Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Διαδραστικός χάρτης της ΕΛΣΤΑΤ περνά τους Ελληνες από σκάνερ -Πόσοι άγαμοι, χωρισμένοι, νέοι, ηλικιωμένοι μένουν σε κάθε δήμο [εφαρμογή]

elladda-660_1

Διαδραστικό χάρτη, βασισμένο στα στοιχεία της απογραφής του 2011, με όλα τα στοιχεία του πληθυσμού στην Ελλάδα, σε επίπεδο Χώρας, Περιφέρειας και Δήμου έφτιαξε η ΕΛΣΤΑΤ.
Επιλέγοντας την Περιφέρεια ή το Δήμο που τον ενδιαφέρει,ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να πληροφορηθεί σχετικά με:

  • Το μόνιμο,νόμιμο και defacto πληθυσμό
  • Τον αριθμό κατοικιών
  • Την κατανομή του μόνιμου πληθυσμού κατά  φύλο, ομάδες ηλικιών και μέση ηλικία, οικογενειακή κατάσταση και υπηκοότητα
  • Τον αριθμό των νοικοκυριών και το μέσο μέγεθος νοικοκυριού καθώς και τον αριθμό πυρηνικών οικογενειών
  • Το επίπεδο εκπαίδευσης του μόνιμου πληθυσμού
  • Την  κατάσταση ασχολίας και τον τομέα οικονομικής δραστηριότητας του πληθυσμού
Πατήστε πάνω στην παρακάτω εικόνα για να μεταφερθείτε στην εφαρμογή:

Η κρίση ξεκίνησε σαν σήμερα… 7 χρόνια πριν το 2008

9-11-september-11th-2001-terrorist-attacks-650×400
Twitter@EmOikonomidis
Η επίσημανση είναι ασυγχώρητα περιττή… Φυσικά και όλοι θυμούνται τι έκαναν σαν σήμερα, την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου του 2001, όταν οι τηλεοπτικοί δέκτες άρχισαν να αναβλύζουν αγωνία, πανικό, θρήνο και τελικά τρόμο, με την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, και εκείνο το τεράστιο σύννεφο που σκέπασε έκτοτε το μέλλον της ανθρωπότητας.
Η 11η Σεπτεμβρίου ήταν το tipping point όλων των “ενεργών” γενεών της εποχής μας, υπό την έννοια ότι άλλαξε τη ζωή μας τόσο βάναυσα, ηχηρά και με μη αναστρέψιμο χαρακτήρα, ώστε να αποτελεί το δικό μας “πριν και μετά” από εκείνη την ημέρα.
Δεν είναι μόνο η απενοχοποίηση των επιθετικών πολέμων των ΗΠΑ σε πληθυντικές γωνιές του πλανήτη, το Γκουαντάναμο, οι γενιές του μίσους που γεννήθηκαν και η απόλυτη απώλεια του αισθήματος ασφάλειας της ανθρωπότητας.
Είναι κυρίως η εκ των υστέρων διαπίστωση ότι τότε, σαν σήμερα πριν από 11 χρόνια, δηλαδή 7 χρόνια πριν το 2008, ξεκίνησε ουσιαστικά η μεγάλη παγκόσμια κρίση, την οποία “απασφάλισε” η διακυβέρνηση Μπους, η ίδια δηλαδή που βύθισε από τότε τον πλανήτη στην εποχή του τρόμου, με την επιλογή να οδηγήσει σε χρεοκοπία τη “Lehman Brothers”, μερικές μόλις εβδομάδες πριν τις προεδρικές εκλογές που έφεραν στο Οβάλ Γραφείο τον Μπαράκ Ομπάμα.
Την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, ξεκίνησε η μεγάλη κατρακύλα του σύγχρονου κόσμου. Με αφετηρία ψυχολογικές, συναισθηματικές παραμέτρους, και φυσική συνέχεια την ηθική κατάπτωση που αιτιολογήθηκε στη βάση της “μάχης με το κακό”.
Μόνο που τελικά, φτάσαμε να γίνουμε οι ίδιοι το κακό που είχαμε υποσχεθεί να πολεμήσουμε. Και όταν αρχίσαμε να το συνειδητοποιούμε, ήρθε η πιο επιθετική διάσταση της κρίσης, η οικονομική, για να… ξεμείνουμε από ρευστό. Και εκ των πραγμάτων να μην έχουμε χρόνο για φιλοσοφικές διαπιστώσεις.

ysterografa.gr

Ποιός μπορεί να ξεχάσει την 11η Σεπτεμβρίου; (photos)

Sept 11 Lawsuit

Είναι από τις στιγμές που η εικόνα ταξιδεύει τη μνήμη και “ομιλεί” περισσότερο γρήγορα και δυνατά από τη γλώσσα.
Οι εικόνες της 11ης Σεπτεμβρίου που κανείς δεν θα ξεχάσει, όπως τις αποτυπώνουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Photo Gallery

ysterografa.gr

Μεσογαίας Νικόλαος: Η εποχή μας πνίγει κάθε όραμα

Mitropolitis-Mesogaias-Nikolaos-3

Με την ευκαιρία της σημερινής έναρξης της νέας σχολικής περιόδου, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος έστειλε το δικό του μήνυμα προς μαθητές, καθηγητές και γονείς, στη σκιά της μεγάλης κρίσης που διέρχεται η Ελλάδα.
Αναλυτικά, το μήνυμα του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαου έχει ως εξής:
“Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,
Καθώς σήμερα αρχίζει η νέα σχολική χρονιά, συνηθίζεται όλοι με πολλή αγάπη και ελπίδα για κάτι καλύτερο στη ζωή σας να σας δίνουν τις ευχές τους. Εγώ δεν θα το κάνω, παρά το γεγονός ότι αυτό που συνήθως μου ζητάει ο κόσμος ως Επίσκοπο είναι να δώσω την ευχή μου. Και δεν θα το κάνω, γιατί από ό,τι φαίνεται τα θέματα της ζωής δεν τακτοποιούνται με ευχές, αλλά με καθαρές, έξυπνες και τολμηρές αποφάσεις που είναι καρπός αφυπνισμένων συνειδήσεων. Γι΄ αυτό και απλά σήμερα θα σας πω δυό σκέψεις μου μόνο.
Δυστυχώς, η εποχή μας, ενώ γεννά τεχνολογία και πολλαπλασιάζει την πληροφορία, φαίνεται πως κουράζει τους νέους, βουλιάζει τον ενθουσιασμό και πνίγει κάθε όραμα. Η μεγάλη της αρρώστια είναι ότι δεν παράγει πολιτισμό, δεν καλλιεργεί το πνεύμα, έχει χαλάσει την παιδεία, και καταργεί σταδιακά τις σταθερές αξίες, μεταξύ των οποίων και τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία. Κάνει τη ζωή τρικυμιώδη ωκεανό χωρίς λιμάνια. Η παιδεία που με τόσο κόπο και φροντίδα σάς δίδεται δεν έχει ζωή και όραμα. Είναι σαν τροφή που έχει θερμίδες και όχι βιταμίνες. Ούτε γεύση. Αυτό που συνήθως συμβαίνει είναι ότι εσείς τα παιδιά μπαίνετε σε μια μηχανή παραγωγής γνώσης, επειδή δεν έχει κάτι άλλο να σας προσφέρει η σημερινή κοινωνία.
Κάποιοι υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει φως. Αυτό είναι επικίνδυνο λάθος. Υπάρχει φως. Απλά το φως δεν μπορεί να σας το προσφέρει η επικρατούσα αντίληψη και πρακτική, που αρνήθηκε το ιερό παρελθόν και ασέβησε στην ταυτότητα και τον πολιτισμό μας. Αυτή όμως σχεδιάζει για τη ζωή σας. Δεν πρέπει να δεχθείτε αποτυχημένες δομές ζωής και σκέψης. Ό,τι σας δώσει αυτό το σύστημα είναι στη βάση του ή λάθος ή ψεύτικο ή σαθρό ή ελλιπές. Ακόμη και την Εκκλησία και την πίστη όπως συχνά την εκφράζει, δεν θα άξιζε να την πιστέψετε.
Δοκιμάστε να χτίσετε εσείς τις νέες υποδομές της αναγέννησής σας. Στον σχεδιασμό τής νέας ζωής πρέπει οπωσδήποτε να έχετε υπεύθυνο λόγο. Μη κάνετε όμως το λάθος να το προσπαθήσετε μόνοι σας. Δεν θα τα καταφέρετε. Ψάξτε να βρείτε τους λίγους που μπορούν αγνά να σας βοηθήσουν. Τις πηγές που έχουν καθαρό νερό. Και υπάρχουν τέτοιες. Απλά, πρέπει να τις ψάξετε, για να τις ανακαλύψετε. Το φως και την αλήθεια δεν θα τα βρείτε πίσω από την καταστροφική αναρχία και την αγανακτισμένη ανατροπή των πάντων ούτε μέσα στον μηδενισμό και την αδιαφορία ούτε στο στεγνό εκπαιδευτικό σας πρόγραμμα ούτε στις υποσχέσεις και στις ευχές.
Εγώ το μόνο που μπορώ να σας πω ως ο Επίσκοπος της περιοχής είναι ότι είμαι στη διάθεσή σας. Ό,τι έχω στη ζωή μου σας ανήκει και ό,τι υπάρχει ως Εκκλησία σάς προσφέρεται με πολύ καλή διάθεση. Δοκιμάστε, αν νομίζετε σωστό, όλα τα άλλα. Μη βιαστείτε όμως να απορρίψετε την Εκκλησία, πριν την γνωρίσετε. Ούτε τον Χριστό. Είναι άλλο από αυτό που νομίζετε. Αν τελικά δεν βρείτε φως και συμπαράσταση αλλού, εμείς σας περιμένουμε. Κι εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να αρνηθώ καμία πρόταση για διάλογο, επικοινωνία, μοίρασμα γνώσης, πίστης και εμπειρίας σε όποιον μαθητή τής περιοχής μας μου το ζητήσει, ανεξάρτητα από την θρησκεία και τις αντιλήψεις του. Θέτω τον εαυτό μου και στη διάθεση των 15μελών συμβουλίων. Ό,τι μπορώ θα το κάνω για σας, όπως πιστεύω και πολλοί από τους ιερείς μας. Θα θέλαμε να ζήσουμε για σας και μόνον. Γιατί δεν έχουμε άλλη ελπίδα για τον τόπο μας εκτός από σας. Και καμία ελπίδα για σας εκτός από τον Χριστό, την Εκκλησία και το θησαυροφυλάκιο του δοκιμασμένου πνευματικού πλούτου της.
Να έχετε όλοι σας, καθηγητές, γονείς και μαθητές την ευχή τού Θεού.
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† ῾Ο Μεσογαίας καὶ Λαυρεωτικῆς ΝΙΚΟΛΑΟΣ”

