Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Στο ΕΣΠΑ με απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου η ύδρευση Βασιλιτσίου Κορώνης



http://www.koroni.gov.gr/Portals/2/files/images/diamerismata/vasilitsi/BASILITSI.jpg 
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από τη θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση από το ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 του έργου «ΥΔΡΕΥΣΗ ΒΑΣΙΛΙΤΣΙΟΥ, ΤΗΣ Δ.Ε. ΚΟΡΩΝΗΣ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ », στο πλαίσιο της πρόσκλησης Νο 20 του ΔΕΠΙΝ- Πελοποννήσου, συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 307.900,00€ και συγχρηματοδοτούμενης  δημόσιας δαπάνης 220.934,96€ , με Τελικό Δικαιούχο τον Δήμο Πύλου- Νέστορος.
Το φυσικό αντικείμενο της Πράξης αφορά την ολοκλήρωση της κατασκευής του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Τ.Κ. Βασιλιτσίου της Δ.Ε. Κορώνης του Δήμου Πύλου –
Νέστορος, στο σύνολό του. Το νέο δίκτυο θα αντικαταστήσει το υπάρχον παλιό εσωτερικό δίκτυο.  Η κατασκευή των εσωτερικών δικτύων θα γίνει με αγωγούς PE 3ης γενιάς.
Με την προτεινόμενη αντικατάσταση του δικτύου θα επιτευχθεί η εξοικονόμηση ύδατος, η προστασία του υδροφόρου ορίζοντα και συγχρόνως θα προστατευθεί η δημόσια υγεία.