Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Γιάννα: Με φοβούνται γιατί δεν μπορούν να με ελέγξουν

Gianna-Aggelopoulou
Twitter@EmOikonomidis
Η Ελλάδα της μεγάλης κρίσης, που ανακάλυψε αίφνης τα τελευταία 4 χρόνια το… ροζ συννεφάκι στο οποίο επί δεκαετίες σεργιάνιζε, είναι πρωτίστως η Ελλάδα που έχασε τον εθνικό προσανατολισμό της.
Και την ίδια στιγμή, διψάει για νέα ηγεσία. Σε κάθε πτυχή της εθνικής καθημερινότητάς της. Από την πολιτική, την οικονομία, την Εκκλησία, μέχρι την Παιδεία, τον Πολιτισμό, τις τέχνες και τα γράμματα.
Γιατί δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι η κρίση αυτή, είναι κυρίως κρίση ηγεσίας. Χωρίς την οποία… ακολούθησαν όλα τα υπόλοιπα. Και χωρίς την οποία θα δυσκολευτούμε ουσιαστικά να επιστρέψουμε σε μια εθνική διαδρομή με την Ελλάδα πρωταγωνίστρια και όχι κομπάρσο. Πολύ περισσότερο… επαίτη των εταίρων που διολίσθησαν σε επίπεδο δανειστών (και μόνο).
Αναζητώντας στιγμές εθνικής… ανάπαυλας, τότε δηλαδή που η ελληνική κοινωνία κοντοστάθηκε και αισθάνθηκε πιο κοντά σε ένα πεπρωμένο που θα μπορούσε να διεκδικήσει, η σκέψη σταματάει εύλογα στο 2004. Το μεγάλο ελληνικό καλοκαίρι, των Ολυμπιακών Αγώνων, της κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, αλλά και της εθνικής επανεκκίνησης σε πολιτικό επίπεδο, μετά την εκκωφαντική πτώση του ΠΑΣΟΚ από την εξουσία.
Αν λοιπόν εκείνη η εθνική φωτογραφία είναι, σε πολιτικό επίπεδο… γεμάτη Κώστα Καραμανλή, η Γιάννα Αγγελοπούλου είναι το έτερο πρόσωπο που σεργανίζει στο selfie, και διεκδικεί το δικό της μερίδιο στο εθνικό legacy.
Η “Lady G” δεν υπήρξε συνηθισμένη προσωπικότητα. Ούτε εύκολα διαχειρίσιμη. Βαθιά συγκρουσιακή, αλλά και πτυχές που συνιστούν εφαλτήριο για σκληρή κριτική στο πρόσωπό της, η Γιάννα Αγγελοπούλου εξακολουθεί να προκαλεί ενδιαφέρον για το μέλλον… όπως η ίδια το σκέφτεται.
Γι’ αυτό και είναι άκρως αποκαλυπτικά όσα γράφει ο Γιάννης Μακρυγιάννης στο σημερινό “Πρώτο Θέμα”, με αφορμή πρόσφατη, χαλαρή αλλά και συνάμα… εξομολογητική συζήτηση της Γιάννας Αγγελοπούλου με δημοσιογράφους.
Από το κείμενο προκύπτει ότι η Γιάννα είπε πολλά και για πολλούς. Παρουσιάζοντας τη δική της, φυσικά, οπτική, των πραγμάτων. Που δεν είναι αντικειμενική, έχει ωστόσο τη χρηστική αξία της. Ειδικά μια αποστροφή της, έχει προχωρημένο ενδιαφέρον: “Με φοβούνται, γιατί δεν μπορούν να με ελέγξουν”, υποστηρίζει.
Και ανεξαρτήτως της δικής της “ταυτότητας”, μάλλον έχει δίκιο αναφορικά με το αρχικό κίνητρο του “συστήματος”, για να βοηθήσει κάποιον: Ο βαθμός που είναι… ελέγξιμος, δηλαδή.

ysterografa.gr

Ατύχημα, διακοπή και… Χάμιλτον

sunpic4
Το σοβαρό ατύχημα του Ραϊκόνεν στον πρώτο γύρο έφερε τη διακοπή στο Σίλβερστοουν για μία ώρα, ο Ρόσμπεργκ εγκατέλειψε για πρώτη φορά στη σεζόν και ο Χάμιλτον πανηγύρισε τη νίκη μέσα στο… σπίτι του!
Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr

Πυρκαγιά στην Ερμιόνη

pyrkagia112Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στη περιοχή Καταφύκι Ερμιόνης.
Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες,15 οχήματα της πυροσβεστικής ,8 άτομα πεζοπόρο, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Δεν συνεχίζει την απεργία η ΓΕΝΟΠ