Ξεκίνημα νέας σχολικής χρονιάς

agiasmos-nea-sxoliki-xronia

Αγιασμός! Είχα πραγματικά ξεχάσει τον Αγιασμό στο σχολείο. Την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς. Πέρασαν τα χρόνια είναι η αλήθεια. Σίγουρα διαφορετική η οπτική γωνία του μαθητή-παιδιού, του δασκάλου και αυτή του γονιού.
Τα παιδιά ξαναβλέπουν τους φίλους τους και ξανασμίγουν με τις παρέες τους. Οι δάσκαλοι αρχίζουν να συνειδητοποιούν το τέλος του καλοκαιριού. Οι γονείς αντιλαμβάνονται τις ευθύνες τους και καμαρώνουν τα θρεφτάρια τους. Για τα «πρωτάκια» αρχίζει η σχολική εμπειρία! Κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά με αγάπη και μεράκι όλα θα πάνε καλά! Ένα καινούριο κεφάλαιο ανοίγει στη ζωή και όλοι πρέπει να καταλάβουμε πως αυτό είναι το σημαντικότερο για τα παιδιά μας. Παιδεία, γνώση, κοινωνικοποίηση!

Ραγδαίες εξελίξεις: Ακυρώνεται η Σύνοδος του Νοεμβρίου στην Ουάσινγκτον για το ελληνικό χρέος

Angela-Merkel-Christine-Lagarde

Ραγδαίες φαντάζουν πλέον οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, μετά και τη σημερινή διάψευση της φημολογίας της προηγούμενης εβδομάδας περί Σύνόδου για το ελληνικό χρέος στην Ουάσινγκτον τον Νοέμβριο, με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των Ευρωπαίων εταίρων και δανειστών της Ελλάδας.
Μια εβδομάδα μετά την αρχική διαρροή, το ίδιο το Ταμείο ήρθε σήμερα να διαψεύσει την είδηση, επιβεβαιώνοντας τις παρασκηνιακές πληροφορίες ότι η πλευρά των Ευρωπαίων δεν δέχτηκε τη σχετική εισήγηση της Γενικής Διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.
Οι εξελίξεις σχετίζονται άμεσα και με το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, καθώς όπως έχουν επισημάνει τα “Υστερόγραφα”, η Άνγκελα Μέρκελ δεν θα συναινέσει σε νέο “κούρεμα” του ελληνικού χρέους, ενόσω υπάρχει στην Αθήνα πολιτική εκκρεμότητα, δηλαδή παραμένει ζωηρή η προοπτική διεξαγωγής πρόωρων βουλευτικών εκλογών τους επόμενους μήνες, λόγω της αδυναμίας εκλογής του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.
Η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ από την πλευρά της, αφήνει παρασκηνιακά να διαρρεύσει ότι η Ουάσινγκτον δεν θεωρεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο για το μέλλον, χωρίς ένα νέο “κούρεμα”, κάτι που σημαίνει ότι είναι πιθανό το ΔΝΤ να μπλοκάρει την εκταμίευση των δόσεων που απομένουν προς την Ελλάδα, εφόσον δεν βρεθεί οριστική λύση.

ysterografa.gr

«Κόκκινο» από το ΣτΕ για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

magazia-katastimata

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απαγόρευσε προσωρινά τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2014 το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές με το σκεπτικό ότι οι καταστηματάρχες και οι έμποροι θα υποστούν «ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη» και «αυτονοήτως δυσεπανόρθωτη ηθική βλάβη».

Να σημειώσουμε ότι στο ΣτΕ είχαν προσφύγει επαγγελματικές Ομοσπονδίες εμπόρων, ιδιωτικών υπαλλήλων, καταστηματάρχες και έμποροι και ζητούσαν να ανασταλεί και να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη, αντίθετη στην Διεθνή Σύμβαση της Γενεύης και στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία η απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης (7.7.2014) που επιτρέπει πιλοτικά για ένα έτος την λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκανε δεκτή την αίτηση των εμπόρων και αναστέλλουν την επίμαχη απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης.


Η αναστολή υλοποίησης της επίμαχης απόφασης ισχύει μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της κυρίας προσφυγής που έχουν καταθέσει και θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ το πρώτο δεκαήμερο του ερχόμενου Νοεμβρίου.
Η οριστική απόφαση της Ολομέλειας αναμένεται να δημοσιευθεί στο τέλος του έτους ή στις αρχές του 2015.

υστερογραφα.

Ο Θουκυδίδης η προέλευση των Ελλήνων και το όνομα Ελλάς


 Όπως γνωρίζουμε ενδεχομένως από τα σχολικά μας χρόνια, ο Έλλην ιστορικός Θουκυδίδης έζησε μεταξύ 460 – 398 π.Χ.. και έγινε παγκοσμίως γνωστός για τη συγγραφή της κλασικής Ιστορίας του Πελοποννησιακού Πολέμου. Στο έργο της ζωής του αφηγείται γεγονότα που συνέβησαν κατά τον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ της Αθήνας και της Σπάρτης· ο Πελοποννησιακός Πόλεμος κράτησε από το 431 έως το  404 π.Χ., με ένα επτάχρονο διάλειμμα “ύποπτης ανακωχής”. Στο προοίμιο του έργου διαβάζουμε:

1. Θουκυδίδης, ο Αθηναίος, έγραψε την ιστορίαν του πολέμου μεταξύ των Πελοποννησίων και των Αθηναίων. Την συγγραφήν αυτού ήρχισεν ευθύς εξ αρχής της εκρήξεώς του, διότι προείδεν ότι θ’ απέβαινε μεγάλος και περισσότερον αξιομνημόνευτος από κάθε προηγούμενον πόλεμον, και εσυμπέραινε τούτο από το γεγονός ότι αμφότερα τα Κράτη κατήρχοντο εις αυτόν, ενώ ευρίσκοντο εις την ακμήν της παντός είδους στρατιωτικής δυνάμεώς των, και ότι έβλεπε τους λοιπούς Έλληνας είτε τασσόμενους αμέσως, είτε διανοουμένους τουλάχιστον να ταχθούν προς το εν ή το άλλο μέρος. [1] Προοίμιον (1-23)

Η κίνησις αυτή ετάραξε τωόντι βαθύτατα την Ελλάδα, και μέρος υπό τους βαρβάρους και σχεδόν τον κόσμον όλον. Τα προγενέστερα γεγονότα ...

