Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Η Ντόρα επαναπροσδιορίζει τα "πολιτικά σύνορα"

Dora-Bakoyanni-Kostas-Karamanlis
Στον απόηχο της συνάντησής της με τον Κώστα Καραμανλή, που προσέλαβε… μυθικές διαστάσεις, για το παρόν και το μέλλον της Κεντροδεξιάς, η Ντόρα Μπακογιάννη παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα FM”, μιλώντας για τη θέση του Επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την οποία εμφανίζεται ως φαβορί, για το θέμα της ΔΕΗ, αλλά και για τις προοπτικές της κυβέρνησης.
Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης της Ντόρας Μπακογιάννη στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα FM”, όπως δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα www.vima.gr:
Για το αν την αφορά η συζήτηση για το νέο Επίτροπο της Ελλάδας στην Ε.Ε.

Τατσόπουλος - η σχέση του με το Ποτάμι

Π. Τατσόπουλος: Δεν θα γίνω «άτυπος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος» του ΠοταμιούΓια αξιοπρεπέστατη στάση του Ποταμιού, έκανε λόγο ο ανεξάρτητος βουλευτής, Π. Τατσόπουλος, σχολιάζοντας την πρόταση που του έγινε, προκειμένου να γίνει ένας «άτυπος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος» του Ποταμιού στην παρούσα Βουλή. Τι είπε σχετικά με το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος με το Ποτάμι στις επόμενες εθνικές εκλογές. Τι ανέφερε για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και για το θέμα συγκέντρωσης υπογραφών για το δημοψήφισμα...

Βενιζέλος: Τρίτος πόλος το ΠΑΣΟΚ όταν γίνουν εθνικές εκλογές

Βενιζέλος: Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να γίνει τρίτος πόλος, όταν γίνουν εθνικές εκλογέςΤι είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, το μεσημέρι της Δευτέρας, σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, το θέμα της «μικρής ΔΕΗ», την τρόικα αλλά και τις διαπραγματεύσεις για τη μείωση του χρέους. Ποιο στόχο έθεσε για το ΠΑΣΟΚ για τις επόμενες εθνικές εκλογές, πώς αποτίμησε τις διπλές εκλογές του Μαΐου, αλλά και σχετικά με το αν υπάρχει δίλημμα ΠΑΣΟΚ ή «Ελιά»...

Και επίσημα Ντοσεβί στον Ολυμπιακό

dosevi1
Η μεταγραφή του Ματιέ Ντοσεβί στον Ολυμπιακό ανακοινώθηκε και επίσημα το βράδυ της Δευτέρας.
Η λιτή ανακοίνωση: "Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Γάλλου ποδοσφαιριστή Ματιέ Ντοσεβί".
Τη σεζόν που μας πέρασε η Βαλενσιέν δεν κατάφερε να γλιτώσει τον υποβιβασμό και ο ίδιος έμεινε ελεύθερος. Είναι δεξιοπόδαρος, με ύψος 1,72μ., και η φυσική του θέση αυτή του δεξιού εξτρέμ.
Ο Ντοσεβί είχε βρεθεί αντίπαλος πέρυσι τέτοια εποχή με τον Παναθηναϊκό σε φιλικό προετοιμασίας, έχοντας μάλιστα πετύχει ένα γκολ στο 4-0 της Βαλενσιέν. Δείτε το σχετικό VIDEO:


Βαλενσιέν - Παναθηναϊκός 4-0 from Mike Vougiou από kouvanos

Ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε συγχώρεση από τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από Καθολικούς ιερείς