ÃÅÍÏÐ ÄÅÇ ÊÁÔÁËÇØÇ ÊÅÍÔÑÏÕ ÅÊÄÏÓÇÓ ÅÍÔÏËÙÍ ÄÉÁÊÏÐÇÓ ÑÅÕÌÁÔÏÓ
Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αποφάσισε να μην συνεχιστεί η απεργία και καλεί τους επιστρατευμένους εργαζόμενους να επιστρέψουν κανονικά στην δουλειά τους.
«Η 48ωρη απεργία ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ολοκληρώνεται σήμερα. Είμαστε επιστρατευμένοι και όχι υποταγμένοι», τόνισε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Κωνσταντίνος Βαρσάμης.
«Ο αγώνας συνεχίζεται με άλλες μορφές κινητοποιήσεων», δήλωσε ο κ. Βαρσάμης. Ερωτηθείς τι πρέπει να πράξουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ που λαμβάνουν τα ατομικά φύλλα επίταξης, ο συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ απάντησε: «Κανονικά θα πρέπει να πάνε εκεί που ορίζει το φύλλο επίταξης», καλώντας εμμέσως τους εργαζόμενους να πειθαρχήσουν.
Σε ανακοίνωση της η ΓΕΝΟΠ προανήγγειλε τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους με άλλες μορφές, ενώ απευθύνουν κάλεσμα στην ΓΣΕΕ και στους φορείς της χώρας για από κοινού πρωτοβουλίες με στόχο την αποτροπή των πολιτικών επιλογών και αποφάσεων της κυβέρνησης.
«Είμαστε επιστρατευμένοι, όχι υποταγμένοι» αναφέρουν χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «η μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση τη χώρας βρίσκεται σε κατάσταση επιστράτευσης επειδή αντιστάθηκε στα σχέδια της μνημονιακής κυβέρνησης.
Ο αγώνας μας πήρε πολιτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά. Η απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των απεργών ξεπερνάει τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, είναι υπόθεση του Ελληνικού λαού, καθήκον και υποχρέωση να προστατευτεί η Δημοκρατία. Το δρομολόγιο της κυβέρνησης είναι σε αντιδημοκρατική κατεύθυνση που τορπιλίζει – υπονομεύει το θεσμό του Δημοκρατικού πολιτεύματος και του Συντάγματος».

ysterografa.gr

Ελέγχους στην Περιφέρεια από τον ...σύντροφο της Ρένας Δούρου;

Με έγγραφη εξουσιοδότηση εμφανίστηκε στην Περιφέρεια Αττικής ο σύντροφος της Ρένας Δούρου, Γιάννης Μπενίσης, ζητώντας έγγραφα προκειμένου να τα ελέγξει και να ενημερώσει τη νέα Περιφερειάρχη.

Μεταφέρουμε την είδηση από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ με κάθε επιφύλαξη, καθώς αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι η Ρένα Δούρου θα μπορούσε να λειτουργήσει τόσο εξωθεσμικά, ή να θεώρει την Περιφέρεια οικογενειακή υπόθεση.

Πιστεύουμε δε ότι θα απαντήσει …

airetos.gr

Αντώνη άκου τι λέει ο Βαγγέλης: "πλήρης ταύτιση Πρωθυπουργού και Αντιπροέδρου στο Κυπριακό"

Με νέα ανακοίνωση μέσω του ΥΠΕΞ ο Βαγγέλης Βενιζέλος συνεχίζει την κόντρα με την Δρ Ελένη Θεοχάρους και ρίχνει λάδι στη φωτιά...
Η πλήρης ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών έχει ως εξής:

"Αλίμονο στη χώρα που διοικείται από Βενιζέλους, από ανθρώπους που διψούν για αξιώματα"