Περισσότερα... apocalypsejohn.com

Τα χαμένα αριστουργήματα του Φειδία



Ο Φειδίας (περ. 490 π.Χ. - 430 π.Χ.) ήταν Έλληνας γλύπτης, ζωγράφος και αρχιτέκτονας, ο οποίος έζησε τον 5ο αιώνα π.Χ. και θεωρείται ευρέως ως ένας από τους σημαντικότερους γλύπτες της Κλασικής εποχής. Το Άγαλμα του Ολυμπίου Διός στην Ολυμπία, το οποίο φιλοτέχνησε ο Φειδίας, ήταν ένα από τα Επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου.
Ο Φειδίας σχεδίασε επίσης τα αγάλματα της θεάς Αθηνάς που βρίσκονταν στην Ακρόπολη των Αθηνών, δηλαδή την Αθηνά Παρθένο, που βρισκόταν μέσα στον Παρθενώνα, και την Αθηνά Προμάχο, ένα κολοσσιαίο χάλκινο άγαλμα που βρισκόταν ανάμεσα στο Ερεχθείο και τα Προπύλαια.
Τα πρώτα έργα του Φειδία ήταν αφιερωμένα εις μνήμην της νίκης των Ελλήνων στον Μαραθώνα εναντίον των Περσών. Στους Δελφούς ο Φειδίας ανήγειρε ένα γλυπτικό σύμπλεγμα από ορείχαλκο, που περιελάμβανε τα αγάλματα του Απόλλωνα και της Αθηνάς, μερικών άλλων ηρώων μαχητών και του στρατηγού Μιλτιάδη. Αργότερα κατασκεύασε τη ...

Περισσότερα στο arxaia-ellinika.blogspot.gr

Καλή και παραγωγική σχολική χρονιά χωρίς προβλήματα

Image

Χτύπησε σήμερα σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας, το πρώτο κουδούνι για τη σχολική
χρονιά 2014- 2015. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η σχολική χρονιά ξεκινάει
χωρίς ελλείψεις, τόσο σε καθηγητές και εκπαιδευτικό προσωπικό, όσο και σε βιβλία
και υλικοτεχνική υποδομή.

Σε μία εποχή που η Πρωτοβάθμια και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αντιμετωπίζει
σοβαρά προβλήματα, η διατήρηση της παρεχόμενης γνώσης προς τους μαθητές
σε υψηλά επίπεδα αποτελεί στοίχημα, ώστε τα απολυτήρια της Βασικής Παιδείας
να έχουν τόσο πρακτική αξία, όσο και ουσιαστική.

Ευχόμαστε η σχολική χρονιά να κυλήσει και να ολοκληρωθεί όπως ξεκίνησε, χωρίς
προβλήματα και με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε ετοιμότητα, να
αντιμετωπίσει οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει, θέτοντας σε προτεραιότητα πέρα
και πάνω από όλα, την ομαλότητα στην εκπαιδευτική διαδικασία.


Από το Γραφείο Τύπου της ΜΑΚΙ 

ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης «Η Παιδεία αποτελεί βασικό πυλώνα κοινωνικής συνοχής»



Εμφάνιση IMG_0216.jpg 
«Αυτό που χρειάζεται περισσότερο το εκπαιδευτικό σύστημα είναι σταθερό σχέδιο, σταθερό πρόγραμμα. Δεν χρειάζονται συνεχόμενες μεγάλες αλλαγές, αντίθετα απαιτείται συνεννόηση και συναίνεση» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια του αγιασμού για την έναρξη της σχολικής περιόδου στα σχολεία του 3ου Δημοτικού, του 4ου Γυμνασίου, του Μουσικού Σχολείου και του 3ου Λυκείου της Σπάρτης, την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014 και τόνισε ότι «αν η κυβέρνηση δεν καταλάβει ότι πρέπει να επενδύσει στο χώρο της εκπαίδευσης, τότε η ποιότητα της εκπαίδευσής μας δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που έχει ο τόπος μας σε αυτές τις δύσκολες περιόδους».

Αμφίπολη: Νέες φωτογραφίες από τον αρχαίο τάφο! Ολόσωμες οι Καρυάτιδες - Όλο και πιο κοντά στο αρχαίο μυστικό

Εκπληκτικές λεπτομέρειες στους χιτώνες - Φωτό - ΥΠΠΟΑ
 Οι ανασκαφικές δραστηριότητες στο λόφο Καστά, όπου έχει ανακαλυφθεί ο αρχαίος τάφος που απασχολεί καθημερινά την κοινή γνώμη, με το ενδιαφέρον να έχει ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα, συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, με τους αρχαιολόγους να βρίσκονται μία ανάσα από την αποκάλυψη του αρχαίου μυστικού!
Οι Καρυάτιδες... αποκαλύπτονται! Φωτό - ΥΠΠΟΑ Την ίδια ώρα, νέες φωτογραφίες από το εσωτερικό του επιβλητικού, αχανούς αρχαίου τύμβου της Αμφίπολης έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Πολιτισμού, δίνοντας νέα στοιχεία για την εξέλιξη των ανασκαφών.

Στις φωτογραφίες φαίνονται οι εκπληκτικές Καρυάτιδες, που αποκαλύφθηκαν πλήρως και επιβεβαιώθηκαν οι εικασίες πως είναι ολόσωμες.

Έκτακτο δελτίο! Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας



Μέσα στις επόμενες ώρες σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού. Πριν από λίγη ώρα μάλιστα η υπηρεσία εξέδωσε δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για τουλάχιστον τέσσερις περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΜΥ:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται από τις επόμενες ώρες σήμερα Πέμπτη (11-09-2014) στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και βαθμιαία στη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Όπως φαίνεται από την ανακοίνωση τα επικίνδυνα φαινόμενα θα διαρκέσουν σχεδόν 24 ώρες καθώς όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά “σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων αναμένεται από τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής ”

Μετά τις πρωϊνές λιακάδες, από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα χαλάσει και κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Περιμένουμε οι νεφώσεις να πυκνώσουν από τα δυτικά, οπότε θα εκδηλωθούν δυνατές βροχές και καταιγίδες οι οποίες ενδεχομένως να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις.

Εντονα φαινόμενα θα έχουμε στην Κέρκυρα, στην Ηγουμενίτσα, στα Γιαννενα, στη Πρέβεζα, στην Αρτα, στην Πάτρα, στο Αγρίνιο, στο Μεσολλόγι και αργότερα στη Φλώρινα, στην Καστοριά, στη Κοζάνη και στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν 4 με 5 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με την ίδια ένταση κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Στην υπόλοιπη ανατολική και νησιωτική χώρα ο καιρός θα είναι πολύ καλός με λιακάδα κυρίως στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 13 εως 29 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 16 εως 30 με 31εναν βαθμούς και στα νησιά από 22 εως 30 βαθμούς κελσίου.

Την Παρασκευή οι βροχές και οι κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες με τις χαλαζοπτώσεις θα συνεχιστούν στη δυτική Ελλάδα, στο Ιόνιο, στη δυτική Μακεδονία αλλά και στα ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας χώρας, κυρίως στα βουνά. Στις υπόλοιπες ανατολικές και νότιες περιοχές ο καιρός θα διατηρηθεί πολύ καλός με ανεβασμένες θερμοκρασίες και ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 17 εως 28 βαθμούς, στα κεντρικά από 17 εως 31εναν βαθμούς και στα νησιά από 22 εως 30 βαθμούς κελσίου.