Pope-Francis
Ο “Πάπας της Συνείδησης”, όπως τον αποκαλούν τα διεθνή ΜΜΕ για τον κομβικό ρόλο του στην αλλαγή στάσης του Βατικανού, έναντι του… σύγχρονου κόσμου, έκανε ένα ακόμη αιφνιδιαστικό και εντυπωσιακό βήμα.
Ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε σήμερα, για πρώτη φορά μετά την εκλογή του στην Αγία Έδρα, με θύματα υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης, από την πλευρά Καθολικών κληρικών.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα ιδιωτικά διαμερίσματα του Ποντίφικα στο Βατικανό, και συμμετείχαν έξι θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες, από τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιρλανδία και τη Γερμανία.
Ο καθένας από τους έξι είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο, για περίπου 30 λεπτά, όπως επιβεβαίωσε αργότερα στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού Φεντερίκο Λομπάρντι.
Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε συγχώρεση, για την αδυναμία της Καθολικής Εκκλησίας να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, και να απομονώσει τέτοια στοιχεία.

ysterografa.gr

Καλοκαιρινός χορός και εθελοντική αιμοδοσία πολιτιστικού συλλόγου Μεσινού Φενεού

Φωτογραφία του χρήστη Ιωάννης Γ. Λαλιώτης.

Στο Μεσινό  Κορινθίας

Κινήσεις Χατζημαρκάκη για συνένωση του μεταρρυθμιστικού χώρου

Έντονη δραστηριότητα έχει αναπτύξει τις τελευταίες μέρες ο πρώην ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης , επικεφαλής του κόμματος Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες που άγγιξε το 1,5% στις περασμένες ευρωεκλογές.
Ο κ.Χατζημαρκάκης, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, εδώ κι ένα μήνα έχει επιδοθεί σε μπαράζ επαφών με στελέχη όλων των κομμάτων του ευρύτερου φιλελεύθερου - μεταρρυθμιστικού και κεντρώου χώρου, με στόχο ένα ενωτικό συνέδριο όλων των δυνάμεων που θα συμφωνήσουν κάτω από νέο κόμμα ομπρέλα, που θα περιλαμβάνει πολλές τάσεις.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται τα κόμματα Δημιουργία Ξανά, Δράση, Κοινωνία Αξιών, Δημοκρατικοί, ΕΔΗΚ, Οικολόγοι αλλά και άλλες κινήσεις.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι κινήσεις προσεγγίσεις αρκετών ανεξάρτητων βουλευτών από διάφορους χώρους, οι οποίοι δεν δείχνουν αρνητικοί σε περίπτωση ευρύτερης συμφωνίας δυνάμεων.
Αναμένουμε τις εξελίξεις...

.logiastarata.gr

Άνοιξε τις πύλες του το 17ο Φεστιβάλ Αγροτουρισμού Επιδαύρου

Εμφάνιση 1.JPG


Τις πύλες του για 17η συνεχή χρονιά άνοιξε το Φεστιβάλ Αγροτουρισμού Επιδαύρου, ένας σημαντικός θεσμός για την  ανάδειξη των προϊόντων της Πελοποννήσου. Το Φεστιβάλ Αγροτουρισμού συνδιοργανώνεται από το Δήμο Επιδαύρου και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο κύριος όγκος των επισκεπτών του φτάνει τις 15.000 ετησίως και απευθύνεται εκτός των ντόπιων και των παραθεριστών, στους θεατές των θεατρικών και μουσικών παραστάσεων που πραγματοποιούνται παράλληλα στο μικρό και το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, με στόχο να γνωρίσουν τα προϊόντα της Πελοποννήσου καθώς και το αγροτουριστικό της κεφάλαιο.

Την έναρξη των εκδηλώσεων κήρυξε ο Δήμαρχος Επιδαύρου κ. Κώστας Γκάτζιος, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, η αρμόδια θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Φάνης Στεφανόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Αργολίδας κ. Τάσος Χειβιδόπουλος, μέλη του δημοτικού και περιφερειακού συμβουλίου καθώς και εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων.