 H συνέντευξη του Αδαμάντιου Πεπελάση από το ΜΟΝΟ #2

Του Κώστα Καραβίδα, Δημοσίευση στις 16/02/2012
Την ημέρα που η Αθήνα υποδεχόταν το χιόνι, συναντήσαμε τον Αδαμάντιο Πεπελάση στο καταφύγιο του στη Φιλοθέη. Διαπρεπής οικονομολόγος, χρόνια καθηγητής σε αμερικανικά πανεπιστήμια και με μακρά θητεία στη διοίκηση τραπεζών, είχε το προνόμιο να διατελέσει συνεργάτης και φίλος όλων σχεδόν των πρωθυπουργών της Μεταπολίτευσης. Τους έζησε όλους από κοντά, τους συμβούλευσε και συγκρούστηκε μαζί τους. Ο ίδιος αρνήθηκε τη θέση του βουλευτή επικρατείας που του πρότεινε τόσο ο Κ. Καραμανλής όσο και ο στενός φίλος του, Α. Παπανδρέου. Η μαρτυρία του 90χρονου σήμερα διανοούμενου οικονομολόγου έχει διπλή σημασία. Αφενός, ξεκαθαρίζει το νέο οικονομικό και πολιτικό τοπίο που διαμορφώνεται. Αφετέρου, στο δεύτερο μέρος της κουβέντας μας, καταθέτει ενώπιον της ιστορίας, τις κρίσεις του για τις πολιτικές προσωπικότητες που σφράγισαν τη μεταπολιτευτική κακοδαιμονία μας. Ο λόγος του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς δεν προέρχεται από έναν αριστερό διανοούμενο με την κλασική έννοια του όρου, αλλά από έναν φιλελεύθερο που βρισκόταν πολύ κοντά αλλά και τόσο μακριά από τα δώματα της εξουσίας. Η συνέντευξη ποταμός που μας παραχώρησε, σε μεγάλο βαθμό είναι απολογητική αλλά και απολογιστική. Αποδομεί εκ των έσω τον μύθο που περιέβαλλε τα πρόσωπα της νεότερης ελληνικής ιστορίας, απευθύνοντας ένα δριμύ κατηγορώ με βαρύτατους χαρακτηρισμούς στους δυο μοιραίους της οικογένειας Παπανδρέου με την οποία συνδεόταν φιλικά μέχρι λίγα χρόνια πριν. Τα ερωτήματα που θέτει είναι αμείλικτα και δεν γίνεται να μείνουν αναπάντητα.

ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ

Την ώρα που η Ελλάδα βουλιάζει από τους τουρίστες εν μέσω θέρους, την ώρα που η χωρίς συναίσθημα παγκόσμια οικονομία είναι έτοιμη να εμπιστευτεί την ελληνική οικονομία με δις ευρώ, την ώρα που οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες του κόσμου όπως η Shell και η BP με τα ΕΛΠΕ σχεδιάζουν το χρυσοφόρο μέλλον της ενέργειας στη χώρα μας, πολιτικοί κάτω των περιστάσεων με πράξεις, δηλώσεις και συνεντεύξεις επιδιώκουν την πολιτική αστάθεια της χώρας.

Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στον Καρέα

Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στον Καρέα
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο στο Βύρωνα, σε δασική έκταση στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου  Καρέα, και ήδη βρίσκονται στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν απειλούνται σπίτια, κάτι όμως που μπορεί να αλλάξει από στιγμή σε στιγμή λόγω του αέρα. Στο σημείο της φωτιάς βρίσκονται ήδη 40 πυροσβέστες, 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

O Φαν Χάαλ ήταν... Κ(ρ)ουλ! Ο αναπληρωματικός τερματοφυλακας έδωσε πρόκριση στην Ολλανδία. ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ 0-0 (4-3 ΠΕΝΑΛΤΙ)

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ο αναπληρωματικός τερματοφυλακας έδωσε πρόκριση στην Ολλανδία (VIDEO) 
Ενας τερματοφύλακας κερδίζει τη διαδικασία των πέναλτι ή μήπως ένας προπονητής; Η ιστορία θα γράψει ότι η Ολλανδία νίκησε 4-3 στα πέναλτι την Κόστα Ρίκα, στον τελευταίο προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τον Τιμ Κρουλ να αποκρούει δύο εκτελέσεις (0-0 τα 120 λεπτά) και προκρίθηκε στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή.
Ωστόσο, η… μισή δουλειά (τουλάχιστον) έγινε από τον Λουίς Φαν Χάαλ. Ο Ολλανδός προπονητής άλλαξε τερματοφύλακα στο 120'+1', βάζοντας τον γκολκίπερ της Νιούκαστλ αντί του Σίλεσεν, που όχι μόνο δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού, αλλά είχε κάνει και σωτήρια επέμβαση στο 117'!
Η έμπνευση του Φαν Χάαλ απέδωσε, όπως είχε αποδώσει και αυτή του Φράντισεκ Φάντροκ τη σεζόν 1976-77, όταν ο τότε προπονητής της ΑΕΚ είχε αλλάξει τερματοφύλακα (Χρηστίδης αντί Στεργιούδα) πριν τα πέναλτι και η «Ενωση» απέκλεισε την ΚΠΡ.
 Ο Φαν Χάαλ έκανε την αλλαγή που θα μείνει στην ιστορία των Μουντιάλ και δικαιώθηκε. Μετά από 120 λεπτά όπου η ομάδα του δεν μπορούσε να νικήσει τον Νάβας και τα δοκάρια, είχε κρατήσει αλλαγή και αντικατέστησε τον τερματοφύλακά του. Ο Τιμ Κρουλ αφού έκανε... ψυχολογικό πόλεμο στους αντιπάλους, απέκρουσε τα πέναλτι του Ρουίς και του Ουμάνια και έστειλε την Ολλανδία στα ημιτελικά.