Βελτίωση του καιρού περιμένουμε από το απόγευμα της Παρασκευής σε ολόκληρη τη χώρα, ωσόσο δε θα λείψουν οι βροχές και οι μπόρες κυρίως στις ορεινότερες περιοχές της Ελλάδας.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι βελτιωμένος και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν καποιες μπόρες στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Ο υδράργυρος θα παραμείνει στους 30 με 31εναν βαθμούς κελσίου, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ.

Αγρότης καταπλακώθηκε από τρακτέρ στα Μποζικά

trakter
 Ένας 50χρονος αγρότης, ο Ν. Μαριάνη, πατέρας δύο παιδιών έχασε την ζωή του στο χωριό Μποζικά της Νεμέας, όταν καταπλακώθηκε από γεωργικό ελκυστήρα που οδηγούσε.
Ο άτυχος άνδρος, κατά την εκτέλεση γεωργικών εργασιών στον αμπελώνα του, σε αγροτική περιοχή στον Μποζικά Κορινθίας, εγκλωβίστηκε από το τρακτέρ.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένος από φιλικό του πρόσωπο λίγη ώρα μετά.
 Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νεμέας, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Δέκα συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση χθες σε Βραχάτι, Κιάτο και Ξυλόκαστρο


Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές των Δήμων Βραχατίου, Κιάτου και Ξυλοκάστρου Κορινθίας, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε ενενήντα πέντε άτομα, εκ των οποίων σαράντα πέντε ήταν ημεδαποί και πενήντα  ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε σαράντα οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά είκοσι οκτώ άτομα, από τα οποία δεκαοκτώ ήταν ημεδαποί και δέκα ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δέκα άτομα.
Πιο αναλυτικά:
  • Τρεις αλλοδαποί, για κλοπή.
  • Δύο αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Πέντε αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά δεκατέσσερις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δύο παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου. Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Πρόσκληση για συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης 12/09/2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                        Ξυλόκαστρο 8-9-2014
ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ                               Αριθ. πρωτ. 14713
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
                                                         
                                                           Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
                                       ΠΡΟΣ: Μέλη Οικονομικής Επιτροπής
                                               Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Καλείστε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης την 12η Σεπτεμβρίου 2014 ημέρα Παρασκευή και ώρα 09:00, που θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής στο Δημοτικό Κατάστημα, σύμφωνα με τα άρθρα 72 και 75 του Ν. 3852/2010, με θέματα:
1. Εκλογή Αντιπροέδρου Οικονομικής Επιτροπής.
2. Λήψη απόφασης για άσκηση ενδίκου μέσου.
3. Λήψη απόφασης για άσκηση ενδίκου μέσου.
4. Λήψη απόφασης για άσκηση ενδικοφανούς προσφυγής κατά απόφασης του Λιμενάρχη Αιγίου.
5. Ορισμός δικηγόρου για εκπροσώπηση σε δικαστήριο τέως αιρετών οργάνων του Δήμου.
6. Εισήγηση στο Δ.Σ. για τροποποίηση προϋπολογισμού.

                                                              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
                                                                   ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Αίτηση διαζυγίου φέρεται να κατέθεσε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Γιαννακάκη

Αίτηση διαζυγίου φέρεται να κατέθεσε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Γιαννακάκη μετά την αποκάλυψη πως ο σύζυγός της είχε καταθέσει πλαστό πτυχίο από το London School of Economics. Η βουλευτής από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε ότι δεν γνώριζε το παραμικρό ζητώντας να υποστεί ο σύζυγός της τις συνέπειες του νόμου.

Σύμφωνα μάλιστα με το Βηματοδότη κατέθεσε ήδη αίτηση διαζυγίου. Γράφει μεταξύ άλλων ο Βηματοδότης: «Καλά, θα ρωτήσετε, τόσο καιρό η βουλευτής δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό για το τι συνέβαινε με τα πτυχία του συζύγου της; “Κοιτάξτε, τον γνώρισα το 1998, όταν έκανα το μεταπτυχιακό μου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σε δύο χρόνια παντρευτήκαμε. Δεν μου είπε τίποτα, αν και πολλές φορές έκανε λόγο για τις σπουδές του στο Λονδίνο. Στις 23 Ιουλίου 2014, όταν επέστρεψε σπίτι από την εργασία του, μου το αποκάλυψε ως εξής: "Εκαναν έλεγχο στον δήμο και βρήκαν ότι κατέθεσα πλαστό πτυχίο". Εγινα έξαλλη...”. Αυτά έλεγε σχεδόν κλαίουσα η βουλευτής και επαναλάμβανε συνεχώς ότι η ίδια δεν είχε ιδέα, ότι ποτέ δεν σήκωσε κανένα τηλέφωνο για να προσληφθεί ο σύζυγός της και ότι κατέθεσε αίτηση διαζυγίου. Η κυρία Γιαννακάκη είπε όμως και τα εξής: «Μου έλεγε ο σύζυγός μου ότι έκανε μαθήματα στη London School of Economics αλλά ποτέ δεν είπε αν πήρε πτυχίο ή όχι. Είχα την εντύπωση πως πήρε το πτυχίο του, δυστυχώς αποδείχθηκε το αντίθετο...».

Πηγή: iefimerida.gr

airetos.grf

Σγουρός προς ΠΟΕ-ΟΤΑ: Το «πάρτι» πρέπει να ήταν πολύ μεγάλο, συγνώμη αν σας χάλασα τη σούπα.


" Φαίνεται πως τα «επιχειρηματικά συμφέροντα», που τόσο συχνά επικαλείται ο κ. Μπαλασόπουλος και η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ –ΟΤΑ, τα γνωρίζουν αρκετά καλά. Έχουν άλλωστε, άρρηκτους δεσμούς τόσα χρόνια…

Τόσα χρόνια που είχαν «εξασφαλίσει» τη σιωπή τους, για να λένε ότι όλα βαίνουν καλά στη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής και να μην αλλάξει τίποτα.

Τόσα χρόνια που εκμεταλλεύονταν την αδυναμία της Πολιτείας να επιβάλλει λύση στο πρόβλημα, εκβιάζοντας την κοινωνία κάθε φορά που έκλειναν τις χωματερές.

Τόσα χρόνια που εξαργύρωναν την «αμέτοχη ουδετερότητά» τους, με προνόμια και ασυλία.

Τόσα χρόνια που ήταν σιωπηλοί παρατηρητές στην κατασπατάληση δημοσίων πόρων και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Τόσα χρόνια που, έχοντας εξασφαλίσει τα κεκτημένα τους, μπορούσαν να κοροϊδεύουν την κοινωνία.

Το μόνο συμπέρασμα που προκύπτει αβίαστα, από την εμμονή και την εμπάθειά της συνδικαλιστικής νομενκλατούρας της ΠΟΕ – ΟΤΑ εναντίον μου ακόμα και σήμερα, είναι πως τόσα χρόνια το «πάρτι» πρέπει να ήταν πολύ μεγάλο…..

Συγνώμη αν σας χάλασα τη σούπα.

Όσο για το «καλή ξεκούραση κύριε Σγουρέ», ανταποδίδω με ένα εξαιρετικό τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι, σε στίχους Νίκου Γκάτσου: «…Καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτέ….», όσο παριστάνουν τους τιμητές άνθρωποι με τέτοιο παρελθόν…. "

airetos.gr

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ – Χαμηλός συντελεστής για τα μικρά τουριστικά καταλύματα

vouli

Εν μέσω πολλών αντιδράσεων υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ από την Βουλή με 51 Ναι, 38 Όχι και 6 παρών.
Στο μεταξύ στον χαμηλό συντελεστή του ΕΝΦΙΑ εντάσσονται οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που λειτουργούν ως ατομικές επιχειρήσεις (μικρές επιχειρήσεις, τουριστικά καταλύματα κ.ά.), σύμφωνα με ρύθμιση που αποδέχθηκε η κυβέρνηση κατά τη συζήτηση της τροπολογίας στη Βουλή.
Παράλληλα ξεκαθαρίσθηκε ότι θα ενταχθούν στον υψηλό συντελεστή του ΕΝΦΙΑ οι βίλες και οι κατοικίες που ενοικιάζονται την τουριστική περίοδο.
Κατά την ψηφοφορία αντικαταστάθηκαν εννιά βουλευτές της συμπολίτευσης, έξι από τη Νέα Δημοκρατία και τρεις από το ΠΑΣΟΚ, με την κυβέρνηση να υποστηρίζει πως οι αντικαταστάσεις έγιναν λόγω κωλυμάτων και προσωπικών λόγων.
Μεταξύ άλλων, από τη ΝΔ αντικαταστάθηκαν ο Λευτέρης Αυγενάκης, που βρίσκεται στην Κρήτη, η Ντόρα Μπακογιάννη, που βρίσκεται στο εξωτερικό, και η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου για προσωπικούς λόγους.
Από το ΠΑΣΟΚ, αντικαταστάθηκαν οι Νίκος Σηφουνάκης και Απόστολος Κακλαμάνης.