Θερινά λασπόλουτρα από τους εργολάβους της ενημέρωσης

laspo-maxies
Κάποια δημοσιογραφικά «μαγαζιά» ενοχλήθηκαν από τις κοινωνικές φωνές της νέας κυβέρνησης.
Όποιος υπουργός δεν φέρει τον «απόλυτο» φιλομνημονιακό μανδύα, τον περιλούζουν αναλόγως με τη σχετική λάσπη. Σε όλα βλέπουν υστεροβουλία και όχι την ανάγκη να πάρει η κοινωνία ανάσες ευημερίας.
Η ιστορία έχει ως εξής, όσο η ΝΔ ήταν αντιμνημονιακή (λέμε τώρα), και ο Σαμαράς μάζευε τα πλήθη στα Ζάππεια να περιγράψει το όραμά του για την Ανάπτυξη, Ανάπτυξη, Ανάπτυξη, τότε που η Τρόικα, η Μέρκελ και όλο το σινάφι ήταν κακό, τότε λοιπόν οι δεξιές εφημερίδες και τα στελέχη, έβριζαν ΠΑΣΟΚ, ΓΑΠ και φυσικά έριχναν όλο το φταίξιμο στην οικονομική διακυβέρνηση Σημίτη.

Έλα όμως που η ιστορία γύρισε και για να γίνει πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς, έπρεπε να υπογράψει προεκλογικά την πίστη στο μνημόνιο. Ουδέποτε υπερασπίστηκε την διακυβέρνηση Καραμανλή και μη έχοντας κανένα ισοδύναμο μέτρο, εφήρμοσε τρις-χειρότερη φορομπηχτική πολιτική από τον ΓΑΠ. Αν δεν είχε και το φρένο της συγκυβέρνησης, θα είχε απελευθερώσει τους πλειστηριασμούς, όπως «παρακαλούσε» πέρσι ο τότε υφυπουργός ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.  Στο οικονομικό του επιτελείο δε, δεν υπάρχει κανένας πολυδιαφημιζόμενος δεξιός, αλλά συνεργάτες του Σημίτη και φυσικά όταν του τηλεφωνεί η «Αγγελική» από τη Γερμανία, δηλώνει «απεταξάμην το Ζάππειο» τρεις φορές!

Σε αυτή τη λογική, οι «φίλοι» της νέας πολιτικής πραγματικότητας, επιδίδονται σε λασπολογίες για όποιον υπουργό τολμήσει να σηκώσει το ανάστημα, για όποιον θα πει κάτι διαφορετικό από τη γραμμή «ναι» σε όλα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της εφημερίδας του Σαββατοκύριακου, που ανέλαβε τη «λασποθεραπεία» κεντρώου υπουργού της κυβέρνησης, κατηγορώντας τον πως χρέωσε υπηρεσιακό ταξίδι, εντός της Ελλάδας για προσωπική επίσκεψη.

Επειδή η απάντηση του υπουργού ήταν καταιγιστική και αποστομωτική, αποδείχτηκε πως η «αδέσμευτη» δημοσιογραφία ανέλαβε να «θυμίσει» πως είναι εδώ.. και όταν ενοχλείται, αρέσκεται σε πρακτικές λάσπης και ενίοτε τσιμεντώματος.

Γρηγόρης Σταματιάδης

www.tokentro.gr

Ο πλανήτης των Ανθρώπων!



SV2BNV- Tάκης Κωνσταντίνου

maradclub.blogspot.gr

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με τον Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

