Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

«Κόκκινο» από το ΣτΕ για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

magazia-katastimata

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απαγόρευσε προσωρινά τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2014 το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές με το σκεπτικό ότι οι καταστηματάρχες και οι έμποροι θα υποστούν «ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη» και «αυτονοήτως δυσεπανόρθωτη ηθική βλάβη».

Να σημειώσουμε ότι στο ΣτΕ είχαν προσφύγει επαγγελματικές Ομοσπονδίες εμπόρων, ιδιωτικών υπαλλήλων, καταστηματάρχες και έμποροι και ζητούσαν να ανασταλεί και να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη, αντίθετη στην Διεθνή Σύμβαση της Γενεύης και στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία η απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης (7.7.2014) που επιτρέπει πιλοτικά για ένα έτος την λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκανε δεκτή την αίτηση των εμπόρων και αναστέλλουν την επίμαχη απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης.


Η αναστολή υλοποίησης της επίμαχης απόφασης ισχύει μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της κυρίας προσφυγής που έχουν καταθέσει και θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ το πρώτο δεκαήμερο του ερχόμενου Νοεμβρίου.
Η οριστική απόφαση της Ολομέλειας αναμένεται να δημοσιευθεί στο τέλος του έτους ή στις αρχές του 2015.

υστερογραφα.