Η Ολλανδία ήταν το φαβορί και από την αρχή του αγώνα είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού αλλά χωρίς να μπορούν να απειλήσουν την εστία της Κόστα Ρίκα. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 22΄για να κάνει την πρώτη του επέμβαση ο Κέιλορ Νάβας στο σουτ του Φαν Πέρσι.

Ο Κοσταρικανός τερματοφύλακας έπιασε δουλειά και στο 29’ αρνήθηκε το γκολ στον Ντεπάι ενώ ακόμη πιο εντυπωσιακή ήταν η επέμβασή του στο φάουλ του Σνάιντερ λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο και η Κόστα Ρίκα όσο πέρναγε η ώρα έκλεινε ακόμη περισσότερο την άμυνά της. Ειδικά όταν ο Πίντο αποφάσισε να βγάλει τον Κάμπελ, χάθηκαν και οι λίγες ελπίδες που είχε η ομάδα του να απειλήσει. Ο μέσος του Ολυμπιακού δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την αλλαγή.

Το τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις. Η Ολλανδία που δεν απειλούσε μέχρι τότε, είχε δοκάρι στο 82’ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σνάιντερ.

2 λεπτά αργότερα ο Νάβας αρνήθηκε και πάλι το γκολ στον Φαν Πέρσι ενώ η ευκαιρία του Μουντιάλ χάθηκε στο 94’. Ο Μπλιντ έκανε το παράλληλο γύρισμα, η μπάλα πέρασε από 2 παίκτες της Ολλανδίας που δεν μπόρεσαν να τη στείλουν στα δίχτυα και έφτασε στον Φαν Πέρσι. Το πλασέ του άσου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρήκε στα πόδια του Τεχέδα που ήταν πάνω στη γραμμή και στη συνέχεια η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι.
 Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Η Ολλανδία δεν είχε κουράγιο να πιέσει την Κόστα Ρίκα αλλά και πάλι θα μπορούσε να είχε πάρει την πρόκριση αν ο Σνάιντερ δεν είχε και πάλι ραντεβού με την ατυχία. Το σουτ του Ολλανδού άσου σταμάτησε στο δοκάρι (το τρίτο) του Νάβας στο 119' ενώ δύο λεπτά νωρίτερα ο Ουρένια έχασε τη μοναδική ευκαιρία της Κόστα Ρίκα στο ματς.
 Ο Φαν Χάαλ είχε κρατήσει μία αλλαγή και έριξε στον αγώνα τον αναπληρωματικό τερματοφυλακα, Τιμ Κρουλ μόνο για τα πέναλτι. Και δικαιώθηκε απόλυτα αφού αυτός ήταν ο πρωταγωνιστής στα πέναλτι, έπιασε τις εκτελέσεις του Ρουίς και του Ουμάνια και έστειλε την ομάδα του στα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή.

Η διαδικασία των πέναλτι (πρώτη εκτέλεση η Κόστα Ρίκα)
Μπόρχες……………. 1-0
Φαν Πέρσι…………..1-1
Ρουίς………………..αποκρούει ο Κρουλ
Ρόμπεν……………. 1-2
Γκονζάλες…………2-2
Σνέιντερ……………2-3
Μπολάνιος……….. 3-3
Κάουτ……………..3-4
Ουμάνια………….. αποκρούει ο Κρουλ!
(δε χρειάστηκε να εκτελέσουν οι Ολλανδοί)

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Σίλεσεν (120'+1' Κρουλ), Ντε Φράι, Φλάαρ, Ιντι (106' Χούντελααρ), Κάουτ, Μπλιντ, Βάιναλντουμ, Σνέιντερ, Ρόμπεν, Ντεπάι (76' Λενς), Φαν Πέρσι.
ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Νάβας, Ακόστα, Γκονζάλες, Ουμάνια, Γκαμπόα (79' Μίριε), Ντίας, Μπόρχες, Τεχέδα (97' Κουμπέρο), Ρουίς, Μπολάνιος, Κάμπελ (66' Ουρένια).

