Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Πόρος!

ΦΩΤΟ από το PorosNews
Δραματικές ώρες πέρασαν χθες τη νύχτα οι κάτοικοι του Πόρου καθώς πριν προλάβουν να επουλώσουν τις πληγές τους από την πρωινή νεροποντή, η βραδινή καταιγίδα, ήρθε να προκαλέσει μεγαλύτερες ακόμη καταστροφές, σε πολλές περιοχές του νησιού, κυρίως στην Καλαυρεία.
Ο Δήμος Πόρου εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση με την οποία ζητούσε από τους δημότες να μην μετακινούνται με τα οχήματά τους καθώς η κυκλοφορία δεν είναι δυνατή στα περισσότερα μέρη του νησιού και να παραμείνουν σε ασφαλή σημεία, ενώ ενημέρωνε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα.
Μεγάλη επικινδυνότητα παρουσιάστηκε στην περιοχή από το Κανάλι, μέχρι το Νεκροταφείο, όπου ο δρόμος για το Ασκέλι ήταν απροσπέλαστος, καθώς το ποτάμι του Συνοικισμού, κατέβαζε χώμα, πέτρες και ξύλα.
Στο Ασκέλι, η νύχτα ήταν εφιαλτική. Οικίες και καταστήματα πλημμύρισαν, προκαλώντας τεράστιες ζημιές.
Το Νεώρειο, πέρασε επίσης δύσκολη νύχτα. Η κυκλοφορία γινόταν με πολύ μεγάλη δυσκολία Ο δρόμος για τη Φούσα, έκλεισε από κατολισθήσεις στην περιοχή της Βρυσούλας.
Στην πόλη του Πόρου, τα πράγματα ήταν λίγο καλύτερα ενώ δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα στον περιφερειακό δρόμο της Σφαιρίας.
 Ο Δήμαρχος, ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας, να κηρυχτεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ζητώντας από την Πολιτεία την συνδρομή στην καταγραφή και την αποκατάσταση των ζημιών
 Στον Πόρο βρίσκεται ήδη ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Τάκης Χατζηπέρος, με κλιμάκιο της Περιφέρειας, για να αξιολογηθεί η κατάσταση.

Πηγή: porosnews