Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Τον «δάγκωσε» ο OΦΗ(ς)



Με κεφαλιά του Θανάση Παπάζογλου στο 69' ο ΟΦΗ νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό στο «Γεντί Κουλέ», στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό του Κυπέλλου και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό.

Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο... που ήταν σα να μην έγινε ποτέ, το ματς βελτιώθηκε στη συνέχεια, οι ευκαιρίες άρχισαν να έρχονται. Ο ΟΦΗ αξιοποίησε μια «στημένη» φάση και έφτασε στο γκολ, απέναντι στον Παναθηναϊκό που ήταν χωρίς τελική προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο και είχαν δύο-τρεις καλές ευκαιρίες στο δεύτερο 45λεπτο. Οι «πράσινοι», πάντως, κινήθηκαν σαφώς, σε χαμηλότερα επίπεδα απόδοσης απ' ό,τι θα περίμενε κανείς με βάση τις δηλώσεις πριν το ματς περί θέλησης για νίκη στο Ηράκλειο.

Το πρώτο 45λεπτο θα ξεχαστεί άμεσα από όλους όσοι το παρακολούθησαν. Πολλά φάουλ, πολλά σφυρίγματα από τον Παππά, λάθος πάσες, ορισμένα δυνατά μαρκαρίσματα και παντελής έλλειψη ρυθμού. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε ούτε τελική προσπάθεια, αν και συνολικά κράτησε αρκετά περισσότερο την μπάλα, αλλά τα προβλήματα στην ανάπτυξη και τη δημιουργία ήταν κάτι περισσότερο από εμφανή.
Από την άλλη πλευρά, ο ΟΦΗ - που είχε πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Μπανούση να νιώθει ενοχλήσεις στην προθέρμανση και τη θέση του στην 11άδα να παίρνει ο Κάλαϊτζιτς - μπήκε επιθετικά στο παιχνίδι στα πρώτα 15 λεπτά, αλλά στη συνέχεια έχασε την κατοχή. Με εξαίρεση μια κεφαλιά του Παπάζογλου (9', μπλόκαρε ο Κοτσόλης), δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού με μακρινά σουτ των Ντουντού (2', 3'), Μιλιάζες (6') και Μπούρμπου (42').
Η ποιότητα της αναμέτρησης βελτιώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ρυθμός ανέβηκε, οι ομάδες έδειξαν πιο επιθετικές βλέψεις, ενώ άρχισαν να δημιουργούνται και οι πρώτες καλές ευκαιρίες. Για τον ΟΦΗ ήρθε, χρονικά, η πρώτη, με τον Περογαμβράκη (58') για να «απαντήσει» ο Παναθηναϊκός με τον Μπεργκ στο 58' (πρώτη «πράσινη» τελική στο παιχνίδι).
Ο Παναθηναϊκός (με Καρέλη αντί Ατζαγκούν και 4-4-2 από το 58') διατηρούσε την κατοχή, είχε μια καλή στιγμή με τον Αμπέιντ (66') και τη μεγάλη ευκαιρία του Καρέλη στο 67', ωστόσο στο επόμενο λεπτό το γκολ ήρθε για τον ΟΦΗ με την κεφαλιά του Παπάζογλου ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μιλιάζες.
Ο ΟΦΗ είχε αυτό που ήθελε, οι παίκτες του, μετά τον αρχικό ενθουσιασμό, πρόσεξαν τα μετόπισθεν, οι φιλοξενούμενοι «κέρδιζαν» σταδιακά περισσότερα μέτρα θέλοντας να φτάσουν στην ισοφάριση, την «άγγιξαν» στο 74' με την ευκαιρία του Σίλντενφελντ αλλά το 1-0 δεν άλλαξε ως το τέλος, παρά τις κινήσεις του Αναστασίου για να τονώσει την επιθετικότητά του (με Πράνιτς και Κλωναρίδη) και το σουτ του Καρέλη (86').

ΟΦΗ: Φερνάντεζ, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Ζόρο, Τριποτσέρης, Μακρής, Ντουντού, Ζε Εντουάρντο (77' Κουτσιανικούλης), Κάλαϊτζιτς, Περογαμβράκης (86' Στάθης), Παπάζογλου (90'+4' Μπανούσης).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Μέντες (73' Πράνιτς), Δώνης (80' Κλωναρίδης), Ζέκα, Αμπέιντ, Ατζαγκούν (58' Καρέλης), Μπεργκ
Στις 16 Απριλίου η ρεβάνς στη Λεωφόρο.