοδιοίκηση του Γιώργου Πατούλη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συγχαίρω από την καρδιά μου το Κίνημα Ανατροπής για την Αυτοδιοίκηση και τον επικεφαλής του κ. Γιώργο Πατούλη για την ευρεία νίκη που πέτυχαν στις σημερινές εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Η λογική της  ανεξάρτητης και ακηδεμόνευτης Αυτοδιοίκησης επικράτησε.
Νέα πρόσωπα με σχέδιο και όραμα, που προτάσσουν τα ζητήματα των τοπικών κοινωνιών αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επόμενη ημέρα στην Αυτοδιοίκηση.
Το στοίχημα κερδίζεται. 
Είμαι βέβαιος ότι η νέα διοίκηση της ΚΕΔΕ θα ανταποκριθεί επάξια στις απαιτήσεις της νέας περιόδου».    

«Γαλάζια» αυτοδυναμία στην ΚΕΔΕ – Σίγουρος νέος πρόεδρος ο Γ. Πατούλης

Στις 18:00 έκλεισαν οι κάλπες για την ανάδειξη νέου 31μελούς διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο επικεφαλής του «γαλάζιου» «Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» Γιώργος Πατούλης θα είναι ο νέος πρόεδρος αφού, ξεπερνώντας κάθε πρόβλεψη, κατάφερε και συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία των 16 εδρών,  με τις άλλες παρατάξεις να συγκεντρώνουν συνολικά 14 έδρες ενώ μια έδρα καταλαμβάνει λόγω της θεσμικής του ιδιότητας ως δήμαρχος Αθηναίων ο Γιώργος Καμίνης.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
-Το «γαλάζιο» «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» με επικεφαλής το Γιώργο Πατούλη κατέλαβε 16 έδρες και 251 ψήφους εκλέγοντας 12 δημάρχους και 4 δημοτικούς συμβούλους
– Το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» από δημάρχους του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον δήμαρχο Αμφιλοχίας Απόστολο Κοιμήση  κατέλαβε  8 έδρες και 124 ψήφους εκλέγοντας 4 δημάρχους και 4 δημοτικούς συμβούλους
-Η «Νέα Αυτοδιοίκηση» με επικεφαλής τον δήμαρχο Νίκαιας-Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη κατέλαβε 3 έδρες και 51 ψήφους εκλέγοντας 2 δημάρχους και 1 δημοτικό σύμβουλο
– Η «Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής το δήμαρχο Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα κατέλαβε 3 έδρες και 47 ψήφους εκλέγοντας 1 δήμαρχο και 2 δημοτικούς συμβούλους
– Η «Λαϊκή Συσπείρωση» του ΚΚΕ με επικεφαλής την Ελπίδα Παντελάκη έλαβε 11 ψήφους και δεν κατέλαβε καμία έδρα.
Στην ψηφοφορία βρέθηκαν και 3 λευκά.
Τις επόμενες ώρες αναμένεται να ανακοινωθούν και τα ονόματα που θα αποτελέσουν τη νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου.
Εντός των επόμενων δέκα ημερών αναμένεται να συνεδριάσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο για να εκλέξει το Προεδρείο και την Εκτελεστική Επιτροπή.

Ντόρα Μπακογιάννη: «Η παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου στην ΑΟΖ είναι παραβίαση του διεθνούς δικαίου και αυτό είναι απαράδεκτο»

