Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Σούπερ Βέλγιο, 1-0 την Ν.Κορέα

belgium

Το Βέλγιο πέτυχε για πρώτη φορά στην ιστορία του τρεις νίκες στον όμιλο, καθώς νίκησε με σκόρερ στο 77' τον Βερτόγκεν και τη Νότια Κορέα (1-0)   έστω κι αν έμεινε με δέκα παίκτες από το 43′ και τερμάτισε στην πρώτη θέση του όγδοου ομίλου.
Η αγγαρεία πέρασε νικηφόρα για το Βέλγιο, το οποίο θ' αρχίσει από την Παρασκευή (27/6) την προετοιμασία του για τον νοκ άουτ αγώνα της φάση των «16» της 1ης Ιουλίου κόντρα στις ΗΠΑ του Γιούργκεν Κλίνσμαν.
Οι «κόκκινοι διάβολοι» παρότι αγωνίστηκαν για ολόκληρο το β' μέρος με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Ντεφούρ στο τέλος του α' μέρους (απευθείας κόκκινη για μαρκάρισμα στον Σίν Βουκ Κιμ), έστω και αν είχαν αλλαγές στο βασικό τους σχήμα, έβγαλαν και πάλι το… μέταλλο νικητή που τους διακατέχει στο γήπεδο.
Κι έγραψαν ιστορία. Καθώς για πρώτη φορά σε τελική φάση Mundial, έκαναν το τρία στα τρία στις νίκες στη φάση των ομίλων.
Ούτε το 1986 όταν και είχαν τερματίσει στη 4η θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Μεξικού δεν είχαν πετύχει κάτι ανάλογο (μία νίκη, μία ισοπαλία, μία ήττα τότε).
Έστω και αν η Νότια Κορέα, λοιπόν, ήταν εκείνη που «καιγόταν» όχι απλά για τη νίκη, αλλά και για πολλά γκολ, οι Βέλγοι ήταν αυτοί που - αν και αρκούνταν και στο «Χ» για να κατακτήσουν την πρωτιά ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο ματς Αλγερία – Ρωσία - πήραν το… τρίποντο. Ακριβώς διότι είναι έτσι δομημένοι από το Μαρκ Βίλμοτς.

Ν. ΚΟΡΕΑ (Χονγκ Μιούνγκμπο): Σεουνγκού Κιμ, Γιουν, Γιουνγκόν Κιμ, Σον (73' Γι), Γιονγκ Λι, Κου, Χαν (46' Κέουν Χο Λι), Κι, Τσουν Γιονγκ Λι, Σίν Βουκ Κιμ (66' Μπο Κιουνγκ Κιμ), Χονγκ.
ΒΕΛΓΙΟ (Μαρκ Βίλμοτς): Κουρτουά, Βερτόνγκεν, Φελαϊνί, Μιραλάς (88' Αζάρ), Μέρτενς (60' Οριζί), Φαν Μπούιτεν, Ντεφούρ, Λόμπαερτς, Ντεμπελέ, Γιανουζάι (60' Τσαντλί), Βάντεν Μπόρε.