Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Πεντάρα... με τις μεταγραφές ο ΠΑΟΚ

 Πεντάρα... με τις μεταγραφές


Τρεις ημέρες μετά την ήττα στα Χανιά από τον Πλατανιά, που έφερε τρικυμία, τα χαμόγελα επέστρεψαν στις τάξεις του ΠΑΟΚ. Τα σπασμένα πλήρωσε ο ΟΦΗ, με τον «Δικέφαλο» του Βορρά να πετυχαίνει την πιο ευρεία του νίκη στο πρωτάθλημα, 5-0 και τους οπαδούς του να βλέπουν τρία από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα να χρίζονται σκόρερ.
Πρώτα ο Νάτχο στο 73' κι έπειτα ο Χούσεν στο 80', λίγα λεπτά μετά την είσοδό τους στο παιχνίδι, πανηγύρισαν το πρώτο τους γκολ με τα φανέλα του ΠΑΟΚ, ενώ το σκορ έκλεισε ένας ακόμα νεοφερμένος, ο Μαντούρο στο 80', μόνο που για τον Ολλανδό μέσο αυτό ήταν το 2ο γκολ με τη νέα του ομάδα. Νωρίτερα το δρόμο στους νέους είχαν δείξει δύο παλιοί, με τον Στέφανο Αθανασιάδη να ανοίγει το σκορ μόλις στο 4' και τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, να κάνει το 2-0 στο 61', πετυχαίνοντας το 14ο γκολ στην καριέρα του απέναντι στον ΟΦΗ. Οι Αθανασιάδης και Σαλπιγγίδης έφθασαν στα έξι γκολ στο πρωτάθλημα, όσα έχει και ο Λούκας.
Ο ΟΦΗ πήγε στην Τούμπα μη έχοντας δεχθεί γκολ στα τρία προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια του, αλλά επιστρέφει στο Ηράκλειο με πέντε στην πλάτη του. Ο ΠΑΟΚ βρήκε το γρήγορο γκολ που ήθελε, με τον Στέφανο Αθανασιάδη με προβολή να προλαβαίνει τον Μπαρέιρο και με προβολή, μετά τη σέντρα του Λίνο, να ανοίγει το σκορ μόλις στο 4', αλλά αυτό δεν του έδωσε την ώθηση που θα περίμεναν οι φίλοι του. Ετσι το πρώτο ημίχρονο κύλησε βαρετά, με τις δύο ομάδες να αδυνατούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πανηγύρισαν τέσσερα γκολ, κι αυτά ήταν απόρροια των μεγάλων προβλημάτων στην άμυνα του ΟΦΗ. Αν και στο γκολ που σημείωσε ο Νάτχο, και ήρθε μετά από όμορφο συνδυασμό και ασίστ του Αθανασιάδη, ο Ισραηλινός με το τελείωμά του, έδειξε μέρος της σπουδαίας του αξίας.
ΠΑΟΚ (Στέφενς): Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσουράνης, Τζαβέλλας, Λίνο, Μαντούρο, Κάτσε, Βούκιτς (70' Βούκιτς), Νίνης (64' Λούκας), Αθανασιάδης (76' Χούσεν), Σαλπιγγίδης.
ΟΦΗ (Σα Πίντο): Φερνάντες, Βερόν (62' Ροβίθης), Τριποτσέρης, Κουτσιανικούλης, Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης, Μπαρέιρο, Μπούρμπος (76' Σίσιτς), Μακρής, Μιλιάζες, Στάθης.

Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 1-0: «Ενέδρα» στην Τρίπολη!



Ο Αστέρας νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό στην Τρίπολη, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Superleague και τον πέρασε στη βαθμολογία, ανεβαίνοντας αυτός στην τέταρτη θέση με 42 βαθμούς και αφήνοντας πέμπτους τους «πράσινους» (έχουν 40), οι οποίοι βρίσκονται στο +6 από τον έκτο Πανθρακικό.

Οι Αρκάδες επέκτειναν το αήττητο σερί τους σε 9 αγώνες, με απολογισμό 6 νίκες και 3 ισοπαλίες (αήττητοι φέτος στην έδρα τους με απολογισμό 6 νίκες και 5 ισοπαλίες), ενώ ο Παναθηναϊκός, που ήταν πολύ καλός στο πρώτο 45λεπτο αλλά «αγνώριστος» στη συνέχεια, γνώρισε την πρώτη του ήττα μετά από 4 αγώνες (3 νίκες, 1 ισοπαλία ως σήμερα). 
Οσο για την εικόνα του αγώνα; Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο, όταν μετά το καλό πρώτο 10λεπτο των γηπεδούχων, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, πρέσαρε ψηλά, πήρε τον έλεγχο και ανάγκασε σε λάθη τους γηπεδούχους.
Ωστόσο, σε αυτό το καλό του 35λεπτο (ως το ημίχρονο) δεν κατάφερε να σκοράρει, αν και δημιούργησε έξι καλές φάσεις (12', 30', 34' Κλωναρίδης, 14' Κουτρουμπής, 33' Ατζαγκούν, 45'+1' Μπεργκ), με αποτέλεσμα να μην φτάσει στο γκολ.
Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 1-0: «Ενέδρα» στην Τρίπολη! (photos) | onsports.gr Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα άλλαξαν και οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Ο Αστέρας ήταν αυτός που μπήκε πρεσάροντας ψηλά και είχε την τύχη να αξιοποιήσει το πρώτο σημαντικό λάθος που έκαναν οι «πράσινοι» με τον Ζέκα στο 54' και να φτάσουν στο γκολ με τον Καράσκο. Ο Πορτογάλος ήταν περίλυπος μετά το 1-0 και δύο-τρεις συμπαίκτες του έσπευσαν να τον στηρίξουν.
Μετά το γκολ, οι Αρκάδες έπαιξαν με το χρόνο… και το αποτέλεσμα, δίνοντας χώρο στον Παναθηναϊκό, η αγωνιστική εικόνα του οποίου δεν είχε καμία σχέση με την καλή του πρώτου 45λεπτου. Σταδιακά οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά πολύ δύσκολα, πλέον, απειλούσαν. Ένα μακρινό σουτ του Ζέκα στο 64' ήταν η πρώτη τελική, ενώ στο τέλος, μια αντεπίθεση με τον Μπεργκ (81') και ένα σουτ του Ντίνα (82') δεν έφεραν κάτι ουσιαστικό.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μπαντής, Λούι, Κοντοές, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Ουσέρο, Εντό, Μουνάφο, Καράσκο (67' Ζησόπουλος), Ντε Μπλάσις (79' Τσαμπούρης), Μπαράλες (88' Χουάνμα).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Λαγός (81' Ντίνας), Ζέκα, Αμπέιντ, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης (75' Καρέλης), Μπεργκ.