141023_ankara_university_620x317$

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΤΙΛΙΜ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε σήμερα, ως επίσημη προσκεκλημένη, στο Πανεπιστήμιο Ατιλίμ της Άγκυρας  με θέμα: «Οι Ελληνοτουρκικές Σχέσεις στο Νέο Επικίνδυνο Περιβάλλον Ασφάλειας».
Αναφερόμενη στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η Ντόρα Μπακογιάννη είπε: «Το Κυπριακό είναι αυτό που δηλητηριάζει σταδιακά τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις από τα μέσα της δεκαετίας του '50. Και το Κυπριακό είναι και πάλι, αυτό που αν λυθεί, θα αποτελέσει τον καταλύτη για τη θεαματική βελτίωση των σχέσεων Ελλάδος και Τουρκίας. Η διαίρεση του νησιού μας στοιχειώνει όλους - Έλληνες και Τούρκους. Έχει έρθει πλέον η ώρα να γκρεμίσουμε το τείχος της ντροπής στη Λευκωσία. Η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να εξεύρει μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για την επανένωση του νησιού. Οι αρχές που πρέπει να μας καθοδηγήσουν είναι σαφείς: διεθνές δίκαιο, ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, μελέτη της εργασίας που έχει γίνει σε επίπεδο ΟΗΕ και βέβαια ευρωπαϊκό κεκτημένο, το οποίο θα προσφέρει το νομικό πλαίσιο για μια ενωμένη Κύπρο εντός της ΕΕ.  Για αυτό τον λόγο μου προκάλεσαν μεγάλη έκπληξη οι τελευταίες εξελίξεις που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, όπως οι κινήσεις του πλοίου Barbaros, παραβιάζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της. Σας θυμίζω ότι η Κύπρος είναι μέλος των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι ενεργό μέλος της διεθνούς κοινότητας. Το να προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχει, δεν μπορεί να αποτελεί σταθερή βάση οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης. Η παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου στην ΑΟΖ είναι παραβίαση του διεθνούς δικαίου και αυτό είναι απαράδεκτο. Και την ώρα που απευθύνομαι σε εσάς, την νέα γενιά της Τουρκίας, θέλω να κάνω μια προσωπική σημείωση, δηλώνοντας ότι αυτού του είδους η αντίδραση είναι αναχρονιστική. Ανήκει στο παρελθόν».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η πρώην υπουργός τόνισε: «Και θα είμαι ξεκάθαρη: Αν η Τουρκία ικανοποιήσει τα κριτήρια ένταξης στην ΕΕ τότε κανείς δεν θα έχει το δικαίωμα να αρνηθεί στην Τουρκία να γίνει πλήρες μέλος της ΕΕ. Από την άλλη μεριά, η Τουρκία πρέπει να καταλάβει ότι δεν υπάρχει Ευρώπη à la carte. H EE είναι μία και ενιαία και όλες οι υποψήφιες χώρες πρέπει να δεχτούν το κοινοτικό κεκτημένο για να γίνουν πλήρη μέλη». 
Σε ερώτηση για την αντίδραση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη είπε: «Θα τον υποστήριζα. Άλλωστε έτσι απαντάς στην παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μιας χώρας μέλους της ΕΕ. Ο Νίκος Αναστασιάδης είναι ένας ηγέτης που στήριξε το σχέδιο Ανάν κόντρα στην κοινή γνώμη των Κυπρίων. Είναι από τους λίγους ηγέτες που φέρθηκαν αποφασιστικά και γι’ αυτό τρέφω μεγάλο σεβασμό γι’ αυτόν.  Το όραμά του είναι να δει μια ενωμένη Κύπρο. Το μήνυμά μου είναι σαφές, το να μην αποδέχεται κανείς την ύπαρξη της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι μη ρεαλιστικό και αδιέξοδο».  
Χθες η Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκε  με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου  κατά την άφιξη της στο αεροδρόμιο της Άγκυρας, στον οποίο παρουσίασε τις ελληνικές θέσεις και εξέφρασε την έντονη δυσφορία της για την παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου στην Κύπρο.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΩΝ BRICS: Η ΑΛΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ



Της Αλεξάνδρας Τράγκα

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3B_Bsx8bapUPYe21x8C8bqWd_jrqWcN7G8YGAggQIy9Ci-1iW5OuOvOPCCUpBU2hasEOtrd-HF-njiMHbI9EuBFkJ9yWbdWCJbj5uUNTByHuZtEygfLyRBnloRLA5oxHXuG9E-Ihyphenhyphenx64/s1600/1.jpgΣε μία άκρως συμβολική ονοματοδοσία, χαρακτηριστική της οικονομικής δυναμικής, αλλά και της εικόνας (national –στην περίπτωσή μας inter-national image) που επιθυμούν να προωθήσουν στην παγκόσμια κοινή γνώμη, προέβησαν τα κράτη-μέλη της ομάδας BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότιος Αφρική), τα οποία επέλεξαν τον επικοινωνιακότατο τίτλο «Αναπτυξιακή Τράπεζα», για τον παγκόσμιο οργανισμό που στις 17.07.2014 ίδρυσαν και στον οποίο συμμετέχουν.

Η «Νέα Τράπεζα Ανάπτυξης», σύμφωνα με την ανακοίνωση της 6ης συνόδου κορυφής των BRICS, θα επενδύει σε αναπτυξιακά έργα στα κράτη-μέλη της ομάδας.

Το Ταμείο, χάρη στα κεφάλαιά του, θα επιτρέψει να αποφεύγονται «οι βραχυπρόθεσμες πιέσεις ρευστότητας» αλλά και να υπάρξει «η προώθηση μεγαλύτερης συνεργασίας» των κρατών-μελών της BRICS και να «ενισχυθεί η παγκόσμια χρηματοοικονομική ασφάλεια», σημειώνεται στην ανακοίνωση της συνόδου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Capital.gr, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε «να δημιουργηθεί μια ένωση των κρατών της ομάδας BRICS στο πεδίο της ενέργειας, αλλά και ένα κοινό απόθεμα καυσίμων, ώστε να αυξηθεί η ενεργειακή ασφάλεια των αναπτυσσόμενων οικονομιών».

Νανόπουλος : Παραλογισμός στην Κόρινθο με τη στάθμευση (video)

Η τρέχουσα Δημοτική Αρχή φέρνει προς ψήφιση δήθεν λύσεις με συστήματα ενημέρωσης που δεν έχουν κανένα πρακτικό αποτέλεσμα την ώρα που οι πολίτες ταλαιπωρούνται. Κυκλοφοριακό χάος παρατηρείται καθημερινά στην πόλη ενώ ταυτόχρονα αστυνομεύεται για παράνομη στάθμευση χωρίς οι πολίτες να έχουν μια διέξοδο για να μην παρανομούν.