Εμφάνιση epidosh_eett_2014_07_07_0588.jpg
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης δέχτηκε τον Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) κ. Κωνσταντίνο Λουρόπουλο, ο οποίος του παρέδωσε την  Έκθεση πεπραγμένων της Επιτροπής για το έτος 2013.
«Η Έκθεση της ΕΕΤΤ αποτελεί ένα επιστημονικό πόνημα, το οποίο λαμβάνουμε πάντα πολύ σοβαρά υπόψιν και γίνεται κάθε φορά αντικείμενο ενδελεχούς ανάγνωσης από όλους τους συναδέλφους που συμμετέχουν στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Η ΕΕΤΤ  είναι μια Αρχή που έχει ένα πολύ σημαντικό και σοβαρό καθήκον ιδιαίτερα αυτή την εποχή, που η τεχνολογία και οι εξελίξεις τρέχουν και οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε με πολύ ταχύτερους ρυθμούς» είπε ο Πρόεδρος της Βουλής παραλαμβάνοντας την Έκθεση.
Ο κ. Λουρόπουλος είπε τα εξής: « Η ΕΕΤΤ εποπτεύει και ρυθμίζει τις Τηλεπικοινωνίες και τα Ταχυδρομεία. Πρόκειται για μια αγορά περίπου 7 δισεκατομμυρίων σήμερα και σύμφωνα με αυτό τον αριθμό, ρυθμίζουμε περίπου το 3,5% του Α.Ε.Π της χώρας. Αντιλαμβάνεστε τη σημαντικότητα της δουλειάς που γίνεται στην υπηρεσία αυτή. Οι παρεμβάσεις μας είναι πολλών ειδών. Η πιο σπουδαία είναι η προσπάθεια να λειτουργήσουμε σαν καταλύτης, σαν μοχλός επενδύσεων στο χώρο των τηλεπικοινωνιών όπου στα ερχόμενα 5 χρόνια αναμένονται πάρα πολύ σοβαρές επενδύσεις, της τάξεως των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ από αρκετές εταιρείες. Επίσης έχουν   σχέδια φιλόδοξα, να δώσουν στους Έλληνες ευρυζωνικές συνδέσεις σε κινητά και σταθερά τηλέφωνα και επίσης να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους. Εμείς, μεταξύ άλλων ρυθμίζουμε και το φάσμα των συχνοτήτων, το οποίο διατίθεται από την ΕΕΤΤ για χρήση των παρόχων.  Στόχος, είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών, καθώς το 2013 είχαμε μια μείωση των τιμών στην κινητή τηλεφωνία και φέτος παρατηρείται και μείωση των τιμών στη σταθερή τηλεφωνία».

ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

Στην καριέρα του αξιωματικού ένας είναι ο σταθμός. Η Διοίκηση μίας Μονάδας. Εκεί όπου ο αξιωματικός "ζυγίζεται".

Δύο επίπονα χρόνια όπου ο αξιωματικός αφήνει το αποτύπωμα της όποιας αξίας του. Με πλήρη ευθύνη για ό,τι πράξει ή παραλείψει να πράξει καλείται να ηγηθεί, να αποτελέσει το παράδειγμα προς μίμηση για τους υφισταμένους του και να δημιουργήσει...
Περισσότερα  thedayaftergr.blogspot.gr

Ο Υφυπουργός Γιάννης Ανδριανός κήρυξε την έναρξη του Diomidis Cup

Παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού, ο οποίος κήρυξε την έναρξη της διοργάνωσης, πραγματοποιήθηκε... στο Άργος η τελετή έναρξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος παμπαίδων-DIOMIDIS CUP που θα φιλοξενηθεί στην Αργολίδα το διάστημα 6-11 Ιουλίου.

Ισχυρή σεισμική δόνηση στο Μεξικό

Ισχυρή σεισμική δόνηση της τάξης των 7,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στο Μεξικό, νοτιο - δυτικά της Ταπατσούλα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών των ΗΠΑ.
Το επίκεντρο βρίσκεται 17 χιλιόμετρα δυτικά - νοτιοδυτικά της πόλης Μασατάν και το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν περίπου 75 χιλιόμετρα.

Το αρχαιότερο γκράφιτι έχει σχήμα πέους και βρίσκεται στην Αστυπάλαια! (ΦΩΤΟ)

Το αρχαιότερο γκράφιτι έχει σχήμα πέους και βρίσκεται στην Αστυπάλαια! (ΦΩΤΟ)
Το αρχαιότερο ερωτικό γκράφιτι που έχει ανακαλυφθεί ποτέ, βρέθηκε στην Αστυπάλαια. Σε βράχο της χερσονήσου του νησιού ήταν χαραγμένα μεγάλα φαλλικά σύμβολα.
Ο βράχος με τις άσεμνες επιγραφές βρέθηκε στο Βαθύ της Αστυπάλαιας, από τον Έλληνα καθηγητή στο Πρίστον, Ανδρέα Βλαχόπουλο, ειδικό της προϊστορικής αρχαιολογίας που κάνει ανασκαφές στο νησί τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η επίσκεψη «αστραπή» του Κ.Καραμανλή στο Λουτράκι- …Σε ποιο γάμο βρέθηκε;

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της korinthiannews.gr ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας κ. Κ. Καραμανλής με τη σύζυγό του  βρέθηκαν το περασμένο Σαββάτο στο Λουτράκι, στο γάμο του ατόμου που βρίσκεται στη φρουρά του.

