Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Γιατί ο Τσίπρας επέλεξε να χτυπήσει (απευθείας) τον Σαμαρά

Antonis-Samaras-Alexis-Tsipras
Η σημερινή επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να χτυπήσει ευθέως τον Αντώνη Σαμαρά, μέσω διαρροών για όσα είπε ο Πρωθυπουργός στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή, δείχνει ότι ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αλλάζει στρατηγική.
Και το επόμενο διάστημα να επιχειρήσει να χτυπάει απευθείας τον Αντώνη Σαμαρά, εκτιμώντας ότι, όπως δείχνουν και τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, ο Πρωθυπουργός και οι εφεδρείες εμπιστοσύνης του στην κοινωνία αποτελούν το τελευταίο οχυρό που δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να γκρεμίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η Αξιωματική Αντιπολίτευση βρίσκεται μπροστά σε μια πραγματικότητα που παραδοσιακά παρατηρείται στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό: Ο εκάστοτε πρωθυπουργός αποτελεί το τελευταίο ανάχωμα της κυβέρνησής του, και φθείρεται τελευταίος.
Γι΄ αυτό και η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα θα επικεντρωθεί στην στοχοποίηση του Αντώνη Σαμαρά, ώστε να επιφέρει κρίσιμες ρωγμές στο προφίλ του Αντώνη Σαμαρά, και εξ αντανακλάσεως να επιχειρήσει να ενισχύσει την πρωθυπουργική εικόνα του Αντώνη Σαμαρά.
Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι η στρατηγική αυτή θα επιφέρει το τελευταίο και μοιραίο χτύπημα για την κυβέρνηση, που ήδη εμφανίζεται σε εξαιρετικά δυσμενή θέση, όπως δείχνουν τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων, και μόνο ο Αντώνης Σαμαράς “αντέχει”.

ysterografa.gr