SimmaxiaPoliton

Εντοπίστηκαν οι σοροί των επιβατών του αεροπλάνου που έπεσε στην Κύπρο

diamond-da42-a
Εντοπίστηκαν οι σοροί των δύο ατόμων που επέβαιναν στο δικινητήριο αεροσκάφος, τύπου Diamond DA42, το οποίο συνετρίβη χθες βράδυ στη θαλάσσια περιοχή 45 ναυτικά μίλια, νοτιοανατολικά της Λάρνακας.
Όπως ανακοίνωσαν οι κυπριακές Αρχές, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι σοροί εντοπίστηκαν κοντά στα συντρίμμια του μοιραίου αεροπλάνου. Οι νεκροί είναι ο Κύπριος Αυγουστίνος Αυγουστή, 54 χρόνων, πατέρας τριών παιδιών (δύο ανηλίκων και ενός ενήλικα) και ο Λιβανέζος Τζιορτζ Οπέκι, 54 χρόνων, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών που βρίσκονται στο Λίβανο.
Τόσο οι σοροί όσο και τα συντρίμμια του αεροπλάνου που περισυνελέγησαν μεταφέρονται στο λιμάνι Λεμεσού από δύο κορβέτες, μια γερμανική και μια βραζιλιάνικη.
Τα συντρίμμια του αεροσκάφους θα μεταφερθούν στη συνέχεια στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου εμπειρογνώμονες θα διερευνήσουν τους λόγους για τους οποίους το δικινητήριο κατέπεσε στη θάλασσα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας του Υπουργείου Συγκοινωνιών, το δικινητήριο αεροσκάφος είχε χαθεί από τα ραντάρ, ενώ πετούσε από το αεροδρόμιο Πάφου προς τη Βηρυτό με δύο επιβαίνοντες αφού λίγο προηγουμένως είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου για βλάβη στη μηχανή το αεροσκάφους και στη συνέχεια άλλο μήνυμα ότι η μηχανή λειτουργούσε κανονικά.
ysterografa.gr

Έκρηξη σε εργαστήριο του ΤΕΙ Σίνδου – Προληπτικά 7 άτομα στο νοσοκομείο

Pyrosvestiki-nyxta

Έκρηξη σημειώθηκε σε εργαστήριο του ΤΕΙ Τεχνολογίας και Τροφίμων στην Σίνδο.

Λόγω της έκρηξης προκλήθηκε πυρκαγιά και στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική, που δεν χρειάστηκε πάντως να επέμβει γιατί η φωτιά είχε ήδη σβηστεί…
Για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο 6 φοιτητές κι ένας καθηγητής.

Ο Χαρδούβελης περιέγραψε τον ρόλο των τραπεζών την «επόμενη μέρα», μετά το Μνημόνιο

gkikas-640×400

Ο Γκίκας Χαρδούβελης μιλώντας στο Οικονομικό Forum Γαλλοφωνίας κάλεσε τις τράπεζες “να καταστούν βασικός πυλώνας ανάπτυξης, χρηματοδοτώντας επενδύσεις και παρέχοντας ρευστότητα στις επιχειρήσεις”.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «μετά από έξι χρόνια συνεχούς συρρίκνωσης, η ελληνική οικονομία αναμένεται να έχει θετικό πραγματικό ρυθμό ανάπτυξης το τρίτο τρίμηνο του 2014, όπως θετικός αναμένεται και ο ετήσιος πραγματικός ρυθμός μεταβολής του ΑΕΠ για το 2014, εξέλιξη που αποτελεί “ανατροπή”».
Μιλώντας για την “επόμενη μέρα”, μετά το μνημόνιο, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι πρέπει να είναι “μέρα λελογισμένης ευθύνης” και κάλεσε τις τράπεζες, ιδιαίτερα μετά την ολοκλήρωση των stress test, “να καταστούν βασικός πυλώνας ανάπτυξης, χρηματοδοτώντας επενδύσεις και παρέχοντας ρευστότητα στις επιχειρήσεις”.
Διαβεβαίωσε ότι «θα προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού τη δημοσιονομική μας αξιοπιστία, και τις διαρθρωτικές αλλαγές», σημειώνοντας μάλιστα ότι οι πρόσφατες διακυμάνσεις στις κεφαλαιαγορές απαιτούν αφενός καλύτερο «συντονισμό της ευρωζώνης», αφετέρου «συνέπεια των κρατών-μελών στην ολοκλήρωση των μεταρρυθμιστικών προγραμμάτων και την δημοσιονομική σύγκλιση».
Αναφερόμενος στη νέα περίοδο σχέσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ είπε ότι προϋποθέτει «την εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων, τη βελτίωση των οικονομικών δεικτών, τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και κυρίως την πολιτική υπευθυνότητα και σταθερότητα».
Για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, είπε ότι «ο μόνος βιώσιμος δρόμος είναι η αύξηση της παραγωγικότητας, η προσέλκυση νέων επενδύσεων και οι εξαγωγές».