Ο κ. Καραμανλής έδειχνε ιδιαίτερα ευδιάθετος, μίλησε με κάποιους από τους παρευρισκομένους, με πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας αλλά και με τον πρόεδρο της Νομαρχιακής της ΝΔ κ. Χ. Δημητρόπουλο.
Την σύζυγο του πρώην πρωθυπουργό την γνώριζαν προσωπικά και κάποιοι από τους παρευρισκομένους (ως γνωστόν η Ν. Καραμανλή είχε εργαστεί για ένα διάστημα και στο νοσοκομείο Κορίνθου).
Ο κ. Καραμανλής έφυγε το ίδιο βράδυ από το Λουτράκι, μετά το τέλος του γάμου.
ΣΣ. Ο πρώην πρωθυπουργός υποσχέθηκε τον επόμενο καιρό να επισκεφτεί ξανά την περιοχή μας. Ο στενός του συνεργάτης κ. Αγγέλου διατηρεί εξοχική κατοικία στην Δυτική Κορινθία

korinthiannews.gr

Κορκίδης: Έφυγα από τη Νέα Δημοκρατία

Vassilis-Korkidis
Την απόφασή του να αποχωρήσει από τη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, μιλώντας την εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ με τον Γιώργο Αυτιά.
Ο Βασίλης Κορκίδης αναφέρθηκε σε σχετική επιστολή παραίτησης την οποία έχει στείλει στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, και ξεκαθάρισε ότι αποχώρησε από τη Νέα Δημοκρατία και τον αρμόδιο τομέα.
Αιτία του διαζυγίου του Βασίλη Κορκίδη με τη Νέα Δημοκρατία ήταν η πρόθεση της κυβέρνησης να επιτρέψει τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές… χωρίς όριο, στην πραγματικότητα ωστόσο αποτελεί το χρονικό ενός προαναγγελθέντος επιλόγου.
Ο Βασίλης Κορκίδης ήταν υποψήφιος στις πρόσφατες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τη Νέα Δημοκρατία στην αναμέτρηση του Μαϊου, όπου εκεί είχε… θέματα σε εσωκομματικό επίπεδο.

Ο Βενιζέλος παλεύει… να μην χάσει το ΠΑΣΟΚ

Evangelos-Venizelos-George-Papandreou
Η σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ αποτελεί ακόμη ένα “επεισόδιο” στη δύσκολη πολιτική καθημερινότητα την οποία καλείται να διαχειριστεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Και φυσικά να επιβιώσει.
Ο αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης παρουσιάζεται ως το εύκολο… θύμα στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του χώρου της Κεντροαριστεράς, με την αμφισβήτηση της ηγεσίας του στο ΠΑΣΟΚ να είναι ευθεία, όπως άλλωστε και η αμφισβήτηση του δικαιώματός του να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελιά.
Εκεί βέβαια, σύμφωνα με όσα ακούγονται στο παρασκήνιο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται να βρίσκεται σε “εγκάρδια συνεννόηση” με τον Ανδρέα Λοβέρδο, ώστε να είναι ο Υπουργός Παιδείας εκείνος που θα ηγηθεί του συνθετικού εγχειρήματος στον χώρο της Κεντροαριστεράς, σε κάθε περίπτωση ωστόσο οι εξελίξεις είναι σύνθετες. Και τρέχουν.
Σημείο καμπής αναμένεται να αποτελέσει η απόφαση για τη διεξαγωγή Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ πριν από το Συνέδριο της Ελιάς, κάτι που θα συνεπάγεται ότι είναι πιθανό ο Ευάγγελος Βενιζέλος να χάσει την ηγεσία του Κινήματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, και να ανοίξουν έτσι διαφορετικοί δρόμοι και στο θέμα της ηγεσίας της Ελιάς.
Ο Γιώργος Παπανδρέου κατά πρώτο λόγο, αλλά και κορυφαία στελέχη όπως η Φώφη Γεννηματά, ο Φίλιππος Σαχινίδης και ο Θάνος Μωραϊτης θα βρεθούν δυνητικά στην κορυφογραμμή της αμφισβήτησης του Ευάγγελου Βενιζέλου. Χωρίς να συνυπολογίζει κανείς τους… πολλούς που ακολουθούν.

