Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 - Τελικός: Η ώρα της κρίσης

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 - Τελικός: Η ώρα της κρίσης (photos+video)

Όλος ο πλανήτης στρέφει το βλέμμα του στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και το θρυλικό «Μαρακανά», όπου στις 22:00 το βράδυ (ΝΕΡΙΤ) συγκρούονται Γερμανία και Αργεντινή με φόντο την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Τα… ψέματα τελείωσαν. Ότι έγινε τις προηγούμενες μέρες στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 που φιλοξενείται στην Βραζιλία ανήκει στο παρελθόν. Πλέον, άπαντες περιμένουν με ανυπομονησία το παιχνίδι που αποτελεί την… ουσία του Μουντιάλ. Τον μεγάλο τελικό για την ανάδειξη του νέου Πρωταθλητή Κόσμου. Άλλωστε, η κορυφή χωράει μόνο έναν!
Ιδανικότερος τόπος για να βγει ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν θα μπορούσε να μην είναι το ιστορικό γήπεδο «Μαρακανά» του Ρίο ντε Τζανέιρο. Κάθε γωνία μπορεί να διηγηθεί και μία «ανέκδοτη» ιστορία και το βράδυ της Κυριακής (13/7) Γερμανία και Αργεντινή θα προσπαθήσουν να γράψουν το… όνομά τους στην ιστορία του ποδοσφαίρου.
MaradonaMexico
Τα «πάντσερ» αντιμετωπίζουν» την «αλμπισελέστε» στον τρίτο μεταξύ τους τελικό στα Μουντιάλ, με τις δύο ομάδες να μετρούν από μία κατάκτηση. Αρχικά, το 1986 στο Μεξικό η αρμάδα του Ντιέγκο Μαραντόνα σήκωσε το δεύτερο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην ιστορία της λατινικής χώρας, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα, στην Ιταλία, η «νασιοναμάνσαφτ» πήρε την… εκδίκησή της και έβαλε το τρίτο «αστέρι» στην φανέλα της.

Το βράδυ της Κυριακής (13/7) η Γερμανία θα σπάσει ένα σημαντικό ρεκόρ, καθώς η παρουσία της στον τελικό του Μουντιάλ 2014 θα είναι η 8η στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων, ξεπερνώντας την Βραζιλία, με την οποία, μέχρι αυτή την στιγμή μοιράζεται την… κορυφή της σχετικής λίστας με 7 συμμετοχές σε τελικούς. Πάντως, τα «πάντσερ» μετρούν 4 ήττες, ενώ η «σελεσάο» μόλις 2.
Παράλληλα, η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ κυνηγά ένα ακόμα σημαντικό ρεκόρ, καθώς σε περίπτωση που σηκώσει την κούπα στον βραζιλιάνικο ουρανό, κάτω από το μεγαλοπρεπές άγαλμα του Χριστού Σωτήρα, θα γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που θα κατακτήσει Μουντιάλ στην Λατινική Αμερική.

 Ακόμα, το «συγκρότημα» του Αλεχάντρο Σαμπέγια έχει ακόμα έναν… λόγο που θέλει την νίκη στον μεγάλο τελικό. Σε περίπτωση που η… παρέα του Λιονέλ Μέσι σηκώσει το τρόπαιο, τότε οι Λατίνοι θα έχουν ισοφαρίσει τους Ευρωπαίους στις κατακτήσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι από την αμερικάνικη ήπειρο μετρούν 9 κούπες, 5 της Βραζιλίας, 2 της Αργεντινής και 2 της Ουρουγουάης, ενώ αυτοί της «Γηραιάς Ηπείρου» έχουν ήδη 10, 4 της Ιταλίας, 3 της Γερμανίας και από 1 των Αγγλίας, Γαλλίας και Ισπανίας.
 Αναμφίβολα το πρόσωπο που… εκπροσωπεί, όσο κανένα άλλο την Αργεντινή, δεν είναι άλλο από τον Λιονέλ Μέσι. Ο άσος της Μπαρτσελόνα αποτελεί τον ηγέτη της «αλμπισελέστε» και θέλει να κατακτήσει το μοναδικό τρόπαιο που του… απομένει στην ποδοσφαιρική του καριέρα και επιτέλους το όνομά του να γραφεί με χρυσά γράμματα δίπλα σε αυτό του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.
Μάλιστα, σε περίπτωση που η Αργεντινή καταφέρει να σηκώσει την κούπα και ο βιρτουόζος μεσοεπιθετικός σκοράρει, τότε θα έχει… ξεπεράσει, σχεδόν, σε όλες τις κατηγορίες τις επιδόσεις του Μαραντόνα στο Μουντιάλ του 1986. Ωστόσο, τα τρία τελευταία ματς, ο ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα έχει μείνει μακριά από τα αντίπαλα δίχτυα.
Αντίθετα, η Γερμανία δεν αποτελεί ομάδα με μόνο ένα αστέρι καθώς δεν θα ήταν υπερβολή να αναφέρουμε πως το «συγκρότημα» του Γιόακιμ Λεβ διαθέτει πολλούς ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν τη… ζημιά σε οποιοδήποτε αντίπαλο. Ωστόσο, ο παίκτης που… εμφανίζεται ως ο πολυτιμότερος στην διοργάνωση για την «νασιοναλμάνσαφτ» είναι ο Τόμας Μίλερ.
Ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου είναι ο πρώτος σκόρερ για την Γερμανία στην διοργάνωση με 5 τέρματα, ενώ έχει και τρεις ασίστ, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην πορεία των «πάντσερ» μέχρι τον μεγάλο τελικό του Μαρακανά.