Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Παναγιώτης Περιβολάρης - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ: Φύκια ή μεταξωτές κορδέλες;


 Τελικά ναι, είναι αλήθεια. Ανακοινώθηκε και "επίσημα" ότι τα περίφημα κρουαζιερόπλοια θα καταφθάσουν σε λίγες μέρες στην πόλη μας.

Πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν για το συγκεκριμένο ζήτημα. Από τον χαρακτηρισμό, από κάποιους, ως "ανέκδοτο" μέχρι την επιτυχημένη, κατά τ’ άλλα σάτιρα στα "στουρναρέικα".

Το σίγουρο είναι ότι δεν χρειάζεται να φορέσουμε φουστανέλες για να υποδεχτούμε τα πλοία, ούτε τα καταστήματα της πόλης χρειάζεται να κάνουν σύμβαση με εταιρίες φύλαξης για να μεταφέρουν τα υπερκέρδη τους ασφαλή σε κάποια τράπεζα.

Όμως, από την άλλη, είναι γεγονός ότι η επισκεψιμότητα θα αυξηθεί κατά 4.500 άτομα περίπου την εβδομάδα. Το project "κρουαζιερόπλοιο" περιλαμβάνει πολλούς κλάδους όπως λεωφορεία, ξεναγούς, τροφοδοσία, εμπόριο, εστίαση κ.α..

Στο χέρι μας είναι όλος αυτός ο κόσμος να περπατήσει στην πόλη και στα χωριά μας. Πρέπει να αναδείξουμε τον τόπο μας ως τουριστικό προορισμό, γιατί μόνο έτσι θα τονωθεί και θα ανασάνει η οικονομία μας, από το εμπόριο και τις υπηρεσίες μέχρι την αγροτική μας παραγωγή.

 Όλοι ξέρουμε πως ζούμε σε μια ευλογημένη περιοχή γιατί συνδυάζει την τεράστια ιστορία με το φυσικό κάλλος το οποίο και μπορούμε να αξιοποιήσουμε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί, τέλος, στο κομμάτι του πολιτισμού δημιουργώντας και επαναφέροντας καλλιτεχνικούς και αθλητικούς θεσμούς, που υπόσχονται να τονώσουν την προβολή του δήμου ώστε να συγκεντρώνει επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Αυτό, όπως είναι φυσικό, θα προσελκύσει σιγά σιγά επενδυτές που δραστηριοποιούνται σε ξενοδοχειακές μονάδες καθώς και σε άλλους τομείς σχετικούς με τον τουρισμό.

Τα κρουαζιερόπλοια λοιπόν, μπορεί να μην είναι το μαγικό ραβδί που θα λύσει όλα τα προβλήματα του δήμου, αλλά αποτελούν μια ευκαιρία. Μια ευκαιρία, που αν αξιοποιηθεί σωστά και με σχέδιο μπορεί να γίνει η αρχή του καλού. Του καλού για όλους μας! 


Περιβολάρης Παναγιώτης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη ΄΄ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΄΄
Για το Δήμο Κορινθίων.