υστερογραφα

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας Έντβαρντ Σεβαρντνάντζε

Former Soviet foreign minister and former Georgian president Shevardnadze answers questions during an interview in Tbilisi
Ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας και πρώην υπουργός Εξωτερικών της Σοβιετικής Ένωσης, Έντβαρντ Σεβαρντνάντζε,  πέθανε σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ρωσικός ραδιοφωνικός σταθμός Ekho Moskvy.

Η προσωπική γραμματέας του, Μαρίνα Νταβιτασβίλι, δήλωσε πως ο Έντουαρντ Σεβαρντνάντζε απεβίωσε έπειτα από μακρά ασθένεια, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Τίτλοι τέλους για την ιστορική Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

9A81E1707AD33164F7CD0F647A455510.jpg
Η διοίκηση της ΕΒΖ ΑΕ φέρεται πως έχει κάνει αποδεκτή την εισήγηση της εταιρείας συμβούλων «Kantor» πως δεν είναι δυνατή η συνέχιση της λειτουργίας των δύο ζαχαρουργείων και πλέον οδηγείται στο κλείσιμο των μονάδων σε Ορεστιάδα και Σέρρες. Διατηρείται μόνο το εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας.
Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες.
Οπως αναφέρει το «Εθνος» η εξέλιξη προκαλεί έντονες αντιδράσεις στις δύο πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Σε ευρεία σύσκεψη που έγινε χθες στην Ορεστιάδα, παρουσία δύο κυβερνητικών στελεχών που εκλέγονται στον Νομό Εβρου -των υφυπουργών Παιδείας Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου και Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου- και του βουλευτή των ΑΝΕΛ Μαρίνου Ουζουνίδη, αποφασίστηκε να συγκροτηθεί ενιαίο μέτωπο φορέων από τις δύο πόλεις και να γίνουν συναντήσεις στην Αθήνα, στο ανώτερο δυνατό επίπεδο.
Οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια ήδη συνεδριάζουν για να καθορίσουν το είδος των κινητοποιήσεών τους.

arouraios.gr

Πυρκαγιά μυστήριο στην αμερικανική Πρεσβεία

presveia1.jpg
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τη νύχτα σε γραφείο της αμερικανικής Πρεσβείας, που βρίσκεται στο υπόγειο του κτιρίου. Επιτόπου έσπευσαν 21 πυροσβέστες με επτά οχήματα και έσβησαν τη φωτιά πριν επεκταθεί και σε άλλους χώρους.
Από τις φλόγες κάηκαν χαρτικά είδη και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση

