Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Η κυβέρνηση έστειλε τις απαντήσεις της και περιμένει την τρόικα

troikanew  Η Αθήνα έστειλε τις απαντήσεις της στα 19 ζητήματα που έθεσε η τρόικα για να επιστρέψει στην χώρα μας και πλέον περιμένει το e-mail των εκπρόσωπων των δανειστών μας για το αν υπάρχει συμφωνία σε αυτές τις θέσεις, ώστε να επιστρέψουν στην χώρα μας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής» στο ασφαλιστικό η κυβέρνηση απορρίπτει μεν αλλαγές στα όρια συνταξιοδότησης και τη μείωση συντάξεων, αντιπροτείνει όμως το πάγωμα συντάξεων για δύο χρόνια. Σύμφωνα με το νόμο, από το 2015 θα εξετάζεται κάθε χρόνο η αναπροσαρμογή τους.
Επίσης, η Αθήνα προτείνει να δίνεται η δυνατότητα στους ασφαλισμένους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) να ασφαλίζονται σε χαμηλότερη κλάση με αντίστοιχη μείωση των παροχών.
Στα εργασιακά η Αθήνα απορρίπτει αλλαγές στο καθεστώς των ομαδικών απολύσεων και στον τρόπο λήψης των αποφάσεων για απεργία, αλλά συζητεί προσαρμογές στο λοκ-άουτ και στις συνδικαλιστικές άδειες.
Επιπλέον, δέχεται να εφαρμοστεί άμεσα από τις αρχές του 2015 το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, ενώ επιμένει ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό.

ysterografa.gr