Ο Πανθρακικός έβαλε... Λαδάκη στη «μηχανή» και πήρε το «τρίποντο»,- "Χ" στη Λιβαδειά - Νίκες ΠΑΣ και Εργοτέλη

Ο Πανθρακικός έβαλε... Λαδάκη στη «μηχανή» και πήρε το «τρίποντο»
Με νίκη συνέχισε ο Πανθρακικός τις υποχρεώσεις του στη Σούπερ Λιγκ, καθώς επικράτησε 1-0 του Πλατανιά στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής. Το γκολ που χάρισε το «τρίποντο» στους γηπεδούχους σημείωσε ο Λαδάκης στο 70΄, ο οποίος έξω από την περιοχή έκανε το σουτ και η μπάλα, αφού «βρήκε» στον Φαΐσκα, χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Γιωργαλλίδη
Στο 30΄,  ο Πανθρακικός «άγγιξε» το γκολ, όμως ο Ιγκόρ «σημάδεψε» το δοκάρι του Γιωργαλλίδη
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Σαρακατσάνος, Ιγκόρ, Ντιόγκο, Λαδάκης, Τζάνης (81΄ λ. τρ. Τριανταφύλλου), Εμπόου, Μολίνα (55΄ Μπαϊκαρά), Ρομέου (84΄ Χασομέρης), Μπεν Σαμπάτ.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ (Νίκος Αναστόπουλος): Γιωργαλλίδης, Ινκούμ, Φερνάντες, Αγκιλέρα, Φαΐσκα, Δημήτρης (46΄ Γουνδουλάκης), Καζναφέρης (74΄ Νταβίντ Τόρες), Μενδρινός, Σιαλμάς, Κάταϊ (46΄ Μπέλιτς), Βλαχοδήμος

Ο Ντάρεν Άμπρoουζ χάρισε σημαντικό βαθμό στον Απόλλωνα στη Λιβαδειά εναντίον του Λεβαδειακού, καθώς στο 89' ισοφάρισε το γκολ που είχε πετύχει ο Κώτσιος στο 62΄ κι έτσι οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες, 1-1.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Ιντζίδης, Κώτσιος, Χαραλάμπους, Λαμπρόπουλος (71΄ Βαρέλα), Κονέ, Μάρτινς (80΄ Καπό), Λυκογιάννης, Ορτέγκα (90΄+2 Μιλοσάβλιεβ), Μάντζιος.
ΑΠΟΛΛΩΝ (Λόρι Σάντσεζ): Τζόρβας, Κανακούδης, Χατζηζήσης (78΄ Σόντεμπεργκ), Κόρμπος (65΄ Αμπροουζ), Παντελιάδης, Αλβαρεζ, Μίνγκας, Φαρινόλα, Τσοκάνης (84΄ Μπάρκογλου), Ντάλμπεργκ, Λουσέρο.

Νικηφόρο όσο και επιβλητικό ήταν το πέρασμα του ΠΑΣ Γιάννινα από το γήπεδο των Πηγαδίων.
Οι Ηπειρώτες,  επικράτησαν 3-0 της Ξάνθης, με τον ΠΑΣ να διατηρεί το αήττητο επί θητείας Γιάννη Πετράκη (δεύτερη σερί νίκη μετά από το 2-1 επί του Λεβαδειακού το περασμένο Σάββατο).
Τα τέρματα του ΠΑΣ, ο οποίος μόλις σήμερα έκανε... ποδαρικό στις εκτός έδρας νίκες του εφετινού πρωταθλήματος, σημείωσαν οι Τζημόπουλος (7`), Κοροβέσης (31`) και Ίλιτς (58`).
Σε φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων, ο Κοροβέσης «σημάδεψε» το δοκάρι της εστίας του Τσέμα, όμως στην εξέλιξη ο Τζημόπουλος με απίστευτο σουτ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΣ Γιάννινα (0-1). Η Ξάνθη ανέβασε ρυθμούς, ωστόσο το δεύτερο «χτύπημα» από πλευράς ΠΑΣ δεν άργησε να έρθει.
Ο Ίλιτς με εξαιρετική μακρινή πάσα βρήκε τον Τσουκαλά στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, εκείνος πάσαρε στον Κοροβέση και ο τελευταίος προ κενής εστίας δεν είχε πρόβλημα με πλασέ να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του (0-2).
Η Ξάνθη ισοφάρισε τα... δοκάρια στο 56ο λεπτό, όταν η μπάλα από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βελλίδη, όμως ο ΠΑΣ ήταν αυτός που έφτασε στο γκολ. Στο 58΄ από την πάσα του Στρούνα, ο Ίλιτς βρέθηκε στην καρδιά της ξανθιώτικης άμυνας και με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το 0-3.
Ο Γιάκος στο 74΄ σημάδεψε το κάθετο δοκάρι της εστίας του Τσέμα, δίνοντας συνέχεια στην αγωνιστική... παράσταση του ΠΑΣ στο γήπεδο των Πηγαδίων και στον διασυρμό της Ξάνθης.
 ΞΑΝΘΗ (Ράινερ Μάουρερ): Τσέμα, Παΐτο, Κάλβο (46` Μαρίν), Γούτας (70` Τριάδης), Σολάρι, Γκαρσία (46` Βασιλακάκης), Χοσέμι, Φλίσκας, Μάνταλος, Σολτάνι, Μπαξεβανίδης.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Γιάκος (86` Αυγενικού), Τζημόπουλος, Κοροβέσης, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Ίλιτς (82` Κυβελίδης), Μπέριος, Στρούνα, Τσουκαλάς, Ακόστα (74` Ντάσιος).

Με σκόρερ τους Διαμαντάκο και Μπαντιμπαγκά, ο Εργοτέλης έκαμψε την αντίσταση της Βέροιας.
στην αναμέτρηση  που έγινε στο Ηράκλειο, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη επικράτησε 2-0 της Βέροιας, με τον Διαμαντάκο να σκοράρει στο 56ο λεπτό και τον Μπαντιμπαγκά να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 86
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στοΐκοβιτς, Τζανακάκης, Πίτσος, Σαρρής, Γιοβάνοβιτς, Καρντόσο (79΄ Κοζορώνης), Ρομάνο, Ιμπραΐμ, Χαντί (46΄ Κούμπικ), Διαμαντάκος, Μπαντιμπαγκά (90+2΄ Μονακέλο).
ΒΕΡΟΙΑ (Ράτκο Ντόστανιτς):
Καντιμοίρης, Βέρτζος, Γεωργιάδης, Μπάρμπας (87΄ Τζημογιάννης), Όστοϊτς, Ζεζίνιο (70΄ Καλτσάς), Τραπ, Παυλίδης (79΄ Κομολόφ), Μπεν, Γκονσάλβες, Μπαργκάν.

Ήταν Ατρόμητος και κόντρα στην Καλλονή των... 10

Ήταν Ατρόμητος και κόντρα στην Καλλονή των... 10 παικτώνΑκόμη μία νίκη πέτυχε ο Ατρόμητος στη Σούπερ Λιγκ. Με γκολ των Ιγκλέσιας (43΄) και Καραμάνου (67΄) η ομάδα του Περιστερίου επιβλήθηκε 2-0 της Καλλονής στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής και παραμένει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Η Καλλονή έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 40΄καθώς
μία απερίσκεπτη ενέργεια του Φουρλάνου στο 40΄ ανάγκασε το διαιτητή Μαντάκη να τον αποβάλλει  με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Ατρόμητος που μέχρι το λεπτό εκείνο δεν ήταν καθόλου απειλητικός εκμεταλλεύτηκε αμέσως την αριθμητική του υπεροχή και προηγήθηκε στο 43΄ με τον Ιγκλέσιας. Το σουτ του Αργεντινού, μετά την πάσα του Ούμπιντες, βρήκε στο Ζακουάνι και κατέληξε στα δίχτυα του Σιδεράκη (1-0). Στο δεύτερο μέρος ο Ατρόμητος μπήκε αποφασισμένος να «καθαρίσει» το παιχνίδι και τα κατάφερε στο 67΄ με τον Καραμάνο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, μετά την ασίστ του Φάμπιο. Η ομάδα του Παράσχου είχε την ευκαιρία να ανεβάσει κι άλλο το δείκτη του σκορ, αλλά στο 73΄ ο Ιγκλέσιας νικήθηκε από το Σιδεράκη στο πέναλτι που εκτέλεσε και που υπέπεσε ο Γιατζιτζόγλου όταν έπεσε άτσαλά πάνω στον Καραμάνο.
 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Τσενάμο, Νάστος, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μπρίτο, Ούμπιντες (70΄ Γεωργίου), Πίτου Γκαρσία, Καραμάνος (82΄ Φωτάκης), Παπαδόπουλος (64΄ Φάμπιο).
ΚΑΛΛΟΝΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Σιδεράκης, Ζακουάνι (66΄ Γιατζιτζόγλου), Καλτσάς, Βαλιός, Ζος (46΄ Κεϊτά), Γάλας, Φουρλάνος, Φαρία, Ποντάνι, Γιορέντε, Καζάκης (74΄ Νιαμπούγιου).