ysterografa.gr

Ο Φαήλος προτείνει την δημιουργία… πανεπιστημιακής αστυνομίας


failos

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha αναφέρθηκε στην αναστάτωση που επικρατεί στα πανεπιστήμια αναφορικά με τον έλεγχο αυτών που εισέρχονται σε αυτά.
Μεταξύ άλλων ο γνωστός δικηγόρος και στέλεχος της ΝΔ τόνισε:
«Η Αριστερά ποτέ δεν είχε προπαγανδίσει τέτοια ανομία ούτε στα πεζοδρόμια ούτε στους πανεπιστημιακούς χώρους
Θα έπρεπε να υπάρχει πανεπιστημιακή αστυνομία, για παράδειγμα αστυνομικό τμήμα Αριστοτελείου
Οι συμπαθητικοί μαυρούληδες που πουλάνε τα λαθραία της Καμόρας μέσα στην ΑΣΟΕΕ τα κρύβανε.
Και στην εποχή μου όλο αυτό το καρακατσουλιό συνέβαινε στα πανεπιστήμια, βρωμιά και όποιος ήθελε έμπαινε.
Θα ήθελα να ρωτήσω την κα.Φωτίου αν και στα πανεπιστήμια στο εξωτερικό έμπαινε έτσι όπως εδώ».

Πέθανε ο δημοσιογράφος Τριαντάφυλλος Δραβαλιάρης


triantafyllos


Σε ηλικία 59 ετών έφυγε από την ζωή ο διευθυντής σύνταξης της Ημερησίας, Τριαντάφυλλος Δραβαλιάρης.
Ο εκλιπών γεννήθηκε στο Κιλκίς το 1955. Η Μεταπολίτευση τον βρίσκει φοιτητή στην Πάντειο Σχολή.
Συμμετέχει δραστήρια στο φοιτητικό κίνημα της εποχής του και, από το 1977 έως το 1985, είναι γενικός γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ, ως επικεφαλής της ισχυρότερης συνδικαλιστικής παράταξης της εποχής: της Πανσπουδαστικής.
Υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, από το οποίο και αποχώρησε όταν ο Περισσός διέρρηξε τη σχέση του με τον Συνασπισμό της Αριστεράς.
Εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης στις εφημερίδες “Ριζοσπάστης” και “Αυγή”, ως σύμβουλος έκδοσης στην εφημερίδα “Εξουσία” και ως διευθυντής στους ραδιοφωνικούς “902 Αριστερά στα FM” και “Planet”.
Για έναν χρόνο υπήρξε διευθυντής σύνταξης στην εφημερίδα “Έθνος” ενώ, από το 2001 και μετά, εργάστηκε ως διευθυντής σύνταξης στην εφημερίδα “Ημερησία”.

Η Pulse δίνει προβάδισμα 5 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ


dimoskopisiΠροβάδισμα πέντε μονάδων στο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που δημοσιεύεται την Πέμπτη στο «Ποντίκι».
Οριακά εντός Βουλής οι ΑΝΕΛ, εκτός μένουν ΔΗΜΑΡ και ΛΑΟΣ.
Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 27%, η Νέα Δημοκρατία 22%, η Χρυσή Αυγή 7%, το ΠΑΣΟΚ 6,5%, το Ποτάμι 6% και το ΚΚΕ 5,5%. Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 9,5%, ενώ λευκό/αποχή επιλέγει το 7%.
Με αναγωγή επί των εγκύρων, τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 28,5%, ΝΔ 23,5%, Χρυσή Αυγή 7,5%, ΠΑΣΟΚ 7%, Το Ποτάμι 6,5%, ΚΚΕ 6%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,5%.

«Χτύπημα» Μητσοτάκη σε Μητρόπουλο: Τον εμπλέκει σε παράνομες μονιμοποιήσεις σε δήμους – Τι απαντά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ


Ένα πόρισμα-«φωτιά» για τις προσλήψεις στο Δήμο Δραπετσώνας έβγαλε από την… τσέπη του, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ.Μητσοτάκης, εκθέτοντας το ρόλο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλο, ο οποίος, ως εργατολόγος, αποφαινόταν το 2005 ότι η μετατροπή συμβάσεων είναι παράνομη.
Κ.Μητσοτάκης: Το πόρισμα είναι κόλαφος
Ειδικότερα, το πόρισμα αφορά στο Δήμο Δραπετσώνας και, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, «το συνέταξε ο σύμβουλος επιθεωρητής του ΑΣΕΠ. Το πόρισμα είναι κόλαφος, διότι καταδεικνύει με ξεκάθαρο τρόπο τι συνέβαινε στους δήμους εκείνη την εποχή και επιβεβαιώνει ότι οι συμπαιγνίες έγιναν σε πλήρη γνώση υπαλλήλων και δημοτικών αρχών. Το πόρισμα αναφέρει πως αναζητήθηκε τεκμηριωμένη  επιστημονική γνώμη για το αν πληρούνται τα κριτήρια και απευθύνθηκαν σε εσάς, κ. Μητρόπουλε. Λογικό, είστε εργατολόγος. Τους απαντήσατε λοιπόν εσείς ότι ουδείς πληροί τις προϋποθέσεις του Προεδρικού Διατάγματος».
Και συνέχισε: «Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι ο δήμαρχος παραδέχθηκε ότι καμία μονιμοποίηση δεν μπορούσε να γίνει, γι” αυτό και αποφάσισε να πάει στον εργατολόγο κ. Μητρόπουλο».
Όπως είπε ο υπουργός, στο πόρισμα καταγράφεται και η αναφορά μιας υπαλλήλου, που λέει ότι «πήγα και εγώ στον κ. Μητρόπουλο να μου πει την άποψή του και μου απάντησε εν ψυχρώ ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για τη μονιμοποίησή μου».
«Δάσκαλε που δίδασκες…»
Και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: «Δάσκαλε που δίδασκες… Βάλανε λοιπόν άλλα στοιχεία και παραπλάνησαν το ΑΣΕΠ. Αυτό που έγινε στη Δραπετσώνα, έγινε και αλλού… Ποιος πρέπει λοιπόν να πληρώσει; Όλοι παραπλανημένοι είναι σε αυτό τον τόπο; Έχει ευθύνη η δημοτική αρχή και ερευνάται σε βαθμό κακουργήματος. Κατά το πόρισμα η ζημία είναι 2,1 εκατ. ευρώ από αυτή την ιστορία και αφορά μόνο ένα δήμο. Ξέρατε τα πάντα. Μας λέτε για φουκαράδες, αλλά και κάποιοι άλλοι φουκαράδες έμειναν απ” έξω, που δεν μπόρεσαν να κάνουν χρήση του Διατάγματος. Αυτή είναι η Αριστερά των ίσων ευκαιριών;».
Η παρέμβαση Αδ. Γεωργιάδη
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης, που υποστήριξε πως υπήρξε συναλλαγή «δημάρχου και πολιτών, όπου ο πρώτος με παράνομη πράξη αγόρασε την ψήφο τους, χρεώνοντας το λογαριασμό στον Έλληνα πολίτη».
Η αντίδραση Μητρόπουλου
Από την άλλη πλευρά, ο κ. Μητρόπουλος υποστήριξε: «Δεν τους είπα είστε παράνομοι, αλλά δεν πληρείτε τις προϋποθέσεις του Διατάγματος Καραμανλή, γιατί σας εκμεταλλεύτηκε».
Επιτέθηκε στην κυβέρνηση ότι «ορκίστηκε στον κατακτητή να προχωρήσει σε 150.000 απολύσεις» και εξήγησε πως «επειδή η τρόικα σας έδεσε στο δουλικό όρκο, πάτε σε Κερατσίνι και Ασπρόπυργο να ελέγξετε ανάπηρες εργαζόμενες… Δεν μπορεί όλοι μας -που χρεοκοπήσαμε την πατρίδα μας- να βάζουμε μοιρογνωμόνιο δέκα χρόνια μετά και να τους λέμε ότι πρέπει να φύγουν από το Δημόσιο. Ούτε στην κοινωνία των πιθηκανθρώπων δεν γίνονται αυτά».
Τέλος, επισήμανε ότι το ΑΣΕΠ έχει ήδη αποφανθεί οριστικά για τις συμβάσεις που έχουν μετατραπεί με Προεδρικά Διατάγματα, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση «να βάλετε ρύθμιση τώρα, ώστε αυτομάτως για κάθε έναν που φεύγει από τον έλεγχό σας, να μπαίνει κάποιος από εκείνους που έμειναν τότε απ” έξω».
aftodioikisi.gr

Πάγκαλος: Εθνικοφασιστικό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ

pagkalos2 
Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος χαρακτηρίζοντάς τον ως κόμμα με «φασιστική νοοτροπία».
Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε ότι ο Αντώνης Σαμαράς έκανε σημαντικές μεταρρυθμίσεις για τη χώρα.
Εκτίμησε πως ορισμένοι από την κυβέρνηση έχουν «κυριαρχηθεί από πανικό» λόγω του δημοσκοπικού προβαδίσματος του ΣΥΡΙΖΑ και κάνουν το λάθος να προσπαθούν να ακολουθήσουν το πολιτικό ρεύμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Παράλληλα, εξαπέλυσε πολυμέτωπη επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε πως αποτελεί «ένα άκρο» με τη ακροδεξιά, χαρακτηρίζοντας την Κουμουνδούρου «λαϊκίστικο, εθνικοφασιστικό κόμμα».
«Το πρόβλημά μας στην Ελλάδα είναι ότι έχουμε συγχώνευση των δύο άκρων σε ένα κόμμα με φασιστική νοοτροπία», τόνισε ο πρώην υπουργός, προσθέτοντας πως αυτή τη στιγμή υπάρχει ροή ψηφοφόρων από τη Χρυσή Αυγή και τους Ανεξάρτητους Έλληνες προς την Κουμουνδούρου.
Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του πως είναι «πολιτικάντηδες» και ότι έχουν ανέλθει δημοσκοπικά κερδίζοντας την υποστήριξη των δυσαρεστημένων «περιθωρίων» της ελληνικής κοινωνίας.
Εκτίμησε πως τυχόν εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα έστελνε το ίδιο βράδυ «μήνυμα στις αγορές να καταποντίσουν την Ελλάδα, και θα την καταποντίσουν».
Αναφορικά με την προεδρική εκλογή, ο κ. Πάγκαλος σχολίασε πως είναι «πολύ απίθανο» να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

ysterografa.gr

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο της συζήτησης «Η κατάσταση στο Κομπάνι και η απειλή του Ισλαμικού Κράτους»



