Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Μήνυμα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου προς την Ελληνική Κυβέρνηση «Κρίσιμη για την τοπική μας οικονομία η βιωσιμότητα της Landis Gyr στον Ισθμό»



«Η στήριξη της τοπικής οικονομίας αποτελεί πρώτιστο μέλημά μας. Για το λόγο αυτό δεν θέλουμε να ξαναπροκύψει πρόβλημα που θα θέσει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του εργοστασίου αιχμής, που είναι το εργοστάσιο της Landis Gyr στον Ισθμό. Είμαι ξεκάθαρος και ζητώ ίση μεταχείριση» ήταν το μήνυμα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη προς την Ελληνική Κυβέρνηση κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο εργοστάσιο της εταιρείας στον Ισθμό, την Τρίτη 11 Μαρτίου 2014, όπου ξεναγήθηκε από τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας και συνομίλησε με τους εργαζομένους.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική τη συγκεκριμένη εταιρεία για την οικονομία της χώρας και την εξωστρέφειά της, αφού το 90 – 95% των προϊόντων της είναι εξαγώγιμα. «Τέτοιες εταιρείες χρειαζόμαστε, εταιρείες αιχμής, που προάγουν την τεχνογνωσία και που κάνουν γνωστά τα προϊόντα μας σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο κ. Τατούλης και τόνισε «σε αυτή τη μάχη που δίνουμε όλοι μας, η εργατικότητά μας, η σοβαρότητά μας, η υπευθυνότητά μας και η συνέπειά μας είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να μας διακρίνουν. Γι’ αυτούς τους λόγους είμαι εδώ μαζί με τους εργαζομένους και τα διευθυντικά στελέχη, για να στείλω ένα μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να κατανοήσει την ικανότητα μιας μονάδας, που για πολλούς μπορεί να είναι άγνωστη, αλλά αποτελεί μια μονάδα κόσμημα για την περιοχή μας, στην οποία δουλεύουν 400 Πελοποννησιακές οικογένειες».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε τέλος στο γεγονός ότι η μονάδα τροφοδοτεί με προϊόντα ακόμα και την Κίνα και ότι εκτελεί πιλοτικό έργο στη Γερμανία «για να γνωρίζουν όσοι μας κατηγορούν όταν ερχόμαστε σε επαφή με Γερμανούς ή άλλους εκπροσώπους ξένων κρατών». 
Η εκπρόσωπος των εργαζομένων κα Τσιριγώτη δήλωσε ότι ο σκοπός που κλήθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ήταν για να υποστηρίξει με το θεσμικό του ρόλο την προσπάθεια του εργοστασίου και να θέσει στην κυβέρνηση το πρόβλημα ύπαρξης τοιυ εργοστασίου. «Έχουμε εξαγωγές σε 90 χώρες , αλλά η χώρα μας δεν μας στηρίζει γιατί κοιτά μόνο τη φθηνότερη τιμή και όχι τη συμφερότερη».


Παρακολουθείστε το σχετικό βίντεο από το σύνδεσμο του Korinthos TV

)