Πέθανε ο κύριος ''Όλεσον'' από το ''Μικρό σπίτι στο Λιβάδι''


/ Τον μάθαμε ως κύριο Νιλς Όλεσον στην αγαπημένη μας τηλεοπτική σειρά Το μικρό σπίτι στο λιβάδι. Είχε το κατάστημα και ήταν παντρεμένος με την Σκότι Μακ Γκρέγκορ που του έκανε τη ζωή δύσκολη.
/O Richard Bull, σύμφωνα με το αμερικάνικο περιοδικό People, πέθανε σε ηλικία 89 ετών την περασμένη Δευτέρα στο Καλαμπάσας της Καλιφόρνια.

Είχε γεννηθεί στην πόλη Ζίον του Ιλινόις στις 26 Ιουνίου του 1924 και το 1948 παντρεύτηκε την επίσης ηθοποιό Barbara Collentine.


Παρόλο που έγινε ευρύτερα γνωστός από τη μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία των 70s, είχε συμμετάσχει και σε άλλες τηλεοπτικές παραγωγές, όπως το Voyage to the Bottom of the Sea του ABC από το 1964 ως το 1968 αλλά και στο Highway to Heaven το 1985 και το 1988, όπου πρωταγωνιστούσε ο Michael Landon.

tlife.gr

“Καθάρισε” νωρίς, παρουσία Μόγιες ο Ολυμπιακός 2 - 0 τον Πανιώνιο - Το 12 στα 12 είχε... μπόνους!!

 

Παρουσία του προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντέβιντ Μόγιες και με τους Μαρκάνο, Πέρες να κάνουν ντεμπούτο με την φανέλα του Ολυμπιακού, οι “ερυθρόλευκοι” επικράτησαν με 2-0 του Πανιώνιου, αλλά πιο πολύ από τα γκολ πανηγυρίστηκε η ανακοίνωση (από τα μεγάφωνα) της μεταγραφής του Ρομπέρτο από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

O Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς και όντας εξαιρετικά εύστοχος καθάρισε από νωρίς την υπόθεση νίκη. Η εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Σάμαρη στο 11ο λεπτό ήταν η πρώτη τελική προσπάθεια των Πειραιτών και κατέληξε στα δίχτυα του Παπαδόπουλου, ενώ στην δεύτερη τελική των γηπεδούχων, στο 18ο λεπτό, ο Σέποβιτς έκανε το 2-0 μετά την σέντρα του Κάμπελ.

Οι γηπεδούχοι έπαιξαν στο μισό γήπεδο τον, σχεδόν σε όλο το πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσαν να φτάσουν και σε άλλα γκολ με τον Εντινγκά στο 22΄και τον Παπαδόπουλο στο 38΄.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα περισσότερα βλέμματα ήταν καρφωμένα πάνω στον Ερνάν Πέρες που μπήκε αλλαγή στο 52΄πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του με την φανέλα του Ολυμπιακού, όπως και ο Μαρκάνο που ξεκίνησε στην ενδεκάδα.

Ο Παραγουανός λίγο έλειψε να σκοράρει μάλιστα όταν στο 71΄το σουτ που επιχείρησε εξουδετερώθηκε από τον Παπαδόπουλο. Λίγο νωρίτερα ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και ο Σαβιόλα είχαν χάσει ευκαιρίες για το 3-0.

Στη συνέχεια οι ερυθρόλευκοι έριξαν τον ρυθμό τους και ο Πανιώνιος απείλησε να μπει ξανά στο παιχνίδι, αρχικά με τον Ρομπέρτο να νικάει στο τετ α τετ τον Αραβίδη στο 72΄ και στη συνέχεια με τον Μητρόπουλο να σημαδεύει το δοκάρι με εξαιρετικό μακρινό σουτ στο 77΄.

Το κλίμα ζεστάθηκε για τα καλά στο Φάληρο όταν στο 84ο λεπτό η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε από τα μεγάφωνα του γηπέδου την απόκτηση του Ρομπέρτο από την Ατλέτικο Μαδρίτης με τον Ισπανό τερματοφύλακα να μένει στον Πειραιά μέχρι το 2018. Την εξέλιξη αυτή πανηγύρισε ο κόσμος πιο έντονα και από τα γκολ, ενώ την αποθέωση γνώρισε και ο πρόεδρος της ομάδας Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο Ρομπέρτο άκουσε πολλές φορές το όνομα του από την κερκίδα και σαν... ανταπόδωση πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ του Ντούνη στις καθυστερήσεις, στην τελευταία αξιόλογη φάση του ματς.

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ):
Ρομπέρτο, Σαλίνο Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Χολέμπας, Σάμαρης (69' Πελέ), Εντινγκά, Ολαϊτάν (52' Πέρες), Κάμπελ, Στσέποβιτς (59' Ντομίνγκες), Σαβιόλα.

Πανιώνιος (Κώστας Παναγόπουλος):
Παπαδόπουλος, Αυλωνίτης, Μπούζας (77' Σταυροθανασόπουλος), Κουλουχέρης, Αραβίδης, Λάσνικ (46' Κολοβός), Ζαχαράκης, Πάνος, Παναγιωτούδης, Μητρόπουλος, Γιάννου (63' Ντούνης).

Ένοπλες ληστείες σε ΔΕΗ και ΟΤΕ στο Λουτράκι!

Ένοπλες ληστείες σε ΔΕΗ και ΟΤΕ στο Λουτράκι!Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων, οι οποίοι σήμερα το μεσημέρι, λήστεψαν με την απειλή όπλων τα υποκαταστήματα της ΔΕΗ και του ΟΤΕ στην πόλη.

Ειδικότερα, στις 12.40 το μεσημέρι δύο άγνωστοι φορώντας κουκούλες μπήκαν στο κατάστημα της ΔΕΗ στο Λουτράκι
και με την απειλή πιστολιών πήραν από το ταμείο της ΔΕΗ περίπου 6.000 ευρώ κι έφυγαν πεζοί.

Λίγο μετά, δύο άγνωστοι με τον ίδιο τρόπο λήστεψαν το υποκατάστημα του ΟΤΕ που βρίσκεται περίπου 150 μέτρα μακριά από την ΔΕΗ, παίρνοντας 5.000 ευρώ από το ταμείο,
αλλά και από τις προθήκες κινητά τηλέφωνα, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, Tablet και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

Στην συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο σκούρου χρώματος και αναζητούνται.