Στρασβούργο , 22 Οκτωβρίου  2014


Οι αγριότητες του Ισλαμικού κράτους ξεπερνούν και την πιο νοσηρή φαντασία. Η αντιμετώπισή του είναι επιτακτική ανάγκη. Σε αυτό το πλαίσιο, το μαρτυρικό Κομπάνι και η άρση της πολιορκίας του έχει ισχυρό ουσιαστικό και συμβολικό χαρακτήρα. Πέρα λοιπόν από τη συνέχιση της ανθρωπιστικής και υλικοτεχνικής βοήθειας σε όσους αντιστέκονται στο Ισλαμικό Κράτος, θεωρώ ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να αναλάβει την πρωτοβουλία για να πραγματοποιηθεί διάσκεψη όλων των εμπλεκόμενων κρατών ώστε να διασφαλίζεται σαφές σχέδιο κοινής δράσης απέναντι στους τρομοκράτες με στόχο την ειρήνη και την ευημερία της ευρύτερης περιοχής. Η αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους θα είναι καταστροφικό να γίνει μνημείο τακτικισμών, προς όφελος εθνικών ή περιφερειακών συμφερόντων. Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε σε καμία των περιπτώσεων ασκήσεις ισορροπίας σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και ιδιαίτερα από χώρες που είναι προς ένταξη, όπως είναι η Τουρκία.

ΚΕΔΕ: Οι τελευταίες προβλέψεις λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες – Ποιες έδρες προσδοκούν οι παρατάξεις & ποια είναι τα τρία σενάρια για το νέο πρόεδρο

Τις 30 από τις 31 έδρες (σ.σ. την 31η καταλαμβάνει ex officio ο Γ. Καμίνης ως δήμαρχος Αθηναίων)  στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος διεκδικούν πέντε παρατάξεις. Εκλέκτορές του κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ οι 325 δήμαρχοι και οι 175 δημοτικοί σύμβουλοι που εξελέγησαν από τις 13 Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ).
Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις (κλικ για τις προηγούμενες προβλέψεις της aftodioikisi.gr) και με βάση τις εκτιμήσεις των ίδιων των παρατάξεων:
-Το «γαλάζιο» «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» (αντικατέστησε την «Αδέσμευτη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση – ΑΔΑΚ που έχει σήμερα 11 έδρες)  με επικεφαλής το Γιώργο Πατούλη, αναμένεται να εκλέξει από 12 έως 14 από τα 31 μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.
-Το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» από δημάρχους του ΠΑΣΟΚ (σήμερα έχει 16 έδρες), με επικεφαλής πιθανότατα τον δήμαρχο Αμφιλοχίας Απόστολο Κοιμήση  αναμένεται να καταλάβει 9 με 10 έδρες στο νέο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ
-Η «Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» (σήμερα έχει ένα μέλος του δ.σ., τον Σπύρο Τζόκα που εκλέχθηκε αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας και αποχωρεί) του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής το δήμαρχο Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα αναμένεται να εκλέξει 3 με 4 μέλη στο νέο Δ.Σ.
-Η «Νέα Αυτοδιοίκηση»  στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Γ. Μπουτάρης αλλά και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και νυν δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, ενώ ως επικεφαλής εμφανίζεται ο δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης ο οποίος είναι σήμερα μέλος του δ.σ. της ΚΕΔΕ μέσω της παράταξης «Δημοκρατική Αυτοδιοίκηση» (ΔΗΜΑΡ, Οικολόγοι) που το 2010 είχε εκλέξει δύο συμβούλους, αναμένεται να εκλέξει 3 με 4 μέλη στο νέο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.
-Η «Λαϊκή Συσπείρωση» του ΚΚΕ που σήμερα δεν διαθέτει κανένα μέλος του δ.σ. της ΚΕΔΕ αλλά με δεδομένο ότι εξέλεξε τέσσερις  (Πάτρα, Χαϊδάρι, Πετρούπολη και Ικαρία) θα επιχειρήσει να εκλέξει ένα. Είναι όμως πολύ πιθανό να μην καταφέρει τελικά, όπως και το 2010, νε εκλέξει μέλος στο νέο Δ.Σ.
Με αυτά τα δεδομένα τα σενάρια είναι τα εξής:
  • Να εκλεγεί πρόεδρος ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης εφόσον υπάρξει σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ ή με κάποιους από τους «πράσινους» που θα εκλεγούν στο νέο Δ.Σ. ή, το πιθανότερο, αν δεν βρεθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής για τις υπόλοιπες τρεις παρατάξεις. Αυτό θα είναι ευκολότερο όσο πιο κοντά προς το 15 (εφόσον εκλέξει ένα μέλος στο νέο Δ.Σ. το ΚΚΕ το οποίο κρατά πάντα ουδέτερη στάση) ή το 16 είναι η «γαλάζια» παράταξη
  • Να εκλεγεί πρόεδρος ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης εφόσον η «γαλάζια» παράταξη βρεθεί κοντύτερα στο 12, καθώς, με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω δήλωσης του Π. Σκούτα στην aftodioikisi.gr, έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα τον στηρίξει, μπορεί να δημιουργηθεί πλειοψηφία αν συμπράξουν οι «πράσινοι» με τους ανεξάρτητους δημάρχους
  • Να βρεθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής για ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ Ανεξάρτητους, καθώς η σύμπραξη των τριών δημιουργεί απόλυτη πλειοψηφία
aftodioikisi.gr