Μαχαίρωσαν τρεις φιλάθλους μετά τον αποκλεισμό της Κόστα Ρίκα

Kosta-Rika
Μαζεύτηκαν στο κέντρο του Σαν Χοσέ, ελπίζοντας ότι στο τέλος θα πανηγυρίσουν άλλη νίκη της Κόστα Ρίκα. Αντί αυτού όμως, το πάρτι στην πρωτεύουσα κατέληξε σε σκηνή εγκλήματος, καθώς τρεις φίλαθλοι μαχαιρώθηκαν.
Διάβασε περισσότερα στο www.gazzetta.gr

Ο Κυριάκος “σπρώχνει” τη ΝΔ στο κέντρο. Και “βλέπει” συνεργασία με Ποτάμι

Kyriakos-Mitsotakis
Στον χώρο του κοινωνικού κέντρου, εκεί όπου κυριάρχησε για περισσότερο από μια δεκαετία ο Κώστας Καραμανλής, σπρώχνει τη Νέα Δημοκρατία ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Με συνέντευξή του στον “Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής”, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστηρίζει ότι η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να επιδιώξει τη διεύρυνση του ακροατηρίου της στον χώρο του κέντρου, εκεί όπου μπορεί να βρει κοινούς τόπους με πολίτες που επιθυμούν να υπάρξουν προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, ενώ “φωτογράφησε” το Ποτάμι, ως το πολιτικό κόμμα με το οποίο θα μπορούσε να επιδιωχθεί κυβερνητική συνεργασία μετά τις εκλογές.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για “συνδικαλιστές-δικτάτορες, που ταλαιπωρούν τον λαό και επιβαρύνουν τους Έλληνες φορολογούμενους”, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, για την αρνητική στάση που τηρεί σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Μια συνάντηση… με μέλλον για Καραμανλή-Ντόρα

Dora-Bakoyannis-Kostas-Karamanlis
Κάθε επαφή του Κώστα Καραμανλή με τη Ντόρα Μπακογιάννη, συνιστά εκ των πραγμάτων… θέμα. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τετ-α-τετ, στο πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού και επί 12 1/2 χρόνια αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, σε μια περίοδο μάλιστα έντονου προβληματισμιού στον χώρο της Κεντροδεξιάς.
Τη συνάντηση αποκαλύπτει το “Βήμα της Κυριακής”, στο σχετικό ρεπορτάζ του οποίου αναφέρεται ότι ο Κώστας Καραμανλής και η Ντόρα Μπακογιάννη συζήτησαν για αρκετή ώρα όλα τα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του “Βήματος της Κυριακής”, ο Κώστας Καραμανλής έμεινε σταθερός στην πάγια επιλογή του να μην αναμειχθεί στις εσωκομματικές διεργασίες, καθώς και στη γραμμή στήριξης του Αντώνη Σαμαρά, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη από την πλευρά της είναι εξαιρετικά προσεκτική στις κινήσεις της, στη σκιά της φημολογούμενης επιλογής της για το αξίωμα της Επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Κώστας Καραμανλής και η Ντόρα Μπακογιάννη κατάφεραν με την πάροδο των ετών να οικοδομήσουν μια σχέση αμοιβαίας πολιτικής εμπιστοσύνης, με την πρώην Υπουργό Εξωτερικών να είναι το στέλεχος που μέχρι και σήμερα υπερασπίζεται με συνέπεια τη στρατηγική επιλογή του μεσαίου χώρου, στην οποία επένδυσε ο Κώστας Καραμανλής για να κυριαρχήσει η Κεντροδεξιά στην Ελλάδα σχεδόν για μια δεκαετία, μετά το 2000.