Σεισμόπληκτοι Κεφαλονιάς: "Ο Τσίπρας μάς αγνόησε! Ούτε καλησπέρα"

Σεισμόπληκτοι Κεφαλονιάς: `Ο Τσίπρας μάς αγνόησε! Ούτε καλησπέρα`

 Εξοργισμένοι με τον Αλέξη Τσίπρα είναι οι κάτοικοι ενός χωριού κοντά στο Ληξούρι, σύμφωνα με όσα δήλωσε ένας σεισμόπληκτος στην εκπομπή "ΣΚΑΪ" του Νίκου Ευαγγελάτου.
Ο Χρήστος Κυριακάτος υποστήριξε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν σταμάτησε καθόλου για να μιλήσει με τους κατοίκους: "Μας αγνόησε και δεν σταμάτησε ούτε για μια καλησπέρα", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Και συνέχισε: "Ο κόσμος εξοργίστηκε... Στη συνέχεια τον πλησίασα εγώ και του είπα ότι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε την υποχρέωση να βρεθεί δίπλα μας λίγες ώρες μετά το σεισμό".
                                                                     

Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημέρωσαν, στο κέντρο επιχειρήσεων που έχει στηθεί στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Σωτήρης Κουρής, ο αντιπεριφερειάρχης για θέματα Παιδείας Χρήστος Άνθης, οι επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρ. Σπίρτζης, για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις οικοδομές του νησιού, στη σίτιση των πληγέντων.

newsit.gr

Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης οι ομάδες του ΑΡΗ και του ΗΡΑΚΛΗ - Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΒΑΤΩΝ

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης οι ομάδες του ΑΡΗ και του ΗΡΑΚΛΗ, διευθύντρια νοσοκομείου και πολλοί άλλοι στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ!
 Τρανταχτά ονόματα περιέχει η λίστα του ΣΔΟΕ που εστάλει στην εισαγγελία για φοροδιαφυγή. Πολλοί φαίνεται ότι έπασχαν από αμνησία, αφού ξεχασαν να δηλώσουν τεράστια ποσά.

Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και ηθοποιός Παύλος Χαϊκάλης ο οποίος κατηγορείται ότι δεν έκοψε δυο αποδείξεις ύψους 55.000 ευρώ το 2007. Επίσης, δυο ποδοσφαιρικά σωματεία κατηγορούνται για έκδοση εικονικών τιμολογίων σε διάφορες επιχειρήσεις και καταλογίσθηκαν πρόστιμα ύψους 5.376.000€. Υπήρξε ήδη παραδοχή για εικονικότητα 1.870.000€ και καταβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.
Διευθύντρια δημόσιου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης έγινε πάμπλουτη αλλά χωρίς να μπορεί να το δικαιολογήσει. Αύξησε την περιουσία της κατά περιπου 632.000 ευρώ. Εντυπωσιακό και το ποσοστό φοροδιαφυγής από 52 αγρότες που φτάνει τα 54 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι γιατροί πάντα βρίσκονται στις πρώτες θέσεις αλλά και οι εργολάβοι.

ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΒΑΤΩΝ

“Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό” το νέο κόμμα του Βύρωνα Πολύδωρα - Ποιοί συμμετέχουν

Viron-Polydoras
Αύριο το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του νέου κόμματος που ίδρυσε ο Βύρων Πολύδωρας με τη συμμετοχή του Χρήστου Ζώη.
Το νέο κόμμα έχει την ονομασία “Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό”, και θα συμμετέχουν σε αυτό στελέχη από τη Νέα Δημοκρατία και την ευρύτερη Κεντροδεξιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βύρων Πολύδωρας κάνει λόγο για “ηχηρές εκπλήξεις”, αναφορικά με εκείνους που θα συμμετέχουν στο νέο κόμμα.

Σε εξέλιξη η κυβερνητική σύσκεψη για την Κεφαλονιά – Σαμαράς: Ηθική υποχρέωση να βοηθήσουμε

Megaro-Maximou
Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα ευρεία διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Αντώνη Σαμαρά, όπου αναμένεται να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για την ανακούφιση των πληγέντων από τους σεισμούς της Κεφαλονιάς.
Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος οι Υπουργοί Δημήτρης Αβραμόπουλος, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Γιάννης Στουρνάρας, Γιάννης Μιχελάκης, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Νίκος Δένδιας, Άδωνις Γεωργιάδης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Πάνος Παναγιωτόπουλος και Όλγα Κεφαλογιάννη. Επίσης θα συμμετάσχουν οι Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων καθώς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.
Μιλώντας στους υπουργούς τους ο Πρωθυπουργός τόνισε πως η Κεφαλονιά περνά μια επώδυνη δοκιμασία, επισημαίνοντας πως πρέπει να προστατευτούν πρώτα απ’ όλα οι άνθρωποί της, να αποκατασταθούν οι ζημιές και να είναι όλοι σε συνεχή επαγρύπνηση, μέριμνα και βοήθεια, κάτι, που όπως είπε είναι ηθική και όχι μόνο πολιτική υποχρέωση.
«Είναι ηθική υποχρέωση στους συνανθρώπους μας. Και θα πρέπει πάνω απ όλα, για να επανέλθει ο ρυθμός της ζωής στα σωστά επίπεδα στην Κεφαλονιά να είμαστε και εμείς σωστά συντονισμένοι», είπε ο Πρωθυπουργός.
Αναλυτικά η δήλωσή του:
«Η Κεφαλονιά περνά μια επώδυνη δοκιμασία. Πρέπει να προστατεύσουμε πρώτα απ’ όλα τους ανθρώπους της, να αποκαταστήσουμε τις ζημιές και να είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση, μέριμνα, βοήθεια, γιατί είναι και ηθική και όχι μόνο πολιτική υποχρέωση. Είναι ηθική υποχρέωση στους συνανθρώπους μας. Και θα πρέπει πάνω απ’ όλα, για να επανέλθει ο ρυθμός της ζωής στα σωστά επίπεδα στην Κεφαλονιά, να είμαστε και εμείς σωστά συντονισμένοι. Και γι’ αυτό το λόγο σήμερα βρισκόμαστε, για να δούμε μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια τι ακριβώς πρέπει να γίνει, πότε πρέπει να γίνει, από ποιον πρέπει να γίνει. Στο τέλος θα βγάλουμε και μία ανακοίνωση, για να έχει και ο κόσμος γνώση των λεπτομερειών των αποφάσεών μας».
Σύμφωνα με τον Αντ. Σαμαρά στη συνάντηση θα εξεταστούν τα πάντα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, ενώ στο τέλος της θα εκδοθεί και μια ανακοίνωση έτσι ώστε ο κόσμος να έχει γνώση των λεπτομερειών των αποφάσεων της κυβέρνησης.

