Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Θεοδωράκης: Η χώρα δεν μπορεί να παίζει Τζόκερ με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

stavros
Συνάντηση μίας ώρας με τον Πρωθυπουργό είχε την Τετάρτη το απόγευμα ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος τόνισε στον Αντώνη Σαμαρά πως θέση του είναι πως “πρέπει να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή”.
«Η χώρα δεν μπορεί να παίζει καθημερινά Τζόκερ με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ούτε να λέμε εάν βρέθηκε ή δεν βρέθηκε ένας ακόμη βουλευτής για να συμπληρωθούν οι 180» είπε ο στον Πρωθυπουργό ο κ. Θεοδωράκης, ενώ επισήμανε πως θα ήταν χρήσιμο να υπάρξει συνεννόηση σε αυτό το θέμα και με τον Αλέξη Τσίπρα.
Ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε ακόμη ότι η παρούσα Βουλή πρέπει να προχωρήσει σε συνταγματική αναθεώρηση, σε αλλαγή του εκλογικού νόμου, αλλά και σε μια νέα πατριωτική συμφωνία για το χρέος, ενώ πρότεινε οι εκλογές να γίνουν το Νοέμβριο του 2015.
Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, είπε πως ο Πρωθυπουργός άκουσε τις απόψεις του, ενώ για το θέμα των εκλογών του απάντησε πως η κυβέρνηση έχει ως στόχο να εξανλήσει τη θητεία της και οι εκλογές θα γίνουν με τη συμπλήρωση της τετραετίας, τον Ιούνιο του 2016.
Να σημειώσουμε πως εντύπωση προκάλεσαν οι στυλιστικές επιλογές του κ. Θεοδωράκη, ο οποίος σε αυτή την επίσημη συνάντηση επέλεξε να φορέσει κοστούμι και να αποχωριστεί το σακίδιό του.

ysterografa.gr