ysterografa.gr

Ο Παπαδήμος βγήκε από τη ντουλάπα (με τους σκελετούς)…

Lucas-Papademos
Η περίπτωση του Λουκά Παπαδήμου είναι μια από πιο αμφιλεγόμενες των τελευταίων ετών για το ελληνικό πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι, καθώς ο εξωκοινοβουλευτικός πρωθυπουργός που δρομολόγησε και υλοποίησε το δεύτερο Μνημόνιο εξακολουθεί να προκαλεί… πάθη και αντιδράσεις, με κάθε δημόσια εμφάνισή του.
Μια τέτοια περίπτωση συνιστά η συνέντευξη την οποία παραχωρεί στο “Βήμα της Κυριακής”, με αμιγώς οικονομικό περιεχόμενο, που εκ των πραγμάτων όμως έχει πολιτικές αποχρώσεις και παρενέργειες.
Ο Λουκάς Παπαδήμος υποστηρίζει ότι μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα δώσει ώθηση στην οικονομία, και θα δημιουργήσει τα περιθώρια για την εφαρμογή μιας ηπιότερης δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ σημειώνει ότι η ελληνική οικονομία θα πρέπει να βελτιώσει σημαντικά τις εξαγωγικές της επιδόσεις.
Η περίπτωση Παπαδήμου υπήρξε εξ αρχής συγκρουσιακή. Ακαδημαϊκός και τεχνοκράτης που αναδείχτηκε στα χρόνια της διακυβέρνησης του τόπου από τον Κώστα Σημίτη, μετά ωστόσο από πρόταση του… Γιάννου Παπαντωνίου, για την ανάληψη της διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδας.
Είχε κεντρικό ρόλο στην ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, πάλι επί Κώστα Σημίτη, μια εθνική επιτυχία η οποία ωστόσο εκ των υστέρων αμαυρώθηκε λόγω των “πειραγμένων” στοιχείων που εντόπισαν οι Βρυξέλλες, και ενώ στο μεταξύ ο Λουκάς Παπαδήμος είχε βρει καταφύγιο στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ως αντιπρόεδρος.
Στη δύσκολη περίοδο της ανατροπής του Γιώργου Παπανδρέου, προωθήθηκε ως εξωκοινοβουλευτικός πρωθυπουργός, και ήταν εκείνος που πήρε το βάρος του δεύτερου Μνημονίου με το “κούρεμα” του χρέους και το ξεχαρβάλωμα των ασφαλιστικών Ταμείων, μια κληρονομιά που απειλεί μέχρι και σήμερα να τινάξει στον αέρα το σύστημα.
Το όνομα του Λουκά Παπαδήμου βρίσκεται πάντα… στα πέριξ, είτε ως μια μελλοντική εξωκοινοβουλευτική λύση για την πρωθυπουργία, είτε για να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς. Η ντουλάπα (με τους σκελετούς) ωστόσο θα βρίσκεται πάντα εκεί…

ystereografa.gr

Ενιαίο στα «χαρτιά» το μισθολόγιο στο Δημόσιο – Απόφοιτος δημοτικού με μισθό 1.848 ευρώ και απόφοιτος ΑΕΙ με 1.610

Επανέρχονται στην επιφάνεια περιπτώσεις που επιβεβαιώνουν πως στο ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο παραμένει… ενιαίο μόνο στα «χαρτιά». Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής της Κυριακής», υπάλληλος στο υπουργείο Ανάπτυξης, απόφοιτος δημοτικού, λαμβάνει μηνιαίο μισθό ύψους 1.848 ευρώ, ενώ υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης σε φορέα που εποπτεύεται από το υπουργείο Εσωτερικών, έχει μηναίες αποδοχές ύψους 1.610 ευρώ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο υπουργείο Ανάπτυξης ο μέσος μισθός για υπαλλήλους κατηγορίας ΠΕ, ανέρχεται στα 2.672. ευρώ. Ωστόσο υπάλληλος με τα ίδια προσόντα, που εργάζεται όμως στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, φορέας που εποτεύεται από το ίδιο το υπουργείο, λαμβάνει μισθό ύψους 3.326 ευρώ.
Πρόκειται για δύο παραδείγματα που δείχνουν ότι παραμένουν οι ανισότητες στο «ενιαίο» μισθολόγιο στο δημόσιο, παρά το γεγονός ότι τα εισοδήματα των υπαλλήλων υπέστησαν σημαντικές περικοπές. Απαντώνται περιπτώσεις στις οποίες οι αποδοχές των εργαζομένων απέχουν αισθητά από τα προσόντα ή τις αρμοδιότητές τους.

aftodioikisi.gr

Λίμνη Τσιβλού: Ολοήμερο πάρτυ στην όχθη, το Σάββατο 12 Ιουλίου - 101 χρόνια από την δημιουργία της


Αποτελεί όλο το χρόνο μια υπέροχη πρόταση για εκδρομή, λόγω της σπάνιας ομορφιάς του τοπίου. Μια φορά το χρόνο όμως, στην πανσέληνο του Ιουλίου, η λίμνη του Τσιβλού στην ορεινή Ακράτα υποδέχεται τους φίλους της με μια ολοήμερη γιορτή που σίγουρα θα μείνει αξέχαστη.
Τη γιορτή διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιάλειας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Πλατάνου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλατάνου “Πήγασος” και τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σύλλογο Πλατάνου “Πήγασος”, με κύριο σκοπό όλο και περισσότεροι ντόπιοι και επισκέπτες να ανακαλύψουν τις κρυφές ομορφιές της “νεραϊδολίμνης” της Αιγιάλειας.