Στέφανος Μάνος: Στρατολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ Στουρνάρας-Χαρδούβελης


Stefanos-ManosΜέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά των Γιάννη Στουρνάρα και Γκίκα Χαρδούβελη, χαρακτηρίζοντάς τους “στρατολόγους” του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επέκρινε και το “κοπάδι” των βουλευτών που ψήφισε τον ΕΝΦΙΑ “και σήμερα βελάζει”.
Πιο συγκεκριμένα, ο Στέφανος Μάνος σημείωσε με νόημα στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter:
“Προκλητικές αδικίες δημιουργεί η τροπολογία του άθλιου ΕΝΦΙΑ. Στουρνάρας και Χαρδούβελης σε ρόλο στρατολόγων στην υπηρεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Το κοπάδι ψήφισε τον ΕΝΦΙΑ όπως ακριβώς του υπεδείχθη, τώρα ανακαλύπτει τι ψήφισε και βελάζει ανταποκρινόμενο στο βέλασμα όσων τους ψήφισαν”.

Μαυραγάνης: Στρατηγική της κυβέρνησης η μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων

mavraganis
 Ο υφυπουργός Οικονονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, απαντώντας στην Βουλή στην κριτική που ασκείται για τον ΕΝΦΙΑ, ακόμα και από βουλευτές της ΝΔ, τόνισε ότι στρατηγική της κυβέρνησης είναι να μειωθούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις.
«Η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ περιέχει βελτιώσεις, διορθώσεις στρεβλώσεων και επιβεβαιώνει ότι η στρατηγική της κυβέρνησης από εδώ και πέρα είναι συνολική μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων», αλλά «χωρίς να διακυβεύεται η φορολογική ισορροπία», είπε ο κ. Μαυραγάνης και συμπλήρωσε:
«Είναι επιλογή στην οποία όλοι μας είμαστε προσηλωμένοι», πρόσθεσε και κατέληξε ότι «σ’ αυτή την πολιτική θα συνεχίσουμε αταλάντευτοι».

ΕΝΦΙΑ: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα νέα εκκαθαριστικά- Ποιοι δικαιούνται έκπτωση 50%

Σε αναμονή των νέων εκκαθαριστικών σημειωμάτων του ΕΝΦΙΑ βρίσκονται πάνω από 6 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων. Στη νέα εκκαθάριση και στα εκκαθαριστικά που θα αναρτηθούν για όλους θα περιληφθούν οι διορθώσεις που έγιναν στον νόμο και αφορούν τα λάθη στους 4.000 οικισμούς, τις μειωμένες εκπτώσεις για τους έχοντες χαμηλά εισοδήματα και την έκπτωση 20% στα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.
Διαβάστε όλα θα πρέπει να γνωρίζετε για τον ΕΝΦΙΑ:
  • Πότε θα εκδοθούν τα νέα εκκαθαριστικά
Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά μέχρι σήμερα τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα είναι διαθέσιμα μετά την 15η Σεπτεμβρίου
  • Σε πόσες δόσεις θα πρέπει να πληρωθεί ο νέος φόρος
Ο φόρος θα καταβληθεί σε 6 δόσεις, με την πρώτη να πληρώνεται στα τέλη Σεπτεμβρίου και την τελευταία το Φεβρουάριο του 2015
  • Τι πρέπει να κάνετε αν το αρχικό εκκαθαριστικό ήταν σωστό
Να περιμένετε το νέο εκκαθαριστικό που θα αναγράφει τις 6 δόσεις. Το τελικό ποσό του φόρου δεν αλλάζει.
  • Τι ισχύει για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Ποια υπόκεινται στην έκπτωση του 20%.
Για να έχει κάποιος ιδιοκτήτης ακινήτου να έχει έκπτωση 20%, θα πρέπει το ακίνητο να μην είναι νοικιασμένο ή ηλεκτροδοτούμενο σε όλη τη διάρκεια του 2013.
  • Ποιοι δικαιούνται έκπτωση 50%
Στην τροπολογία προστέθηκε ένα ακόμα κριτήριο που σχετίζεται με την αξία της περιουσίας. Η έκπτωση θα χορηγείται υπό την πρόσθετη προϋπόθεση ότι τα κτίσματα και τα εντός σχεδίων πόλεων ή οικισμών οικόπεδα που κατέχουν όσοι έχουν χαμηλά εισοδήματα δεν υπερβαίνουν σε αντικειμενική αξία:
-Τις 85.000 ευρώ αν είναι άγαμοι.
-Τις 150.000 ευρώ αν είναι έγγαμοι χωρίς παιδιά.
-Τις 200.000 ευρώ εάν είναι έγγαμοι και έχουν ένα ή δύο παιδιά.
  • Ο ρόλος του εισοδήματος για την χορήγηση της έκπτωσης
Ναι. Για τη χορήγηση έκπτωσης φόρου 50% πρέπει να έχετε και εισόδημα κάτω από 9000 ευρώ (συν 1000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος)
  • Τι ισχύει για τα αυθαίρετα- Πώς θα διεκδικήσετε έκπτωση 50%
Το πρόστιμο για την τακτοποίηση του αυθαιρέτου πέφτει πλέον στο μισό. Για να πετύχουν την έκπτωση της τάξης του 50% οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να κάνουν ενεργειακή ή στατική αναβάθμιση του κτηρίου τους.
Οι εργασίες που μπορούν να γίνουν για την ενεργειακή αναβάθμιση περιλαμβάνουν:
1. Αντικατάσταση κουφωμάτων σε πόρτες και παράθυρα, αλλά και στον φωταγωγό κλπ
2. Πρόσθετες εργασίες όπως κατασκευή σκάλας, αντικατάσταση σκεπής, τοποθέτηση μονώσεων κλπ
3. Τοποθέτηση θερμομόνωσης σε στέγη, ταράτσα πυλωτή, αλλά και θερμομόνωση εσωτερικά του σπιτιού
4. Αναβάθμιση συστημάτων θέρμανσης
5. Παράλληλα οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να προχωρήσουν σε στατική ενίσχυση του ακινήτου με αλλαγή υλικών και εξοπλισμού του κτηρίου με τοποθέτηση ή εγκατάσταση ικριωμάτων κλπ

Οι 10 αλλαγές που φέρνει το νέο Ασφαλιστικό- Νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων

Ριζικές είναι οι αλλαγές που επιφέρει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το Ασφαλιστικό. Οι αλλαγές, όπως αναφέρει σε σχετικό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Τα Νέα», έχουν να κάνουν με το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, την αύξηση ημερών ασφάλισης για κατώτατη σύνταξη, την εφαρμογή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και τις εφάπαξ παροχές.
Διαβάστε αναλυτικά τις 10 αλλαγές που επιφέρει το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό:
1. Αύξηση του ορίου χορήγησης της κατώτατης σύνταξης από την 15ετία (4.500 ημέρες ασφάλισης) που ισχύει σήμερα στην 20ετία (6.000 ημέρες ασφάλισης). Επίσης, θα καταργηθούν ή θα περιοριστούν τα πάσης φύσης μπόνους που χορηγούνται στην κατώτατη σύνταξη.
2. Κατάργηση ή περιορισμός των πάσης φύσεως μπόνους που χορηγούνται στην κατώτατη σύνταξη και τα οποία προκαλούν έως και 30% αύξηση στις τελικές αποδοχές που λαμβάνει ο συνταξιούχος.
3. Νέος τρόπος υπολογισμού συντάξεων.  Στα ταμεία κύριας σύνταξης ο τρόπος υπολογισμού αλλάζει από το 2015 και υιοθετείται μεικτό σύστημα το οποίο θα οδηγήσει σε μείωση αποδοχών. Το ύψος της θα είναι 360 ευρώ, όσα είναι η προνοιακή σύνταξη του ΟΓΑ. Θα χορηγείται κατά το χρόνο συνταξιοδότησης του ασφαλισμένου, ωστόσο μετά το 2015 θα υπάρξει μεταβατικό διάστημα για όσους θα συνταξιοδοτηθούν τα επόμενα έτη.
4. Λειτουργική ενοποίηση των ασφαλιστικών Ταμείων. Το ΙΚΑ θα περιλαμβάνει όλους τους μισθωτούς ιδιωτικού/δημόσιου τομέα, ο ΟΑΕΕ όλους τρους αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες και ο ΟΓΑ τους αγρότες
5. Ενσωμάτωση επικουρικών Ταμείων στο ΙΚΑ από το 2015: συγχώνευση κύριας και επικουρικής σύνταξης.
6. Ενιαίο σύστημα είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών. Τον κρίσιμο ρόλο αναλαμβάνει το Κέντρο είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ). Μέσα στο 2015 υα υπάρξει μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, πιθανότατα κατά μία ποσοστιαία μονάδα.
7. Εθνικό Κέντρο Απονομής Συντάξεων. Η στελέχωση θα γίνει από υπαλλήλους όλων των ασφαλιστικών Ταμείων και εκεί θα κατευθύνεται το σύνολο των συντάξεων.  Οι αλλαγές θα συνδυαστούν με την καθιέρωση του λεγόμενου «ασφαλιστικού βιογραφικού» με στόχο την ηλεκτρονική καταγραφή των ενσήμων.
8. Ενιαίο δίκτυο εξυπηρέτησης ασφαλισμένων. Οι υπηρεσίες όλων των Ταμείων θα στεγάζονται σε ένα μόνο κτήριο σε επίπεδο δήμων ή νομών
9. Μετά τις επικουρικές καθιερώνεται ρήτρα μηδενικού ελλείμματος από 1/1/2015 και στις εφάπαξ παροχές.
10. Στο τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να είναι έτοιμες οι αναλογιστικές μελέτες για τα ασφαλιστικά Ταμεία.

aftodioikisi.gr

Γιατί... βιάζεται ο Καραμανλής για την προεδρική εκλογή;

Kostas-Karamanlis-DETH

Την εκτίμηση ότι πρέπει να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας φέρεται να κάνει ο Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της “Καθημερινής”, η οποία επικαλείται πηγές από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού.
Το ρεπορτάζ της ναυαρχίδας του Ομίλου Αλαφούζου επισημαίνει ότι ο Κώστας Καραμανλής θεωρεί πως η παράταση της αβεβαιότητας για την προεδρική εκλογή λειτουργεί υπονομευτικά για την πορεία της κυβέρνησης αλλά και για τις διεθνείς προοπτικές της χώρας, από τη στιγμή μάλιστα που η σχετική σεναριολογία έχει ήδη ξεκινήσει.
Σύμφωνα με την “Καθημερινή”, άποψη του Κώστα Καραμανλή είναι ότι οι σχετικές διαδικασίες θα πρέπει να ξεκινήσουν εντός του Νοεμβρίου, όταν θα έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο γύρω από το ζήτημα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους.

υστερογραφα

Συνάντηση του Κώστα Κόλλια με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και την ΕΑΣ Νεμέας για το τυποποιητήριο ελαιολάδου

Εμφάνιση foto apo synantisi.JPG
Συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είχε την Τετάρτη ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας με τον Υπουργό κ. Καρασμάνη και εκπροσώπους της ΕΑΣ Νεμέας, με θέμα την οριστική έγκριση της επένδυσης για την κατασκευή τυποποιητηρίου ελαιολάδου από την Ένωση.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Βουλευτή και συμμετείχαν εκ μέρους της ΕΑΣ Νεμέας ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Γρηγορίου, η Διευθύντρια κ. Αργυρώ Αϊβαλή και ο Προϊστάμενος κ. Δημήτρης Παπαλαμπρόπουλος. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

 «Πριν από τρεις περίπου μήνες η μεγάλη επένδυση του τυποποιητηρίου ελαιολάδου της αγροτικής ένωσης Νεμέας είχε λάβει προέγκριση, έπειτα από την κατάθεση και έγκριση του αναθεωρημένου προϋπολογισμού. Την Τετάρτη, με αφορμή την κατάθεση από την ΕΑΣ των τελευταίων δικαιολογητικών που απαιτούνται για την οριστική έγκριση, ανέλαβα την πρωτοβουλία να ζητήσω συνάντηση μεταξύ της ηγεσίας του Υπουργείου και των εκπροσώπων των αγροτών της Νεμέας, προκειμένου να έχουμε τη συνδρομή τους για την ταχύτερη δυνατή έγκριση της επένδυσης. Πέρα από τον Υπουργό, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε το θέμα τόσο με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Κουκουλόπουλο, όσο και με τους γενικούς γραμματείς κ.κ. Κορασίδη και Μελά. Με δεδομένο ότι ο φάκελος είναι πλέον πλήρης και αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα του έργου, που εκκρεμεί από το 2011, η ηγεσία του Υπουργείου μας έδωσε τη διαβεβαίωση για την ταχύτερη δυνατή διεκπεραίωση του θέματος. Με την προέγκριση εξασφαλισμένη, απομένει ο τελικός έλεγχος ώστε να προχωρήσει η εκταμίευση.
Είμαι βέβαιος ότι όλα τα εμπόδια έχουν ξεπεραστεί και ότι οι κοπιώδεις προσπάθειες που κατέβαλαν τόσο οι άνθρωποι της ΕΑΣ Νεμέας, όσο και εγώ προσωπικά, θα αποδώσουν επιτέλους καρπούς. Έχω επισημάνει και στο παρελθόν ότι η υλοποίηση της επένδυσης στα πλαίσια του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλ.Μπαλτατζής» θα συμβάλει καθοριστικά στην ανταγωνιστικότητα της αγροτικής οικονομίας της Νεμέας.
 Έχω  την πεποίθηση ότι η Ένωση θα αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες που δίνει μία τέτοια μονάδα, ώστε και οι παραγωγοί να ωφεληθούν από τη μείωση του κόστους και από την προστιθέμενη αξία που θα δώσει το τυποποιητήριο στο εκλεκτό ελαιόλαδο της περιοχής, αλλά και η Νεμέα να αποκτήσει ένα επιπλέον έσοδο απαραίτητο για την οικονομία της. Είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα θα έχουμε την ανακοίνωση της τελικής έγκρισης του έργου, το οποίο θα εξακολουθήσω να παρακολουθώ μέχρι να εκταμιευθεί το κονδύλι.»

H εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Ξυλόκαστρο για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Εμφάνιση 1.jpg
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τη βουλευτή Χαρά Καφαντάρη και τους περιφερειακούς συμβούλους Νίκο Πατσαρίνο, Φάνη Κουρεμπέ και Γιώργο Ψυχογιό επισκέφθηκε χθες το απόγευμα το χώρο του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου. Τους έγινε παρουσίαση, από υπάλληλο της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, του ιστορικού κατασκευής του έργου και των προβλημάτων και ελλείψεων που έχει ακόμα για πλήρη και ορθή λειτουργία.
Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία μαζί με το μέλος της ΠΡΩΣΥΝΑΤ Τάσο Κεφαλά και μέλη της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Ηλία Ανδρικόπουλο και τον επικεφαλή της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Ανδρέα Ζάρρο με τους οποίους συζήτησαν για τον κίνδυνο που ελλοχεύει, να μεταφερθούν απορρίμματα και από άλλους δήμους της Πελοποννήσου στον ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου.
Εμφάνιση 3.jpg Συμφώνησαν όλοι ότι πρέπει να είναι ενήμερη η τοπική κοινωνία γιατί αυτή έχει τη δύναμη να αντισταθεί σε περίπτωση που θελήσουν κάποιοι να υλοποιήσουν εφιαλτικά και καταστροφικά για το Ξυλόκαστρο σενάρια. Τονίστηκε επίσης η ανάγκη και οι πιθανοί τρόποι με τους οποίους οι δήμοι μπορούν να κάνουν μια διαφορετική διαχείριση των απορριμμάτων, πιο φιλική στο περιβάλλον και πιο οικονομική.