Τέλος ο Βαζέχα από την Καλλιθέα

Kristof-Vazexa
Την λύση της συνεργασίας της με τον Κριστόφ Βαζέχα, ανακοίνωσε την Τετάρτη (5/2) η διοίκηση της Καλλιθέας.
Διαβάστε περισσότερα στο www.sport.gr

Μεγάλη πρόταση του Ολυμπιακού στην Ατλέτικο για τον Ρομπέρτο

Roberto
O Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες να κρατήσει στο δυναμικό του τον Ρομπέρτο, με τους Ισπανούς να κάνουν λόγο για μεγάλη οικονομική προσφορά των ερυθρολεύκων στην Ατλέτικο Μαδρίτης.
Διαβάστε περισσότερα στο www.sport.gr

Διεθνή εντάλματα σύλληψης για Χριστοφοράκο-Καραβέλα

Xristoforakos-Karavelas
Η Εισαγγελία Εφετών αποφάσισε σήμερα να προχωρήσει στην έκδοση διεθνών ενταλμάτων σύλληψης για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο και τον Χρήστο Καραβέλα, οι οποίοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τις μίζες της εταιρείας “Siemens”.

ysterografa.gr

Γιατί το facebook είναι μπλε;

Γιατί το facebook είναι μπλε;

Δέκα χρόνια τώρα, δισεκατομμύρια άνθρωποι περιπλανώνται στη συγκεκριμένη σελίδα. Υπάρχουν ακόμη πράγματα που δεν ξέρει κανείς για το facebook και τον δημιουργό του, τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ; Αν κάποιος δεν γνωρίζει γιατί το περίφημο σήμα είναι μπλε, ότι μπορεί να δει τη σελίδα… ανάποδα ή δεν έχει ακούσει για το… Σύνταγμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τότε η απάντηση είναι καταφατική.
Το περίφημο μπλε
Το σήμα του Facebook είναι μπλε γιατί ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δεν διακρίνει το κόκκινο και το πράσινο. «Το μπλε είναι το πιο πλούσιο χρώμα για μένα», έχει πει ο ίδιος. Το χρώμα έχει γίνει τόσο διάσημο, που το κατάστημα στο κάμπους του Facebook πουλάει ακόμη και μανό με ακριβώς την ίδια απόχρωση.
Το ανάποδο facebook
Μπορεί κανείς να δει τη σελίδα του Facebook… ανάποδα. Επιπλέον, μέχρι τώρα, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζει πάνω από 70 γλώσσες, ανάμεσά τους «ανάποδα» αγγλικά.
Η εμμονή με τα ρούχα

Με απόφαση Περιφερειάρχη εντάσονται στο ΕΣΠΑ έργα σε Κορινθία και Λακωνία

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από τη θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε, στο πλαίσιο της πρόσκλησης Νο 24 του ΔΕΠΙΝ- Πελοποννήσου, την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση από το ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 των ακόλουθων έργων:

 Ειδικότερα
1.) «Αποκατάσταση Ι.Ν. Παμμεγίστου Ταξιάρχη Μιχαήλ στο Στεφάνι Κορινθίας», συνολικού προϋπολογισμού 260.000,00 € με ΦΠΑ» με Δικαιούχο την 25η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijtNcWdTw3tCSWkbhImKcOwbqOzyJuLlzj-aY1NNoCsoW3WVnZLRQ70eqTNmNbAR50CZIT5Sc7AEEOPXvjNmO9ibtWCUptARjqKiNfvciI4ALx7E3Kt3C7mddCJGt4C8ayuJBbxsuxv8nh/s1600/images98%CE%A5%CE%97%CE%9E.jpgΗ Πράξη αφορά την αποκατάσταση και ανάδειξη του μνημείου της Μονής Παμμεγίστου Ταξιάρχη Μιχαήλ που βρίσκεται, τρία περίπου χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της μονής του Αγίου Δημητρίου στο Στεφάνι Κορινθίας, το οποίο είναι κηρυγμένο μνημείο σύμφωνα με την Υ.Α. ΥΠΠΟ/ΑΡΧ/Β1/Φ31/ΚΗΡ/16034/561/(ΦΕΚ 716/Β/19-08-1997).


2.) «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 2ΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΟΛΑΩΝ» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης  850.000,00
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjpd2Ang7culA7RSZ3qCNqQgwWlu38GLx2AkdG5d8nLK56Iq4PFAOcbgLiLqJyrmSPBeWntGQQn8de3W4saFB9baPC3la3EAFu24N_rpBq5YPYo45gYA8k3lj1lTIE64h-SObSc7s7Kbzzb/s1600/%CE%95%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1+008.jpgΤο έργο αφορά την ανέγερση νηπιαγωγείου στη Δημοτική Κοινότητα Μολάων του Δήμου Μονεμβασίας, σε οικόπεδο με εμβαδόν 2.100,00 m², εντός του σχεδίου πόλης και συγκεκριμένα στο οικοδομικό τετράγωνο ΚΦ 169 με συνολικό εμβαδόν 3578,96. Το συγκρότημα με συνολικό εμβαδό 414,60 τ.μ. και περιλαμβάνει τους χώρους υποδοχής -διοίκησης τους χώρους νηπίων και βοηθητικές υπηρεσίες. Θα κατασκευαστεί συμβατικά και σε όλους τους χώρους προβλέπεται άνετη πρόσβαση και παραμονή για Α.M.Ε.Α. Στον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων βρίσκονται χώρος αναψυχής -παιχνιδιού και οι χώροι στάθμευσης σε τέτοιο σημείο που να εξασφαλίζουν ασφάλεια στα νήπια.

3.) «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΥΡΓΟΥ ΔΟΥΡΑΚΗ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ», συνολικoύ προϋπολογισμού 500.000 € με ΦΠΑ» με Δικαιούχο την 26η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.
http://www.dimosdytikismanis.gr/wp-content/uploads/2013/05/pirgos-douraki_sm.jpgΤο έργο αφορά τη συντήρηση και αποκατάσταση του πύργου του Καπετάν Δουράκη στην κεντρική πλατεία του οικισμού της Καστανιάς του Δήμου Δυτικής Μάνης.
Ο πύργος του Καπετάν Δουράκη αποτελεί τυπικό παράδειγμα οχυρωμένου πύργου - κατοικίας του 18ου αι., χαρακτηριστικό της τοπικής αρχιτεκτονικής στο πλαίσιο της ιδιόμορφης μανιάτικης κοινωνικής δομής της εποχής. Στη νότια όψη του προστέθηκε σε μεταγενέστερη φάση πέτρινο διώροφο κτίσμα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών διαβίωσης και τον σταυλισμό των ζώων. Έχει χαρακτηριστεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο με την Υπουργική Απόφαση 12524/9-12-64 (ΦΕΚ 38/ Β΄/ 19-1-65).

Κοινή συνέντευξη τύπου της Ομάδας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE)

Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2014 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινή συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσουν ο Επικεφαλής της Ομάδας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE), υποψήφιος των ευρωπαίων Φιλελευθέρων για την προεδρία της Κομισιόν, Guy Verhofstadt,  ο Πρόεδρος της Δράσης, Ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης και η Αντιπρόεδρος της Δράσης Αντιγόνη Λυμπεράκη, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου,  ώρα 11.00 στα γραφεία του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου  (Αμαλίας 8)
Θα μιλήσουν για τις ευρωεκλογές και τις τρέχουσες ευρωπαικές πολιτικές εξελίξεις.

Λάμπρος Μπούκλης: Χωρίς άμεση και συμμετοχική δημοκρατία, αξιοκρατία, ανάπτυξη και αλληλεγγύη η κοινωνία μας δεν έχει κανένα μέλλον.



Σήμερα, Τετάρτη, σε συνέντευξη τύπου, στην Τρίπολη, έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και παραιτηθείς Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου, Λάμπρος Μπούκλης, δήλωσε στα περιφερειακά Μ.Μ.Ε:

« Ζούμε μία καινούργια πολιτική εποχή, όπου το παλιό παραχωρεί σιγά σιγά την θέση του στο νέο και αυτό γιατί το παλαιοκομματικό και αναχρονιστικό δεν πείθει πλέον κανέναν υγιώς σκεπτόμενο πολίτη.
Οι κομματικοί σωλήνες, των περισσότερων κομμάτων,  στέρεψαν από οξυγόνο, όπως συνεχώς τονίζουμε  στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Πρέπει άμεμπτοι – αμόλυντοι και άσπιλοι και νέοι στην πολιτική άνθρωποι να βγουν μπροστά.  
  Και αυτό γιατί, η κοινωνία έχει ξεπεράσει τα περισσότερα κόμματα και τις διαχρονικές πρακτικές τους.
Χωρίς άμεση και συμμετοχική δημοκρατία, αξιοκρατία, ανάπτυξη και αλληλεγγύη η κοινωνία μας δεν έχει κανένα μέλλον.

