Οι προσπάθειες όσων διαμαρτύρονται, (τουλάχιστον των περισσοτέρων) ευρίσκονται «εκτός στόχου», καθ’ όσον δεν επικεντρώνονται στην βασική αιτία του κακού, που δεν είναι άλλη, από την αναζήτηση όλο και μεγαλυτέρων ποσοτήτων ενεργείας.
Και όσο περνούν τα χρόνια, η ανθρωπότητα χρειάζεται όλο και περισσότερη...
ενέργεια..!
Βεβαίως, ο έχων την στοιχειώδη νοημοσύνη, ευκόλως κατανοεί τους μηχανισμούς οι οποίοι οδηγούν στον ενεργοβόρο προσπορισμό οικονομικών κερδών, από βιομηχανίες κ.λπ., όπισθεν των οποίων κρύπτονται διαφόρων τύπων Κρατικοί «μεγαλοϊδεατισμοί» χωρών που φιλοδοξούν νά είναι «δυνατές» και να γίνουν (γιατί όχι; ) «κοσμοκρατορίες».
Όμως, εδώ έρχεται να επιβεβαιωθή κατά τον καλλίτερο τρόπο μία των παροιμιών του σοφού λαού μας, που λέει «έβαλαν τα χέρια τους και έβγαλαν τα μάτια τους».
Και για να μη μακρηγορώ, έρχομαι στο πολύ επίκαιρο θέμα της εξασφαλίσεως ηλεκτρικής ενεργείας, από «ανανεώσιμες πηγές» όπως διατείνονται οι ΑΣΟΦΟΙ σύγχρονοι «σοφοί».
Θα αναφερθώ σε δύο εφαρμογές, πολυδιαφημισμένες, πολυεφαρμοσμένες και ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ αλλά και το πλέον σημαντικό, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ.
Πρόκειται για τούς «καθρέφτες» («πάνελ») συγκεντρώσεως ηλιακών ακτίνων και τους ανεμομύλους που εκμεταλλεύονται την Αιολική ενέργεια.
«ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ»
Απαιτούν τεράστιες εκτάσεις γης την οποία αποστερούν από την Γεωργία, την κτηνοτροφία ή τον τουρισμό, είναι «έρμαιο» των καιρικών συνθηκών (ηλιοφάνεια, συννεφιά κ.λπ.), απαιτούν διαρκή επαναπροσανατολισμό προς τον ήλιο, χάνοντας την αποδότικότητά τους μετά από κάποια ώρα που ο ήλιος στρέφεται αλλού, ενώ, μετά την δύση του ηλίου, είναι ΑΝΕΝΕΡΓΟΙ.
Τα υλικά κατασκευή των «πάνελ» έχουν μεγάλο κόστος, και η συνδεσμολογία μεταξύ τους πρέπει να εξασφαλίζεται συνεχώς.
Υπόκεινται σε φθορές από χαλαζοπτώσεις, σε αποπροσανατολισμό μετά από ισχυρούς ανέμους και στην περιοχή όπου εγκαθίστανται, δεν μπορεί να συνυπάρξη χλωρίδα ή πανίδα, όπως είναι ευχερώς αντιληπτό..! (ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ...!)
Το κόστος του παραγομένου ρεύματος, είναι ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟ, παρά τα όσα υποστηρίζονται, συνυπολογιζομένων των κοστολογίων κατασκευής των σημείων ή συσκευών συγκεντρώσεως και αποθηκεύσεώς του, των δικτύων συνδεσμολογίας και διανομής, της ανάγκης καθαρισμού των επιφανειών, της αποκαταστάσεως σπασμένων επιφανειών από χαλαζοπτώσεις, κεραυνούς κ.λπ.
Σκεφθήτε π.χ., το πόση ΠΟΛΥΤΙΜΗ γη θα πήγαινε χαμένη και θα μετατρέπεται σε πραγματική ΕΡΗΜΟ, σ’ ένα τουριστικό Νησί ή σε μία γεωργο- κτηνοτροφική περιοχή..!
«ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΙ»
Δεν ξέρω αν έχετε δει κάποιο από τα λεγόμενα «Αιολικά Πάρκα» (σε φωτογραφίες φυσικά).
