Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Το εντυπωσιακό finale του Game of Thrones (spoilers)

539e635f1536723967b3384b_game-of-thrones-recap-season-4-finale
Ακολουθούν spoilers!
Οι δημιουργοί του Game of Thrones είχαν υποσχεθεί ότι το τελευταίο επεισόδιο της 4ης σεζόν της πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς θα… καθήλωνε, και κατάφεραν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες, κάνοντας ακόμη μεγαλύτερη την ανυπομονησία για την 5η σεζόν.
Το γεγονός του επεισοδίου και της σεζόν ήταν η δολοφονία του Tywin Lannister από τον γιό του, Tyrion (την Ημέρα του Πατέρα, όπως σχολίαζαν οι Αμερικανοί στο Twitter), μια εξέλιξη που οι παραγωγοί του Game of Thrones συνέκριναν με την εκτέλεση του Ned Stark στον πρώτο κύκλο της σειράς.
Ο Tyrion Lannister, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε θάνατο και περιμένει την εκτέλεση της ποινής του, διασώζεται χάρη στον αδελφό του Jaime, που του ανοίγει το κελί, και τον φυγαδεύει από ένα μυστικό πέρασμα. Εκείνος, επιλέγει να μην το σκάσει αμέσως από το King’s Landing, αλλά πρώτα επισκέπτεται τα διαμερίσματα στα οποία διέμενε όταν ήταν Hand of the King, εκεί όπου σήμερα βρίσκεται ο πατέρας του, Tywin.
Βρίσκει στο διαμέρισμα την πρώην αγαπημένη του Shae, η οποία είχε καταθέσει εναντίον του στη δίκη για τον θάνατο του βασιλιά Joffrey, και μετά από έναν έντονο διάλογο τη στραγγαλίζει με το κολιέ της.
Στη συνέχεια, βρίσκει τον πατέρα του, Tywin στην τουαλέτα, και μετά από έντονη λογομαχία τον σκοτώνει με το τόξο του Joffrey, για να διαφύγει στη συνέχεια από το King’s Landing με βάρκα που του έδωσε ο Varys.
Στην Ανατολή, η Daenerys Targaryen υποχρεώνεται να φυλακίσει τους δυο από τους τρεις δράκους της, καθώς είναι πλέον ανεξέλεγκτοι και σκοτώνουν ανθρώπους και ζώα, ενώ ο τρίτος δράκος αγνοείται.
Στο Τείχος, ο Jon Snow προσπαθεί να σκοτώσει τον Mance Rayder, για να σταματήσει τους Άγριους, την… παρτίδα όμως σώζει ο Stannis Baratheon, ο οποίος καταφθάνει με τον στρατό του και υπερισχύει στη μάχη.

ysterografa.gr