Eγκαίνια ομαδικής έκθεσης Ζωγραφικής, Αγιογραφίας, Λοιπών Εικαστικών Τεχνών στο Λυσίππειο Πνευματικό Κέντρο Κορίνθου



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhdZ20fDfjNzaFSZyXWROe7mmujE55qtKM-xSw_PHg748H_W4HhZ7pH_WzxoaixOG0SNgHxQ9FYziV93W0-JwXCasE6mRrDxa0U6sy_or5S0cnT7Y5RbsJzsASVrQMDj7Qim6wz7cD5qqbv/s1600/%CE%95%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1+90%CF%87120%CE%B5%CE%BA+%CE%9D%CE%B1%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%AF%CE%B1+%CF%84%CE%B7%CF%82+%CE%A7%CE%AF%CE%BF%CF%85++%CE%96%CF%89%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%82+%CE%91%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82+%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%89%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82.bmp
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης Ζωγραφικής, Αγιογραφίας, Λοιπών Εικαστικών Τεχνών. Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Λυσίππειο Πνευματικό Κέντρο Κορίνθου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 7 Φεβρουαρίου 2014 ημέρα Παρασκευή και ώρα 7:30 το απόγευμα και θα διαρκέσει έως τις 13 Φεβρουαρίου 2014 ημέρα Παρασκευή και ώρα 7:30. 
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης καθημερινά από 10:30 έως 12:30 π.μ. και από 6.00 μ.μ. έως 8.00 μ.μ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης              Η Πρόεδρος
Π.Ε. Κορινθίας                      Του Σωματείου Λόγου και Τέχνης
Γεώργιος Δέδες                             «ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ»
                                               Ευδοξία Κουβακλή-Νάνου

Το "μεγάλο κόλπο" της Μέρκελ με Γιούνκερ, Σουλτς και... Λαγκάρντ

Angela-Merkel-Christine-Lagarde
Twitter@EmOikonomidis
Πριν από δυο μέρες, τα “Υστερόγραφα” σας αποκάλυψαν το δημοσίευμα των “Financial Times” περί της στρατηγικής επιλογής της Άνγκελα Μέρκελ να στηρίξει τον πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και τέως Πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με το χρίσμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Μια πολιτική υπέρβαση από την πλευρά της Γερμανίδας Καγκελαρίου, η οποία είχε έρθει πολλές φορές στο παρελθόν σε σύγκρουση με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, για την πολιτική λιτότητας που έχει επιβάλει το Βερολίνο στην Ευρώπη, ενώ ως ένα σημείο φλέρταρε με το ενδεχόμενο να… διευκολύνει τη διαδοχή του Ζοζέ Μπαρόζο από τον Μάρτιν Σουλτς, έστω κι αν ο σημερινός Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι Σοσιαλιστής.
Με σημερινό δημοσίευμά του, το γαλλικό περιοδικό “Paris Match” διαφωνεί με τη βεβαιότητα των “Financial Times” περί… κλειδωμένης στήριξης του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ από την Άνγκελα Μέρκελ, για το χρίσμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Σύμφωνα με τους Γάλλους, η Γερμανίδα Καγκελάριος έχει επενδύσει σε ένα “μεγάλο παιχνίδι” για να μοιράσει ρόλους και αξιώματα στην πολιτική γραφειοκρατία των Βρυξελλών που θα προκύψει μετά τις ευρωεκλογές του Μαϊου. Το δημοσίευμα λοιπόν υποστηρίζει ότι δεν αποκλείεται τελικά η Άνγκελα Μέρκελ να προτείνει τη Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ για το χρίσμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και να στηρίξει τον Μάρτιν Σουλτς για το αξίωμα του “Υπουργού Εξωτερικών” της Ε.Ε., ως διαδόχου δηλαδή της βαρόνης Κάθριν Άστον.
Το βέβαιο είναι ότι (και) η επόμενη (πολιτική) Ευρώπη περνάει μέσα από το Βερολίνο, στο περιθώριο της αναμενόμενης επικράτησης του ΕΛΚ έναντι του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στις εκλογές του Μαϊου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

ysterografa.gr

Δημοτική αστυνομία: Οι εξετάσεις για την ένταξη στην ΕΛΑΣ (όλες οι ημερομηνίες)

Το πρόγραμμα των εξετάσεων στις οποίες θα υποβληθούν οι δημοτικοί αστυνομικοί για την ένταξή τους στην Ελληνική Αστυνομία δημοσιοποίησε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
Οι δημοτικοί αστυνομικοί που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μετάταξης στην Ελληνική Αστυνομία, θα υποβληθούν σε μία σειρά ψυχοτεχνικών δοκιμασιών και υγειονομικών εξετάσεων.
Το Α.Σ.Ε.Π. εξέδωσε πίνακα στον οποίο εμφαίνονται οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί ανά  Αστυνομική Δ/νση και οι ημερομηνίες που θα υποβληθούν στις ψυχοτεχνικές και υγειονομικές εξετάσεις.
Ως πρώτη μέρα των ψυχοτεχνικών εξετάσεων έχει οριστεί η Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου και για όσους ολοκληρώσουν την εξέταση αυτή, έχει οριστεί ως πρώτη μέρα των υγειονομικών εξετάσεων η Τρίτη 11 Φεβρουαρίου.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εξετάσεων και τις οδηγίες του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης εδώ.

aftodioikisi.gr

Πατριανάκου : Αθλιότητα η απόπειρα του Άγγελου Φιλιππίδη να εμπλέξει τον Κώστα Καραμανλή

Fevronia-Patrianakou
Η βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας και άλλοτε Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του κυβερνώντος κόμματος Φεβρωνία Πατριανάκου, δεν… κόμπιασε αναφορικά με την απόπειρα του Άγγελου Φιλιππίδη να εμπλέξει τον Κώστα Καραμανλή στη δικαστική περιπέτειά του.
Η κα Πατριανάκου ήταν καλεσμένη της Άννας Μπουσδούκου στην εκπομπή “Τώρα” της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, και όταν ρωτήθηκε σχετικά για όσα είπε μέσω των συνηγόρων του ενώπιον των τουρκικών αρχών ο Άγγελος Φιλιππίδης, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί θύμα πολιτικής δίωξης λόγω των “σχέσεών” του με τον Κώστα Καραμανλή, απόψεις που προκάλεσαν την οργή του πρώην πρωθυπουργού, σχολίασε με νόημα:
“Αυτά είναι αθλιότητες”. Και πρόσθεσε ότι ο Άγγελος Φιλιππίδης δεν διώκεται από την ελληνική Δικαιοσύνη για τις φιλίες του, αλλά για λάθη και παραλείψεις κατά την άσκηση διοίκησης στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Στην Αθήνα... μόνος του ο Άγγελος Φιλιππίδης!

