Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Παραπομπή Καρατζαφέρη στη Δικαιοσύνη για δύο ποινικά αδικήματα!

karatzaferis Η Επιτροπή “πόθεν – έσχες” της Βουλής που συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης για περισσότερες από τέσσερις ώρες αποφάσισε την παραπομπή του Γιώργου Καρατζαφέρη στη Δικαιοσύνη για δύο ποινικά αδικήματα. Η επιτροπή πήρε την απόφαση με βάση τα στοιχεία που περιλαμβάνει το πόρισμα των ορκωτών λογιστών που εξέτασαν τα πόθεν έσχες του προέδρου του ΛΑΟΣ και τα αδικήματα για τα οποία τον παραπέμπουν είναι αυτά της ψευδούς δήλωσης “πόθεν έσχες” και της συμμετοχής σε off – shore εταιρείες.
Η απόφαση παραπομπής ήταν αναμενόμενη, ωστόσο, ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το γεγονός ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Καρατζαφέρης φαίνεται πως εμπλέκεται σε 3 off-shores.
Το πόρισμα των ορκωτών λογιστών είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος φαίνεται πως έχει αποκρύψει από τις φορολογικές του δηλώσεις τις off-shore εταιρείες στις οποίες εμπλέκεται. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες στο πόρισμα σημειώνεται πως η μία off-shore εταιρεία έχει δηλωθεί μόλις δύο φορές στα πόθεν έσχες του κ. Καρατζαφέρη το 1994 και το 1996. Η δεύτερη εταιρεία δεν έχει δηλωθεί καμία χρονιά.
Από τις έρευνες των ορκωτών λογιστών προκύπτει επίσης ότι σε λογαριασμούς του στο εξωτερικό εντοπίστηκαν 6 εκατομμύρια ευρώ σε τράπεζες που εμπλέκονται σε μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα.
Οι πιθανές κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο κ. Καρατζαφέρης, είναι ξέπλυμα μαύρου χρήματος, υποβολή αναληθούς πόθεν έσχες και παράβαση του νόμου για τις off-shore, ενώ γίνεται έρευνα και τα άλλα περιουσιακά του στοιχεία, τα οποία υπολογίζονται σε 20 εκατ. ευρώ.