arouraios.gr

Λύση πακέτο για χρέη στο Δημόσιο και ένστολους

9704B4CC72F2D3B1E3498C627D3C0B26.jpg
  Καταβολή αναδρομικών σε δόσεις, συμψηφισμό των ποσών που έλαβαν φέτος ως κοινωνικό μέρισμα αλλά και για τις προαγωγές των δύο τελευταίων ετών, καθώς και μισθολογικές προσαρμογές αποδοχών με χαμηλότερες περικοπές σε σχέση με αυτές που τέθηκαν σε ισχύ τον Αύγουστου του 2012 περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης για την αποζημίωση των ένστολων, το οποίο θα εξεταστεί με την τρόικα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους είναι πολύ πιθανό τα αναδρομικά να αρχίσουν να καταβάλλονται από τον Ιανουάριο του 2015.
Τα κονδύλια που πρέπει να εξευρεθούν είναι εξαιρετικά υψηλά και όπως έχουν υπολογίσει στο υπουργείο Οικονομικών το συνολικό πακέτο μόνο για τα αναδρομικά των ένστολων φτάνει τα 420 εκ. ευρώ για τους εν ενεργεία και 130 για τους συνταξιούχους.
Για να περιοριστεί το κόστος και να έρθει σύγκρουση με τους ένστολους το υπουργείο Οικονομικών προωθεί τις εξής παρεμβάσεις:
-Συμψηφισμό μέρους των αναδρομικών με το κοινωνικό μέρισμα συνολικού ύψους 37,5 εκ. ευρώ
-Συμψηφισμό ενός ποσού που φτάνει τα 70 εκ. ευρώ και αντιστοιχεί στις καταβολές που έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια λόγω προαγωγών
-Αλλαγές στο μισθολόγια των ένστολων ώστε οι αποδοχές τους να αυξηθούν, αλλά να μην φτάσουν στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012.
Χρέη προς εφορία και Ταμεία
Το οικονομικό επιτελείο ρίχνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα τη νέα ρύθμιση χρεών για οφειλές προς την Εφορία και τα Ταμεία την εξόφληση σε 48 μηνιαίες δόσεις.
Άλλες διευκολύνσεις που προωθούνται είναι οι μεγάλη μείωση ή και διαγραφή των προσαυξήσεων, σε περίπτωση που ο οφειλέτης προκαταβάλει μέρος ή ολόκληρο το ποσό των χρεών του, μείωση του επιτοκίου και κατάργηση της υποχρέωσης εμπράγματων εγγυήσεων.

arouraios.gr

ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Επισυνάπτεται ενημέρωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρίων Ελλάδος σχετικά με τον νέο Νόμο που αφορά την ασφάλιση αυτοκινήτων.
Περιληπτικά

α Καταργούνται οι 30 ημέρες διορία για την πληρωμή ασφαλίστρων
β Καταργείται η αυτόματη ανανέωση των ασφαλιστηρίων
γ Νέο Σ/Ο ή Ανανέωση Ασφαλιστηρίου επιτρέπεται μόνον εφόσον προηγηθεί η προκαταβολή των ασφαλίστρων
δ Καταργείται η προσωρινή ασφάλιση και το σήμα που μπορούσε να τοποθετηθεί στο τζάμι του οχήματος



Αδειμάντου 41 & Εθνικής Αντιστάσεως / Κόρινθος
τηλ  27410 75570 / fax  27410 75571 / pietrhs@otenet.gr


 
Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η
ΝΕΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
Αγαπητοί ασφαλισμένοι του Κλάδου Ασφάλισης Αυτοκινήτων,

Μίκα Ιατρίδη: «Δώστε άμεση λύση στο ζήτημα του εμβολιασμού των στελεχών του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας, που αντιμετωπίζουν το κύμα της παράνομης μετανάστευσης».



Ερώτηση με την οποία ζητά να δοθεί άμεση λύση στο ζήτημα του εμβολιασμού των στελεχών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και της Ελληνικής Αστυνομίας, που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις αντιμετώπισης παράνομης εισόδου μεταναστών στη χώρα, κατέθεσε προς τα αρμόδια Υπουργεία η Μίκα Ιατρίδη.

Στην ερώτηση της, η βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο θεσμικό πλαίσιο για τον εμβολιασμό, γεγονός που θέτει σε σημαντικό κίνδυνο τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας. Για αυτό το λόγο, η Μίκα Ιατρίδη ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα για την εξασφάλιση των όρων υγιεινής και ασφάλειας των Λιμενικών και των Αστυνομικών, ενώ ζητά, ακόμη, να πληροφορηθεί αν έχει υπάρξει εκτίμηση του κόστους του εμβολιασμού.