Ο Πατούλης στο... παρά ένα της εκλογής του στην ΚΕΔΕ

SAM_0167 

Ψήφο εμπιστοσύνης στο Κίνημα Ανατροπής για να ξεκινήσει η Αναγέννηση στην Αυτοδιοίκηση ζήτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και επικεφαλής του Κινήματος Γιώργος Πατούλης, στην ομιλία του στην 15η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας για την εκλογή των νέων συλλογικών οργάνων της.
Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης, εστίασε στην κρισιμότητα της σημερινής ψηφοφορίας για το μέλλον της αυτοδιοίκησης σε μια κρίσιμη συγκυρία για την πατρίδας μας με κύρια χαρακτηριστικά της την όξυνση των κοινωνικών προβλημάτων, την οικονομική και πολιτική αστάθεια.
Θέτοντας, μέσα από την ένωση όλων των δυνάμεων, ως στόχο την Αναγέννηση της Αυτοδιοίκησης, το Κίνημα Ανατροπής προωθεί:

  • μία νέα αντίληψη σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της Κ.Ε.Δ.Ε με στόχο να καταστήσει την αυτοδιοίκηση πρωταγνιστή στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα
  • ισχυρή εκπροσώπηση με νέα πρόσωπα με δυνατή φωνή, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και αγκυλώσεις, με ικανότητες και εμπειρία
  • ένα ξεκάθαρο πλαίσιο αρχών, θέσεων και διεκδικήσεων με στόχο μία θεσμικά ισχυρή, λειτουργικά ανεξάρτητη και οικονομικά αυτάρκη τοπική αυτοδιοίκηση
  • πνεύμα διεκδίκησης έναντι της Πολιτείας για χάραξη και εφαρμογή εθνικών πολιτικών σε κρίσιμα ζητήματα

Το Κίνημα Ανατροπής έρχεται να:

  • ανατρέψει παράταιρες συμμαχίεςκαι κατεστημένα συμφέροντα ετών, που λειτούργησαν ως τροχοπέδη στη λειτουργία του θεσμού και των οργάνων του.
  • αποτρέψει την κομματική χειραγώγηση της Αυτοδιοίκησης.
  • εκφράσει τα συμφέροντα όλων των Δήμων, ισότιμα
  • να εφαρμόσει ένα νέο σχέδιο δράσεων που θα βάλει τέλος στην άδικη αντιμετώπιση των μικρών σε μέγεθος πληθυσμού Δήμων
  • υψώσει δυνατά τη φωνή της και να αντισταθεί αποτελεσματικά σε κάθε νέα απόπειρα περικοπής των πόρων της
  • δεν θα στηρίξει τη λειτουργία κρίσιμων υπηρεσιών μας σε ελεημοσύνες ύποπτων ιδιωτικών πρωτοβουλιών ούτε θα επιτρέψει να μετατραπούν οι Δήμοι μας σε παραρτήματα Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων
  • προβάλλει ολοκληρωμένες προτάσεις, εθνικής κλίμακας, για όλα τα ζητήματα που αφορούν στις τοπικές μας κοινωνίες και να απαιτήσειυ την υλοποίηση συγκεκριμένων εθνικών πολιτικών από την Πολιτεία.
  • διεκδικήσει από την Κεντρική Εξουσία αναβαθμισμένο ρόλο στα όργανα που διαχειρίζονται τους πόρους του νέου ΕΣΠΑ και του «Πράσινου Ταμείου» σε όλα τα στάδια των αποφάσεων που αφορούν στην ένταξη και χρηματοδότηση έργων.
Το Κίνημα Ανατροπής έχει ετοιμάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο έργων, πρωτοβουλιών και δράσεων με στόχο την κοινωνική ισότητα, την προστασία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, την οικονομική ανεξαρτησία και αποτελεσματικότητα, τη βελτίωση του επιπέδου υπηρεσιών προς τους πολίτες, τη συμμετοχική διακυβέρνηση αλλά και την οργάνωση δικτύων μεταξύ των πόλεων μας.