Aggelos-Filippidis
Όπως μετέδωσε η Σοφία Φασουλάκη στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”, αναμένεται να έχει φτάσει στην Αθήνα με πτήση από την Κωνσταντινούπολη ο Άγγελος Φιλιππίδης, λίγο μετά τις 09.00 το πρωί.
Ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ο οποίος κατηγορείται για τα επισφαλή δάνεια του ΤΤ, μετά την αποφυλάκισή του από τις τουρκικές αρχές, και στο περιθώριο όσων είπε χθες, αποφάσισε να έρθει ο ίδιος μόνος του στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τις δικαστικές αρχές, αμέσως μόλις ο Άγγελος Φιλιππίδης πατήσει το πόδι του στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Στη συνέχεια, διευκρινίστηκε από τις ελληνικές δικαστικές αρχές ότι ο Άγγελος Φιλιππίδης δεν έρχεται μόνος του στην Ελλάδα, αλλά η Τουρκία αποφάσισε την απέλασή του. Έτσι, φτάνει στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” ως κρατούμενος.
Η πτήση του Άγγελου Φιλιππίδη έφτασε στον διεθνή αερολιμένα “Ελευθέριος Βενιζέλος” στις 09.00, και ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου οδηγήθηκε απευθείας στη ΓΑΔΑ, μετά τη διαδικασία σύλληψής του.
Ο πρώην επικεφαλής του ΤΤ ήταν εμφανώς καταπονημένος, και δήλωσε: “Προσήλθα οικειοθελώς και άμεσα, όπως είχα υποσχεθεί”.
Μετά από περίπου μια ώρα παρουσίας του στη ΓΑΔΑ, ο Άγγελος Φιλιππίδης αναχώρησε, προκειμένου να οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα. “Με δική μου πρωτοβουλία παρουσιάστηκα στις ελληνικές αρχές. Οι Τούρκοι με άφησαν ελεύθερο”, επανέλαβε ο Άγγελος Φιλιππίδης στους δημοσιγράφους, την ώρα που αποχωρούσε από τη ΓΑΔΑ.
Ο Άγγελος Φιλιππίδης έφτασε στην Ευελπίδων περίπου στις 11.20, και πέρασε από την πλαϊνή πόρτα, προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα.
Ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

ysterografa.gr

Η κρίση έκανε (και) τους Ιταλούς ευρωσκεπτικιστές

Italy-EU
Η Ευρώπη της κρίσης, που αβίαστα και άκριτα μετατράπηκε σε Ευρώπη της λιτότητας και της ασφυκτικής πίεσης στα όρια αντοχής των κοινωνιών της, μοιάζει να πληρώνει ήδη το βαρύ τίμημα εκείνης της άστοχης επιλογής. Και, με φόντο τις ευρωεκλογές του Μαϊου, κανείς δεν μπορεί πλέον να προβλέψει πόσο ψηλά θα φτάσουν σε κάθε χώρα τα κόμματα που κηρύττουν τον ευρωσκεπτικισμό και την αντίδραση.

“Έφυγε” η Τζένη Βάνου

Tzeni-Vanou
Θλιβερή η σημερινή μέρα για το ελληνικό τραγούδι καθώς έφυγε από την ζωή  μια μεγάλη μορφή του ελληνικού ελαφρού τραγουδιού, η Τζένη Βάνου,  μετά από μάχη που έδωσε τους τελευταίους μήνες με την επάρατη νόσο  στο νοσοκομείο Μεταξά όπου νοσηλευόταν .
Η φωνή της χαρακτηριστική κυριάρχησε για πολλές δεκαετίες και αποθεωνόταν σε κάθε της εμφάνιση. 
Η Τζένη Βάνου γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 1939 στην Αθήνα. Το πραγματικό της όνομα ήταν Ευγενία Βραχνού.
Οι γονείς της ήταν χωρισμένοι. Αρχικά σκόπευε να σπουδάσει στη Φυσικομαθηματική Σχολή, αλλά μετά τη γνωριμία της με τον συνθέτη Μίμη Πλέσσα, τον οποίο θεωρούσε μέντορά της, έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1959 σαν τραγουδίστρια ελαφράς ορχήστρας στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ.

                                                Τραγούδησε πρώτη φορά μπροστά σε κοινό το 1964, όπου με το τραγούδι του Πλέσσα
«Τώρα» πήρε το Α΄ βραβείο στο Φεστιβάλ Ελαφράς Μουσικής της Θεσσαλονίκης. Σύντομα καθιερώθηκε ως τραγουδίστρια του ελαφρού τραγουδιού και ερμήνευσε ντουέτα κυρίως με τον Γιάννη Βογιατζή. Στα τέλη του 1970, κυριάρχησε το λαϊκό τραγούδι και το 1982 συναντά τον Τόλη Βοσκόπουλο, ο οποίος της κλείνει συμβόλαιο στην Columbia κι έτσι γνώρισε μεγάλη επιτυχία και τραγουδώντας λαϊκά.
                                               Υπήρξε βασική ερμηνεύτρια και "μούσα" πολλών συνθετών. Ερμήνευσε τραγούδια του Μίμη Πλέσσα, του Μίκη Θεοδωράκη, του Γιώργου Μουζάκη, του Κώστα Γιαννίδη, του Ζακ Ιακωβίδη, του Αττίκ, του Αλέκου Χρυσοβέργη, του Τάκη Μουσαφίρη κ.ά.
                                                           Είχε βραβευτεί για τη δουλειά της στην Ισπανία, την Πολωνία και την πρώην Σοβιετική Ένωση. 

Διαθεσιμότητα: Οι εκλογές φέρνουν την «ώρα της αλήθειας» & σπέρνουν πανικό στην κυβέρνηση

 
Στις 23 Μαρτίου του 2014 (δύο μήνες παρά σχεδόν μία εβδομάδα πριν τις δημοτικές εκλογές) λήγει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας για τους 2.234 σχολικούς φύλακες. Μαζί του, καθώς φαίνεται ότι θα είναι οι πρώτοι «διαθέσιμοι» που θα απολυθούν, φτάνει και η «ώρα της αλήθειας» για τη διαθεσιμότητα και την κυβέρνηση.
Μέχρι τώρα έχουν δοθεί υποσχέσεις επί υποσχέσεων) σχετικά με την αξιοποίησή τους σε άλλες θέσεις του Δημοσίου. Ταυτόχρονα, έχουν γίνει δηλώσεις από αρμόδιους (ΥΠΔΜ) ότι ένα μέρος των 11.500 απολύσεων του 2014 θα προκύψει από τη δεξαμενή της διαθεσιμότητας. Ωστόσο, το μόνο απτό που υπάρχει είναι η προ εβδομάδος έγκριση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την επανατοποθέτηση 331 πρώην σχολικών φυλάκων που θα απασχολούνται στο εξής ως βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό. Πέραν τούτου ουδέν. Αυτό σημαίνει ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, σχεδόν 1.800 σχολικοί φύλακες θα οδηγηθούν εκτός Δημοσίου. Η κυβέρνηση λέει πολλά αλλά έως τώρα δεν έχουν προσδιοριστεί ούτε οι αριθμοί ούτε η ειδικότητα αυτών που θα πέσουν στον Καιάδα της ανεργίας. Θα είναι οι 1.800 σχολικοί φύλακες; Θα είναι εργαζόμενοι σε ΝΠΙΔ του Δημοσίου; Θα είναι (μετά τις εκλογές) δημοτικοί υπάλληλοι και εργαζόμενοι στα Νομικά Πρόσωπα των ΟΤΑ; Κανείς δεν γνωρίζει.
Ωστόσο, καθώς το Μάρτιο λήγει ο χρόνος της διαθεσιμότητας των σχολικών φυλάκων, την άνοιξη θα έρθει η ώρα της αλήθειας για την κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι ελπίζουν ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντί τους και θα βρουν μια θέση απασχόλησης σε άλλο τομέα του Δημοσίου. Η Τρόικα, όμως, αντιμετωπίζει τη διαθεσιμότητα ως προθάλαμο απολύσεων και περιμένει να μετρήσει “πτώματα” μετά τη λήξη του οκταμήνου στη διάρκεια του οποίου παίρνουν το 75% του μισθού τους.
Το δίλημμα της κυβέρνησης
Το δίλημμα για την κυβέρνηση είναι σκληρό και το πολιτικό άγχος δικαιολογημένο: Είτε θα ικανοποιήσει τους πιστωτές, βάζοντας κρέας στην κρεατομηχανή της ανεργίας, είτε θα επιλέξει να αποφύγει μια ακόμη αντιλαϊκή επιλογή για να μην βυθιστούν στην ανέχεια και άλλα νοικοκυριά -αυτή τη φορά από το δημόσιο και όχι αποκλειστικά τον ιδιωτικό τομέα.
Επιχειρήματα υπάρχουν και για τις δύο προσεγγίσεις. Οι υποστηρικτές της πρώτης άποψης λένε ότι η Τρόικα δίνει τόση σημασία στις απολύσεις, ώστε αν επιδειχθεί σ αυτόν τον τομέα κυβερνητική αποφασιστικότητα θα αποτραπούν πιέσεις για άλλα θέματα. Οι υποστηρικτές της δεύτερης άποψης λένε ότι δεν λειτουργεί πια ο κοινωνικός αυτοματισμός, επομένως δεν θα ικανοποιηθούν οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα, στην πλειοψηφία τους τουλάχιστον, από τις απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων και για το λόγο αυτό η κυβέρνηση θα έχει μεγάλο πολιτικό κόστος και καθόλου κέρδη.