Το Σάββατο 12 Ιουλίου από τις 9 το πρωί έως τη δύση του ηλίου, στην ανατολική όχθη της λίμνης, οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν στο πανέμορφο τοπίο της λίμνης με φουσκωτά και kayak, με μουσική επένδυση από dj's. Σημειώνεται πως οι εκπαιδευτές-συνοδοί των δραστηριοτήτων είναι πιστοποιημένοι από τους φορείς: IRF Raft Guide, Rescue 3 Swiftwater Technician, Red Cross First Aid Member, για την απόλυτη ασφάλεια όσων συμμετέχουν στις δραστηριότητες αναψυχής.

Μετά το σούρουπο και υπό το φως της πανσελήνου, θα στηθεί ένα μεγάλο πικ-νικ πάρτυ στην όχθη της λίμνης, όπου καθένας μπορεί να φέρει φαγητά και ποτά (ή να τα προμηθευτεί από τα εστιατόρια της περιοχής) και να συμμετέχει σ'αυτή την τρυφερή και ρομαντική βραδιά, υπό τις μουσικές επιλογές των Σπήλιου Ζιδρόπουλου, Θανάση Τόλιου και Παναγή Παναγόπουλου.

Η Λίμνη Τσιβλού βρίσκεται στο Χελμό, σε υψόμετρο 800 μέτρα. Δημιουργήθηκε στις 24 Μαρτίου 1913 όταν μια μεγάλη κατολίσθηση έφραξε την κοίτη του ποταμού Κράθη, στο σημείο που βρισκόταν ο οικισμός του Τσιβλού, απ'όπου πήρε και το όνομά της η λίμνη, η οποία έχει επιφάνεια 200 στρέμματα και βάθος 80 μέτρα. Κλείνοντας φέτος τα 101 της χρόνια, η λίμνη Τσιβλού είναι από τις “νεαρότερες” λίμνες της Ευρώπης. Η λίμνη του Τσιβλού έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Natura 2000, συνδυάζοντας πλούσιο δάσος και σπάνια υγροτοπικά και δασικά οικοσυστήματα, οι δε ανθρώπινες παρεμβάσεις οφείλουν να είναι ελάχιστες και φιλικές προς το περιβάλλον.

 dikepaigialeias.gr

Ο ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Σοβαρά και ανησυχητικά είναι τα αλλεπάλληλα ευρήματα που συνδέουν τη Χρυσή Αυγή με τον Ελληνικό Στρατό. Έναν στρατό που πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι για να προασπίζεται τα ιδανικά της Πατρίδας. Την ελευθερία και την ευψυχία. 

Η ηγεσία του στρατεύματος επέδειξε μέχρι τώρα σοβαρή ολιγωρία για τη φερόμενη ως εγκληματική οργάνωση σύμφωνα με το κατηγορητήριο της ελληνικής δικαιοσύνης. Οι επιπόλαιες τουλάχιστον Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις που διεξήχθησαν αρχικά δεν απέδειξαν κάτι μεμπτό για την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου. Τα σύμβολα και σημαίες της Χούντας που βρέθηκαν ομοίως. Η ανάγνωση του Αγών του Χίτλερ από στελέχη του στρατού μας ομοίως. Οι ναζιστικοί χαιρετισμοί από Έλληνα αξιωματικό δεν απαίτησαν καμία επίσημη αντίδραση. Καμία διαταγή.

Όλοι συνέχισαν το καθημερινό τους έργο χωρίς καμία επίσημη θέση της στρατιωτικής ηγεσίας για τους οπαδούς και νοσταλγούς των ολοκληρωτικών θέσεων του εθνικοσοσιαλισμού του Χίτλερ και του Μουσολίνι. 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ολόκληρη η έκθεση που στέλνει στο σκαμνι την συμμορία του μνημονίου! ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

παπανδρεου τερας

Ολόκληρη η έκθεση, μέρος της οποίας δημοσιεύεται στην RealNews. Τεράστιες οι ευθύνες πλέον όσων καλύπτουν την συμμορία Παπανδρέου.

ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009 ΠΑΡΑΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ Η «ΠΟΡΤΑ» ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

Η ιστορία δεν πρέπει να παραχαράζεται, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία που το αποδεικνύουν. Αυτό που έγινε με το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2009 αποτελεί μια ωμή παραχάραξη της αλήθειας και αποτέλεσε το πρελούδιο για να αλλάξει ο πολιτικός χάρτης και η δομή της Ελληνικής κοινωνίας. Η τρόικα μαζί με το ΔΝΤ δεν ήταν απαραίτητο να έλθουν και να διαφεντεύουν για χρόνια την οικονομική ζωή της Ελλάδας. Το πρόβλημα των ανοιγμάτων στα Δημόσια οικονομικά ήταν ασφαλώς μεγάλο το 2009, μέσα σε μια διεθνή συγκυρία οικονομικής κρίσης που σε σημαντικό βαθμό τα επέτειναν, αλλά διαχειρίσιμα στο πλαίσιο μια αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής που δεν θα είχε ως κύριο χαρακτηριστικό την βίαιη προσαρμογή σε μεταρρυθμίσεις οι οποίες έπληξαν βάναυσα τον κοινωνικό ιστό και την παραγωγική βάση της χώρας.

Περισσότερα olympia.gr

Αντώναρος: Όταν ο Καραμανλής σιωπά, οι άλλοι ακούνε!

antonaros
Ο Ευάγγελος Αντώναρος με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook θυμάται την πρόσκληση που του έκανε πριν από 10 χρόνια ο Κώστας Καραμανλής να αναλάβει τη θέση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου.
Ο κ. Αντώναρος κάνει λόγο για μία μεγάλη τιμή που του έγινε και τελικά κατέληξε σε μία εξαιρετική προσωπική σχέση.
Αξίζει να σημειώσουμε πως ο κ. Αντώναρος χαρακτηρίζει τον Κώστα Καραμανλή ως έναν από τους δύο καλύτερους Πρωθυπουργούς της μεταπολίτευσης και σημειώνει με… νόημα πως “όταν ο Καραμανλής σιωπά, οι αλλοι ακούνε”.
Παράλληλα, προαναγγέλλει τη συγγραφή ενός βιβλίου για την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή.
Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Παπαδήμος: Λύση για το χρέος η ανάπτυξη

• ¥ ¡ ©   ‘ ™ š —
Ο Λουκάς Παπαδήμος με δηλώσεις του στο «Βήμα της Κυριακής» αναλύει τους τρόπους της διασφάλισης της βιωσιμότητας του χρέους, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να δοθεί βάρος στην εφαρμογή της δημοσιονομικής πολιτικής και στις μεταρρυθμίσεις.
«Προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους απαιτείται, αφενός, η εφαρμογή δημοσιονομικής πολιτικής που θα οδηγήσει σε ικανά πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία θα συμβάλλουν στη σταδιακή μείωση του χρέους και αφετέρου, η εφαρμογή οικονομικής πολιτικής που θα τονώσει τη δραστηριότητα και θα συντελέσει στην επίτευξη υψηλότερου και διατηρήσιμου ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης μακροπρόθεσμα»,
Παράλληλα, τόνισε  ότι η εισαγωγή μεταρρυθμίσεων αποτελεί τον κύριο παράγοντα για την επίτευξη αυτών των στόχων.

ΟΙ 180 ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙ 120 ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ.

Η διχόνοια ήταν το διαχρονικό χαρακτηριστικό των Ελλήνων. Όπως και το χρέος.

180 αναζητά ο κ.Σαμαράς και 120 ο κ.Τσίπρας, για τη μεγάλη νίκη τους. Την εκλογή ή μη του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας που αν συνεχίσει να μονοπωλεί την επικαιρότητα με τον ίδιο ρυθμό θα λάβει μορφή τηλεπαιχνιδιού. Ένα πραγματικό reality show με όρους τηλεμάρκετινγκ. Ποιος θα κερδίσει τους παραπάνω οπαδούς στην αρένα της Βουλής.

Φυσικά τη ζωή του λαού οφείλει να την καθορίζει η Κυβέρνηση ενός τόπου και οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος οφείλουν να καθορίσουν την ατζέντα μέχρι το Μάρτιο του 2015. Τα προβλήματα του λαού είναι πολύ περισσότερα και ίσως σημαντικότερα από το να μάθει ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που θα εκπροσωπεί τη χώρα σε πολυδάπανα ταξίδια στο εξωτερικό χωρίς καμία ουσιαστική εξουσία.