Ένα τεράστιο πλήθος από «δράκοντες του Δον Κιχώτη», πανύψηλοι, γιγαντιαίοι, με «φτερά» εξωπραγματικών διαστάσεων, «φυτευμένων» στην γή με θεμελιώσεις πολλών δεκάδων μέτρων (ακόμα και μέσα στην... θάλασσα)...!
Σε ισχυρούς ανέμους, οι μηχανισμοί τους πιάνουν φωτιά και καταστρέφονται (τα λιπαντικά που υπάρχουν ΔΕΝ καλύπτουν τις ανάγκες τους), ενώ για την αντικατάσταση ενός πτερυγίου, απαιτούνται... ελικόπτερα «σινούκ»...!
Σε περιόδους απνοίας ΟΥΔΕΝ παράγουν, ενώ σε θύελλες καταστρέφονται.
Σε σεισμογενή εδάφη (όπως της Ελλάδος) δεν μπορούν να εδρασθούν με ασφάλεια, κ.λπ.
Το χειρότερο, όμως, είναι πως με το γύρισμα των πτερύγων, δεν μπορούν να μείνουν μέλισσες και άλλα πτηνά, με αποτέλεσμα την ΜΗ γονιμοποίηση των φυτών, οπότε τα φυτοφάγα ζώα φεύγουν μη ευρίσκοντα τροφή...!
Τα σαρκοφάγα ζώα, μη βρίσκοντας θηράματα, φεύγουν και αυτά και δημιουργούνται ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ τοπία ΕΡΗΜΩΝ...!
Το κόστος κατασκευής, τοποθετήσεως και συντηρήσεως ενός πύργου είναι τεράστιο, ενώ είναι ευάλωτοι σε κεραυνοπτώσεις και καταπτώσεις λόγω σεισμών. (μία πολύ μικρή καθίζηση του εδάφους, λίγων μόλις εκατοστών, αλλάζει την στατική ισορροπία και το γύρισμα των πτερυγίων μετατρέπεται σε «έκκεντρο», με αποτέλεσμα την καταστροφή ή και πτώση του πυλώνος.
Αν δήτε, ή φαντασθήτε, μία ΤΕΡΑΣΤΙΑ έκταση μας τουριστικού ή γεωργοκτηνοτροφικού χαρακτήρος περιοχής γεμάτης από τέτοιους πυλώνες, σας διαβεβαιώνω πως θα αισθανθήτε πάρα πολύ άσχημα (είχα την ευκαιρία να δω πολλές μελέτες και φωτογραφίες από εγκατεστημένους πύργους και ομιλώ μετά λόγου γνώσεως)
Θα μου πείτε «και τι θα κάναμε»;
Αγαπητοί φίλοι, το Ελληνικό «δαιμόνιο» και εδώ πρωτοπορεί.
Υπάρχει Ελληνική Εφεύρεση, η οποία είναι αξιολογημένη και ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗ από ΟΛΕΣ τις χώρες του κόσμου (ΗΠΑ, Ασία, Αυστραλία, Καναδάς, Ισραήλ, Ιαπωνία, Ευρώπη, Χιλή, Αργεντινή κ.λπ. συνολικώς πατενταρισμένη σε 58 χώρες), η οποία ευρίσκεται υπό αξιολόγηση προς ένταξή της στις «καινοτόμες λύσεις» στις αρμόδιες Ελληνικές Αρχές, περί της οποίας θα ύπαρξη, συντόμως, νέο σημείωμα.
Όσοι ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν περί ποίου πράγματος ομιλώ, μπορούν να «μπουν» στο www.toswet.com.
Θα ευρεθούν εμπρός σε μία πάμφθηνη, αποτελεσματική, ΜΗ ρυπαίνουσα (99% καθαρή), λειτουργούσα ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών καθ’ όλο το 24ωρο, αποδοτική λύση, η οποία πέραν του ρεύματος, παράγει ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ αλλά και ΥΔΡΟΓΟΝΟ (που είναι το καύσιμο του μέλλοντος).
Από τότε πού την μελέτησα (και ως Μηχανικός), την έχω ΠΙΣΤΕΨΕΙ και ελπίζω πως κάποια στιγμή θα αξιοποιηθή για το καλό ΟΛΩΝ.
Στο κάτω-κάτω, είναι γέννημα τής Ελληνικής διανοίας...!
Δεν χάνετε τίποτα να την δήτε.
elzoni.gr