aftodioikisi.gr

Πρώτος Σταθμός της Υγείας η Τοπική Αυτοδιοίκηση: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέσα από τα ΚΕΠ Υγείας

Γράφει ο
Γιώργος Πατούλης
Δήμαρχος Αμαρουσίου, 
Πρόεδρος ΙΣΑ
 
Τα θεμέλια της Πρόληψης μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση θέτει το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), με τον καινοτόμο θεσμό των ΚΕΠ Υγείας, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο καινοτόμος αυτός θεσμός που αφορά στη χάραξη στρατηγικής στην Πρόληψη και Προαγωγή της Υγείας των πολιτών με συνέχεια και συνέπεια σε εθνικό πλέον επίπεδο, ξεκινά για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Τα ΚΕΠ Υγείας των Δήμων θα παρέχουν τη δυνατότητα στους υγιείς πολίτες να υποβάλλονται σε εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου πριν νοσήσουν, να ενημερώνονται και να ευαισθητοποιούνται σε θέματα υγείας και να αποκτούν την πρόσβαση που δικαιούνται στις υπηρεσίες υγείας της περιοχής τους.

Η αυτοκαταστροφή πιο καταστροφική από τον Εγκέλαδο

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Υπάρχει τίποτε πιο καταστροφικό από την καταστροφική μανία του Εγκέλαδου;
Υπάρχει τίποτε πιο καταστροφικό από την ίδια την καταστροφή;
Αν πρόκειται για την πατρίδα μας – και στην προκειμένη περίπτωση για ένα από τα πιο όμορφα νησιά του πλανήτη, την Κεφαλονιά – ναι.
Διότι πιο καταστροφική από την καταστροφή, είναι η αυτοκαταστροφή.
Πώς αλλιώς να εξηγηθεί η συστηματική προσπάθεια από την πλευρά κάποιων να υποστεί η Κεφαλονιά το τελειωτικό χτύπημα, δια της καταστροφής του τουρισμού της;
Και πώς αλλιώς να εξηγηθούν όλα αυτά τα μηνύματα στο διαδίκτυο και τα ρεπορτάζ (με τις ίδιες πάντα εικόνες), σύμφωνα με τα οποία στο νησί επικρατεί η απόλυτη καταστροφή;
Ιδρώσαμε επί δεκαετίες να καταστήσουμε την Κεφαλονιά έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς τόπους και να διαλύσουμε ιδεοληψίες που κρατούσαν το νησί καθηλωμένο και καταδικασμένο στην αφάνεια.
Ναι, έγινε ένας μεγάλος σεισμός.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ (Ν. 4178/13 άρθρ. 23 παρ. 13)»

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhV__okDtyEdLjrpRGP5rnMHLe-Tsfj4N5wwAwLMepg6uAxdXpK5qUfXyrDF64Ltqb42sF_CfPM59wEyFKDpnpdBF8rk1ZL-MD_P6lr5oSeXQX9KrjHwkMySk1gq9Srd5e2rypG8vWLTkIL/s1600/%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%821.jpg

Το τμήμα Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους κτηνοτρόφους, ότι σύμφωνα με  τις διατάξεις της παρ.13 του άρθρου 23 του Ν.4178/13 μπορούν να υπαχθούν σε ρύθμιση οι αυθαίρετες κατασκευές σταυλικών εγκαταστάσεων και συνοδών κτιρίων προσωρινής διαμονής, σε δημόσιες υπό νόμιμη παραχώρηση ή ιδιωτικές εκτάσεις εκμεταλλευόμενες νομίμως από κτηνοτρόφους, οι οποίες είναι καταχωρημένες στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΟΣΔΕ). Λεπτομέρειες στο υπ΄ αρ. 262/21-1-2014 ΑΔΑ: ΒΙΨΨ0-ΤΙΗ έγγραφο του Γεν. Γραμμ. Χωροταξίας και αστικού περιβάλλοντος «Κτηνοτροφικές – Σταυλικές Εγκαταστάσεις».

Για την ρύθμιση των αυθαίρετων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων δεν καταβάλλεται πρόστιμο αλλά μόνο παράβολο υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 300€ ευρώ.

Η τελική προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης υπαγωγής στην ρύθμιση (στο πληροφοριακό σύστημα του ΤΕΕ) ορίζεται μέχρι  την 6-2-2015.
               
Οι ενδιαφερόμενοι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να κινήσουν άμεσα την διαδικασία ρύθμισης των αυθαίρετων σταυλικών εγκαταστάσεων και στη συνέχεια να προσέλθουν στην Δ.Α.Ο.Κ. για την έκδοση «άδειας εγκατάστασης», εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούν αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο άρσης του κωδικού εκτροφής, την μη καταβολή οικονομικών ενισχύσεων και την παύση λειτουργίας και σφράγιση της κτηνοτροφικής τους εκμετάλλευσης. Επιπλέον αυτών οι κάτοχοι σταυλικών εγκαταστάσεων που στερούνται άδειας λειτουργίας/εγκατάστασης:

- Δεν μπορούν να ενταχτούν σε αναπτυξιακά προγράμματα, ούτε οι κληρονόμοι τους (τέκνα) σε     προγράμματα νέων αγροτών
- Δεν μπορούν να συνδεθούν με Δ.Κ.Ο (φως, νερό κ.λ.π.)
- Υπόκεινται στις διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα που προβλέπονται στο άρθρο 10 του Ν. 4056/12.

Για περισσότερες πληροφορίες: στο Γραφείο (10) Ζωικής Παραγωγής της Δ.Α.Ο.Κ. Κορινθίας (Κολιάτσου 36, 2ος όροφος, τηλ. 2741081086).



ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ                     Δ/ΝΣΗ 
                 ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                       ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 
                                                                   ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
                                    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