Εμφάνιση 2.JPGΣτη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση στην κεντρική πλατεία του Αγίου Βλασίου στην οποία συμμετείχε αρκετός κόσμος μεταξύ των οποίων πρώην και νυν αυτοδιοικητικοί.
Έγινε αναφορά στην υφιστάμενη τραγική κατάσταση στην περιφέρεια Πελοποννήσου όπως έχει διαμορφωθεί από τις εγκληματικές πολιτικές των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του συστήματος Τατούλη. Παρουσιάστηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζεται στην πρόληψη και στην ελαχιστοποίηση της παραγωγής αποβλήτων προς επεξεργασία και τελική διάθεση μέσω της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης, αλλά και η ανάγκη διαχείρισης των απορριμμάτων σε επίπεδο δήμων. Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με πολίτες που έθεσαν τους προβληματισμούς τους γύρω από το φλέγον αυτό ζήτημα.

 Ξυλόκαστρο, 11 Σεπτεμβρίου 2014 

ΣΥΡΙΖΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Displaying Δελτίο τύπου εκδήλωσης ΣΥΡΙΖΑ στο Ξυλόκαστρο για τα απορρίμματα.doc.

Ποιο είναι το καλύτερο σημείο για την τοποθέτηση του router για να έχετε σήμα παντού!

Ποιο είναι το καλύτερο σημείο για την τοποθέτηση του router για να έχετε σήμα παντού!

Διακεκριμένος φυσικός βρήκε το κατάλληλο μέρος του σπιτιού για καλύτερο σήμα
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχει ένας μαθηματικά σωστός τρόπος για να τοποθετήσετε την ηλεκτρονική συσκευή του ρούτερ. Ο φυσικός Jason Cole θέλησε με μαθηματική ακρίβεια, να βρει την κατάλληλη θέση για τη δική του συσκευή στο διαμέρισμά του.
Αρχικά, γράφει το thedailydot, ξεκίνησε τη διαδικασία χαρτογράφησης της κάτοψης του σπιτιού, με διάθλασης στους τοίχους, και στη συνέχεια, εφάρμοσε τις εξισώσεις Helmholtz για να απεικονίσει τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκπέμπει ο δρομολογητής.
Ο Cole έπειτα από όλες τις παραπάνω διαδικασίες, συνειδητοποίησε ότι η καλύτερη θέση για μια βελτιστοποιημένη λήψη του σήματος Wi-Fi είναι το κέντρο του σπιτιού, όπως αυτός διαμορφώθηκε φυσικά από τα «πειράματα» του.

techit.gr

Ο Γκλέτσος τσακώθηκε με… παπά σε αγιασμό σχολείου στην Στυλίδα (video)


Gkletsos_apostolosΑνέβηκαν οι τόνοι σε σχολείο στην Στυλίδα ύστερα από έντονη λογομαχία ανάμεσα στον δήμαρχο της περιοχής, Απόστολο Γκλέτσο, και τον ιερέα που θα τελούσε τον αγιασμό.
Σύμφωνα με το stilida.com όλα ξεκίνησαν όταν ο ιερέας από την ενορία Παλαιοκερασιάς έψελνε το τροπάριο της Υψώσεως του Σταυρού “Σῶσον, Κύριε, τὸν λαόν σου καὶ εὐλόγησον τὴν κληρονομίαν σου νίκας τοῖς βασιλεῦσι ….”. Ο Απόστολος Γκλέτσος του ζήτησε να αντικαταστήσει τη λέξη βασιλεύσι με τη λέξη ευσεβέσι, κάτι το οποίο δεν έκανε ο πάτερ Ιωάννης, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει αιφνιδιαστικά από τον αγιασμό πριν αυτός ολοκληρωθεί.
Ο κ.Γκλέτσος επέστρεψε και ένταση συνεχίστηκε με τον δήμαρχο να λέει «Τώρα μιλάω εγώ» και να προσθέτει: «Αν το συνεχίσετε, θα το συνεχίσω και εγώ. Αν θέλετε διάλογο θα έχετε διάλογο» και αμέσως αποχώρησε εν μέσω χειροκροτημάτων των παιδιών.

Video

 

Η οργή του Στουρνάρα και η "έκρηξη" που έρχεται

Giannis-StournarasΟ Γιάννης Στουρνάρας αποτελεί το… αγαπημένο θέμα γκρίνιας στο πολιτικό προσκήνιο και παρασκήνιο, καθώς ο σημερινός διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας εξελίσσεται σε εύκολο “σάκο του μποξ”, για κάθε αστοχία και λάθος που χαρακτήρισε μέχρι σήμερα τη διαδρομή της κυβέρνησης, επιβαρύνοντας το πολιτικό κλίμα εις βάρος της.
Ειδικά με το θέμα του ΕΝΦΙΑ, όλοι… χτυπούν τον Γιάννη Στουρνάρα, πολλές φορές και εις βάρος της κοινής λογικής, μια κατάσταση η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχει αρχίσει να προκαλεί την έντονη δυσφορία, αν όχι οργή του πρώην Υπουργού Οικονομικών.
Ο Γιάννης Στουρνάρας κράτησε τα ηνία της ελληνικής οικονομίας τη δύσκολη διετία 2012-2014, πηγαίνοντας κόντρα σε νοοτροπίες και φωνές λαϊκισμού, αλλά και στη διστακτικότητα που εμφάνιζαν στο εσωτερικό τους η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.
Λόγω του… σημιτικού παρελθόντος του, και της τεχνοκρατικής παρουσίας του, ο Γιάννης Στουρνάρας εξελίχτηκε στο… προφανές θύμα κυρίως των βουλευτών, οι οποίοι ήθελαν να παραμερίσουν τις δικές τους ευθύνες.
Σήμερα ωστόσο η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει. Και σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας θα αντιδράσει άμεσα το επόμενο διάστημα, χωρίς να αφήσει αναπάντητο τίποτα.
Όπως άλλωστε σημειώνουν εκείνοι που… γνωρίζουν, οι βουλευτές που σήμερα γκρινιάζουν και επιχειρούν να τον ενοχοποιήσουν, είναι οι ίδιοι που ψήφιζαν αδιαμαρτύρητα κάθε μέτρο το οποίο έφερνε η κυβέρνηση στη Βουλή.

Ο Παπαχρήστος υπερασπίζεται την Παναγιωταρέα για την Αμφίπολη

Giorgos-Papachristos

Η εμπλοκή της Άννας Παναγιωταρέα με τις ανασκαφές στην Αμφίπολη έχει προκαλέσει θύελλα σχολίων και αντιδράσεων στο διαδίκτυο και τα social media, η έμπειρη δημοσιογράφος ωστόσο βρήκε σήμερα κάποιον που τον υπερασπίστηκε, στο πρόσωπο του Γιώργου Παπαχρήστου.
Ο έγκυρος δημοσιογράφος του Συγκροτήματος Λαμπράκη, αναφέρεται στην Άννα Παναγιωταρέα μέσω της στήλης του στα “Νέα”, και μεταξύ άλλων σημειώνει τα εξής:
“Διάβασα εδώ και εκεί σχόλια για την παρουσία της φίλης μου Άννας Παναγιωταρέα στις ανασκαφές της Αμφίπολης. Δεν ξέρω ποιοί ενοχλούνται από αυτό, και γιατί. Εκείνο που ξέρω είναι ότι έως τώρα, η επικοινωνιακή διαχείριση αυτού του μείζονος εθνικής σημασίας θέματος είναι άψογη, και η συμβολή της Παναγιωταρέα που επιμελείται των δελτίων Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού, είναι σημαντική.
Όσοι διαφωνούν δε, δεν έχουν παρά να παραδειγματιστούν από το χθεσινό με τις δήθεν δυο κολοσσιαίας σημασίας επιγραφές, που τάχα μου βρέθηκαν στον τάφο, και να αναλογιστούν την απερίγραπτη παπαρολογία που θα κυριαρχούσε, αναφορικά με τις ανασκαφές, αν δεν χειριζόταν ένας έμπειρος δημοσιογράφος όπως η Παναγιωταρέα την υπόθεση”.

ysterografa.gr

Η εγκύκλιος με την οποία παρατείνεται έως τις 30/9 η εθελοντική κινητικότητα – Ποια προβλήματα αντιμετωπίζει

Το υπουργείο Εσωτερικών, με εγκύκλιο (αρ. 50) δίνει νέα χρονική ̟περίοδο εφαρµογής του Προγράµµατος Εθελοντικής Κινητικότητας, µε την υ̟ποβολή αιτήσεων συµµετοχής των εργαζοµένων να δύναται να ̟πραγματοποιηθεί α̟πό τη λήξη της ̟προηγούµενης ηµεροµηνίας (ήτοι την 29η-8-2014) έως και την 30-9-2014. Στην σχετική εγκύκλιο που υπογράφουν όλα τα μέλη του πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΣ (ο υπουργός Αργ. Ντινόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Θεόφιλος Λεονταρίδης και ο υφυπουργός Γιώργος Ντόλιος) παρέχονται διευκρινήσεις για τη διαδικασία και ζητείται η βέλτιστη δυνατή συνεργασία των συμμετεχόντων.

