Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Ο Ρέντσι σκιαγράφησε το προφίλ του επόμενου προέδρου της Κομισιόν

rentsi3
Ο Ματέο Ρέντσι μιλώντας σε συνέδριο που οργανώθηκε από την εφημερίδα  La Repubblica ξεκαθάρισε ότι η Ιταλία δεν πρόκειται να στηρίξει για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κάποιον που θα αρνηθεί να αλλάξει την πολιτική της Ε.Ε.

Η Ιταλία θα αρνηθεί να στηρίξει ένα πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο οποίος δεν θα αλλάξει πολιτική, προειδοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση που μαίνεται γύρω από το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
“Ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα πρέπει να αλλάξει πολιτική για τα πέντε επόμενα χρόνια ή αλλιώς δεν θα έχει τη στήριξη της Ιταλίας”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Ιταλός Πρωθυπουργός και
“Ουδείς κέρδισε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. Συνεπώς είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε σε μια συμφωνία. Θέλουν να κατεβάσουν τον Γιούνκερ, πολύ καλά. Ας πει τότε τι σκέπτεται για τα πέντε επόμενα χρόνια”, τόνισε ο Ρέντσι και κατέληξε:
“Μπορεί να ονομάζεται Γιούνκερ ή Πάολο Ρόσι. Κάποιος ο οποίος θέλει να συνεχίσει την πολιτική αυτών των τελευταίων ετών, δεν θα έχει τη στήριξη της Ιταλίας”.

ysterogrfa.gr