Φιλικός γυναικείος ποδοσφαιρικός αγώνας στο Ξυλόκαστρο . ΠΑΣ ΡΟΔΙΑ - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ


Καλοσωρίζουμε στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής , την γυναικεία ομάδα του Νομού μας, "ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ", και την υποδεχόμαστε την Κυριακή 9/11/2014 και ώρα 13.00, στο γήπεδο Ξυλοκάστρου "Σωτήρης Αγγελόπουλος" , για φιλικό παιχνίδι.
Π.Α.Σ. Ροδιά Ξυλοκάστρου

Ο ΙΑΤΡΟΣ ΓΚΙΟΛΗΣ Γ.ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΗΜ.ΣΥΜΒ.ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ Υποψήφιος ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ με το συνδυασμό του Γ. ΠΑΤΟΥΛΗ Δήμαρχος Αμαρουσίου

Αναστάσιος Γκιολής
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Κ.Ε.Δ.Ε
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΑΤΡΟΣ ΓΚΙΟΛΗΣ Γ.ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΗΜ.ΣΥΜΒ.ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ & ΠΕΡΙΦΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ Κ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ..ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
Υποψήφιος με το συνδυασμό του Γ. ΠΑΤΟΥΛΗ Δήμαρχος Αμαρουσίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ, «Your first EURES job»

http://ppel.gov.gr/wp-content/uploads/2014/10/your_first_eures_job.jpg


Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης και Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας «Your first EURES job»


Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της συνεργασίας που έχει αναπτύξει με Περιφέρειες και οργανισμούς του εξωτερικού, συμμετέχει στο Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Your first EURES job».

Το επιδοτούμενο πρόγραμμα προσφέρει επαγγελματική κατάρτιση (θεωρητική και πρακτική εξάσκηση) και απασχόληση στον κατασκευαστικό τομέα και σε 350 ακόμη επαγγελματικές ειδικότητες. Η θεωρητική κατάρτιση θα γίνει σε σύγχρονο επαγγελματικό εκπαιδευτικό κέντρο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας (Γερμανία) και η πρακτική εξάσκηση και απασχόληση σε καινοτόμες εταιρείες της Γερμανίας, για χρονικό διάστημα 24 μηνών (για κάποιες ειδικότητες είναι 36 μήνες).
 
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το Κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, στοχεύει στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας υψηλών προδιαγραφών, ώστε να δημιουργήσει στελέχη υψηλής κατάρτισης και διακεκριμένων επαγγελματικών δεξιοτήτων, τα οποία κατά την επιστροφή τους θα διεκδικήσουν και θα διαμορφώσουν με αξιώσεις το επαγγελματικό τους μέλλον.  Θα κληθούν επίσης να συνεισφέρουν στον τόπο τους με νέα εφόδια και εμπειρίες, αλλά και να δημιουργήσουν νέες προοπτικές τοπικής ανάπτυξης και διεθνών συνεργασιών.

Οι τομείς των κατασκευών και των λοιπών 350 επαγγελματικών ειδικοτήτων είναι καινοτόμοι και πρωτοποριακοί στη Γερμανία, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες και τεχνολογικές μεθόδους, και μπορούν να προσφέρουν σημαντικές γνώσεις και εμπειρία στους εκπαιδευόμενους, καθώς και την εξασφάλιση της μελλοντικής τους επαγγελματικής επιτυχίας και ανέλιξης.

Συνάντηση περιφερειακών συμβούλων , εκλεγμένων και μη στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας του συνδυασμού «ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» ΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

Εμφάνιση 20141022_181404.jpg Εμφάνιση 20141022_181431.jpg
Χθές πραγματοποιήθηκε η συνάντηση όλων των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων , εκλεγμένων και μη στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας του συνδυασμού «ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Π. Καλλίρη , όπου συζητήθηκε ο προγραμματισμός δράσης και οι προτάσεις για θέματα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.

Η συνεδρίαση κράτησε αρκετές ώρες , τονίστηκε απ όλους τους παρευρισκόμενους η σημασία της πραγματοποίησης τέτοιων συναντήσεων που προτάσσουν την συμμετοχή και τη δημοκρατία . Στις 2/10/2014 είχε πραγματοποιηθεί αντίστοιχη συνάντηση με τους εκλεγμένους Περιφερειακούς Συμβούλους της Π.Ε Κορινθίας .
Εμφάνιση 20141022_181539.jpg Εμφάνιση 20141022_181502.jpg
Οι συναντήσεις αυτές με την παρότρυνση και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π.Τατούλη θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα διότι μέσα απ αυτή τη συνεργασία προκύπτουν νέες ιδέες και προτάσεις που στόχο έχουν την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη αλλά και την ανάδειξη σημαντικών προβλημάτων από κάθε περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Σχόλιο των περιφερειακών συμβούλων Νίκου Γόντικα και Βαγγέλη Γούργαρη, για τις αλήθειες και τα ψέματα για την ψηφιακή σύγκλιση



Αφού σωθήκαμε (!!!) από την εγχώρια ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ας δοκιμάσουμε και την ευρωπαϊκή μήπως ξανασωθούμε!!!
Η πραγματικότητα είναι ότι την περίοδο που η φτώχεια και η εξαθλίωση πλατιών λαϊκών στρωμάτων παίρνει διαστάσεις, που οικογένειες δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα, να βάλουν πετρέλαιο θέρμανσης, να ανταποκριθούν στα στοιχειώδη, μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πελοπόννησος Α.Ε. θα διατεθούν σε επιχειρηματίες και σε τρωκτικά, που ροκανίζουν ευρωπαϊκά προγράμματα, 1,5 εκ. ευρώ. Προγράμματα και πολιτικές που στηρίζουν και υλοποιούν οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα επίπεδα, δήμους, περιφέρεια και λοιπούς φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς.
  
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