"Τιτίβισμα" Άδωνη για τις αυτοκτονίες προκαλεί αντιδράσεις

Adonis-Georgiadis

Με αφορμή μία έρευνα που δείχνει μείωση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα το πρώτο οκτάμηνο του 2014, ο Άδωνις Γεωργιάδης θεώρησε πως βρήκε μία καλή ευκαιρία για να κάνει ένα… αιχμηρό σχόλιο στο Twitter.
«Τώρα που μειώνονται οι αυτοκτονίες τί θα πουν οι κατ’ επάγγελμα λαϊκιστές;» αναρωτήθηκε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και ασφαλώς προκάλεσε αντιδράσεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Κλίμακα», με αφορμή τη 10η Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης της Αυτοκτονίας, το πρώτο οκτάμηνο του 2013 οι αυτοκτονίες ήταν 229 (193 άνδρες και 36 γυναίκες), ενώ το ίδιο διάστημα το 2014 οι αυτοκτονίες ανήλθαν σε 209 (173 άνδρες και 36 γυναίκες).

ysterografa.gr

Ένας οργισμένος λαός ζητά εθνική ομοψυχία


Γράφει ο
Χρήστος Πασαλάρης
 
Αινιγματικός ο φετινός Σεπτέμβρης! Μήπως γιατί έρχεται κάποιο πολύ σπουδαίο γεγονός  με εθνική ομοψυχία όπως τόσες φορές συνέβη στο παρελθόν; ΄Η μήπως γιατί κρύβει κάποια τερατογένεση, όπως κάποιες που επίσης μας θυμίζει η ιστορία;

Στην καυτή επικαιρότητα  κυρίαρχη θέση κατέχει η Διεθνής ‘Εκθεση Θεσσαλονίκης, στους χώρους της οποίας  αναμετρώνται, όπως κάθε χρόνο, κυβέρνηση και αντιπολίτευση: Με τον πρωθυπουργό να την εγκαινιάζει κάνοντας λίαν αισιόδοξες διαπιστώσεις, τον δε (απουσιάζοντα, λόγω «ανειλημμένων υποχρεώσεων»..) αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να εκπέμπει λίαν απαισιόδοξες προβλέψεις, το ερχόμενο Σάββατο. Αλλά και με τα μικρότερα κόμματα   να υπενθυμίζουν την ύπαρξή τους με  πορείες, συλλαλητήρια και… οριακές συγκρούσεις.

Αδειάζοντας την κλεψύδρα της ελπίδας για εθνική συναίνεση

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Οι δύο ψηφοφορίες που έγιναν προχθές στη Βουλή, στην Ολομέλεια με τρεις ονομαστικές και στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, για δύο εντελώς διαφορετικά θέματα, δείχνουν ότι κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης διαφωνούν επειδή πρέπει οπωσδήποτε να διαφωνήσουν.

Και πως οι παράδοξες κοινοβουλευτικές συμπράξεις καλά κρατούν – άλλωστε, για άλλη μια φορά οι δηλώσεις αυτών των κομμάτων ήσαν τόσο πανομοιότυπες, που και πάλι δεν μπορούσες να ξεχωρίσεις ποιος έλεγε τι.

Οι ονομαστικές ψηφοφορίες αφορούσαν στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

«Ναι» και στα τρία άρθρα ψήφισαν η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και κάποιοι ανεξάρτητοι βουλευτές.

Συναντήσεις Χρίστου Δήμα με τον Ταξίαρχο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας και τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας

http://www.sfedona.gr/sites/default/files/styles/node-detail/public/field/image/dimas-christos1__main.jpg?itok=SH3loAf6 
http://www.patrasevents.gr/imgsrv/f/full/816758.jpgΣυνάντηση γνωριμίας με τον νέο επικεφαλής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, Ταξίαρχο κ. Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο πραγματοποίησε σήμερα ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Στη συνομιλία τους συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας ενώ στάθηκαν ιδιαίτερα στην ανάγκη της περαιτέρω ενίσχυσης του σώματος στη περιοχή. Ανάλογο ζήτημα τέθηκε ακολούθως και στη συνάντηση του κ. Δήμα με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjeRHRlkRJU8VSdYj_lV36-UJF0TMzZVJOOn-pZz-eEVQXGJNj5MoWwtMmdf_rrGQ1TyLzAgrVhMgicBmcXs-PuhxfN7PP7lv_0Zusrln7h4fW0vXo5kljliKHgrh9-Q7USqfgOjK4r42E9/s1600/%CE%9A%CE%91%CE%9B%CE%9B%CE%99%CE%A1%CE%97%CE%A3+%CE%A0%CE%95%CE%9B%CE%9F%CE%A0%CE%99%CE%94%CE%91%CE%A3+2010.JPG 
Τέλος, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής συνάντησης με τον νεοεκλεγέντα Αντιπεριφερειάρχη Κορίνθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα (οικονομικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά, διοικητικά) που αντιμετωπίζει ο νομός. Ο κ. Δήμας αφού ευχήθηκε καλή θητεία και καλή επιτυχία στο έργο του Αντιπεριφερειάρχη υπογράμμισε πως η συνεργασία θα πρέπει να είναι στενή προκειμένου από κοινού να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο.

Μέτσοβο: Αρκουδάκια μπαίνουν στις αυλές των σπιτιών για να φάνε (φοβερές εικόνες)




Καθημερινές έχουν γίνει οι βόλτες που κάνουν τρία μικρά αρκουδάκια στις γειτονιές του Μετσόβου! Τα αρκουδάκια μάλιστα, έχουν εξοικειωθεί με τους ανθρώπους και δεν διστάζουν να επισκεφθούν ακόμα και τις αυλές των σπιτιών, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες από το epirusgate.


Από το δεκαπενταύγουστο και μετά το φαινόμενο γίνεται κάθε μέρα και πιο έντονο, σημειώνουν κάτοικοι της περιοχής και δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το μέλλον. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των επιστημόνων,τα μικρά αρκουδάκια έχουν μείνει χωρίς την επιτήρηση της μητέρας τους, η οποία κατά πάσα πιθανότητα πέθανε.

Οι φωτογραφίες που παρουσιάζει το epirrusgate, είναι από τη χθεσινοβραδινή επίσκεψη που έκαναν τα αρκουδάκια στο σπίτι της κυρίας Δήμητρας Πάφη που μένει στην περιοχή.



Μάμα Μπαμπά, κουδούνι…




Σε λίγες ώρες, το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει για τα μικρά σας αγγελούδια.
Η είσοδος του παιδιού στον παιδικό σταθμό ή στο σχολείο είναι από τις πιο σημαντικές στιγμές της οικογένειας. Το παιδί σας, για πρώτη φορά θα έρθει σ’ επαφή μ’ ένα νέο κοινωνικό περιβάλλον με νέα πρόσωπα, νέους φίλους, νέους κανόνες. Πρώτη λοιπόν επαφή για το παιδί που αφήνει το...

Διαβάστε περισσότερα...

Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος
Δημοσιογράφος - blogger - Διαχειριστής του Πινακίου (http://pinakio.blogspot.gr/)